返回列表 發帖
BAG 音樂流行榜頒獎典禮 2014 (28th December , 2014 20:30-23:00)

BAG 組合

BAG 組合 銅獎:
冇睇錯, 今晚唔係26/12/14 新XX爆分豬肉儀式 !!!

BAG 組合 銀獎:
北上比賽既香港組合,
年頭派出三首質素不俗的作品, 已經一直一直穩守第二,
曾擔心年尾只派國語歌, 只顧投資於內地市場,
幸好她們還有香港心, 沒有雙眼無珠, 不停奉承放大內地市場。
要留意年尾專輯質素下降, 其實我冇太大興趣聽一隻冇放心機製作既碟。

BAG 組合 金獎:
今年隻概念大碟不錯聽, 派台歌數量僅次12年容祖兒, 質素高不在話下,
但其後隻EP較悶, 曲風和大碟類似卻未及得上後者, 走左小小既下坡。

cas//靚女x2//r字牌男人x4!!
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

BAG 音樂流行榜頒獎典禮 2014 (28th December , 2014 20:30-23:00)

BAG 組合

BAG 組合 銅獎

留步!!!
唱哂三首歌, 以新人姿態奪三甲, 為創榜以黎首次,
全世界講一次恭喜, 希望新一年SONY唔好hea佢地啦

小塵埃 427
冠軍歌:我愛京達卡 232 這感覺 135
上榜歌:慢活 60

BAG 組合 銀獎

Robynn & Kendy : 多謝我屋企隻狗, (喊) 多謝我屋企條毛巾, 多謝我屋企張床, 因為如睡房失去這張床~~~~~~~~~ etc
我地會努力做好音樂, 唱多D廣東歌, thank Q

Robynn & Kendy 534
冠軍歌:Gonna Be Okay 98 Sail Away 220 第十行星 156
上榜歌:月湖 38 Not Just Another Girl 22

BAG 組合 金獎

成長說明書不時俾我拎出黎loop, 聽完心中有種莫明既感動同勇氣, 全年最後悔冇俾冠既歌;
前面尚有一萬里相比之下就未有如初一般大愛, 但仍然屬於shining級別, 全日狂聽;
你和我叫人意猶未盡, 帶俾他們我們你們5分鐘享受
RubberBand 一出碟, 又一次奪得組合金獎

RubberBand 806
冠軍歌:坦白 240 前面尚有一萬里 140
上榜歌:成長說明書 81 We Are One 123 放 30 語言藝術 45 你和我 65 瞬間看地球 82

第四 Supper Moment 338 (世界變了樣 75 臉皮 41 浪人 222)
第五 SiS 樂印姊妹 335 (有夢就很好了 224 520 9 愛phone了 88 如果我是個男孩 14)

BAG 男歌手

BAG 男歌手 銅獎:
馬得太出面, 就當我補償上年送俾你既果粒白果吧。

。新地樂壇流行榜頒獎典禮 2014。
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -  ...
帥小寶` 發表於 2014-12-28 22:22

pakho 金???

追完 POST~ (中間D JY 跳晒 lol)

cas//靚女x2//r字牌男人x4!!
dongbb2332 發表於 2014-12-28 22:36

7 C AllStar 260
惺惺相惜 79 時日如飛 19 星海 33 家書 85 城惶城恐 27 SuperStar 17

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

3.0 王菀之 / 張敬軒

2.0 薛凱琪 / 許志安 / 洪卓立 / AGA / Super Girls

1.0 周柏豪 / 吳雨霏 / 楊千嬅 / 謝安琪 / 方大同 / 衛蘭 / 連詩雅 / 林奕匡 / RubberBand /

方皓玟 / J'Arie / 鄭俊弘 / 小塵埃 / 田蕊妮

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

新地樂壇男歌手 - 銅獎

洪卓立(906)

上榜歌:(143) 獨活(284) 胡桃樹(207) 小時了了(74) 副作用(143) 渴睡症(58)

新地樂壇男歌手 - 銀獎

張敬軒(907) [嬴1分!]

