返回列表 發帖
哇A_A JB空降咁勁既

P!nk為Ellen Show寫嘅新主題曲
幾好un幾有夏天feel
hihi 發表於 2015-9-10 15:26

等緊佢出歌
唯有聽住依首頂癮先

你啱, 頂住癮先haha
歌詞有啲行貨, 但為Ellen show寫都預咗
hihi 發表於 2015-9-10 17:03

反而想知佢仲有咩可以突破
上天下水都玩過曬

不過最慘係玩到咁都冇乜拎過d咩大獎

想當年佢去東京開CONCERT個個走去潮拜....
個陣時仲諗住佢第時泥香港一定要去睇.....
但係依家真係冇左個FEEL X_X
加上咁貴....
如果買到山頂700蚊都應該會去睇既

發覺原來個個都識扮britney

GAGA!
JasOh103 發表於 2015-9-18 12:40

THATS WHY I LOVE GAGA!!!

餓左差唔多兩年啦(我無視cheek to cheek sor), 乜曲風都受, 況且佢唱慢歌我一直都鐘意{:1_20 ...
JasOh103 發表於 2015-9-18 18:01

佢d慢歌真係一流
speechless真係正到speechless

Naughty Boy’s new single “Runnin’ (Lose It All) with Beyoncé & Arrow Benjamin
matthew1990 發表於 2015-9-18 09:24

依首又係正

(又轉TAG啦!)

[3 October, 2015 Billboard HOT 100]
01  02  The Hills
02  03  What Do You Mean?
03  0 ...
antilegend 發表於 2015-9-22 02:57

真係好 個TAG諗都唔使諗

Sia 新專輯 This is Acting 將會
唱由唔同歌手perspective既歌曲
專輯名字的由來是原於所有歌曲都係Sia ...
matthew1990 發表於 2015-9-24 01:15

又alive-___-
點呀  第幾首同名呀

個chorus 太 repetitive (雖則每次 chorus 都有少少唔同)
同埋個melody 好怪
matthew1990 發表於 2015-9-25 10:44

我都幾鐘意首新歌XD
係就係幾重複下.....
但都幾得意XD 幾好LOOP

只期求個MV唔好再搵個小妹妹出黎跳舞-___-

我覺得Riri無咁嗌得 我本人十大呀呢首暫時, vocals勁到!!!! 如果係唱得之人其實repetitive無 ...
JasOh103 發表於 2015-9-26 03:02

其實我都覺得首歌幾rihanna feel-__-
不過就永遠唔會唱live嫁啦

佢唔會再用個細路女拍MV了
(但佢老公好似拍緊套Sia自傳的電影 會用Maddie做主角)
OT: 其實邊個係燈神? {:4 ...
matthew1990 發表於 2015-9-26 14:39

成日比人串個個咯
酷愛903 <<

佢真係好燈既咩?
matthew1990 發表於 2015-9-26 15:14

上年連美祖女金都燈得走
你覺得呢

仲有一大堆燈死既歌真係太多例子

原來我聽過brave 當年話roar係抄呢首架嘛

佢寫啲歌詞好正 啱晒我呢啲lyrics lover (當年都係 ...
nicknicknick 發表於 2015-10-2 13:22

我鐘意BRAVE多過ROAR X_X
我到依家仲會LOOP下BRAVE <333

gaga突然發力?

話說成班model只係認到lucky blue
真係好令仔呀<333333333333

點解The Weeknd 突然間紅左?
我真係睇唔透
matthew1990 發表於 2015-10-7 20:19

d人話佢似mj麻~然後唔知咩事突然爆紅

Justin Bieber 獲網民讚大支嘢感開心
決定唔告偷拍佢全相既狗仔隊
matthew1990 發表於 2015-10-10 02:36

大唔大真係見人見智啦
張相其實都幾blur下

Chris Brown係咪永遠的紀錄保持者?
個記者應該係無限遠pan去Bieber條J度 lol

(我係美Yum討論區嗰邊爆s ...
matthew1990 發表於 2015-10-12 14:02

對Chris Brown冇乜興趣

eee
rita ora諗住重製lady marmalade bor
最好笑係iggy即刻拒絕參與

n年前有消息人士話佢都係紀錄保持者 (the other end of the scale lol)

**** 本內容被作者隱藏 **** ...
matthew1990 發表於 2015-10-13 21:37

本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽

版主好y_m喎, 講呢d好似OT左
JasOh103 發表於 2015-10-13 23:47

等我DEL左去先
畢竟都係講歐美歌手

可能Rihanna 鍾意S&M呢?(同埋試過好野一世都番唔到轉頭LOL)
matthew1990 發表於 2015-10-14 18:22

嗯嗯嗯 佢同britney合唱s&m真係好正
同感嗄

最近聽到個有趣的分析
話說有人話美國樂壇混淆了性別觀
最紅嗰堆男歌手 係薄弱或高音聲
最紅嗰堆女歌手  ...
matthew1990 發表於 2015-10-16 10:58

TRUE
至少我肯去聽既個班男歌手全部都係高音

仲有個成把女人聲既Sam Smith呢
所以依家唱k有時都費事點d男歌手/band
Ed Sheeran既歌無咁 ...
JasOh103 發表於 2015-10-16 18:24

