返回列表 發帖
因為喺一個咁嘅環境,只要你有能力,
你能夠擁有嘅自由,比任何其他公司都多。
可以係天堂 可以係地獄, ...
Bluejays 發表於 2014-12-30 06:06

但其實星夢最大既宣傳優勢唔係就係劇集歌咩?mag避開唔唱/無得唱劇集歌宣傳效果會大打折扣,更何況如果唱到星斗群比較高質素既劇集歌對mag唔會係壞事
但就算今年力捧既fred都係得首點火,「遊擊歌」始終遠被星夢傳統班底歌曲少,係咪真係因為有得fight幾首「遊擊歌」就要compromise其他歌曲既質素呢?

但其實星夢最大既宣傳優勢唔係就係劇集歌咩?mag避開唔唱/無得唱劇集歌宣傳效果會大打折扣,更何況如果唱 ...
nicholashin 發表於 2014-12-30 09:19

Mag 喺 EEG 最慘係比 EEG 同 TVB一齊壓佢,
EEG 壓 廣告宣傳 播放率 同 獎項,TVB 壓出鏡,然後兩邊一齊壓商演。

我想像唔到 Mag 約滿 EEG 後,
TVB藝員部 會比佢簽 星夢或EEG 以外嘅第三間公司。
如果喺呢兩間之間選,我會覺得選有宣傳保障重要啲。
而星夢最弱係做歌,所以我想解釋點解喺 星夢 唔一定做唔到歌。
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

EEG 壓 廣告宣傳 播放率 同 獎項,TVB 壓出鏡,然後兩邊一齊 ...
Bluejays 發表於 2014-12-30 09:34

某程度上我讚成你所講, 唔同性格嘅人會走出唔同嘅路
如果Mag無權選擇唱片公司, 咁相信佢會係能力許可之下, 盡力做好本份同爭取一齊可以爭取到嘅嘢
佢性格夠執著, 其他嘢唔講, 係音樂取向上佢唔會咁易妥協
如果肥佬簽得佢應該預咗佢唔會係聽話嘅一個, 唔係你叫佢唱咩就唱咩
佢比許生更堅持, 你見佢之前3張碟都避開啲K歌就知
見佢比旦旦壓奬壓得咁緊要, 係新城成日攞埋啲垃圾奬, 連糖妹都多過佢都幾心酸
怪獸一族

請唔好OT

EEG 壓 廣告宣傳 播放率 同 獎項,TVB 壓出鏡,然後兩邊一齊 ...
Bluejays 發表於 2014-12-30 09:34

其實份約係tvb手,tvb要佢簽邊個就邊個嫁啦
但睇到由台慶開始,佢待遇好左
亮燈又有佢,1030個節目有佢,連光源都冠到同埋24/12 31/12 都有show做
曝光好左好多

btw 仁濟佢應該唱幾次?

張敬軒、林欣彤、羅力威,好多英皇人喎

張敬軒、林欣彤、羅力威,好多英皇人喎
loyatsze 發表於 2014-12-31 15:40

仁濟 係 EEG 地頭,好似 仁愛堂 係 太陽 地頭咁

2010    容祖兒、陳偉霆
2011    古巨基、鍾舒漫、泳兒、林欣彤
2012    林峯、Twins
2013    容祖兒、林峯、洪卓立、羅力威
2014    -- 冇 --

註:2011年 當時 林欣彤 還有一個月先開記招宣佈加入EEG
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

視帝唱折子戲.....完全唔睇好囉.....

有GINLEE喺度..AGA都會唱好D

開始喇
等睇hins

軒仔打頭陣
只為軒仔同aga而睇

AGA係唔係又唱一...
希望表現有返前幾次SHOW咁好
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

辰亦儒....我想睇炎亞綸多d喎

hins 唱左家園
唔知一陣會唔會再唱自己歌呢
本週冠軍歌: 白髮齊眉 - 鄧小巧

話時話
覺得軒仔今晚特別靚仔
特別型架喎...唱得又正
青春常駐呢個ver好正

青春常駐 好似仲要係原key?

