返回列表 發帖
。新地樂壇流行榜頒獎典禮 2014。
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -  ...
帥小寶` 發表於 28/12/2014 23:08

唔係光源贏咁驚呀話

BAG 音樂流行榜頒獎典禮 2014 (28th December , 2014 20:30-23:00)

BAG 女歌手

BAG 女歌手 金獎
全年最 ...
bagfgfcde 發表於 2014-12-28 23:06

得閒開返個投票先:你認為會員bagfgcde是否吳雨霏的fans??^^
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

死啦見到D 名單發覺我今年仲保守過港台囉乜事

CM 人係鐘意軒多好多既 lol
kwanie 發表於 2014-12-28 23:06

我個投票有幾項都係大幅度領先 舊年都有鏗鏗爆冷贏 eason

the present正囉homo
harryharry 發表於 2014-12-28 23:08

好想學跳豔羨
手擺後同最尾好型
Happy and Blessed.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -  ...
帥小寶` 發表於 2014-12-28 23:08

原來五強無高山

好想學跳豔羨
手擺後同最尾好型
jose 發表於 2014-12-28 23:10

我覺得kary fans gathering 唔應該淨係得唱k
應該要同fans一齊跳舞lor
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

我覺得kary fans gathering 唔應該淨係得唱k
應該要同fans一齊跳舞lor
dongbb2332 發表於 2014-12-28 23:11

等j會員學完教我地跳啦

BAG 音樂流行榜頒獎典禮 2014 (28th December , 2014 20:30-23:00)

Kontinue為全年最用心製作專輯, 其實聽完勢不兩立同同獨家村30秒, 有預感專輯會一般;
好彩Kay只係美祖上身, 亂派歌, 係虛驚一場

The Fifth Season 概念為全年最出色, 但派台作亦只屬一般, 又係虛驚一場

Frank 反而派得最好, hidden track亦難得地好聽

8首歌只值優異獎, 希望下年佢可以出翻10首歌

金獎 Kontinue - 謝安琪
推介歌曲:C餐 雞蛋與羔羊 家明 篋神 獨家村 我可以被這個世界淘汰,但不可以被世界擊敗 十倍奉還 最好的時刻

銀獎 The Fifth Season - 胡琳
推介歌曲:滲 金色之夏 一葉知秋 秋光乍洩 冬至 真相 空空

銅獎 Frank - RubberBand
推介歌曲: 前面尚有一萬里 成長說明書 坦白 大話西遊 人生有個真正朋友 We Are One 心照一生

優異獎 Across - 吳雨霏
推介歌曲:忍 留不低 麗人行 弄潮兒 苦苦 逆轉

其他
適婚的年齡 - My Little Airport
Hear I Am - 黃浩琳
3 - 林奕匡
世界變了樣 - Supper Moment

今年新規則為有10首歌既碟優先考慮, 因為8首歌大碟我仍然唔鼓勵,
即使: 講真,
今年由年頭見到Ivana演唱會咁慘淡,
到年中阿Fi無好似上次Filicious咁秒殺全爆,
再到依家阿kay重新出發開音樂會送埋碟 竟然千幾張飛都去唔哂
真係好無奈,真心覺得佢地嘅努力 付出同成果唔成正比
有人常日話唱片公司唔揼本造歌 8首當大碟 MV hea etc..
但有無諗過市道幾咁差 有幾多人剩係得把口 無實際支持呢?
尤其今日見到某panda難聽到極點都可以拎銷量冠軍果下真係...
我以為好多人會經過Sita件事之後會識得珍惜本地歌手,點知...
前幾年d歌手都仲可以話碟唔賣得可以靠演唱會賺返,依家呢...?
所以真係唔怪得個個都北上揾銀/拍戲,係香港好日都唔見佢一次
希望大家唔好睇少自己一隻碟一張飛
if個個都咁做,市道一定好過依家
可能有人會話無錢 但唔通真係窮到一百蚊買隻cd都俾唔起?
學Paco話齋,聽歌係好似食飯睇戲咁要俾錢o架....
(如果啱聽就聽,唔啱聽當耳邊風啦,don't罵戰) 」

