返回列表 發帖
Meghan Trainor 點解突然勁多合唱歌?
據說係因為佢電台airplay 同 streaming 都好好
所以個個爭住同佢合唱 ...
matthew1990 發表於 2015-12-11 14:17

人緣應該都唔差

Watch Me咁難聽都可以第3,點解呢首先得4

When we were young唔見咗

Adele Live in NYC好正
cut左Water Under The Bridge
JasOh103 發表於 2015-12-15 23:22

其實cut咗好幾首
http://www.miaopai.com/u/mob_92493380

香港某天后係咪學佢, 要唱多一兩首先開聲
又學人用mic stand

All I ask when we were young 正到  ...
JasOh103 發表於 2015-12-16 16:27

節錄黎講,我覺得Set Fire to the Rain全場最正
WWWY都無嗑得咁震撼
Skyfall超失望

A妹聖誕又開拖,今次都叫有誠意
1次6隻歌,好過上幾首定唔知1首

*True Love似萬聖節多過聖誕

yup! server overload之前買到三張飛
Juicy_Lemon 發表於 2015-12-18 16:26

http://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=25379036&extra=page%3D1
隔黎都有人買到
睇黎都恨唔到佢黎HK

山羊叫出新歌

由39跌到50位,真係奇景

黎緊隻2_其實可以唱快歌pop

你肯定嚟緊果隻唔係3__?
nicknicknick 發表於 2016-1-15 07:45
聽講話下隻碟唔會再用歲數做碟名
屮SiU霖屮 發表於 2016-1-15 08:36
好鍾意 ADELE 驚訝個男人可以唱和音咁準個下 XD 唔知做咩 越睇越覺得KATY 同ADELE真係好似… ...
俊仔 發表於 2016-1-16 14:46
扮 Nicki Minaj 嗰度超好笑
matthew1990 發表於 2016-1-17 01:48

唔好咁,唔想等到人老珠黃先有新碟聽

佢都棄左單
matthew1990 發表於 2016-1-15 12:37

仲話出新碟

其實而家都打亂左佢個團隊既部署

Focus flop 左
Boys Like You 都 flop 左  ...
matthew1990 發表於 2016-1-17 12:03

Focus唔差既,衰在出歌時期太多強敵,結果谷唔起
如果呢個月先出,我諗成績都差極有限
太進取

應該係講緊Adele喺架車度唱K果條片..

最多咪俾多WEEK TOP10
同埋下跌果陣跌慢啲囉
因為講真首歌真係太差 ...
antilegend 發表於 2016-1-21 08:21
啲人係話佢首歌chorus 唔好聽
同埋係problem 既spin-off
matthew1990 發表於 2016-1-21 14:24

得我1個人覺得唔算差 ?

外國forum 幾乎得少部分死忠覺得好聽
matthew1990 發表於 2016-1-23 12:15

變左奇葩

R小姐佢啲碟除咗plug咗上去果啲之外,好多首都好悶
Diamonds同SM之類隻隻都有咁濟
呢個係我一直唔買佢啲碟既原因

聽到佢唱FourFiveSeconds 真係好驚喜

Rihanna 呢啲單曲型歌手
做大碟嗰陣會放一堆filler tracks 入去填位都唔難理解  ...
matthew1990 發表於 2016-1-29 11:52
好掛住呢個時期既佢 :( 首首single都勁髮力
拿拿拿舅母你去左邊
jose 發表於 2016-1-29 23:42

同意10同11年果期最好聽,數得出嘅快歌都係果期
不過都係買唔落手
呢次都係聽多啲結果先決定

聽日去HMV 買先
matthew1990 發表於 2016-1-29 14:56

張棄歌單都好強,山羊叫...殺李迪安...Beyonce...r小姐...

山羊叫 唔係Ellie Goulding咩?

成隻碟聽左一次
真係好pop
歌係好聽既
但我覺得有一半歌曲既 ...
matthew1990 發表於 2016-1-30 12:26

曲唔重複已經ok,諗緊買唔買

呢條女好正

佢隻碟直情係完勝
nicknicknick 發表於 2016-1-30 19:24

諗起Whitney Houston

原來都幾多Emotion同好
之前放咗幾次Carly Rae Jensen嘅歌都0回復
陰公,以為我又係怪胎一名

上年聽得最多嘅歌,sia幾時有唱過,又幾多聽喎

估吾到making the most of the night係sia作,不嬲佢作啲歌通常一聽就知道佢作,反而e首就吾太聽得出 ...
kingo515 發表於 2016-2-1 18:13
呢首係少有 final product 好聽過 demo 既一首歌
matthew1990 發表於 2016-2-1 21:39