上榜歌:溫馨提示(222) 青春常駐(328) 最卑微的願望(241) 塵埃落定(116)

新地樂壇男歌手 - 金獎

周柏豪(997)

上榜歌:同行(214) 自由意志(282) 異能(73) 傳聞(148) 現在已夜深(162) 還記得(114) 日落日出(4)

第四名:陳奕迅(639)

第五名:許志安(614)

[輸太多]

我最喜愛的唱片

「我唔覺得啲歌係為抽水而作喎」

SUNDAY MUSIC CHART WEEK 15
1. 無答案 2. 念 3. 現任榮譽顧問

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -  ...
帥小寶` 發表於 2014-12-28 22:40

Kay

簽名被屏蔽

追完 POST~ (中間D JY 跳晒 lol)
kwanie 發表於 2014-12-28 22:40

歡迎歡迎
美祖白果要唱翻多D歌補數 包容下啦+樂觀D啦

join in!
美之冇十強
Hanson 發表於 2014-12-28 22:41

thxxxx
sor  真係唔like天堂+好時辰
但我勁愛我們他們, 早D派一定有十二大!

BAG 男歌手

BAG 男歌手 銅獎

自PLUG藍田金婚, 一星期上三首,
最後險勝第四一分, 全年最馬賽 果 (好似係
戀人旋律流暢, 愛我就吻我大膽好玩;
今年其實佢都過得去, 即使上年好表現令人對其要求大大提高。

藍奕邦 329
冠軍歌:愛我就吻我 167
上榜歌:戀人 101 孔雀開屏 57 藍田金婚 4

GG overrun

BAG 男歌手

BAG 男歌手 銀獎:
年頭頗為後悔, hea上其中一首佢既歌,
除左冠軍歌其他歌分數亦非常低, 今年男歌手於榜上表現認真差。

BAG 男歌手 金獎:
唱完無奈傷感, 年尾一首歌終於填補其淚痕,
四首派台九首新歌, 首首精良, 男金有排拎!

BAG 男歌手

BAG 男歌手 銅獎

自PLUG ...
bagfgfcde 發表於 2014-12-28 22:46

Phil + Hins

2.0 謝安琪 / 薛凱琪 / 許志安 / 洪卓立 / AGA / Super Girls

1.0 周柏豪 / 吳雨霏 / 楊千嬅 / 方大同 / 衛蘭 / 連詩雅 / 林奕匡 / RubberBand /

C ALLSTAR / 方皓玟 / J'Arie / 鄭俊弘 / 小塵埃 / 田蕊妮

我最喜愛的唱片

《Kontinue》 - 謝安琪 (62.5%)

我最喜愛的組合

「算係近年冒起得最快既組合 等緊你地隻大碟」

簽名被屏蔽

BAG 男歌手

BAG 男歌手 銅獎

自PLUG ...
bagfgfcde 發表於 2014-12-28 22:46

hins phil !!!!!<3好期待女人!
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

冇票數嘅?
Hanson 發表於 2014-12-28 22:49

62.5%

帥小寶` 發表於 2014-12-28 22:48

終於又有Kay啦

Phil + Hins
chanchan0909 發表於 2014-12-28 22:48

BAG 男歌手

BAG 男歌手 銀獎
張敬軒真係好惡囉, 係ig d__ fans
塵埃落定如果我一早識欣賞, 肯定有十二大top 5 ssd
首次三甲, 黎自冇幾個男歌手可以質量兼優既一年

張敬軒 329
冠軍歌:青春常駐 230
上榜歌:塵埃落定 30 溫馨提示 49 最卑微的願望 20

BAG 男歌手 金獎

2011, 2014 均為林奕匡大發力一年, 今年再度奪金,
高山低谷是為歌者無奈既經歴, 卻亦令其走出低谷;
ISYE 頌讚詩 連續兩首作品, 一首型格一首窩心, 就可以算係佢向高山進發之墊腳石,
加油吧。
PS 12-13係今年俾我由男歌手第二調走既陳xx男金, SONY買獎噶

