返回列表 發帖

所以話呢大部份youtuber 都係咩架啦
仲要呢對孖生正到一個點

仲要呢對孖生正到一個點  ...
ymcaec 發表於 2015-1-18 18:57

我唔敢睇 我怕睇完係咁喊

我唔敢睇 我怕睇完係咁喊
屮SiU霖屮 發表於 2015-1-18 18:58

嗯..
冇呀一路目及緊仔咋

究竟睇唔睇GLEE好呢~
定係等去做曬成季先睇番呢
AHHHHHH 好想知Kurt 同blaine 會唔會開花結果<333333
好掛住santana係咁鬧人ahhhhhhh

回復 55# 屮SiU霖屮

睇啦! 呢季暫時都幾好, 都應該既, 話晒最後一季, 值得追既
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

回復  屮SiU霖屮

睇啦! 呢季暫時都幾好, 都應該既, 話晒最後一季, 值得追既 ...
JasOh103 發表於 2015-1-19 10:25

咁我黠都睇既~係諗緊一集一集追~

定係等出曬先一次過睇曬

仲要呢對孖生正到一個點  ...
ymcaec 發表於 2015-1-18 18:57

我都有睇呢段 (有堆中文翻譯)其實都冇乜特別, 老豆講野又唔係特別矯情
不過都有勇氣既
唔知佢地媽咪係點呢?

(定單親, 冇做info research)

off完topic

近排發掘左好多acoustic / folk music

推介大家聽the paper kites

做乜香港突然播番 Family Of The Year 首《Hero》
仲要上埋榜
首歌都兩年半之前啦喎
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

[31 January, 2015 Billboard HOT 100]
01  01  Uptown Funk
02  04  Thinking Out Loud
03  02  Blank Space
04  03  Take Me To Church
05  09  Shake It Off
06  06  Lips Are Movin
07  05  I'm Not The Only One
08  ne  Sugar
09  07  Jealous
10  10  All About That Bass

52  72  Style

評分人數

FYI

靚靚~~
唔鍾意加電影SCENE

見到DADDY LA HAHAHAHAHAHA
又送錢...

做乜香港突然播番 Family Of The Year 首《Hero》
仲要上埋榜
首歌都兩年半之前啦喎 ...
星勤 發表於 2015-1-20 11:59

豁達係咁嘎 舊年上過 3 年前 IU 嘅 You and I

豁達係咁嘎 舊年上過 3 年前 IU 嘅 You and I
chanchan0909 發表於 2015-1-22 23:19

終於搵到原因,因為近來有套勁多好評嘅電影「Boyhood」用左呢首歌
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

EG首歌好正<3
聽一次已經記得
快d出碟啦!!!!!

chanchan0909 發表於 2015-1-22 23:19

re just the way you are =__=
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

It's happening

btw taylor響香港賣得咁好真係希望會考慮下黎tour啦[/s ...
nicknicknick 發表於 2015-1-23 22:43

omg 真係泥料<33333

W0W 面向鏡頭既LIVE !
仲要搵個人做手語 INSTEAD OF 呀跳舞小妹妹
就好似話比人聽 我所有既表演的而且確係LIVE緊!
你要話我咪咀係你唔明白我咁~
成件事好型<33

就好似話比人聽 我所有既表演的而且確係L ...
屮SiU霖屮 發表於 2015-1-24 01:44

雖然低左個key,但都好好聽

雖然低左個key,但都好好聽
nicholashin 發表於 2015-1-24 12:19

其實唔降key live 係好難唱同好危險..所以佢之前要咪嘴。。

其實唔降key live 係好難唱同好危險..所以佢之前要咪嘴。。
ymcaec 發表於 2015-1-24 15:59

係X_X同埋好多歌手LIVE其實都會降KEY~
都唔係咩特別事~

ymcaec 發表於 2015-1-24 15:59

係X_X
同埋好多歌手LIVE其實都會降KEY~
都唔係咩特別事~

我平時主要聽開廣東歌,好欣賞唱非情歌既歌手同歌詞,好似謝安琪、C AllStar、周柏豪等;至於歐美歌手,主要剩係聽一的大路歌手,好似Celine Dion, Adele, Taylor Swift,但佢地主要都係唱情歌,音樂同唱歌係好聽,但比唔到非情歌既思考空間、驚喜同趣味我...

想問下大家有冇唱非情歌,如社會題材、人生哲理既歐美歌手既推介,最好係女歌手?
守護我的獨家村

係X_X
同埋好多歌手LIVE其實都會降KEY~
都唔係咩特別事~
屮SiU霖屮 發表於 2015-1-24 16:14

其實我覺得好多男歌手/組合嘅歌對我黎講都係好高..
唱 live 時有時都會降
好似 MAPS live 唱嗰降左.. 易左

回復 73# ymcaec

Thinking Out Loud 都降過幾次 係Bruno同Sam無點降

我平時主要聽開廣東歌,好欣賞唱非情歌既歌手同歌詞,好似謝安琪、C AllStar、周柏豪等;至於歐美歌手,主 ...
hinkay 發表於 2015-1-24 17:19

lorde成隻pure heroin都係講年青人:D

我求歌得唔得
求幾首完全唔hit 但好聽既英文歌 唔限年份
最好係舒服 主要得把結他伴奏既歌
次選清新 or 輕快類既歌

我求歌得唔得
...
bagfgfcde 發表於 2015-1-24 18:58

let her go~?
chasing pavements?
california king bed?
if i die young
但又好似唔算唔HIT

要唔算太hit既....唔......
never had a dream come true~
lenka首the show?  
el perdedor !!! 西班牙文岩唔岩 仲可以吸仔TIM

Rihanna出左新歌/1st single啦! Four Five Seconds. 都幾唸唔到係這類! 但好聽既...

