返回列表 發帖
你就正啦!!!!!有冇握手先
屮SiU霖屮 發表於 2015-3-18 01:20

無握手位架不過live真係無得頂, 把聲好勁好有爆發性, 差唔多首首都全唱大合唱, 好high
Jason's Playlist 2024
Week 17 填詞魂 - 謝雅兒

回復 354# 屮SiU霖屮

Gaga應該係唔會入到大馬架啦, 都唔知幾時先可以睇到佢live 講返Ed, 佢彈吉他真係好勁好勁, 不過就係個幾首無錄到

回復 356# 屮SiU霖屮

可能因為係standing concert既關係, 你想坐都無得坐, 又多女仔嗌, 加上仲要在唔係好大既場地搞, 所以入得場既都幾hardcore fans, 氣氛好呀, 而我自己就好enjoy啦

細場有細場好一HIGH就真係可以好HIGH:D
你就好啦:DDDDDD
屮SiU霖屮 發表於 2015-3-18 02:02

其實好慘架, 夜晚830開唱, 我早上6點起身, 8點就坐係場地外等. 不過都覺得值既...如果對號入座既話Front row一定唔止依家呢個價

回復 360# 屮SiU霖屮

我有d驚自己睇最前排睇上癮 要開始save up for 1989啦

呢張係zoom左少少影既...一晚幾支吉他換來換去, 青色呢個就係TOL個時用既. 唱到衫都濕曬又滿頭大汗都睇到真係會好難唔鐘意前排. 希望到時Swift會有握手位 (不過d歐美歌手好似唔興架, 要不停伸只手出來博佢握一握)
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

前晚既Don't仲up左其它幾首...記得睇720p呀, 因為240/360p真係好蒙

Sam Smith又多個Top 10Nicki真係幫到手喎
TOL已經好好成績啦算, 希望下一派都有Top 10

你就好啦 到時記住影多啲相
到底taylor系咪好憎香港
nicknicknick 發表於 2015-3-19 09:52

其實都未announce Asia Tour所以仲有希望既 Katy就唔知乜事, 大馬香港都唔去

好靜呀依家歐美音樂依邊XDDD
最衰都係UPTOWN FUNK係到阻Q住曬唔肯走
屮SiU霖屮 發表於 2015-3-24 00:49

成班pop既無曬力, Ed, Ellie, Rihanna, Swift始終衝唔上去.
    睇下iTunes, 原來有首衝緊上來, 叫Shut Up And Dance, 聽左, 好正下又catchy, 似會hit個種, 何況唔係出名既band分分鐘有驚喜(eg:Magic!)

Zayn離開左1D最鐘意佢把聲架

其實UF咁勁係多得d parody video, 呢個禮拜榜分又升又係因為咁
Rihanna出new single啦, 不過未聽, Bitch Better Have My Money

Untown Fuck 升番據說係因為有條Youtube跑步機片紅左

[1-1] *** 12 WEEKS *** MARK RONSON FEATURING BR ...
matthew1990 發表於 2015-3-27 01:33

Untown Fuck 下個禮拜又再升啦, 又出多個parody, 咁次係Dark Lord parody, 3日已經4mil+ views (不過作為HP粉既我表示個parody好正好搞笑)

其實我後尾發現左不過我唔想改

想當年wrecking ball 又係因為有條Youtube片紅左上番#1
{:1_164: ...
matthew1990 發表於 2015-3-27 19:53

Wrecking Ball同Anaconda無計video都唔會咁勁, 最慘係PSY, 當初計既話#1 20wks都應該得

其實當初點解唔計?
屮SiU霖屮 發表於 2015-3-27 21:31

唔知喎, 但係過後Billboard改左計榜分既format, 話YouTube views都應該計埋落首歌幾'hot', 所以...
    不過我覺得咁d冠亞軍歌就低質左, 同霸住個位唔放

其實最大問題係搞到個榜單每週轉1、2首歌 想留意新歌既樂迷好難藉榜單接觸新既歌曲 ...
nicholashin 發表於 2015-3-27 23:02

咁就要留意埋每日iTunes Top 100啦...一release新歌通常都十大之內(跟住慢慢跌) http://www.doipod.com/itunes-chart/top-100-itunes-songs-usa.html

BB HAVE MY MONEY 好西利啊上左第一啦
屮SiU霖屮 發表於 2015-3-28 12:01

我覺得好難聽

即係有排冠
跟本痴線 咁多星期都可以仲係第一美國佬係咪真係咁鐘意BM ...
屮SiU霖屮 發表於 2015-3-28 19:23

應該唔係Mars, 而係funk When I Was Your Man 咁正都係1wk加上仲要減價先登頂 我發覺US人好鐘意d無乜意義又重復既詞,洗腦,適合大合唱,可以惡搞既歌 (eg: Happy, Blurred Lines, All About That Bass, Rude) Happy都贏Grammy真係.. (吃軟雪糕肯定>8weeks)

