返回列表 發帖

PINK
Jason's Playlist 2024
Week 15 拯救我自己 - 陳慧敏

PINK
JasOh103 發表於 2017-10-6 10:20

聽第一句我仲以為係JUST LIKE FIRE

PINK
JasOh103 發表於 2017-10-6 10:20

What About Us > Beautiful Trauma >>> Whatever You Want
Whatever You Want有啲album filler嘅感覺

Demi話佢本身想將TMYLM做首單
點知佢問Jayz意見 Jayz就建議佢出左SNS先
事實證明Jayz幾識玩

...
matthew1990 發表於 2017-10-5 20:45

新碟試聽過,覺得呢plug真係選得岩

唔識形容

唔識形容
lmml4 發表於 2017-10-7 00:29

呢兩隻質素差In The Lonely Hour多多聲
Weekly Pick(s):
陳健安 - 之後的一天

唔識形容
lmml4 發表於 2017-10-7 00:29

he should cancel himself

Sam Smith 唱腔真系好嘔心
幾時收皮

粉紅姐2nd single feat. Eminem
希望會hit!

希望會hit!
JasOh103 發表於 2017-10-11 21:44

期望唔大
佢話係一首fun song, nothing serious about it
始終中意佢唱啲有message嘅歌
要聽無意義無病呻吟嘅pop song我聽TS都得啦 #SorryNotSorry

第3位都保唔住

火星人24K Magic World Tour香港站

日期: 2018年5月12日 (星期六)
時間: 8pm
地點: AsiaWorld-Expo, Arena
票價:
Standing – HKD1488/ 988
Seated – HKD2088/ 1488/ 988/ 788

下周四(10月19日)10am快達票公售

WIKI話澳門站係4月28號係威尼斯人開, 堅既話寧願睇果場, 因為傳下年五月天係開30/4-13/5

有冇人有聽The XX
佢哋年頭隻碟唔錯
下年tour有香港份 想看
Happy and Blessed.

個MV真係好鬼異

希望會hit!
JasOh103 發表於 2017-10-11 21:44
期望唔大
佢話係一首fun song, nothing serious about it
始終中意佢唱啲有message嘅歌
要聽無意義無病呻 ...
hihi 發表於 2017-10-11 23:56

有冇人有聽The XX
佢哋年頭隻碟唔錯
jose 發表於 2017-10-12 12:15

鍾意On Hold, I Dare You同Jamie solo首Loud Places
好想睇also
陳健安 - 之後的一天

Beautiful Trauma已經喺各大網上平台上架
快啲去支持紅粉佳人

個MV真係好鬼異
lmml4 發表於 2017-10-12 12:38

岩岩出左新MV
開心

[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

so yum

http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

錄音
Joanne Act II is coming to flop

不過如果又多首MR都唔錯
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

有冇人有聽The XX
佢哋年頭隻碟唔錯
jose 發表於 2017-10-12 12:15

覺得現場聽brave for you會好正
btw 平日開亞博真係難為打工仔 sosad

錄音
Joanne Act II is coming to flop

不過如果又多首MR都唔錯{ ...
JasOh103 發表於 2017-10-13 13:12

妖! 幾時肯掉L左頂粉紅帽佢? 可唔可以快d下個era???? 除左Super Bowl 外成個era 悶到X。

btw P!nk新碟好普通。。。佢I'm Not Dead 之後次次d歌都差唔多咁。

妖! 幾時肯掉L左頂粉紅帽佢? 可唔可以快d下個era???? 除左Super Bowl 外成個era 悶到X。

btw P!nk新碟 ...
loowee 發表於 2017-10-13 19:46

The Cure唔悶架
couldve been the #1 SUMMER HIT!

初步咁聽 隻新碟係有小小失望既....
有幾首都偏悶
btw WHERE WE GO 係同TAKE ME HOME致敬?_?