林奕匡 535
冠軍歌:高山低谷 247 I See You Everywhere 175
上榜歌:Goodman 53 頌讚詩 60

第四(二) 陳柏宇 382 (Baby Don't Cry 20 I Wanna Fly 239 勇者的浪漫 123)
第五 周柏豪 328 (異能 10 同行 7 現在已夜深 1 自由意志 183 還記得 126 日落日出(Remix) 1)

帥小寶` 發表於 2014-12-28 22:48

最組年年都係 C AllStar

BAG 男歌手

BAG 男歌 ...
bagfgfcde 發表於 2014-12-28 22:51

Pakho 先係亮點

最組年年都係 C AllStar
chanchan0909 發表於 2014-12-28 22:52

rubberband係呢度真係無乜人氣
我果度3首歌入選加埋先得 7 分
Happy and Blessed.

女歌手啦, 既然冇我份都俾我自high,
就等我貢獻下歌聲啦!

BAG 女歌手

BAG 女歌手 銅獎:
我女神呀
雖然今年俾某歌斷連冠, 唔緊要, 仲有三甲!!!!

BAG 女歌手 銀獎:
高登女神呀
雖然今年派錯哂歌, 唔緊要, 年尾派翻啱, 又有自plug, 繼2011年之後再入翻三甲!!!!

BAG 女歌手 金獎:
cm女神呀
雖然佢唔靚, 但歌夠正,

BAG音樂流行榜頒獎典禮 4年以黎第三位女金得主誕生啦!!! ^^

BAG 男歌手

BAG 男歌 ...
bagfgfcde 發表於 2014-12-28 22:51

差咁多都被馬走
痛哭

Pakho 先係亮點
chanchan0909 發表於 2014-12-28 22:53

兩首1分, 慘豬
邦邦最後1星期狂奪72分

就 ...
bagfgfcde 發表於 2014-12-28 22:54

阿畸仲唔係女銀

我果度3首歌入選加埋先得 7 分   ...
jose 發表於 2014-12-28 22:54

有 1 分定 3 分係我

就 ...
bagfgfcde 發表於 2014-12-28 22:54

咀爆你!!!!!!!^^

就 ...

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

2.0 謝安琪 / 薛凱琪 / 許志安 / 洪卓立 / AGA / C ALLSTAR / Super Girls

1.0 周柏豪 / 吳雨霏 / 楊千嬅 / 方大同 / 衛蘭 / 連詩雅 / 林奕匡 / RubberBand /

方皓玟 / J'Arie / 鄭俊弘 / 小塵埃 / 田蕊妮

我最喜愛的組合

C ALLSTAR (46%)

我最喜愛的女歌手

「如果你年年都出隻廣東碟就好」

[五強:王菀之 吳雨霏 謝安琪 楊千嬅 薛凱琪]

就 ...

好強既勢黎喇

harryharry 發表於 2014-12-28 22:56

搞錯美音肯錫你就偷笑啦仲要縮
阿霏以為自己邊個啊

我果度3首歌入選加埋先得 7 分   ...
jose 發表於 28/12/2014 22:54

其實出面RB 亦唔係紅得去邊 -_-

BAG 女歌手

BAG 女歌手 銅獎

兩屆女金得主, 其實佢肯出多幾首non-眼淚極黒水準歌我一定肯俾獎佢架啦
好幸福既佢一定要出啲歌, 論歌佢係完勝shega -_- (樣唱功唔想比較 sor)