唔係光源贏咁驚呀話
kwanie 發表於 2014-12-28 23:09

岩岩b會員頒左個至尊歌比佢真係嚇到我彈起

等j會員學完教我地跳啦
harryharry 發表於 2014-12-28 23:12

唔係講我下話

Kontinue為全年最用心製作專輯, 其實聽 ...
bagfgfcde 發表於 2014-12-28 23:13

u又唔買across, 人地邊夠銀做10隻歌既碟wor 嬲

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

4.0 張敬軒

3.0 謝安琪 / 王菀之

2.0 薛凱琪 / 許志安 / 洪卓立 / AGA / C ALLSTAR / Super Girls

1.0 周柏豪 / 吳雨霏 / 楊千嬅 / 方大同 / 衛蘭 / 連詩雅 / 林奕匡 / RubberBand /

林欣彤 / 方皓玟 / J'Arie / 鄭俊弘 / 小塵埃 / 田蕊妮

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

我最喜愛的歌曲

光源 - 林欣彤(28%)

青春常駐 (12%)

獨家村(20%)

好不容易遇見愛(24%)

一(16%)

至尊歌手

「如果你肯發聲的話 我愛更加愛你」

SUNDAY MUSIC CHART WEEK 15
1. 無答案 2. 念 3. 現任榮譽顧問

u又唔買across, 人地邊夠銀做10隻歌既碟wor 嬲 ...
dongbb2332 發表於 2014-12-28 23:15

就係8首先唔買

唔係光源贏咁驚呀話

光源好勁喎真係

帥小寶` 發表於 2014-12-28 23:16

哎喲喲 某人彈起未?

u又唔買across, 人地邊夠銀做10隻歌既碟wor 嬲 ...
dongbb2332 發表於 2014-12-28 23:15

你又唔一箱一箱咁買,買得果一隻碟

建議霏妹下年擺多兩track NG take 喺碟尾

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

多謝大家收睇
But 要等我唱哂先準走

(made by hoic1102 <333333333 )

(Kary為你做足100分)

Thank Q!!!!!! 下年見!!!! SUMMARY 遲D整

建議霏妹下年擺多兩track NG take 喺碟尾
jasonng 發表於 2014-12-28 23:18

9. 豔羨 (屯門鄉親父老圍威喂開心喜年華 Live)
10. 一千個假想結局 (錄音室大半年製作心酸歷程)
Happy and Blessed.

帥小寶` 發表於 2014-12-28 23:16

美之 ?

多謝大家收睇
But 要等我唱哂先準走 ...
bagfgfcde 發表於 2014-12-28 23:19

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

唔係光源贏咁驚呀話

me果度都算係大路  (不過光源唔係第一)
----- 暫時七強 -----
AGA - 一
古巨基 - 致少年時代
林欣彤 - 光源
林奕匡 - 高山低谷
張敬軒 - 青春常駐
謝安琪 - 獨家村
謝安琪 - 雞蛋與羔羊

7 光源 (28%)
6 好不容易遇見愛(24%)
5 獨家村(20%)
4 一(16%)
3 青春常駐 (12%)

係咪得 25 個人投票呀 :D

me果度都算係大路  (不過光源唔係第一)
----- 暫時七強 -----
AGA - 一
古巨基 - 致少年時代
林欣 ...
mamakin 發表於 2014-12-28 23:22

我嗰邊光源排第 10

http://www.cmusichart.com/discuz/redirect.php?goto=findpost&ptid=7605&pid=560468

9. 豔羨 (屯門鄉親父老圍威喂開心喜年華 Live)
10. 一千個假想結局 (錄音室大半年製作心酸歷程) ...
jose 發表於 2014-12-28 23:21

咁開多隻CD 喇不如

CD 2 收錄Live Ver 以及原汁原味Studio Ver
讓你感受最真實的吳雨霏
雙CD 單碟價 即日驚豔全球

估唔到光源喺CM咁勁

至尊歌手

周柏豪(997)