初步咁聽 隻新碟係有小小失望既....
有幾首都偏悶
btw WHERE WE GO 係同TAKE ME HOME致敬?_? ...
屮SiU霖屮 發表於 2017-10-13 22:16

反而幾鍾意今次隻碟除咗Where We Go麻麻,其他都幾順耳
聲音處理上亦成熟過以前,尤其最尾3首
佢都講過想做個better recording artist (佢自誇自己唱live好過cd)

可惜嘅係聽唔出有大熱作品
應該唔會有Just Give Me A Reason跑出嘅情況

反而幾鍾意今次隻碟除咗Where We Go麻麻,其他都幾順耳
聲音處理上亦成熟過以前,尤其最尾3首
佢都講過想 ...
hihi 發表於 2017-10-13 23:55

睇下eminem幫唔幫到佢啦

希望老tay下次溝港男跟住secret session嚟香港搞
nicknicknick 發表於 2017-10-14 09:18

溝你

btw P!nk新碟 ...
loowee 發表於 2017-10-13 19:46

唔悶喎一啲都只係行既路無咁大路炸嘛,flop都正常
反而覺得呢個era最正

反而覺得呢個era最正
kanxd 發表於 2017-10-14 12:54

agree今次係一個好好嘅昇華

反而覺得呢個era最正
kanxd 發表於 2017-10-14 12:54

由2008年follow Gaga到今時今日,Joanne依個era 點會正過The Fame, The Fame Monster, Born This Way?
我並唔系哥d因為佢唔唱dance pop 而覺得佢差左,而系以前Gaga無論歌,MV,表演,訪問,全部野都好有特色同埋創意
今次Joanne系好刻意去洗底轉型,我覺得用一個佢自己都冇見過嘅呀姨做主題,成件事好off
成隻碟除左title track有乜野關Joanne事?睇Five Foot Two連佢啊嫲都覺得WTF
跟住成日都提住mental health mental health chronic pain chronic pain be kind be kind
系值得同情,但我覺得有時真系over左,睇佢近排個IG,真系有d吃不消。我覺得佢心魔先系最大問題,同埋系完全artistically lost.
成個Joanne era 除左Super Bowl之外,有咩野系memorable? 十年後唔會有人記得任何關於依隻碟ge 歌, MV同表演。

想佢條仔溝我多啲
nicknicknick 發表於 2017-10-14 19:47

《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

想佢條仔溝我多啲
nicknicknick 發表於 2017-10-14 19:47

邊個係佢新玩具?

Joe Alwyn 噶
nicknicknick 發表於 2017-10-14 20:38

玩左咁多年口味都未變過

由2008年follow Gaga到今時今日,Joanne依個era 點會正過The Fame, The Fame Monster, Born This Way?
我 ...
loowee 發表於 2017-10-14 15:34

我真係完全同你調轉lol我都係08開始聽同鐘意佢,但真係令我好敬佩呢首歌手係由artpop開始。
gaga前期啲有你指既創意,其實依家都有既,唔係好似以前咁下下都咁爆姐。
我同你諗法唔同,唔係因為佢係邊個era做得好唔好,而係佢音樂取向唔同哂,真心覺得artpop同joanne音樂上既追求多好多。
如果你話從pop song從要做pop queen 角度黎睇,一定前期正好多。
如果你用單純音樂既角度去睇,artpop同joanne真係高層次啲。
我自己最最最愛gaga既歌係applause同million reasons,真係口味問題。
前後期同樣出色,但音樂取向完全唔同,難以比較。

我真係完全同你調轉lol我都係08開始聽同鐘意佢,但真係令我好敬佩呢首歌手係由artpop開始。
gaga前期啲有 ...
kanxd 發表於 2017-10-15 01:35

我同你想法都係一樣
由出Poker Face開始留意Gaga
之後Paparazzi開始迷戀佢
The Fame時期舞曲真係超正

到出Bad Romance
真係引領全球舞曲熱潮
Rihanna Katy Perry Xtina Britney Ke$ha都推出非常好的作品
果陣真係歐美圈diva全盛時期

之後推出Born This Way
簡直係Gaga事業最高峰嘅時期

到推出ARTPOP時
Gaga繼續推出舞曲
但意想不到籌備咗咁耐嘅專輯成績會咁flop

後來仲同Tony推出爵士專輯
估唔到連LG5會係鄉村音樂風格

可能因為我係Gaga鐵粉
我覺得佢唔同時期走唔同路線我都會好鐘意
Joanne係最真實的Gaga
我知道好多fans因為佢返璞歸真開始離棄佢
但我反而覺得佢做呢張專輯好成功
睇到好多網民睇live都話估唔到佢唱功會咁好