我好鍾意不過第一次聽就覺得係POUR IT UP D FRIEND.
其實睇番45SECOND, 我反而覺得佢上得好高
...
Ricardo 發表於 2015-3-30 01:29

我好接受唔到 尤其是最後個30-40秒, 搞乜? 真係PIU既frd, 不過好洗腦, 聽左呢幾日會無啦啦咁唱 'Bitch better have my money'

喂食軟雪糕係正野黎
宜家得閒都唱番兩咀
#離題

宜家係第幾WEEK喇? ...
Ricardo 發表於 2015-3-30 01:27

你問緊Uptown Funk? 12wks冠啦已經

(FEEL ANNOYING)對UPTOWN FUNK說:走喇,唔想搞大件事
Ricardo 發表於 2015-3-30 11:46

iTunes又爬返頭啦, 'Bitch'已經跌去第2, 原來Sugar都跌到第7, 仲諗住會有機, 睇來16wks不是夢

都係o個句 5月先會有新冠軍歌
nicholashin 發表於 2015-3-30 12:53

唔知會係邊個咁勁呢?

其實BBHMM真係難聽到嘔
nicholashin 發表於 2015-3-30 14:36

講真, 如果係呢首代替UF, 我寧願UF繼續冠落去 好洗腦好難頂

第6第9都係trap, 睇來Bitch下個禮拜都會爆上Top10, 咁就3首trap...
未聽過Somebody(去聽下先), 不過希望Shut Up & Dance會入到Top 10

版主係女/你識得版主既家姐 Earned It無咁快過到UF啦
nicholashin 發表於 2015-4-2 18:41

版主應該出來解畫啦
    反OT: Billboard話睇好一首可以取代UF, 睇個勢應該係Bitch? 睇一睇iTunes, Sugar同TOL已經跌到第9&10, LMLYD又無力, 而Earned It唔知做乜去到第2, 不過兩首比較既話我覺得Bitch有幾d

?

UF重有排玩啦
matthew1990 發表於 2015-4-2 20:17

有無BB數據睇下?

Billboard 咪話 earned it
ymcaec 發表於 2015-4-4 04:37

讀漏左 其實EI我覺得麻麻地. 話說UF iTunes又上返睇1

呢首好正! Intro有句韓文

其實BBHMM已經跌到第15, 反而See You Again好強勢, lead緊第2既Shut Up And Dance好多下. 電影既幫助之下都唔係話無機. 呢排狂loop SUAD

BBHMM同American oxygen都唔系好掂
啊姐真係想靠fanbase食老本架wor
nicknicknick 發表於 2015-4-8 21:58

呢倆首我都唔鐘意 睇來我都唔係好大個Navy

其實我凈系中意距d快歌
有一排又we found love又where have you been真係好迷距

今次d style ...
nicknicknick 發表於 2015-4-8 22:12

We Found Love個時真係狂loop 其實佢d Dancepop真係好正, 點解今次d主打好似無pop咁既? 還返d Only Girl, S&M 俾我地!!

我撐UF破紀錄架, 我們的時代曲呀!!

See You Again下個禮拜可能爆上去喎, 原來streaming呢個禮拜只係26, 咁video應該只係計左少少, 分分鐘streaming 26-1...唔知UF守得幾耐呢?

嗰時 video 都未出 -.-
ymcaec 發表於 2015-4-11 13:09

我仲以為有streaming points係來自video 真係唔好意思 下個禮拜E(S)有400k都幾痴線...

Jason Derulo既Want To Want Me在iTunes已經上到第9. 啱啱聽左, 好正架, 好pop (可能係因為我舊年對佢既Talk Dirty同Wiggle超反感, 無expectation易滿足)
Chorus既background我一聽就諗起Karmin -Brokenhearted 攞返Brokenhearted來loop下先

Funk完啦Funk完啦!!!!!

Ed派Photograph啦! 全碟最愛
之前bloodstream派唔啱時, TOL個勢都未落 (其實係咪派左UK呀?)