上榜歌:同行(214) 自由意志(282) 異能(73) 傳聞(148) 現在已夜深(162) 還記得(114) 日落日出(4)

4.0 張敬軒

3.0 謝安琪 / 王菀之

2.0 周柏豪 / 薛凱琪 / 許志安 / 洪卓立 / AGA / C ALLSTAR / Super Girls

1.0 吳雨霏 / 楊千嬅 / 方大同 / 衛蘭 / 連詩雅 / 林奕匡 / RubberBand /

林欣彤 / 方皓玟 / J'Arie / 鄭俊弘 / 小塵埃 / 田蕊妮

全部獎項經已頒發完畢 感謝各位支持

[數據統計系列]

新地十大歌曲

1. 青春常駐 (328)

2. 高山低谷(326)

3. 獨家村(304)

4. 流淚行勝利道(285) [調位]

5. 只要和你在一起(299)

6. 好時辰(298)

7. 一(297)

8. 沒有花收的日子(290)

8. 分手總約在雨天(287)

9. 好不容易遇見愛(299)[調位]

10. 獨活(284)

11. 自由意志(282)

12. 致少年時代(281)

13. 來生舞(268)

14. 最後最後(268)

15. 克卜勒(267)

我嗰邊光源排第 10
chanchan0909 發表於 2014-12-28 23:24

點解可以有40幾票咁多既

SUMMARY
一、全場總結

34個獎項

BAG 推介歌曲(全年榜分排第十一,十二位)
11. 浪人 - Supper Moment 10>09>12>04>09>03>03>11>01>07>15 (222)
作曲︰Supper Moment 作詞︰Supper Moment 編曲︰Supper Moment & Adrian Chan 監製︰Adrian Chan
12. 一直一直 - 薛凱琪 06>08>05>02>04>05>14>01>07>11 (221)
作曲:徐浩 填詞:陳詠謙 編曲:徐浩 & Randy Chow 監製:徐浩 & Randy Chow
BAG 十大(全年榜分排前十位)
1. 光源 - 林欣彤 02>02>04>02>09>01>02>12 (249)
作曲:王雙駿 作詞:陳詠謙 編曲:王雙駿 監製:王雙駿
2. 高山低谷 - 林奕匡 08>17>07>11>04>02>01>04>03>09>X…>06>X…>20 (247)
作曲:林奕匡 填詞:陳詠謙 編曲:Edward Chan & 黃兆銘 監製:Edward Chan
3. 勇者的浪漫 - 陳柏宇 & VnP 01>04>05>05>10>08>02>03>11>17>19>07 (246)
作曲:Rake 填詞:林若寧 編曲:舒文 監製:舒文
4. 撐著 - 黎曉陽 04>02>01>02>02>06>02 (243)
作曲:黎曉陽 & Stephen Mok 填詞:周耀輝
5. 坦白 - RubberBand 04>02>02>06>07>05>01>07>12>X…>13 (240)
作曲:RubberBand 填詞:Tim Lui 編曲:RubberBand 監製:RubberBand & Mark Lui
6. I Wanna Fly - 陳柏宇 18>11>12>07>08>04>14>01>14>19>07>02>02 (239)
作曲:恭碩良 & 陳柏宇 填詞:喬星 編曲:恭碩良 & 倪凱民 監製:恭碩良 & 倪凱民
7. 我愛京達卡 - 小塵埃 02>02>01>02>06>03>10>17 (232)
作曲:Sarah Lundback Bell & Didrik Thott & Sebastian Thott & Lil' Ashes填詞:林寶 編曲:Lee Yat Ding & Lil' Ashes 監製:Lee Yat Ding & Edward Chan
8. 青春常駐 - 張敬軒 10>10>02>02>06>01>02>08 (230)
作曲:張敬軒 & Johnny Yim 填詞:黃偉文 編曲:Johnny Yim 監製:張敬軒 &Johnny Yim
9. 共勉之 - 官恩娜 05>04>05>07>02>01>10>16>05>05 (228)
作曲:藍奕邦 填詞:藍奕邦 編曲:何山 監製:藍奕邦 / 何山
10. 有夢就很好了 - SiS 樂印姊妹 04>07>06>08>06>09>12>02>01>X>X>20>11>16 (224)
作曲:駱胤鳴 填詞:駱胤鳴 編曲:Larry Wong 監製:Larry Wong