我覺得等同TF-ARTPOP時期係唔同妝容嘅Gaga
Joanne係卸妝之後嘅Gaga
各花入各眼好正常
每一年我都好愛Gaga
相比起2011年睇BTW tour果種狂熱態度嘅我
而家對Gaga嘅愛又昇華到一個唔同層次

I also love Gaga era(from the Fame to Artpop)more than joanna era
Anyway,support Gaga
紅棉路上/Aura/Diamond Heart

我自己最最最愛gaga既歌係million reasons
之後Paparazzi開始迷戀佢
ladygaga 發表於 2017-10-15 15:12

good taste!!

Ed Sheeran被車撞手受傷,唔知亞洲巡唱會唔會叫停

gaga前期啲有 ...

希望Gaga音樂上係唔同Genres上繼續進步
聽完Joanne之後好想Gaga出隻Rock Album  因為Perfect Illusions, Diamond Heart, Just Another Day真係好正Gaga唱Rock真係好有精神!
不過佢唔想再出electropop/EDM就真係冇人阻到佢 仲有其實The Cure呢首作品聽極都唔厭 好神奇
anyway support Gaga
陳健安 - 之後的一天

確定延期了

Pink隻碟得喎!!
每首都係好聽既pop歌 但係又唔會首首倒模咁
聽完會覺得頭兩plug都派錯 碟入面有更上口又高質過不停重覆revenge
最鍾意都係title track 唔派就可惜

Pink隻碟得喎!!
每首都係好聽既pop歌 但係又唔會首首倒模咁
聽完會覺得頭兩plug都派錯 碟入面有更上口又高 ...
JasOh103 發表於 2017-10-19 01:08

Revenge完全冇聲氣咁
可能會臨時轉plug Beautiful Trauma
呢排上SNL同GMA都有唱

真心中意呢隻多過TTAL好多
但critics評分好似較上次普通

P!nk 系I'm Not Dead 之後系冇一隻碟做得好
Beautiful Trauma 的確好過The Truth About Love
但其實都系好普通的adult contemporary pop
中尾段成堆中/慢版一首接一首真系有d吃不消
本來以為同Eminem首合唱會好正
點知出到黎好似聽緊Funhouse d rejects 咁

I'm Not Dead >>>>Missundaztood > Can't Take Me Home > Try This > Funhouse >>>> Beautiful Trauma >>> TTAL

TTAL >> Beautiful Trauma
singles完勝+true love
here comes the weekend > revenge

越聽越鐘意Beautiful Trauma
出埋個DV再加分 條女好鬼索條裙好鬼正<3
成隻碟最鐘意依首

第一次聽個時由頭聽到尾
去到中間個PART就的確係失望既
變相令REVENGE同埋I AM HERE特出佐
但之後聽耐佐之後 每首歌特色之處先慢慢浮番上泥
就覺得隻碟都唔錯幾CUM聽

搵到SHADY FEAT冇理由咁快收皮既我諗....
希望係拍緊MV啦!_!
再希望第3PLUG就出BT<3

Bruno Mars香港站因為反應熱烈會係母親節(13/5)加多場,聽朝賣霏

好彩今朝買到澳門企位

越聽越鐘意Beautiful Trauma
出埋個DV再加分 條女好鬼索條裙好鬼正
屮SiU霖屮 發表於 2017-10-19 14:28

DV條女好效,係咁對住鏡放電
頂唔順
希望出個靚mv補數

P!nk 系I'm Not Dead 之後系冇一隻碟做得好
Beautiful Trauma 的確好過The Truth About Love
但其實都系好 ...
loowee 發表於 2017-10-19 09:49

I'm Not Dead >> Funhouse = Beautiful Trauma > M!ssundaztood > Try This > TTAL > Can't Take Me Home
IND真係好正

DV條女好效,係咁對住鏡放電
頂唔順
希望出個靚mv補數
hihi 發表於 2017-10-19 18:54

我勁鐘意佢d表情
好可愛
咁當然點都要認真拍番個mv啦