返回列表 發帖
連詩雅:5強陪跑大熱
ed8671ed 發表於 2014-12-29 22:31

新一年shega逆行到本榜week 01第6位
預備15年強搶ella女歌手獎噶

年度女歌手
恭h岩岩得到專輯獎既Mag丶Fiona丶同K ...
dongbb2332 發表於 2014-12-29 22:30

官恩娜仲未有獎嘅
杯葛嘎!!!

年度女歌手 - 銀獎

這三年來,你過得還好嗎?
知道你在這些日子,
每天不停工作,花在音樂上的時間也比以往多。
這少不免令人擔心你的健康。
不過,默默耕耘的你一定能夠得到應得的回報。
音樂上,
你努力在過去和現在之間找尋一個平衡點。
你努力向觀眾展現你的努力,告訴他們你已經不是從前的那個你。
香港樂壇,也需要你。
謝謝你,一直的付出。
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

年度女歌手 - 銀獎

知道你在這些日子,
每天不停工作,花在音樂上的時間也比以往 ...
dongbb2332 發表於 2014-12-29 22:35

Fiona

官恩娜仲未有獎嘅
杯葛嘎!!!
jasonng 發表於 2014-12-29 22:34

聽講淨間個嘉賓會帶佢登上舞台
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

我覺得呢個應該係最難,因為首歌聽完應該都唔知up咩
第二位

Eric Kwok - Iron Man

1>1>4>3>5(9 ...
HOTMAN 發表於 2014-12-29 22:33

喂點估啊
首首都咁唔大路

年度女歌手 – 銅獎

謝安琪

曾獲
2010年年度女歌手 – 金獎
11年排第5輸左比官um娜同容祖e 我好唔 ...
dongbb2332 發表於 2014-12-29 22:33

我對貴榜評分
11年 Abella @3 c music 分數
12年 lanb @3 c music 分數
13年 kary @3 c music 分數
14年 kary @3 c music 分數

Fiona
Wonders 發表於 2014-12-29 22:35

年度女歌手 – 銀獎

薛凱琪

曾獲
2012年年度女歌手 – 金獎 ;
2013年年度女歌手 – 金獎

今年稍微退一退先, 下年繼續努力!!

榜分:1224
冠軍歌曲:宮若梅 (111) ; 弗洛蒙 (334) ; 一直一直 (318)
上榜歌曲:Contagious (148) ; 小小癡纏 (94) ; 最後最後 (219)

我覺得呢個應該係最難,因為首歌聽完應該都唔知up咩
第二位

Eric Kwok - Iron Man

1>1>4>3>5(9 ...
HOTMAN 發表於 2014-12-29 22:33

好難呀

至尊金曲

鋼琴和弘樂,譜出獅子山下你和我的經歷和信念。

來吧,慢慢估

新一年shega逆行到本榜week 01第6位
預備15年強搶ella女歌手獎噶
bagfgfcde 發表於 2014-12-29 22:33

愛噶
真。華納一姐出年掃低ELLA

至尊金曲

來吧,慢慢估 ...
HOTMAN 發表於 2014-12-29 22:37

天堂有路

至尊金曲

來吧,慢慢估 ...

雞蛋與羔羊

年度女歌手 - 金獎

知道你在這些日子,
歌藝不斷備受質疑,甚至多次被抨擊,
少不免令人擔心。
不過,我還是選擇相信總有一天你可以叫別人另眼相看的。
努力尋求唱腔上的多變。
努力尋求曲風的新嘗試。
香港樂壇,應該不希望你消失。
謝謝你的堅持。
因為你,我學會了何謂自信。
唔該預備bombom棒同哨子!!

至尊金曲

來吧,慢慢估 ...

鋼琴和弘樂
仲唔係 天堂有路?!

愛噶
ed8671ed 發表於 2014-12-29 22:37

in my 頒膠禮shiga: ella = 1:0
暫時掃低左

年度女歌手 - 金獎

知道你在這些日子,
少 ...
dongbb2332 發表於 2014-12-29 22:38

miss ng
50 字節以內
不支持自定義 Discuz! 代碼

愛噶
ed8671ed 發表於 2014-12-29 22:37

你個碎雅要人氣無人氣 要唱功無唱功 要銷量無銷量點可以令ella陣亡

至尊金曲

來吧,慢慢估 ...