BAG 滄海遺珠(無派台,本人推介之作品)
1. C餐 - 謝安琪
2. 雞蛋與羔羊 - 謝安琪
3. Thanks - 黃浩琳
4. 忍 - 吳雨霏
5. 京都民宿夜 - My Little Airport

BAG 生力軍
金獎 小塵埃 427
冠軍歌:我愛京達卡 232 這感覺 135
上榜歌:慢活 60
銀獎 Yukilovey 380
冠軍歌:小綿羊的氣味 153 兩個人的聖誕 90
上榜歌:謝謝你的殘忍 137
銅獎 SiS 樂印姊妹 335
冠軍歌:有夢就很好了 224
上榜歌:520 9 愛phone了 88 如果我是個男孩 14
優異獎 Blaster 265
冠軍歌:框框之下 195
上榜歌:N車 70

BAG 男歌手
金獎 林奕匡 535
冠軍歌:高山低谷 247 I See You Everywhere 175
上榜歌:Goodman 53 頌讚詩 60
銀獎 張敬軒 329
冠軍歌:青春常駐 230
上榜歌:塵埃落定 30 溫馨提示 49 最卑微的願望 20
銅獎 藍奕邦 329
冠軍歌:愛我就吻我 167
上榜歌:戀人 101 孔雀開屏 57 藍田金婚 4

BAG 女歌手
金獎 吳雨霏 837
冠軍歌:蘇眉 134 逆轉 177 留不低 182 豔羨 181
上榜歌:沒有花收的日子 45 一千個假想結局 118
銀獎 謝安琪 624
冠軍歌:心不由己 183 雞蛋與羔羊 180 獨家村 130
上榜歌:勢不兩立 87 家明 44
銅獎 官恩娜 602
冠軍歌:你都不懂 94 交換角色 156 共勉之 228
上榜歌:眼淚極黑 51 幸福車站 73

BAG 組合
金獎 RubberBand 806
冠軍歌:坦白 240 前面尚有一萬里 140
上榜歌:成長說明書 81 We Are One 123 放 30 語言藝術 45 你和我 65 瞬間看地球 82
銀獎 Robynn & Kendy 534
冠軍歌:Gonna Be Okay 98 Sail Away 220 第十行星 156
上榜歌:月湖 38 Not Just Another Girl 22
銅獎 小塵埃 427
冠軍歌:我愛京達卡 232 這感覺 135
上榜歌:慢活 60

BAG 唱片
金獎 Kontinue - 謝安琪
銀獎 The Fifth Season - 胡琳
銅獎 Frank - RubberBand
優異獎 Across - 吳雨霏

點解可以有40幾票咁多既
mamakin 發表於 2014-12-28 23:29

我都唔知點解今年勁多票 可能因為大家入黎睇 ap 嗰時順便投埋 點都好 多謝大家支持 !!!

我都唔知點解今年勁多票 可能因為大家入黎睇 ap 嗰時順便投埋 點都好 多謝大家支持 !!! ...
chanchan0909 發表於 28/12/2014 23:33

去D 多D 人去既POST 打滾就得架啦
[所以我個榜都原來算多人睇]

我都唔知點解今年勁多票 可能因為大家入黎睇 ap 嗰時順便投埋 點都好 多謝大家支持 !!! ...
chanchan0909 發表於 2014-12-28 23:33

[廣告]所以要MARK多D AP [/廣告]

