返回列表 發帖
得閒聽d folk 同acoustic 真係好舒服
屮SiU霖屮 發表於 2015-1-30 14:44

近排香港天氣咁好一起身就聽FOLK 真係好正...
心情會靚D

近排香港天氣咁好一起身就聽FOLK 真係好正...
心情會靚D
Ricardo 發表於 2015-1-31 12:56

係!
p!nk隻rose ave.好正正子<3
一路做野一路嘆杯咖啡一路聽生活享受<3

KATY 亞洲地區CONCERT 又無香港T____________T
台灣都有呀T__________T

KATY 亞洲地區CONCERT 又無香港T____________T
台灣都有呀T__________T
俊仔 發表於 2015-1-31 22:58

有冇攪錯呀
泰國印尼菲律賓都有
係咪咁唔鐘意香港呀

回復 106# 屮SiU霖屮

大馬都無 不過好似未公佈晒, 叫我地be patient (to yourselves)
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

Centuries第一次聽已經上腦
Remember me for centuries
個mv好anti religion ...
屮SiU霖屮 發表於 2015-1-29 13:37

我都比呢首歌洗左腦 不停諗住呢句xd

有冇攪錯呀
泰國印尼菲律賓都有
係咪咁唔鐘意香港呀{:1_11 ...
屮SiU霖屮 發表於 2015-2-1 02:49

蘋果之前有個報導話澳門有 但係個報導係公布第一批地區個陣的… 所以極有可能只係佢收錯料/_\可唔可以黎香況呀T____________T 香港睇貴極有限呀

http://www.justjared.com/2015/02 ... 15-video-watch-now/

萬眾期待的SUPERBOWL HALFTIME SHOW …
雖然鍾意KATY 但都係覺得BEYONCE 13年個個係最正
我會EXPECT KATY 落力跳多D 舞多過以DANCER 同特效取勝
不過KATY 如果今次係全LIVE的話 真係進步神速 !_!

近年我始终最中意麥當娜果個
Katy呢個認真失望
得I kissed a girl 果part我真係中意
到左teenage dream把聲 ...
nicknicknick 發表於 2015-2-2 21:08

唯一夠勁的係出場唔夠分半鍾的巨型ROAR  ⋯
但外網好似都覺得KATY做得好好:$
BTW我都覺得件衫好差 好中國賽車FEEL=="

唯一夠勁的係出場唔夠分半鍾的巨型ROAR  ⋯
但外網好似都覺得KATY做得好好:$
BTW我都覺得件衫好差 ...
俊仔 發表於 2015-2-2 22:48

Overall只能算合格雖然佢啲LIVE不嬲都麻麻..

今次除左I KISSED A GIRL之外我最鍾意係慢版FIREWORK
佢有冇喺其他場合唱過慢版?

[13 February, 2015 Billboard HOT 100]

01  01  Uptown Funk
02  02  Thinking Out Loud
03  03  Take Me To Church
04  04  Blank Space
05  06  Sugar
06  07  Lips Are Movin
07  08  I'm Not The Only One
08  09  Jealous
09  05  Shake It Off
10  10  Centuries

15  54  FourFiveSeconds

評分人數

[13 February, 2015 Billboard HOT 100]

01  01  Uptown Funk
02  02  Thinking Out Loud
03  03  Take Me ...
ymcaec 發表於 2015-2-5 07:20

其實一直上唔到冠的take me to church 同jealous 都留左係榜有一段時間特別係TAKE ME TO CHuRCH 不停有新歌上都KEEP到第3 LOL 但又係都上唔到第1

其實一直上唔到冠的take me to church 同jealous 都留左係榜有一段時間特別係TAKE ME TO CHuRCH 不停 ...
俊仔 發表於 2015-2-5 09:29

Take Me to Church 以非冠軍歌黎講後勁都幾勁
喺Top 3玩左成十個禮拜
可惜同期 Blank Space 實在太強

Jealous TOP10左好耐 但上極都上唔到高位
其實個人覺得首歌雖然入耳 但冇咁耐聽

Thinking Out Loud睇怕都係卡二命
下一首有機冠嘅應該係Sugar?

