返回列表 發帖
等睇BART BAKER點玩依首歌

西利 空降第一第二

又係adele棄歌
聽多幾次都出唔到adele嘅感覺,根本唔係人地唔收歌,而係首歌唔係佢類型
上一首alive都係 ...
lmml4 發表於 2015-11-4 02:06

完全認同
你叫adele點同你咁嗌法
都係sia自己唱番仲好啦<333

佢寫歌太多自己影子
matthew1990 發表於 2015-11-4 13:11

DIAMONDS PERFUMES個D真係一聽都知係佢寫

睇黎真係要大力宣傳下外語歌洗版洗到咁都可以唔識

佢唱兩粒字斷一斷再唱兩粒字又再斷一斷的確係幾礙耳

不過佢今次最大獲係新歌完全show唔到有arti ...
matthew1990 發表於 2015-11-7 17:01

Head in the clouds Got
no weight on my shoulders
I should be wiser   
And realize that I've got

仲要停成秒鐘
UN耳到呢

講起GAGA
睇佢前排個YALE個INTERVIEW真係幾心酸

點解首歌完全冇曬影
今個月除左hello/007 loop得最多就係依首
lordebb快d出歌啦

博宣傳姐應該
之前zac efron 夠話係雙性戀啦
佢兩個比我寧願要zac啦<3333

今年Pop Danthology 出啦:D
分PART I II
https://www.facebook.com/canadankim/
UTUBE版因為COPYRIGHT唔係FULL VERSION
個人認為II > I

nicknicknick 發表於 2015-11-17 16:34

講真我鐘意依隻多過HELLO好想快D買隻碟呀

有冇人聽開 Postmodern Jukebox 啲 cover 歌
「高」度推介俾各位大朋友細心聆聽

...
matthew1990 發表於 2015-11-17 23:57

幾正呀

幾岩呀 反正佢D舞(動作)都好似觸電甘XD
俊仔 發表於 2015-11-18 00:34

我真係好鐘意佢D舞<3333

勁鍾意聽呢啲style 既歌
matthew1990 發表於 2015-11-18 12:17

淫歌<3333
依班人真係幾得下

聽咗幾首都好好聽,點算
lmml4 發表於 2015-11-19 01:45

依隻真係勁頂癮

誓死等到聽日買碟先聽full version

真係好難忍呀
nicknicknick 發表於 2015-11-19 12:42

Same here

次次望到Frankie Grande 啲相第一時間諗起金剛

OT: 點解我積分明明有500幾
但睇唔到hide左 ...
matthew1990 發表於 2015-11-20 01:17

又幾似
究竟佢係咪HEHE
   可能係貢獻唔夠50掛-___-"

其實25香港今日有未?

AIIIIIIIII 你地班人個個都咁早買
要趕proj仲味有時間出去買
睇黎都係聽日先有得聽

勁正囉, Make You Feel My Love好聽到
其他Adeles都好唱得
JasOh103 發表於 2015-11-22 02:28

美Lea唱完之後真係好鐘意依首歌<333

痴線 終於買左
我真係完全唔識點排

btw Million Years Ago 每一句既頭幾個音真係好似The Phantom Of The Opera

你預會有半年前四大唱片公司啲一二線歌手既歌
唔係太紅既歌手就要睇彩數 (Indie 既歌手多數都冇)

其實而 ...
matthew1990 發表於 2015-11-30 19:27

唱極都冇FANCY/___\

Red Mr 都冇得唱咩?
matthew1990 發表於 2015-12-1 00:03

冇呀
有BLACKWIDOW有PROBLEM有TROUBLE 就係冇FANCY-_-

其實大家想SHARE歌既時候可以係依個區都開新POST
打D COMMENT 又有分加<3

即係可以開fanpage 定係剩係可以開歌page?