沖左個涼 miss左phil男金光源至尊+最歌kay掃獎
光源呢d世界級歌曲無高山低谷競爭下有最歌唔奇呀

SUMMARY
二、惜敗名單

BAG 十
光源 林欣彤 249
高山低谷 林奕匡 247
我杯茶 容祖兒 246
勇者的浪漫 陳柏宇 & VnP 246
撐著 黎曉陽 243
坦白 RubberBand 240
I Wanna Fly 陳柏宇 239
我愛京達卡 小塵埃 232
青春常駐 張敬軒 230
共勉之 官恩娜 228
有夢就很好了 SiS 樂印姊妹 224
浪人 Supper Moment 222
一直一直 薛凱琪 221
Sail Away Robynn & Kendy 220
(------Contagious 薛凱琪 220------)
生於憂患 KOLOR 216
For You 馮曦妤 209
Keep Breathing 蔡健雅 204

BAG 滄海遺珠(不跟榜分)
總有離開的時候 - C Allstar
篋神 - 謝安琪
十倍奉還 - 謝安琪
我可以被這個世界淘汰 但不可以被世界擊敗 - 謝安琪
愛情disabled - My Little Airport
真相 - 胡琳
一葉知秋 - 胡琳
秋光乍洩 - 胡琳
大話西遊 - RubberBand

BAG 生力軍
第五 黎曉陽 246

BAG 組合
第四 Supper Moment 338
第五 SiS 樂印姊妹 335

BAG 男歌手
陳柏宇 382
第五 周柏豪 328

BAG 女歌手
第四 薛凱琪 568
第五 容祖兒 486

BAG 唱片(不跟榜分)
適婚的年齡 - My Little Airport
Hear I Am - 黃浩琳
3 - 林奕匡
世界變了樣 - Supper Moment

帥小寶` 發表於 2014-12-28 23:28

SUMMARY
一、全場總結

34個獎項

BAG  ...
bagfgfcde 發表於 2014-12-28 23:31

Support~
2014年CM真係霏豬既天下

去D 多D 人去既POST 打滾就得架啦
[所以我個榜都原來算多人睇]
kwanie 發表於 2014-12-28 23:34

係囉
我投票嗰到今年同舊年比真係超大幅度飆升
2013 1st round: 48 2nd round: 35
2014 1st round:108 2nd round: 67*

SUMMARY
三、得獎數目

4.0 謝安琪
3.0 小塵埃 RubberBand 吳雨霏
2.0 張敬軒 官恩娜 SiS 樂印姊妹 林奕匡
1.5 陳柏宇
1.0 Supper Moment 薛凱琪 林欣彤 黎曉陽 黃浩琳 Yukilovey Blaster Robynn & Kendy 藍奕邦 胡琳 My Little Airport
0.5 VnP

SUMMARY
三、得獎數目

4.0 謝安琪
3. ...
bagfgfcde 發表於 2014-12-28 23:40

where is my phil

SUMMARY
二、惜敗名單

BAG 十二大
...
bagfgfcde 發表於 2014-12-28 23:37

一次過追返哂 見到狂TAG JOEY大笑左出嚟
做咩飛走我杯茶同陳柏宇 可憐嘅雙週冠
明明夠分都唔頒 你唔BE TRUE TO URSELF!!!!
光源至尊歌你真係識貨大愛MAGLAM
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

係囉
我投票嗰到今年同舊年比真係超大幅度飆升
2013 1st round: 48 2nd round: 35
2014 1st ro ...
chanchan0909 發表於 2014-12-28 23:39

死啦我好似以為自己未投 投左兩次lol
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪

死啦我好似以為自己未投 投左兩次lol
hehemamama 發表於 2014-12-28 23:51

唔緊要 wo 我都唔知

一次過追返哂 見到狂TAG JOEY大笑左出嚟
做咩飛走我杯茶同陳柏宇 可憐嘅雙週冠
明明夠分都唔頒 你唔BE TRU ...
hehemamama 發表於 2014-12-28 23:46