A~~餐
Happy and Blessed.

而家等我地重溫過去既精彩名句!

公 雞篇
34.        逆轉真係極度重口味 (但講唔出有乜咁重口味)
35.        首歌幾正,終於有慢歌主打非罐頭K歌,4 fun
唔好話我睇死佢,呢首live可能仲壯觀過我本人
36.        我覺得佢(kary)已經去左鄭融level(紅歌不紅人的萬年二線)
女金?Don't FF la
37.        Hello,肥婆 ****
38.        其實我覺得The Present Concert災難程度比叱吒我本人live高好多,現場聽到耳都突哂
39.        今日同個fd講吳雨霏竟然贏左fi同王菀之入五強
佢話:唔出奇阿,佢首越難越愛咁紅
之後我話:個嗰係吳若希
(靜左30秒)
佢講:哦!我記得啦!唱我本人個嗰!但佢仲有d咩歌?
40.        銷量咁差,聽過嘅人多極有限
41.        更何況依家大把人無視香港樂壇走去聽k-pop,唔識呢d二線歌手有幾出奇
42.        唔緊要,見Kary咁陰功豬,入左行十幾年都無咩威水史
43.        咪豪俾Kary囉,等佢退休果陣仲可以有樣比較威少少嘅野自high下,連續三年靠國際大公司鐵票包尾入最女五強
44.        要人氣無人氣 要銷量無銷量 要唱功無唱功
45.        樂壇伯母。吳雨霏
46.        用鐵票逆轉最女五強局面,讓美長美雪豔羨
47.        其實呢…… 樓主想講kary咪講囉
又要轉彎抹角借其他歌手開po
48.        旦哥寸得好 話kary無個人風格
49.        吳若希個live都好過留不低live啦啊
50.        Fiona同吳雨霏同level,笑死人咩
未睇過neway music live 請收聲

本語錄由koalabear後援會編製而成。

年度女歌手 - 金獎

知道你在這些日子,
少 ...
dongbb2332 發表於 2014-12-29 22:38

bom bom bom !!! Kary !!!

恭喜Kary

年度女歌手 – 金獎

由年頭帶到落年尾,錫晒你女神!!!!!!!!!!!!!!!!^3^

吳雨霏

榜分:1451
冠軍歌曲:生我的命 (118) ; 第一季 (342) ; 留不低 (287) ; 豔羨 (296)
上榜歌曲:逆轉 (55) ; 沒有花收的日子 (186) ; 一千個假想結局 (167)

nx: 播放獎項
有請第二位神秘嘉賓bagfgfcde出場為我地頒發[年度播放派台歌曲]獎項!!!<3

依張圖又要出動
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

依張圖又要出動
harryharry 發表於 2014-12-29 22:43

夠晒環保

- 年度播放歌曲 -
統計全年播放率最高的派台歌曲

見到我, 就知又係時候硬tag蔡健雅同容祖兒啦

BABY BABY HOLD ME TIGHT
別抗拒這感覺就讓它來 自然就是美麗
BABY BABY 這種感覺不需要再等待
IT'S JUST THE TWO OF US ALONE AND NOBODY CAN STOP US MAKING LOVE

就趁住 我撒嬌 對我唱句催眠童謠
就這樣 到破曉 你引致我的床搖搖

拜託你夜夜到此 一晚都不少

Only Love~~~ and I’m Ready For Love
OHOHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH~~~~~~~~~~~~~~~~~

其實我唔鍾意首歌 sorry 不過我當時俾左5分
最後 希望榜主唔好聽到耳殘啦, 又或者我建議你mute住/帶耳塞聽

ANYWAY 其實蔡健雅有首同呢首同名(我知冇人知)

