返回列表 發帖

好,首先我地有請暖場表演嘉賓!若希佢將會同我地獻唱十小時版既越難越愛,有請。

好,首先我地有請暖場表演嘉賓!吳若希!佢將會同我地獻唱十小時版既越難越愛,有請。

...
HOTMAN 發表於 2014-12-29 17:44

即係夜晚四點先有得頒?

C. SeeTV Chart Award Presentation Ceremony 2014

C.SeeTV Most Captured 歌曲獎:
第十位:
呢條路 佢行 ...
seeseetv 發表於 2014-12-29 12:26

超勁重鎚全部有落榜週既非跨年冠軍歌有十大

太平山下的你和我

今晚舉行
榜分類頒獎禮

以下故事純粹虛構
某天,太平山發生山泥傾瀉,專家指出山的某 ...
HOTMAN 發表於 2014-12-29 16:39

C餐噶 全碟最愛噶

超勁重鎚全部有落榜週既非跨年冠軍歌有十大
bagfgfcde 發表於 2014-12-29 18:05

門 18>14>09>01>10 都有十大
呢首連20強都無

C. SeeTV Chart Award Presentation Ceremony 2014

C.SeeTV Most Captured 歌曲獎:
第十位:
呢條路 佢行 ...
seeseetv 發表於 2014-12-29 12:26

第8位tag ginlee 姐係一/一加一?
但係第6位寫埋一加一三個字
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

門 18>14>09>01>10 都有十大
呢首連20強都無
nicholashin 發表於 2014-12-29 18:07

咁我重鎚所有入二十大有落榜週既冠軍歌
好似話有落榜週有得加分噶

我在暗中儲首期/跳起yeah/跳起yeah/不醉不會/異能/太平山下/Contagious/Contagious/太平山下/Goodman/

危險世界/天堂有路/娛樂天空/天堂有路/無名氏/無名氏/大人中/高山低谷/高山低谷/自戀自在/

自戀自在/你給我聽好/IronMan/IronMan/被注射/眼淚極黑/雞蛋與羔羊/雞蛋與羔羊/勢不兩立/雞蛋與羔羊/

接下來是什麼/跳進來/我愛京達卡/胡桃樹/自由意志/BootyCall/Bang BangBang/分手總約在雨天/分手總約在雨天/

獨家村/獨家村/愛情disabled/反擊的愛人/新天地/謝謝你的殘忍/Play!我呸/艷羨/最卑微的願望/冬至/冬至/
兩個人的聖誕/Superstar

hey !!!!!!!<3
My 頒膠禮就快開始啦~~

突然間想回顧返前幾年既頒膠禮添~
一年容易又又又又過去啦...
搞頒膠禮好似變左我近年一個新既習慣咁._.
雖然未必有幾廿個人一齊睇,
但年年都總會有幾個會員支持我,
又又又雖然搞一個頒膠禮真係一件極吃力不討好既事,
由計分, 諗tag, 搵圖, 打下感受等等等等,
每一年既聖誕假期都起碼搵一兩日出黎搞依壇野xd
由11年極hea打tag,
到12年硬tag r&k首 say goodbye
13年頒歌曲獎開始多啲心思, 用得獎者本身既歌曲黎tag下一個得獎者, 又狂tag ngk
到今年...
雖然, 又雖然呢件真係一件極自high既事,
但希望大家可以多多支持下^3^
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

hey !!!!!!!
dongbb2332 發表於 2014-12-29 20:24

霏粉已stand by
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

霏粉已stand by
harryharry 發表於 2014-12-29 20:25

kary真係好多女fans <333333333
Happy and Blessed.

