返回列表 發帖

[Dec/23/2014] 18/80 - 張子丰 (EP)

歌手:張子丰
唱片名稱:18/80
唱片封面:

推出日期:2014/12/23
唱片類型:EP

TrackList:
CD
01. 上車
02. 1880
03. 線上情歌 (張子丰 / 何雁詩)
04. 愛不過維園
05. 我不需要
06. 最後宣言

附加資料:
香港樂壇新人張子丰,在出道前曾參與不少荷里活電影製作,亦同時參演過多部MV,舞台劇及微電影,憑《專業分手員》編劇奪得首屆最佳微電影大獎金獎,2013年以歌手身分回歸,首支個人派台歌曲「18/80」獲得新城勁爆男新人王獎,第二支單曲「最後宣言」和與何雁詩合唱歌「線上情歌」共六首新歌全收錄於他的首張個人EP《18/80》。

出處:yesasia
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

終於出啦 但無左隻dvd

CD Cover ,又冇DVD....

Ok Wor~2013年既新人但係14年尾先出第一隻碟~
唔講都已經忘記左呢個人

將資源幫佢女人何雁詩出碟先
Top 3
1.3AM - AGA
2.天敵  - 衛蘭
3.他狠過你(Live Version) - 容祖兒
3.
</strong>

KYC0347 發表於 2014-12-12 15:49

唔關事 環星一定係比多啲資源fred 始終佢都係老闆個仔
如果唔係新碟發佈會唔會揀係酒店搞 而step只係係ceo neway搞
只不過係今年啊fred注重拍野多啲

同埋何雁詩唔係佢女人

佢終於出碟喇

KYC0347 發表於 2014-12-12 15:49

原來佢鍾意女人架?
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

原來佢鍾意女人架?
星勤 發表於 2014-12-12 16:32

人地有女朋友架啦

唔知點解覺得佢有少少似pakho

人地有女朋友架啦
jsun 發表於 2014-12-12 16:58

何雁詩吾系佢女朋友咩
好似有d野甘
身為太子爺
何雁詩出大碟
佢自己就押後出EP
Top 3
1.3AM - AGA
2.天敵  - 衛蘭
3.
</strong>

唔知點解覺得佢有少少似pakho
星夢情真 發表於 2014-12-12 17:10

佢一出道已經咁覺得不過公司唔同際遇差好遠

何雁詩吾系佢女朋友咩
好似有d野甘
身為太子爺
何雁詩出大碟
佢自己就押後出EP ...
KYC0347 發表於 2014-12-12 17:37

緊係唔係啦
作為Fans 得兩首新歌出Ep 我自己都幾失望既
但都係果句啦 今年啊fred注重拍野多啲

his songs are not bad.
btw,this ep is too late
年度推介:
AGA - MAD
關智斌 -  乾爹

人地有女朋友架啦
jsun 發表於 2014-12-12 16:58

咁清楚既
你同佢咩關係?

定抑或果個女朋友係你嗄?
本週冠軍歌: 無答案 - 林家謙

何雁詩吾系佢女朋友咩
好似有d野甘
身為太子爺
何雁詩出大碟
佢自己就押後出EP ...
KYC0347 發表於 2014-12-12 17:37

橫睇掂睇
許靖韻點都似佢女友多點啦

同時推出自導自演微電影《最後回憶》女主角:李蘊
冇左 ??

btw 點解個 cover 要咁既色 =o=
最愛 :

周國賢.迪子.蔣雅文.黃馨

同時推出自導自演微電影《最後回憶》女主角:李蘊
冇左 ??

btw 點解個 cover 要咁既色 =o= ...
Hoyin 發表於 2014-12-13 01:32

我都想知點解無左 上年明明話會一齊出
其實的都係因為套微電影有李蘊先開始追張子丰
咁清楚既
你同佢咩關係?

定抑或果個女朋友係你嗄?
Our_Souvenir 發表於 2014-12-12 23:57

純粹Fans同偶像關係
不過之前好奇search到嘛
橫睇掂睇
許靖韻點都似佢女友多點啦
Our_Souvenir 發表於 2014-12-12 23:59

唔係佢啦

我都想知點解無左 上年明明話會一齊出
其實的都係因為套微電影有李蘊先開始追張子丰

純粹Fans同 ...
jsun 發表於 2014-12-13 02:12

我又想知嗄

樣貌同身材好正
love wins!

Cover photo makes him look a bit girly, but he is quite a handsome guy. Maybe release version 2 with DVD MVs and a more 'manly' photo.

樣貌同身材好正
ivanbb 發表於 2014-12-15 13:55

邊度有得睇
Top 3
1.3AM - AGA
2.天敵  - 衛蘭
3.
</strong>

邊度有得睇
KYC0347 發表於 2014-12-15 23:34

Hehe
love wins!

Hehe
ivanbb 發表於 2014-12-16 20:14

好想睇
Top 3
1.3AM - AGA
2.天敵  - 衛蘭
3.
</strong>

Cover photo makes him look a bit girly, but he is quite a handsome guy. Maybe release version 2 with ...
boy4dudes 發表於 2014-12-15 21:27

未必會出第二版
樣貌同身材好正
ivanbb 發表於 2014-12-15 13:55

化左妝真係ok 但素顏真係幾殘但都算唔差既
我反而想知點解你會知佢身材係點

張子丰首張個人專輯《1880》新碟發佈會

日期︰ 2014年12月22日﹙一﹚
時間︰ 2:30pm-3:30pm
地點︰ 香港金域假日酒店 – Crystal Room 1 (尖沙咀彌敦道50號)

藝人︰ 張子丰 (Fred)
特別嘉賓︰何雁詩 (Stephanie)、張惠雅 (Regen)、許靖韻 (Angela)、吳業坤 (坤哥) 、 Fabel、馬嘉均 (馬仔)、李礎業 (Keni- 超級巨聲3) 、李明憲 (Aki), Kellyjackie, abo

未必會出第二版

化左妝真係ok 但素顏真係幾殘但都算唔差既
我反而想知點解你會知佢身 ...
jsun 發表於 2014-12-17 02:16

好耐前佢 weibo 有身材照
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

Top 3
1.3AM - AGA
2.天敵  - 衛蘭
3.
</strong>

回復  jsun
KYC0347 發表於 2014-12-23 14:22

你覺得我真係唔知佢女朋友係邊個?
只能說一定唔係何雁詩 anyway thanks for sharing

作為一個新人明顯Plug 錯歌

愛不過維園-->我不需要-->1880-->最後宣言-->線上情歌-->上車
Top 3
1.3AM - AGA
2.天敵  - 衛蘭
3.
</strong>