[2 May, 2015 Billboard HOT 100]

01  01  See You Again
02  02  Uptown Funk
03  06  Earned It
04  03  Sugar
05  04  Trap Queen
06  07  Love Me Like You Do
07  05  Thinking Out Loud
08  09  Shut Up and Dance
09  08  G.D.F.R
10  11  Somebody
11  12  Want to Want Me
13  15  One Last Time
17  21  Bitch Better Have My Money

今個禮拜好正路
除左估唔到Earned It 一個屈尾十連Sugar都過埋
睇黎EI會比我想像中玩得耐

Want to Want  ...
antilegend 發表於 2015-4-23 11:51

其實One Last Time真係無諗到可以去到#13, 不訪一碟4首Top 10啦 Want to Want Me咁正一定Top 10 (第一次咁撐Derulo)
    仲有Chains我都好鐘意, Girl Crush都遲早入Top 10
    SUAD升呀!!!! 唔期望冠, 有第2第3都好

Written by Sam Smith and Sia, Flashlight by Jessie J is the first single off the much anticipated mo ...
matthew1990 發表於 2015-5-2 01:42

痴線!! 原來係Sam同Sia co-write!!

講真TTWE已經係我上一個又鐘意又會loop既Britney歌 (之後既I Wanna Go同Criminal都係OK, 不過loop唔起)
如果計featuring既話就係Scream & Shout, 上只碟真係一首都無

Pretty Girls未愛上, loop多幾次先, TTWE太正啦, 尤其是Remix

Criminal其實真係唔錯幾好聽
但LOOP得多後期真係一聽到個INTRO就直飛

Scream & Shout ...
屮SiU霖屮 發表於 2015-5-6 00:17

Scream & Shout 本來都覺得好煩好厭, 有一日同班friend正吃漢堡 (其實無心tag欣宜), 間店播首歌突然之間就愛上左, 仲狂loop+個排逢唱k必點
    Work Bitch同Perfume無乜點認真聽過, 記得聽WB個時心諗點解咁S&S, 覺得好悶. Perfume又唔會好搶所以...

啱啱聽多次PG, 真係好summer song, 勁洗腦, 不過See You Again個勢仲係好勁, 要登頂有難度. 期待BB live!!

Leona Lewis強勢回歸
lmml4 發表於 2015-5-11 22:17

正喎! d鼓好Rolling既feel

Bad Blood終於有個男人

Style根本無玩過就咁拍完過爛鬼MV就算
nicknicknick 發表於 2015-5-12 15:17

Victoria Secret都有live過既 其實Style係我全碟最愛, 唔係UF勢太勁其實呢首原本我睇好可以多個第一(同期好多歌都值冠), 4th plug走去plug BB, 呢首唔太鐘意唔會特別點聽既 還我Dreams/Woods/Places !!!!!!!

雖然我都唔系好鍾意首歌,但無可否認係幾radio friendly既

聽幾次已經洗晒腦

我都好鍾意果三首{:1_11: ...
nicknicknick 發表於 2015-5-12 17:28

係呀 Woods應該唔派既啦 ...1989Tour裡面Wildest Dreams同Enchanted mashup左, 暗示同樣下場做遺珠? 其實Clean同Girl都好正, 如果今年30/9之前Adele都仲未出碟, Swift攞第二個AOTY機會都幾大, 今年好似唔乜對手

笑死
重要招早先講 等我期待左咁耐

Maroon 5首新歌好難聽不過只要系用距地個名出既 ...
nicknicknick 發表於 2015-5-16 18:07

唔知乜Summer嗰首?

笑死

Bad blood mv完全雷聲大雨點小
每個出幾秒,爛尾,d CG又驚嚇,個remix又唔好聽
失望 ...
nicknicknick 發表於 2015-5-18 09:40

如果係Gaga就已經拍左條10幾分鐘既MV 真係覺得浪費左咁勁既cast, 其實可以長d有d故事. Selena係Katy

BORN THIS WAY中間個真空期太長啦
掛住開TOUR搵錢ARTPOP又要同KATY鬥

不過佢都草左 ...
屮SiU霖屮 發表於 2015-5-21 01:13

真空期時受左傷無計, 今次除左Adele之外仲搵返RedOne所以都幾期待
    到依家都唔明點解Artpop變Artflop, 明明只碟好正, 入面值得派既我覺得仲多過之前嗰三只 (Aura, Venus, Sexxx Dreams, MANiCURE, Gypsy都成遺珠)
    四只碟最鐘意Artpop, DWUW同G.U.Y真係deserve better

不過gaga都係明年既事, Adele就唔該快d, 我哋餓左好耐啦 (Skyfall已經12年既事) 本來話舊年年尾...
   希望趕得切Grammy submissions deadline之前推出, 我唔想swift 0對手

Bad Blood兩日已經32mil+ views, 加上remix版又上到Itunes第一, 留名睇53>1 (至少都入top 5)