我在暗中儲首期/跳起yeah/跳起yeah/不醉不會/異能/太平山下/Contagious/Contagious/太平山下/Goodman/

危 ...
HOTMAN 發表於 2014-12-29 20:21

十粒鐘未完呀

DONG’S Music Chart 2014
- 年 度 總 結 -

記憶是被辭彙框住的圈
          – 往事並不如煙

來…坐低,
暫且不談論亦舒的作品;
也不說布拉格傳奇。

讓我帶你走進我的記憶氛圍。

十一篇日記,貫穿十一首歌曲;
新人男人女人組合唱作專輯播放大獎逐個為你揭曉。

年度歌曲(只列出首三十名)(排名不分先後):
01. Fabel - 不生不死
02. Fabel/盧巧音 - 自戀自在
03. 林奕匡 - 高山低谷
04. 林二汶 - Do You Love Me
05. 林欣彤 - I Wanna Believe
06. 林欣彤 - 食物鏈
07. 林欣彤 - 光源
08. 方大同 - 危險世界
09. 方皓玟 - 分手總約在雨天
10. 許志安 - 流淚行勝利道
11. 吳雨霏 - 留不低
12. 吳雨霏 - 第一季
13. 吳雨霏 - 豔羨
14. 連詩雅 - 只要和你在一起
15. 連詩雅 - Come On
16. 張敬軒 - 青春常駐
17. 楊千嬅 - 來生舞
18. 薛凱琪 - 弗洛蒙
19. 薛凱琪 - 一直一直
20. 謝霆鋒/廿四味 - 愛最大
21. 謝安琪 - 勢不兩立
22. 謝安琪 - 雞蛋與羔羊
23. 謝安琪 - 獨家村
24. 陳綺貞 - 流浪者之歌
25. 陳柏宇 - I Wanna Fly
26. 陳柏宇/VnP - 勇者的浪漫
27. 韋禮安 - 面具
28. 劉浩龍 - 說明書
29. 周柏豪 - 自由意志
30. 容祖兒 - 續集

男人十強: 陳柏宇 / 韋禮安 / 周柏豪 / 林奕匡 / 許志安 / 洪卓立 / 張敬軒 / 藍奕邦 / 方大同 / 劉浩龍

女人十強: 吳雨霏 / 官恩娜 / 衛蘭 / 容祖兒 / 方皓玟 / 楊千嬅 / 薛凱琪 / 謝安琪 / 連詩雅 / 林欣彤

組合十強: C AllStar / RubberBand / Robynn & Kendy / 小塵埃 / Supper Moment / Kolor / Fabel / VnP / goldEN / Dear Jane

唱作十強: 方皓玟 / 林奕匡 / 周柏豪 / 謝安琪 / 韋禮安 / 江海迦 / 陳柏宇 / 藍奕邦 / 方大同 / 陳綺貞

專輯十強:
《Across》(吳雨霏) ;
《MOOOOODY ME》(林欣彤) ;
《Keep Going》(周柏豪) ;
《撫愛》(藍奕邦) ;
《E11》(衛蘭) ;
《3》(林奕匡) ;
《KONTINUE》(謝安琪) ;
《Once Said》(連詩雅) ;
《Tonight》(薛凱琪) ;
《新天地》(許志安)

頒獎流程:
01. 年度新晉歌手 (3)
02. 非冠軍歌曲優異獎 (1)
03. 年度歌曲 (11)
04. 年度組合 (3)
05. 年度男歌手 (3)
06. 年度唱作歌手 (3)
07. 年度專輯 (3)
08. 年度女歌手 (3)
09. 年度播放派台歌曲 (1)
10. 年度播放非派台歌曲 (1)
11. 年度播放專輯 (1)
12. 年度播放單位 (1)
13. 年度傑出歌手 (1)
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

但年年都總會有幾個會員支持我
dongbb2332 發表於 2014-12-29 20:24

唔洗客氣

開始啦<3
先頒新人 =)

今年新人上過榜既唔算多,
但每個單位都至少有半首冠軍歌,
2014年被忽略既新人 im reli sorly......
得閒我會聽返咁多位既專輯ga la ^^

年度新人 – 銅獎

VnP

榜分:162.5
冠軍歌曲:勇者的浪漫 (162.5)

快啲多謝你地果個成年唔知做過啲咩既師兄啦^^

hey !!!!!!!

撐嗰個霏霏有冇獎

年度新人 – 銀獎

黎曉陽

榜分:189
冠軍歌曲:撐著 (189)

堅守心中信念,
抬起你的頭來。
I Promise You.