鋼琴和弘樂
仲唔係 天堂有路?!
ed8671ed 發表於 2014-12-29 22:39

其實好多首都得 太平山下 高山 獨家 分分鐘 我愛京達卡

in my 頒膠禮shiga: ella = 1:0
暫時掃低左
dongbb2332 發表於 2014-12-29 22:39

你個碎雅要人氣無人氣 要唱功無唱功 要銷量無銷量點可以令ella陣亡 ...
harryharry 發表於 2014-12-29 22:39

碎雅唯一撼贏ELLA嘅係hit rate~
華納仝人大細超hit shiga唔hit ella噶

碎雅唯一撼贏ELLA嘅係hit rate~
華納仝人大細超hit shiga唔hit ella噶 ...
ed8671ed 發表於 2014-12-29 22:45

bam噶

- 年度播放歌曲 -
統計全年播放率最高的派台歌曲

見到我, 就知又係時候硬tag蔡健雅同容祖兒啦

BABY BAB ...
bagfgfcde 發表於 2014-12-29 22:44

其實我知tanya都有首同名歌曲
冇女神娜娜既

年度女歌手 – 金獎

由年頭帶到落年尾,錫晒你女神!!!!!!!!!!!!!!!!^3^

吳雨霏

榜分:1451
冠軍歌曲: ...
dongbb2332 發表於 2014-12-29 22:41

其實都冇咩值得高興
今年既對手太弱

-至尊金曲-

謝安琪 - 雞蛋與羔羊

1>1>3>1(105)

曲/詞/編/監:周博賢

回到故事開始,太平山下的你和我面對什麼?

《最好的時刻》,《反擊的愛人》,《雞蛋與羔羊》。 鋼琴和弘樂,譜出獅子山下你共我的經歷和信念。

原來我已經六千分
好開心
元老不是夢

其實都冇咩值得高興
今年既對手太弱
jose 發表於 2014-12-29 22:47

年度級噴言

我建議大家要估!
否則d字頭會員唔會公佈

原來我已經六千分
好開心
元老不是夢

呃鋪噶
你要召喚番吳雨霏出嚟慶祝我就放過你啦

我建議大家要估!
否則d字頭會員唔會公佈
bagfgfcde 發表於 2014-12-29 22:48

花收? - -

我建議大家要估!
否則d字頭會員唔會公佈
bagfgfcde 發表於 2014-12-29 22:48

由佢遲完場罰錢

我建議大家要估!
否則d字頭會員唔會公佈

u落唔到台溫唔到豬

呃鋪噶
你要召喚番吳雨霏出嚟慶祝我就放過你啦
seeseetv 發表於 2014-12-29 22:48

hi,i am kary ng

年度播放歌曲

統計全年播放次數最高的派台歌曲

得獎歌曲 - 《弗洛蒙》

主唱:薛凱琪
播放次數:257

對於呢首歌,只能夠用各花入各眼去形容。
可能呢一首歌唔稱得上非常好聽,
但姣爆既演繹,末段既電結他,
絕對係我今年既播放熱選,
聽完成個人都開心返晒>3<
thanks 會員bagfgfcde 幫手頒呢個獎! 洩洩今晚要同你愛一閃開掣>3<

其實都冇咩值得高興
今年既對手太弱

碎雅美彤明年要大髮力
50 字節以內
不支持自定義 Discuz! 代碼

-至尊金曲-

謝安琪 - 雞蛋與羔羊

1>1>3>1(105)

曲/詞/編/監:周博賢

回到故事開始,太平山下的你 ...
HOTMAN 發表於 2014-12-29 22:47

馬得好離譜!!
原來冬至播多3次就至尊!!

碎雅美彤明年要大髮力
miko 發表於 2014-12-29 22:50

今年兩位其實都好髮力, 但佢地啲老屎忽對手仲髮力

年度播放歌曲

...
dongbb2332 發表於 2014-12-29 22:49

豬肉

我建議以後所有歌都整at least 20秒精心outro
u c c the first quarter and 廢落矇

其實我知tanya都有首同名歌曲
冇女神娜娜既
dongbb2332 發表於 2014-12-29 22:46

欺騙觀眾呀
又話有官恩娜
回水!!!

年度播放歌曲

...
dongbb2332 發表於 2014-12-29 22:49

我建議以後所有歌都整at least 20秒精心outro
u c c the first quarter and 廢落矇
bagfgfcde 發表於 2014-12-29 22:51

仲有我本人

欺騙觀眾呀
又話有官恩娜
回水!!!
jasonng 發表於 2014-12-29 22:51

我寧願見官恩娜 :((((