其實我都吾識分幾時係唱緊真音幾時係falsetto
仲有head voice lol

以前最鐘意唱gracekelly
依排咪挑戰chandelier
仲有time for miracles
真係好難唱

male falsetto 即係漏氣弱雞聲,音色比較不集中
male head voice 即係音色實啲既假音,音色比較集中

Grac ...
matthew1990 發表於 2015-10-16 19:05

我之前搵過資料都係類似咁分
其實係咪仲扭到音既應該都係head voice

Time for miracles 最後個part真係好恐怖 完全無從入手

唔記得出左添 去聽下先
imo Confident唔會嘈呀, 仲正過Cool, 不過成績差強人意, 希望出碟週可以谷 ...
JasOh103 發表於 2015-10-16 19:11

我都覺得confident better than cfts
睇埋個mv仲正

頂 原來rita 泥左landmark表演!!!!!!
ahhhhh
最衰琴日睇ivana冇得去睇x_x

Adele is BACK y'all bitches
nicknicknick 發表於 2015-10-19 16:31

終於出啦等左四年終於出啦

佢之前啲live片 都有後期autotune既痕跡

不過佢已經係迪迪尼新小花最唱得嗰個黎架喇 ...
matthew1990 發表於 2015-10-20 21:05

講起迪迪尼我都係前排先知
原來咁鬼多人係迪迪尼出泥
連BSpears JT Xtina都係

Selena 都係
同埋有個恆久不變的定律
就係呢啲迪迪尼名星,去到某個時刻就話要做番自己,改變自己係迪迪尼 ...
matthew1990 發表於 2015-10-21 12:33

新一代個d都叫做睇住佢入行
但係舊個代真係吾講吾知
即係好似原來陳偉停同埋ababy都做過迪迪尼viva
呀 但明明細細個我都有個個星期六睇都吾認得
講起又係  就連男人都係咁先好笑
Nick jonas個堆相真係

點解JT唔除多啲去盡啲
hihi 發表於 2015-10-21 23:27

佢好少除衫x_x不過唔除已經夠曬殺食

25 out November 20th
nicknicknick 發表於 2015-10-22 22:41
rumor has it 1st single 30/10!!!!
JasOh103 發表於 2015-10-22 22:49

終於

CORRECTION! ITS TOMORROW!!!
TRACKLIST:
1. Hello
2. Send My Love (To Your New Lover)
3. I Miss You
4 ...
JasOh103 發表於 2015-10-22 23:31

KP: 好在今年我冇出歌冇出碟姐

我諗香港後日先有得聽X_X好心急子呀

原諒我咁無聊~
如果佢張ig相係張cd cover既
應該都幾岩Halloween

大家咁話啦, 都係後日haha
JB, 1D, Ariana真係慘
JasOh103 發表於 2015-10-22 23:58

好在個mv 一齊release埋
唔使特登係咁周圍搵

Adele- Hello (Music Video)

男主角係Jason Deruro 同 Chris Brown的混合體
matthew1990 發表於 2015-10-23 13:46

估唔到咁早就有得聽
大陸真係西利
midterm完之後係咁loop先

https://vimeo.com/143342669
HO HO TAN AH!!
JasOh103 發表於 2015-10-23 14:45

極速比人del jor
Youtube仲勁 我頭先up緊上去就已經block jor

[轉載] Selena Gomez Gracefully Shuts Down Rumors About Ex-Boyfriend Nick Jonas's Sexuality
Selena  ...
matthew1990 發表於 2015-10-23 15:32

0仔nick

Keep looping
nicknicknick 發表於 2015-10-23 16:48

美圖嗄
唔怪得班一線歌手今年個個唔出碟
個個都避曬adele

好耐未見過fb比外語歌洗版

係咪好似已經破左 24個鐘最多人睇既record?

22 小時 已經 破咗 Bad Blood 個記錄,20.2 m。
FIVE 發表於 2015-10-24 13:50

西利
睇下破唔破埋最快拎一億個record

3日幾就70M
睇黎破埋wreckin ball 個最快1E紀錄都冇乜難度

唔知啊我睇樓上話今week空降唔到嘅
nicknicknick 發表於 2015-10-26 18:33

希望有奇磧啦又或者叫燈神入泥燈一燈
btw 燈神好似未入過泥 even cool chat都好似冇

乜今年咁早呀
ON Tuesday, November 10th.

VEVO 最快破億記錄 -  @Hello (4.5 Days)(Wrecking Ball - 6 Days)
Youtube 記錄依然喺 @Gentleman (3 ...
FIVE 發表於 2015-10-28 13:02

我都貢獻唔少嗄

Vanessa Carlton - Operator (Music Video)

////////////////////////////////////////////////////// ...
matthew1990 發表於 2015-10-29 12:20

哇 好耐冇聽過A THOUSAND MILES啦
記得想當年成日唔知係邊到聽到首歌

lmml4 發表於 2015-10-30 12:35

都幾PROBLEM下

網上啲人勁快手cut左把男人聲,又將最bridge 最catchy既riff 加番入chorus度
...
matthew1990 發表於 2015-10-30 14:19

但係我覺得把男聲好洗腦