一曲打天下。

樂壇已死

年度新人 – 金獎

小塵埃

榜分:207
冠軍歌曲:這感覺 (180)
上榜歌曲:我愛京達卡(18) ; 慢活(9)

冇Yukilovey

(非冠軍歌)優異歌曲獎

計算全年榜分最高之非冠軍歌曲

得獎歌曲 - 《姊妹花》

主唱:雷琛瑜
榜分:220
週數:11
最高位置:03
走勢:18 > 13 > 03 > 06 > 07 > 05 > 15 > 15 > 04 > 12 > 19

[ 水星逆行(221) ; 最後最後(219) ; 一(217) ; I See You Everywhere(217) ]

呀!!!!!!!!!未開十大之前,

同大家玩個game la!!<3

問題:
競猜吳雨霏響今晚可以拎走幾多舊膠返屋企呢?

A: 0
B: 1-2
C: 3-4
D: 5 or above

齊鼓掌 (估獎)!!!!!
歌聲放今晚開心唱請鼓掌!!!!

入嚟望望先 :)

為左唔比啲名不經傳既二打六拎金
最後兩周就死谷爛谷 xx(

[ 水星逆行(221) ; 最後最後(219) ; 一(217) ; I See You Everywhere(217) ]
dongbb2332 發表於 2014-12-29 20:37

第一隻馬喔
(做PAST PAPER中 )

歌曲獎開始啦!!
而家帶大家返番去一年半前...

年度歌曲 - 第十一位

2013年 8月19日 晴

你要繼續左右我的思想嗎?
你要我繼續為你而感傷嗎?

你以為我需要你的讚許嗎?
你以為我沒法把你忘記嗎?

我肯定我的價值。
我找到我的快樂。
即使我孑然一身,一人也能美麗再獨行。

這刻,我最愛的人,是我自己。
在涼風中一刻緊記,愛自己。
就算沒有你,就算被放棄,我也愛我自己。

即係夜晚四點先有得頒?
seeseetv 發表於 2014-12-29 17:50

十粒鐘未完呀
bagfgfcde 發表於 2014-12-29 20:29

好啦辛苦哂吳小姐~由於時間關係,我地已經cut左首歌啦,唔該哂

而家,我地有請今年個頒獎禮個名「太平山下的你和我」既兩個貢獻者,黄耀明同Rubberband

為左唔比啲名不經傳既二打六拎金
最後兩周就死谷爛谷 xx(
jose 發表於 2014-12-29 20:40

這感覺>>撐著

開始啦
dongbb2332 發表於 2014-12-29 20:32

即係靠柏宇先有漿

即係靠柏宇先有漿
harryharry 發表於 2014-12-29 20:44

我連果兩條佬叫咩名都唔知

歌曲獎開始啦!!
而家帶大家返番去一年半前...

年度歌曲 - 第十一位

2013年 8月19日 晴

你要繼續左右我 ...
dongbb2332 發表於 2014-12-29 20:41

比ruby飛  好慘

(非冠軍歌)優異歌曲獎

...
dongbb2332 發表於 2014-12-29 20:37

做乜要馬走阿廁

做乜要馬走阿廁
mamakin 發表於 2014-12-29 20:46

送舊豬肉比律師等第時搵佢上court果陣都希望佢比個discount我xx(

一開始已經估唔到

比ruby飛  好慘
jose 發表於 2014-12-29 20:45

霏甩你個頭xx(

其實我想告訴你,
現在我過得好好。

年度十大 - 第十一位

歌曲:自戀自在
主唱:盧巧音丶Fabel
榜分:338
週數:09
走勢:13 > 06 > 03 > 02 > 05 > 04 > 04 > 01 > 07

型格演繹,希望兩個單位能於來年全身髮力。

年度歌曲(只列出首三十名)(排名不分先後):
01. Fabel - 不生不死
02. Fabel/盧巧音 - 自戀自在
03. 林奕匡 - 高山低谷
04. 林二汶 - Do You Love Me
05. 林欣彤 - I Wanna Believe
06. 林欣彤 - 食物鏈
07. 林欣彤 - 光源
08. 方大同 - 危險世界
09. 方皓玟 - 分手總約在雨天
10. 許志安 - 流淚行勝利道
11. 吳雨霏 - 留不低
12. 吳雨霏 - 第一季
13. 吳雨霏 - 豔羨
14. 連詩雅 - 只要和你在一起
15. 連詩雅 - Come On
16. 張敬軒 - 青春常駐
17. 楊千嬅 - 來生舞
18. 薛凱琪 - 弗洛蒙
19. 薛凱琪 - 一直一直
20. 謝霆鋒/廿四味 - 愛最大
21. 謝安琪 - 勢不兩立
22. 謝安琪 - 雞蛋與羔羊
23. 謝安琪 - 獨家村
24. 陳綺貞 - 流浪者之歌
25. 陳柏宇 - I Wanna Fly
26. 陳柏宇/VnP - 勇者的浪漫
27. 韋禮安 - 面具
28. 劉浩龍 - 說明書
29. 周柏豪 - 自由意志
30. 容祖兒 - 續集