Share 自唱 Sam Smith 點解冇分加?
(我都係想有50貢 ...
matthew1990 發表於 2015-12-2 18:50

個個區唔係我負責
唔算係FAN PAGE但係可以開個PAGE專係介紹某歌手既歌
(年度十大個POST 打得詳細D 有D排板 最多會加夠12分)

Britney Happy Birthday

幫friend子宣傳吓佢喺既翻唱 soundcloud channel:

佢唱得重高音過我
matthew1990 發表於 2015-12-10 17:16

聽緊WWWY
唱得都幾好呀

其實話說應該係將D歌放去唱作分享
放係到傾係離題

拿拿拿
POST UTUBE呢係到唔係唔得<3
但希望大家可以打多幾句 介紹下/describe下段野講咩
等大家可以容易D一齊吹下水麻<3
近排好多POST都係就咁POST段野  唔係太好咁

點解出面有個pink lady post但入唔到嘅 :(

唔知When We Were Young幾時做single呢
會唔會博Hello破連冠紀 ...
hihi 發表於 2015-12-15 12:00

等美荃拎最女就會開嫁啦

個mv又想點
係咪要挑戰wecantstop既負評??

Miley 而家已經當負評係錢
總之愈多愈好
你唔講佢 佢重驚
matthew1990 發表於 2015-12-15 23:03

負皮唯

香港某天后係咪學佢, 要唱多一兩首先開聲
又學人用mic stand

All I ask when we were young 正到  ...
JasOh103 發表於 2015-12-16 16:27

好想去一次royal albert hall睇一次佢live

繼 Lea Michele 後
Glee 既 Sam Evans 都岩岩俾人簽左出唱片
matthew1990 發表於 2015-12-17 02:12

竟然會簽佢

最估唔到係簽Nick Jonas 自己開嗰間唱片公司
佢行咩路線好?
matthew1990 發表於 2015-12-17 02:44

依個年頭開唱片公司真係簡單

行HEHE路線啦 反正有一大班HEHE睇GLEE
應該草左唔少FANS

(我以為佢已經退出左)
Mr Saxobeat 好聽無限倍
matthew1990 發表於 2015-12-22 11:42

為左紀念首歌  我台服個名都係叫saxobeat xd

matthew1990 發表於 2015-12-22 15:39

事實上係改名個陣諗唔到咩名
咁岩聽緊首歌而改

Added
**** 本內容被作者隱藏 ****
matthew1990 發表於 2015-12-22 23:01

POST埋我D咁既紀錄出黎

刪番
matthew1990 發表於 2015-12-22 23:36

首歌HIT到NA呀<3

好啦好啦唔好再OT啦

因合約糾紛 Kesha 將不能再以個人身份發佈音樂
所以佢搞左隊樂隊cover 番自己既歌

...
matthew1990 發表於 2015-12-27 02:27

其實即係點?
同Dr Luke個單?

佢告Dr Luke 性侵佢 要求即時解約 (佢係簽RCA 子公司, Dr Luke 開既label)
同埋請求Sony 俾佢改簽第二 ...
matthew1990 發表於 2015-12-27 02:43

乜攪咁耐嫁
仲以為好快冇事又一齊番TIM

Dr Luke 企硬唔俾佢解約  Kesha 多數收得皮
matthew1990 發表於 2015-12-28 00:47

雖然本身都唔係太鐘意佢xD
但估唔到會咁收場

查實我對佢都麻麻
佢今次應該永不超生
matthew1990 發表於 2015-12-30 00:45

不過個幾首HIT歌又真係幾好LOOP既

佢之前搞左個App 最後都收左皮
matthew1990 發表於 2016-1-7 01:45

你唔提我都完全唔記得

我要介紹 Ivana 俾小霖聽
(笑到我痴線)
matthew1990 發表於 2016-1-9 05:20

Hold On Hold On Hold On ~~
咩人泥嫁

其實我buy ARTPOP既歌多過BTW堆乜bloody Mary, electric chapel, heavy metal lover
關BTW乜事?
成隻碟太 ...
JasOh103 發表於 2016-1-9 08:35

其實我都係幾鐘意ARTPOP
係唔知點解咁FLOP

佢個樣想點