官恩娜 602
冠軍歌:你都不懂 94 交換角色 156 共勉之 228
上榜歌:眼淚極黑 51 幸福車站 73

BAG 女歌手 銀獎

派好啲歌會死? 你派得啱我一定俾到更多獎你 ^^
派歌策略亦奇差, 0計劃可言
其實佢係我半個愛將, 呢個係佢四年以黎第8個獎 congrats

謝安琪 624
冠軍歌:心不由己 183 雞蛋與羔羊 180 獨家村 130
上榜歌:勢不兩立 87 家明 44

金獎啦

帥小寶` 發表於 2014-12-28 22:56

KAY 最女

BAG 女歌手

BAG 女歌手 銅獎

兩屆女 ...
bagfgfcde 發表於 2014-12-28 22:58

KARY好嗎

BAG 女歌手

BAG 女歌手 銅獎

兩屆女 ...
bagfgfcde 發表於 2014-12-28 22:58

金獎果個是咪肚痛未出到場???會唔會遲90分鍾先出到黎ga??

金獎果個是咪肚痛未出到場???會唔會遲90分鍾先出到黎ga??
dongbb2332 發表於 2014-12-28 23:00

去左派cookies

女金 : KARY !!!

3.0 謝安琪 / 王菀之 / 張敬軒

2.0 薛凱琪 / 許志安 / 洪卓立 / AGA / C ALLSTAR / Super Girls

我最喜愛的女歌手

謝安琪(50%)

我最喜愛的男歌手

「敢發聲就係男神!」

Kary
btw 小廣告 本年度我最喜愛的男女歌手/組合 第一階段聽日開始接受投票
我們的總和

帥小寶` 發表於 2014-12-28 23:02

勁軒

帥小寶` 發表於 2014-12-28 23:02

軒仔

CM 人係鐘意軒多好多既 lol

dongbb2332 發表於 2014-12-28 23:00

BAG 女歌手

BAG 女歌手 金獎
全年最高分歌手喎, 吳雨霏今年的確叫人另眼相看,

我唔算霏粉, 但佢今年值得我表揚
SOM作出旋律流暢既曲,而今年Across 就顯示出吳雨霏既可能性,
首首質素亦屬中上
逆轉為好嘗試, 留不低係我Playlist留得低, 忍夠驚喜, 麗人行loop得過
同年尾同Sandy合作亦有火花, 豔羨live水準上佳,
一千個假想結局為全年最出色, 足見其歌曲已步向成熟
如果佢下年走返下坡唱The Present我會狠狠咁bam Q哂佢, thank Q
另外, 無唱功才是災難, 希望佢好好反省

吳雨霏 837
冠軍歌:蘇眉 134 逆轉 177 留不低 182 豔羨 181
上榜歌:沒有花收的日子 45 一千個假想結局 118

4.0 張敬軒

3.0 謝安琪 / 王菀之

2.0 薛凱琪 / 許志安 / 洪卓立 / AGA / C ALLSTAR / Super Girls

我最喜愛的男歌手

張敬軒(50%)

[陳奕迅 0%]

我最喜愛的歌曲

「冬天聽呢首歌特別暖」

[五強:獨家村 光源 青春常駐 一 好不容易遇見愛」

BAG 女歌手
第四 薛凱琪 568 (宮若梅 37 Contagious 220 弗洛蒙 79 最後最後 11 一直一直 221)
第五 容祖兒 486 (我杯茶 246 布穀鳥大反擊 5 共你痴痴愛在 4 讓我們走下去 22 天然呆168 樂觀 41)

BAG 唱片(不跟榜分)

今年新規則: 有10首歌優先考慮
唱片歌者暫時得獎數目: 0-3
唱片冠軍歌數目: 0-2
女歌手唱片: 3
男歌手唱片: 0
組合/樂團唱片: 1

BAG 女歌手

BAG 女歌手 金獎
全年最 ...
bagfgfcde 發表於 2014-12-28 23:06

the present正囉homo

BAG 女歌手

BAG 女歌手 金獎
全年最 ...
bagfgfcde 發表於 2014-12-28 23:06

美霏