Take Me to Church 以非冠軍歌黎講後勁都幾勁
喺Top 3玩左成十個禮拜
可惜同期 Blank Space 實在太強

Je ...
antilegend 發表於 2015-2-5 10:31

jealous 明明都應該無咩曝光 (而家應該係主打TEACHER?) 都仲係度榜真係好特別分分鍾SHAKE IT OFF 出埋TOP10 JEALOUS都仲係度 唔上唔落…

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!KATY PRISMATIC TOUR 有2場係澳門…
睇個勢會好貴T_________________T 點解唔係博覽開姐/_\
https://www.facebook.com/events/1538579016412111/?ref_newsfeed_story_type=regular

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!KATY PRISMATIC TOUR 有2場係澳門…
睇個勢會好貴T_________________T 點解唔係博覽 ...
俊仔 發表於 2015-2-5 11:33

so surprised! Hope it will not be too expensive

so surprised! Hope it will not be too expensive
Leo 發表於 2015-2-5 14:13

第一擔心係價錢 第二擔心係無人陪去睇 LOL

雖然上年喺英國睇咗
但都會去澳門睇多次

‪#‎PrismaticWorldTour‬
巡唱澳門站消息:
票價:(澳門幣/港幣)票價為1680元(VIP區)、1280元(GA 站立區及A 區)、880元(B 區)、680元(C 區)、380元(D區)

From fb (Katy Perry HK Fans Club)

話說泥緊星期一又頒GRAMMY啦<333333333

回復 123# 屮SiU霖屮

好緊張 好想睇Sam掃獎但又想Chandelier攞到d (理想; ROTY: Stay With Me SOTY: Chandelier)
    唔想Beyonce攞AOTY 最好Ed爆冷

巡唱澳門站消息:
票價:(澳門幣/港幣)票價為1680元(VIP區)、1280元(GA 站 ...
Leo 發表於 2015-2-5 17:45

加埋船飛即係至少加多一百⋯有無人會去:0?

heartbeat song mv出啦<33333333
youtube依家幾好w0r
subscribe左會係手機自動notice我

點解今次個MV好似好HEA咁X_X
齋係greenscreen面前拍x_x

heartbeat song mv出啦
屮SiU霖屮 發表於 2015-2-5 21:07

Catch My Breath已經好hea

呢首真係入晒腦
等我仲expect個MV有返d stronger嘅質素(話晒係重beat d可以加d dance move落去)
btw, 佢好似又肥咗

呢首真係入晒腦
等我仲expect個MV有返d stronger嘅質素(話晒係重beat d可以加d dance move落去 ...
ed8671ed 發表於 2015-2-5 21:38

我都諗住會似stronger 可惜
佢身形真係好飄忽

雖然上年喺英國睇咗
但都會去澳門睇多次
hihi 發表於 2015-2-5 17:03

有錢人呀⋯係咪睇VIP?

巡唱澳門站消息:
票價:(澳門幣/港幣)票價為1680元(VIP區)、1280元(GA 站 ...
Leo 發表於 2015-2-5 17:45

380其實都諗得過不過問題係冇人會陪我去

有錢人呀⋯係咪睇VIP?
俊仔 發表於 2015-2-5 23:39

唔會lu..我唔係Katy big fan
上年都係咁啱去英國旅行所以睇

p.s. connor好靚仔的說

唔會lu..我唔係Katy big fan
上年都係咁啱去英國旅行所以睇

p.s. connor好靚仔的說 ...
hihi 發表於 2015-2-6 01:25

仲以為你打算睇多次係好鍾意KATY TIM

CONNOR -_,- 梗正

380其實都諗得過不過問題係冇人會陪我去
屮SiU霖屮 發表於 2015-2-6 00:56

我都煩惱緊呢個問題 /_\ 身邊要有人聽外國歌已經難 聽KATY 更難
如果最後都R唔到FD 有無人可以帶我去 -_,-

近年我始终最中意麥當娜果個
Katy呢個認真失望
得I kissed a girl 果part我真係中意
到左teenage dream把聲 ...
nicknicknick 發表於 2015-2-2 21:08