話時話
覺得軒仔今晚特別靚仔
特別型架喎...唱得又正
青春常駐呢個ver好正 ...
rubylovessss 發表於 2015-1-3 20:57

最後啲噹噹

最後啲噹噹
hhoopps 發表於 2015-1-3 21:00

叮噹可否不要老
呢個時候唱最啱

軒仔~ 真係做到其他人估唔到既野~
潛水。。。。

辰亦儒咩事

請辰亦儒....我想睇炎亞綸多d喎
rubylovessss 發表於 2015-1-3 20:45

agree

軒仔~ 真係做到其他人估唔到既野~
tasue270 發表於 2015-1-3 21:07

surprise...
真係有意思嗄

辰亦儒咩事
●提子__ 發表於 2015-1-3 21:20

露麒麟臂?

有Gin Lee 帶住,成首一加一真係升曬lv

aga都係差少少
但比起叱咤好d
Aga個次自己唱同ginlee真係爭好遠

老實講 GIN LEE 真係水準一流的歌手 …
雖然唔係佢FANS 但係真心祝佢快D 紅/_\

點都要有ginlee陪先好少少,咁樣更令人想聽ginlee獨唱版

美彤熊君唔係冇得唱自己歌咁慘慘子呀嘛

一加一已經係籌款節目指定歌曲

真係超過份
全個節目得mag無獨唱
連hubert llv都有...

FU*K
TVB 你真係好 _ 好野
一個親生女你都可以咁對佢嗄

老老實實 mag其實係咪得罪過綜藝科d人?

去死啦tbb,打壓打到出哂面,叫佢去唱半隻口水歌

bmgbmghk 發表於 2015-1-3 22:29

我完全唔知我成晚係度等 D 乜囉

mag等左21個月,親生既待遇好到冇得頂............

Mag無得唱幾次
仲諗住聽Live
Tvb你點解要咁對mag

老實講 頭先糖妹同magbb合唱既時候好想搵野塞住糖妹把口
Happy and Blessed.

老實講 頭先糖妹同magbb合唱既時候好想搵野塞住糖妹把口
jose 發表於 2015-1-3 22:34

糖妹勁難聽
連佢都可以唱到首勁耐既歌點解mag連半首自己歌都唱唔到?
仲要mag 係tvb management
勁過份

係啦tbb, 我地一早知你打壓緊Mag啦, 唔洗特登揾佢上去唱半首歌做到咁出面啦。

係啦tbb, 我地一早知你打壓緊Mag啦, 唔洗特登揾佢上去唱半首歌做到咁出面啦。 ...
thecool123 發表於 2015-1-3 22:42

佢係咪得罪左人?

bmgbmghk 發表於 2015-1-3 22:29

魚婆想整死佢,等佢老公捧嗰件pizza面掛?今次真係做到咁出面 。

如果簽星記死得會更快,依家攪到咁………

魚婆想整死佢,等佢老公捧嗰件pizza面掛?今次真係做到咁出面 。
thecool123 發表於 2015-1-3 22:53

連hubert都有得自彈自唱...
Mag不如唔上啦咁

Mag不如唔上啦咁
pkl 發表於 2015-1-3 23:11

TVB壓自己人.. 等其他公司覺得公平

Mag不如唔上啦咁
pkl 發表於 2015-1-3 23:11

我懷疑唔知會唔會係廣告時先叫佢地唱娛賓
但咁做都係實在對美彤太差鳥

mag
快啲完約簽返英皇/新公司啦
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

之前都話mag出完勁歌優秀選第2回之後病左
可能仲未好返...

之前都話mag出完勁歌優秀選第2回之後病左
可能仲未好返...
rubylovessss 發表於 2015-1-3 23:32

前兩日唱倒數show一連唱三首都好地地。

前兩日唱倒數show一連唱三首都好地地。
thecool123 發表於 2015-1-3 23:36

倒數 SHOW?
咩歌嗄

倒數 SHOW?
咩歌嗄
Our_Souvenir 發表於 2015-1-3 23:43

倒數商場show only, 唱咗food chain + 幾次 + 光源, youtube有人post咗。