----------------------------------------------
年度歌曲 - 第十位

2013年12月25日 寒

我從來不是一個心口掛著勇字的人。

但隨年漸長,
我也好想可以擁有一段轟烈的愛情,
哪怕是被浪濤阻礙,或是被颱風吹走,弄得遍體鱗傷。

嘿,好羨慕那些誓死一起,彼此只要有愛的戀人們呢。

你願意相信我嗎?
你願意和我上山下海嗎?
你願意在河流暴漲時擁抱著我一起下沉嗎?
你願意不理其他人的反對,跟我一起嗎?

我相信,
此刻,你是最適合我的人。

我相信,
戀愛是萬能。
緣份是割不開。

shiga lin??
我估ngk會有1-6個獎

(非冠軍歌)優異歌曲獎

...

路過...

明明賣霏佛DODO姐高丁律師1分架wo ._.

shiga lin??
我估ngk會有1-6個獎
nicholashin 發表於 2014-12-29 20:49

ur so smart !!!!!!!!!!!!!!<3

愛情,肯定是盲目的。

年度十大 - 第十位
歌曲:只要和你在一起
主唱:連詩雅
榜分:334
週數:12
走勢:18 > 18 > 03 > 03 > 04 > 07 > 07 > 07 > 03 > 01 > 15 > 16
歷年獎項:2013年年度十大 – 第七位 《說一句》

路過...

明明賣霏佛DODO姐高丁律師1分架wo ._.
ed8671ed 發表於 2014-12-29 20:50

see yr 樓下
你寧願要個安慰獎定十大先^^

年度歌曲 - 第九位

2014 年 1 月 5 日   陰

我承認,這十天我都在等候你的訊息。
每天醒來都希望會收到遠方的你傳來的文字。
曾為你的訊息,等得很在意。
然而,每一天都落空。
我決定永別這種奢侈。

不過,
這晚快要睡著的時候,手機卻震動了。
你突然傳來的訊息,
你的一句關心,
很溫暖,很窩心。
那就宛如一道驅趕心魔的光線。
謝謝你。

調走襟芒雅個獎先有十大 warner唔夠$$$$?

危險世界/天堂有路/娛樂天空/天堂有路/無名氏/無名氏/大人中/高山低谷/高山低谷/自戀自在/

自戀自在/你給我聽好/IronMan/IronMan/被注射/眼淚極黑/雞蛋與羔羊/雞蛋與羔羊/勢不兩立/雞蛋與羔羊/

接下來是什麼/跳進來/我愛京達卡/胡桃樹/自由意志/BootyCall/Bang BangBang/分手總約在雨天/分手總約在雨天/

獨家村/獨家村/愛情disabled/反擊的愛人/新天地/謝謝你的殘忍/Play!我呸/艷羨/最卑微的願望/冬至/冬至/
兩個人的聖誕/Superstar

再post多次,將頒發十大,當中有兩首係無冠過既

support dong dong LM 睇霏妹掃獎

第一季第第一季一季
第一季

年度歌曲 - 第九位

2014 年 1 月 5 日   陰

我承認,這十天我都在等候你的訊息。
每天醒來都希望會收到遠 ...
dongbb2332 發表於 2014-12-29 20:52

愈黎愈易估

thanks alllllll>3<
同時都希望大家齊撐今晚一齊頒既熱男!!!!!!!>3<

see yr 樓下
你寧願要個安慰獎定十大先^^
dongbb2332 發表於 2014-12-29 20:51

why not both

咁有十大都收貨

第一季第第一季一季
第一季
jose 發表於 2014-12-29 20:54

我知你想同阿霏長長久久, 唔洗咁既........^^

HOTMAN 發表於 2014-12-29 20:53

青山常駐 你和我