唉 我杯茶掙扎左好耐 俾定唔俾
佢既係我美祖所有歌之中最愛既歌 loop次數仍然排第一
另一方面又跨年 唔想頒左之後變相鼓勵佢樂觀啲都有獎
最後我都係將杯茶收翻, 用其他歌洗個版已經過半天算

where is my phil
nicholashin 發表於 2014-12-28 23:43

sor 加翻

唔緊要 wo 我都唔知
chanchan0909 發表於 2014-12-28 23:52

咁我唔係幾好意思嘅 搞到你以為多左人投
如果最歌有光源 我起碼投成一百次造馬
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪

唉 我杯茶掙扎左好耐 俾定唔俾
佢既係我美祖所有歌之中最愛既歌 loop次數仍然排第一
另一方面又跨年 唔想 ...
bagfgfcde 發表於 2014-12-28 23:55

首歌就好似講緊美祖同新城嘅一段情 呢兩日返聽真係好有FEEL
等美祖記住「每段濃和淡 喝一杯便過」唔好為銳哥傷心
最重要係可以硬TAG留不底
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪

咁我唔係幾好意思嘅 搞到你以為多左人投
如果最歌有光源 我起碼投成一百次造馬 ...
hehemamama 發表於 2014-12-28 23:58

不過你呢個 IP 真係第一次投, 放心, 我之前已經 set 好左每個 IP 投一次架啦, 多謝支持 !!!

(不過好似電腦同手機加埋可以投 2 次, 呢個真係無計)

BAG音樂流行榜

榜主呈獻 盲粉與美祖N個十二大獎噶

十二大:
2011年 第三 牆紙 - 容祖兒
2012年 第三 途經北海道 - 容祖兒
2013年 第三 小日子 - 容祖兒
2014年 第十三 我杯茶 - 容祖兒
分隔線
2046年 第三 沒有花收的日子 - 容祖兒
2047年 第三 豔羨 - 容祖兒
2048年 第三 山口百惠 - 容祖兒
2049年 第十三 容祖兒 - 容祖兒
萬年第三噶

感言:
2014咁就過去, 雷雨一閃就過啦
今年係音樂上既認識算係有所長進,
亦唔再硬塞美祖拎獎, 希望佢長進啲啦
謝安琪唔洗擔心廣東碟歌曲質素架啦, 你們的幸福都okay架其實我覺得
林奕匡努力啦, 你應該要上位架其實
周柏豪四年以黎首次白果, 希望佢注意整體音樂質素
RubberBand慢工出細活, 但我更鍾意Easy大碟
小塵埃黃浩琳顏培珊Yukilovey AGA J.Arie Blaster Project Ace SiS goldEN VnP 黎曉陽 等等新人請努力, 從來我都唔會吝嗇俾十二大俾新人, 就好似今年有3.5首新人歌咁
吳雨霏我幾期待佢會有乜表現, 下隻碟就算少歌我都會買 全因豔羨太正 一千個太癲太好聽

完啦 2015年希望大家更愛港樂!