真心好高質,唔知點解好鐘意呢種有壓迫感嘅歌,第一聽已經知會鐘意
同埋編曲都編得幾勁,真係聽唔出係Sia作

*恭喜Carly成功收到隻好歌
**如果唔收就成為This Is Acting其中一隻歌

夜媽媽放首新歌,黎緊3月尾出碟,希望唔會好悶
可能聽慣流行pop,上張專聽過幾次就雪咗

Light Me Up係好聽嘅

重有出碟既? 我以為佢收左檔
之前我有個friend 猛咁同我推介佢上一隻碟  ...
matthew1990 發表於 2016-2-2 12:58

其實啲歌應該岩你聽

點解咁講? (你知我鍾意聽咩style?)
matthew1990 發表於 2016-2-3 02:08

又無話係咩style
如果美國係流行,英國係文化,我估文化果part都岩你先咁講

https://www.instagram.com/p/BBZk6sUl-Op/

買果時冇睇清楚,結果買咗隻爛貨

Queen B new single

係tidal賣資料有得免費download mp3

睇下Superbowl會唔會分1分鐘俾佢唱 ...
阻住 發表於 2016-2-7 23:15

佢出歌代表今年又破費
r小姐今次有難,夾係兩個天后中間

可能又喺 Tidal 免費下載
matthew1990 發表於 2016-2-8 02:46

完全係 uptown funk 一起先入氣氛
coldplay即刻變左暖場 lol
mc) 發表於 2016-2-8 13:52

好肉酸嘅表演

首歌好好聽
但唔明做乜五個一齊鬥大聲
其實成隻碟有好幾首都係鬥大聲
其其實一隊組合總會有幾首係鬥大聲
其其其實一隊組合有獨唱機會就會鬥大聲

回復  matthew1990

真嘅!?隻碟咁flop仲有mv出
要plus Boy problems?點解吾plus making the most of the  ...
kingo515 發表於 2016-2-10 17:23

隨時再下首係LA Hallucinations or Black Heart  or I Didn't Just Come Here To Dance
呢類型格歌

空降

Sia到底有幾愛r小姐

上空Drake 係咁偷睇

點解分開左2個video?
matthew1990 發表於 2016-2-24 21:51

一次過兩個MV,正
首歌越聽越洗腦

........
matthew1990 發表於 2016-2-25 01:56

我腦海係咁WorkWorkWork

係一段unpleasant 既洗腦
matthew1990 發表於 2016-2-27 01:49

你洗咗未 ?

俾你繼續 Work work work work work
matthew1990 發表於 2016-2-27 14:54

呢首算吧,好悶

Carly Rae Jepsen - "Boy Problems"
matthew1990 發表於 2016-3-9 15:09

原來首歌sia都有份

呢排啲歌好洗腦,今次到呢首

回復  lmml4

成隻ep都好好聽
mc) 發表於 2016-3-11 13:57
真係幾好LOOP
屮SiU霖屮 發表於 2016-3-11 14:09
正呀呢首 已經放入跑步 LIST 跑住步咁聽
賴爽 發表於 2016-3-11 17:03

真係好正,隻EP
係咪無實體,HMV同淘寶都搵唔到隻碟

佢嘅第2plug,都係好聽嘅

joe jonas
剩番嗰個而家去左邊?
matthew1990 發表於 2016-3-12 02:20

無留意

個 COVER 好醜樣  首歌好普通我反而覺得 應該會 FLOP FLOP 地
賴爽 發表於 2016-3-12 08:35
原來你post 左
(個網bug 左hide 左你個留言)

首歌好普通
matthew1990 發表於 2016-3-12 11:22
FOcus 已flop 極速棄單轉形:-0 係咪以後都唔做跳唱路線:-/
俊仔 發表於 2016-3-12 12:16
其實係1plug,focus已經確定吾會收入新專輯,日本版獨佔曲
kingo515 發表於 2016-3-12 16:28

點講呢
我覺得佢公司幫佢選曲差極有個普,就算普普通通嘅旋律都會係編曲上加強,令到首歌無咁悶
Focus,正正做到呢樣,越後越多層次
不過棄單係理智,始終吸引唔到人

繼續放CRJ

https://itunes.apple.com/hk/albu ... unes&ign-mpt=uo%3D4

11首歌Focus好可憐

其實focus真係flop咩
我好多fd都識呢首
nicknicknick 發表於 2016-3-17 17:23

又唔係興唔興嘅問題,只係好概嘆間公司點解要咁對一首歌,好似皇后打入冷宮咁
*When We Were Young真係好好運
**呢排興玩棄單

呢排聽電音

呢首好正喎, 好有xtina britney vibe
又empowering
係唔鐘意隻MV
JasOh103 發表於 2016-3-30 21:17

原本覺得超難聽,但聽聽吓又唔錯

Beyonce 新歌 preview
叫 Lemonade 喎
之前有份流傳嘅 tracklist 有首 Lemonade Taste (ft. Adele) ...
just11256 發表於 2016-4-17 00:14

到4月23就知咩事

B6比B5重口味唔少,比上專玩得更盡更闊
前段實驗性質好重,似聽緊套殺人片
如果接受唔到上專或者入門歌 FORMATION ,真係唔建議聽
去到中段開始玩返偏流行POP,中慢板歌比上專來得有感覺
SANDCASTLES , ALL NIGHT
DADDY LESSONS夠驚喜

但綜觀黎睇,我比較鐘意上專
人生味道夠濃....放縱.反叛.性愛.後悔.放開.懂事
今集政治味濃....黑人社會

Beyonce’s on her way to making Billboard chart history with her new Lemonade album.

The diva’s  ...
matthew1990 發表於 2016-5-2 00:15

成隻Plug哂入去

上隻碟同時plug兩隻歌結果XO慘死
matthew1990 發表於 2016-5-5 21:28

無睇上年咩情況,今次大部份歌都入到頭50,唔知下期會唔會死晒呢

一星期,bee姐有半唔見晒,換曬drake

其實P!nk係咪中間人