Rihanna出左新歌/1st single啦! Four Five Seconds. 都幾唸唔到係這類! 但好聽既...
JasOh103 發表於 2015-1-25 17:34

我個人好衰希望唔係1ST PLUG
太ACOUSTIC
唔通要轉風格了?,,,

其實我覺得好多男歌手/組合嘅歌對我黎講都係好高..
唱 live 時有時都會降
好似 MAPS live 唱嗰降左 ...
ymcaec 發表於 2015-1-24 17:45

MAPS降幾個KEY降到不似歌型
本人係幾唔鍾意降KEY降到不似歌型 (降KEY不是問題...SIA就降到幾好)

其實SNL LIVE
我唔明D人做乜係咁插佢降KEY落
首歌本身就好高KEY
降半/1個 唱 都係想保持水準 (我唔識樂理,我唔知降左幾多)
SIA已經係創作能力上有水準 又有GIMMICK
唔明插佢做乜

心諗係: 你咁叻, 你唱呀?

點解要雞蛋裡挑骨頭
宜家好好享受會死嗎? 傻的嗎?

睇到D COMMENT真係真心火左...利申: 我唔係特別話好鍾意SIA, 唔係死忠 只係最愛TITANIUM :P 同聽CHANDELIER / ELASTIC HEART

我求歌得唔得
...
bagfgfcde 發表於 2015-1-24 18:58

我個人建議你PC裝番個SPOTIFY BROWSE>GENRE & MOOD>MOOD>

ACOUSTIC AFTERNOON
YOUNG, WILD & FREE
YOUR FAVOURITE COFFEE HOUSE

有心聽再搵
有好多:D

廣東我近期首推 岑寧兒 - here!

MAPS降幾個KEY降到不似歌型
本人係幾唔鍾意降KEY降到不似歌型 (降KEY不是問題...SIA就降到幾好)

其實S ...
Ricardo 發表於 2015-1-26 02:25

D人最鐘意插佢樣衰.___.

BTW 其實佢飄完高音
即刻落番黎個下.....
平時就話靠和音/剪接......
LIVE真係好難X_X

let her go~?
chasing pavements?
california king bed?
if i die young
但又好似唔算唔HIT

要唔算太hit既....唔......
never had a dream come true~
lenka首the show?  
el perdedor !!! 西班牙文岩唔岩 仲可以吸仔TIM
屮SiU霖屮 發表於 2015-1-25 02:37

即刻去睇下先

回復 79# Ricardo

Confirm左係1st plug...

即刻去睇下先
ymcaec 發表於 2015-1-26 09:59

吸仔先係重點

吸仔先係重點
屮SiU霖屮 發表於 2015-1-27 10:20

咁當然

就好似話比人聽 我所有既表演的而且確係L ...
屮SiU霖屮 發表於 2015-1-24 01:44

越黎越鐘意SIA 。。ELASTIC HEART個LIVE又係勁正T_T小妹妹又係勁加分XD

[6 February, 2015 Billboard HOT 100]

01  01  Uptown Funk
02  02  Thinking Out Loud
03  04  Take Me To Church
04  03  Blank Space
05  05  Shake It Off
06  08  Sugar
07  06  Lips Are Movin'
08  07  I'm Not The Only One
09  09  Jealous
10  12  Centuries

AATBT 廿五週TOP TEN之後終於斷了...

評分人數

Sam Smith 既下plug係 Lay Me Down....Like I Can 應該係for UK..

Old news x 2046
原來 chandelier 咁正 us 甚至 uk 都上唔到 top 5

Centuries第一次聽已經上腦
Remember me for centuries
個mv好anti religion

[20年無入黎而家先推介]身為Taylor死忠梗系推介taylor d 歌啦
不過你可能會聽到訓著

Never  ...
nicknicknick 發表於 2015-1-29 19:59

聽到訓著一定唔會 RB Easy果啲我好鍾意架

聽到訓著一定唔會 RB Easy果啲我好鍾意架
bagfgfcde 發表於 2015-1-29 20:19

聽sam smith啦可能岩你
eg.Stay with me/Money on my mind隻大碟叫in the lonely hour

再唔係聽Jason Marz,結他系男人
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

Centuries第一次聽已經上腦
Remember me for centuries
個mv好anti religion ...
屮SiU霖屮 發表於 2015-1-29 13:37

聽得多FOLK 同 ACOUSTIC 近排一聽呢首覺得好嘈 *NO OFFENSE

越黎越鐘意SIA 。。ELASTIC HEART個LIVE又係勁正T_T小妹妹又係勁加分XD
俊仔 發表於 2015-1-29 00:02

我都係!!我最鍾意佢個眼鏡裙擺
好有態度XD

當然唱得好好

回復  Ricardo

Confirm左係1st plug...
JasOh103 發表於 2015-1-26 11:43

....個人黎講好少RIRI 第1PLUG咁唔LIKE
我再聽下....

好野 adam lambert出新碟lu<333好似

好野 adam lambert出新碟lu<333好似

聽得多FOLK 同 ACOUSTIC 近排一聽呢首覺得好嘈 *NO OFFENSE
Ricardo 發表於 2015-1-30 14:40

得閒聽d folk 同acoustic 真係好舒服

回復 97# Ricardo

咁比起Umbrella/We Found Love/Only Girl就真係...不過唔會難聽既...新嘗試需要時間煲, 當初Diamonds真係好唔鐘意, 聽下又OK+d live正...就愛上

回復  Ricardo

咁比起Umbrella/We Found Love/Only Girl就真係...不過唔會難聽既...新嘗試需要時間 ...
JasOh103 發表於 2015-1-30 15:14

上GRAMMY LA 要~要聽要聽