C. SeeTV Chart Award Presentation Ceremony 2014

C.SeeTV Most Captured 歌曲獎:
第十位:
呢條路 佢行咗半年 好似好長咁 但係只係佔佢音樂道路嘅五十幾六十分一

第九位:
喜歡我們在難的關口擁有同樣盼望 喜歡我們連成最美的形狀

第八位:
今天終於一人回家 今天終於堅強回家 不需要他 可以嗎 可以的 一個於路上才明白

第七位:
如果一首歌冇規定只可以拎一年嘅歌曲獎嘅話 我有信心 2015年 我仍然會播到佢再拎多次歌曲獎

第六位:
一加一等於二 二加二等於四 三加三等於六 四加四等於八 五加五等於十
我最愛數字 特別有意義 齊來唱這歌 細路仔鍾意

第五位:
冷冷雨 嗚喔嗚喔 沒焦點因找不到你 冷冷雨 低泣彷彿要等你經過

第四位:
我會與你 變愛侶就是為著 在歷史低溫當天那一抱 那晚太冷如無法獨自活著 若蕩失荒街之中再也不可碰到

第三位:
上半身已逐漸失重飄得起 下半身也凌空雙腳不貼地 是你這臭男人使我天空飛

第二位:
咦又係C.C. X 林夕

第一位:
可愛的 抱緊你的 天真情懷 懂世故 不必太快 可記得 無忌無慮 赤腳走天涯 沒成長 也沒壞

C.SeeTV Most Captured 新人獎:
得獎單位: (按單位筆劃順序排列):
❶: 有冇資格做農夫接班人?
❷: 絕對高質!!!繼續做歌唔該
❸: 我仲未分得到佢地兩個lolll
❹: 究竟你地係今年定上年新人?
❺: 唯一一個唔係用組合形式拎新人獎嘅單位

C.SeeTV Most Captured 男歌手:
銅:
咦好似係第一次拎男歌手獎喎 個金獎喺山頂嗰度等緊你
銀:
唔舒服就抖下先啦 好番先再做歌 我等你 :)
金:
溫馨提示 溫馨提示 你係一個唱作人

C.SeeTV Most Captured 女歌手:
銅:
其實我鐘意你啲快歌多啲 不過如果啲詞可以再靚番啲就更加好
銀:
今年個個tag親佢都係用呢幾個terms架喇 「歌影視三棲」、「全能藝人」
金:
喂係你喇!上嚟啦!

係啊 個tag就係咁短…That's It!

C.SeeTV Most Captured 組合:
銅:
我今年睇咗你好多次Live喎 幫我舉起你地嘅食指叫佢地上嚟得唔得先
銀:
你地六個人 如果要分勻啲獎 你地唔夠分一人一個架喎 :(
金:
唔tag喇 係人都知係你地上嚟拎

C.SeeTV Most Captured 作曲人:
得獎單位: 少產 高質
C.SeeTV Most Captured 填詞人:
得獎單位: 喂你又話唔填Sweet嘢嘅
C.SeeTV Most Captured 編曲人:
C.SeeTV Most Captured 監製:
得獎單位: 正路到冇得再正路

C.SeeTV Most Captured 唱作人:
嗱嗱嗱…講明先…如果演出單位只係參與作曲或者填詞是但一部份嘅話…只係計歌分嘅一半…
參與晒兩個部份先有全部歌分…所以結果會係咁…
銅:
出道第一首作品已經好鐘意…今年係第二年踏足呢個樂壇…但係啲歌係要時要轉下風格喇 :)
銀:
都係嗰句啦…抖下先…你啲獎會有專人送到你面前…
金:
其實係唔係唔應該安排個位俾你坐…因為你都冇時間坐低

C.SeeTV Most Captured 大碟獎:
銅:
我認我係愛
銀:
2014年聽得最多嘅一隻碟…唔係逐首逐首聽…係成隻碟順序咁聽…
金:
全碟總共(10+01)首歌…前後Plug接Plug總共Plug咗5首…我追唔切啊四位大佬
======================================================
提提你我感到不妥 勞煩你借些滿足給我 其實沒這麼多溫馨不可錯過

溫馨提示: 本年度頒獎典禮得獎名單將失驚無神貼出

太平山下的你和我

今晚舉行

榜分類頒獎禮

以下故事純粹虛構

某天,太平山發生山泥傾瀉,專家指出山的某幅牆有倒塌的危機:太平山下可能不再安定、太平。
此時,太平山下的他和她在對話。
A:嘩正呀頂!山下d樓價終於大跌。
B:我走啦,你地保重。
C:不如大家一齊整好幅牆,咁大家都安心啦。
A:頂你咪呀喂,我仲等緊炒呢度d樓。
(B已經執好包袱走人)
D:講真,唔係山上狂起樓,幅牆點會有事?一於上去X佢老X。
E:唔好咁激動啦,佢地都係買家啫。
F:如果真係倒塌既話,咁可能我地先有機會住上山喎。

太平山下的你和我,選什麼餐?