留意番個designer 係 moschino 既creative director - Jeremy Scott
雖然怪雞好笑

雖然上年喺英國睇咗
但都會去澳門睇多次
hihi 發表於 2015-2-5 17:03

喂, 咁岩呀..我睇左67pound d 位~"~

hea底 不過idea唔錯

喂, 咁岩呀..我睇左67pound d 位~"~
Ricardo 發表於 2015-2-6 10:15

唔記得睇咗幾錢lu, 總之係最平嗰隻
係幾好睇嘅
同埋live冇想像中咁差
不過之前喺澳洲睇過P!nk個tour
始終係P!nk好睇好多好多

係幾好睇嘅
始終 ...
hihi 發表於 2015-2-6 12:35

唔好再講啦........我好想睇pink個個呀.........
點解佢唔肯黎開

Crazy In Love (50 Shades Remix) 出左啦! 正到 個d UhOh, UhOh, OhNoNo #eargasm

i love kc
heartbeat song 好好聽
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

係幾好睇嘅
始終 ...
hihi 發表於 2015-2-6 12:35

其實企位好平, 平過我果D坐位不過你知D 外國人幾鬼高

其實企位好平, 平過我果D坐位不過你知D 外國人幾鬼高
Ricardo 發表於 2015-2-7 12:38

同埋我冇咁神心一早去排隊入場企前面

你地會買咩位 其實如果無錢買最貴 係唔係睇最平算 反正都係遠LOL

ed sheeran 下個月黎 好期待!!
我成日一個人睇concert, drama 其實感覺良好

ed sheeran 下個月黎 好期待!!
我成日一個人睇concert, drama 其實感覺良好
fifi:) 發表於 2015-2-8 04:59

但自己一個睇 又太HIGH 會好尷尬 /_\發現身邊肯睇KATY的人太少 唔通最後真係要自己睇=_,=

但自己一個睇 又太HIGH 會好尷尬 /_\發現身邊肯睇KATY的人太少 唔通最後真係要自己睇=_,= ...
俊仔 發表於 2015-2-8 11:59

我覺得KATY係香港都多人識 我都有買佢碟 我已經係一個人都可以大聲唱,扭晒pat既境界  
不過有人陪係好玩d

但自己一個睇 又太HIGH 會好尷尬 /_\發現身邊肯睇KATY的人太少 唔通最後真係要自己睇=_,= ...
俊仔 發表於 2015-2-8 11:59

其實katy已經算做多人識-___-"對比起其他真係

但係其實KATY 冇D 好播到通街通行的歌 好似GAGA的BAD ROMANCE 同埋 JUSTIN BIEBER的BABY- -

但係其實KATY 冇D 好播到通街通行的歌 好似GAGA的BAD ROMANCE 同埋 JUSTIN BIEBER的BABY- - ...
俊仔 發表於 2015-2-8 21:11

個人覺得Firework、E.T.、Dark Horse之類都算幾hit呀
要有歌去到Bad Romance、Baby呢個level實在太難
係香港,KATY PERRY已經算係比較多人會留意既artist

個人覺得Firework、E.T.、Dark Horse之類都算幾hit呀
要有歌去到Bad Romance、Baby呢個level實 ...
nicholashin 發表於 2015-2-8 21:15

都係既
如果KATY 我會揀FIREWORK 算比較好似多人識D XD (或者我朋友圈子實在太細= ="

講開Katy Perry
麥當勞仲播緊Katy Perry 首The one that got away Acoustic version
點解仲唔播下新歌推銷下架!
多啲人識先有機黎香港 :(

我覺得Teenage dream多人識啲
好似啲時裝店成日播

然後$380真係好平
5月我睇唔到嗱衰

弓起GAGA拎到個BEST TRADITIONAL POP VOCAL ALBUM :D
Drunk In Love 拎BEST R&B SONG <3
年度最愛之一既say something 鏈贏fancy 拎BEST POP DUO/GROUP PERFORMANCE<333
睇黎fancy今年未必有運行波