返回列表 發帖
佢嘅第2plug,都係好聽嘅
lmml4 發表於 2016-3-12 02:12

FOcus 已flop 極速棄單轉形:-0 係咪以後都唔做跳唱路線:-/

其實係1plug,focus已經確定吾會收入新專輯,日本版獨佔曲
kingo515 發表於 2016-3-12 16:28

棄成咁:-0 … 咁即係迫佢D FANS買日版?
(其實FOCUS我幾鍾意

其實佢而家係走回頭路 行番早期偏R&B路線
matthew1990 發表於 2016-3-12 13:23

咁真係唔知 開始留意佢係由PROBLEM 識起XD

呢隻係唔係都係新歌黎

唔知係唔係冇跳住唱… 佢唱歌終於冇一截截啦 :-0
呢個LIVE 好好

無人提定係待MISS左
MV係ELASTIC HEART NICK JONAS版

Charlie Puth?
matthew1990 發表於 2016-5-12 11:39

真係佢黎?
   形象徹底崩壞 同埋估唔到佢都小小肥:-0
If I was Mew, I'd wanna be Mewtwo, I'd wanna be Mewtwo, I'd wanna be Mewtwo...

...
JasOh103 發表於 2016-5-11 22:52

笑死XD

竟然又好順口
次次都跟住咁唱
JasOh103 發表於 2016-5-12 23:31

same 已深入腦海

Dangerous Woman is OUT!
2nd single: Into You
JasOh103 發表於 2016-5-20 14:06

放工買 香港版係咪冇好似日本咁BONUS TRACK FOCUS /_\

唔知喎
我都係打算聽spotify算
其實Focus唔錯呀, 唔明點解最後會咁
JasOh103 發表於 2016-5-20 14:31

其實我覺得唔差架 未至於要棄單到唔放入碟~_~

matthew1990 發表於 2016-5-21 03:22

呢個應該係佢今專的ICON LOL 就好似 貓耳 馬尾D FD

我諗佢都好耐無試過咁認真去 PERFORM ...
賴爽 發表於 2016-5-26 12:31

我覺得始終都冇之前咁正 除左TOXIC 之外好似有D 位都係差咁D 力:$
不過其實BILLBOARD 無啦啦搵佢開場又唔係宣傳新歌真係奇奇怪怪?

佢一開頭個PART好似 成個人唔知想點咁
冇曬自信FEEL咁
屮SiU霖屮 發表於 2016-5-30 13:03

好似呀GIL跳舞咁 :-X

Tony阿叔話今年同佢又有隻碟
一年兩碟架

YAAAAAAAS
JasOh103 發表於 2016-6-5 19:24

明顯係同TONY 個隻先準時出然後因為怕撞JAZZ巡演所以推遲LG5
再因為偶爾同TONY食飯途中唱兩句感覺良好之後 又繼續錄第三隻:D

Gaga唱都唱唔到
佢係咪唔記得有首DWUW
JasOh103 發表於 2016-6-1 16:56

好慘= =話哂都合唱過 仲錄埋STUDIO VERSION定係佢好擔心ELLEN 唔識DWUW -_,-?

留名睇到時全部唔做single
其實Gypsy唔差喎,點解not pleased
nicknicknick 發表於 2016-6-5 23:18

係因為GAGA 後期無比RED ONE參與呢隻歌的後製?

睇完個訪問… 有時都唔知話GAGA有性格定點好/_\
佢唔想做出碟機器但係我好想聽新歌呀…
好想佢重拾當年的名氣…

有人話RedOne 而家係公開地同Gaga 唱片公司施壓
迫佢地肯用佢既歌做首單
所以最近不停拎呢樣野做話題 {:5_ ...
matthew1990 發表於 2016-6-6 11:03

其實我反而係諗緊係GAGA唔想用定係GAGA 唱片公司唔想用因為我覺得GAGA唱片公司見到ARTPOP之後會好接受用REDONE冠單做PLUG..
我始終都係覺得係GAGA 自己唔想跟隨所謂主流

咁應該係佢本人未知想行咩路線好

不過而家歐美樂壇都漸漸香港樂壇化
佢再咁樣 條路一 ...
matthew1990 發表於 2016-6-6 11:14

下= =? 我好有GET錯? BRITNEY 完左到GAGA? 唔好啦 咁LG5 真係等到2046

KP到底幾時先肯出歌
Juicy_Lemon 發表於 2016-6-9 06:47

可能想等埋GAGA FIRST  PLUG 又黎個火星撞地球的完勝

咁有排喎
咦你換左畫既?
matthew1990 發表於 2016-6-9 19:46

一齊SOOOOOOOOOOOOON X_X換張相姐(NICK 就快出碟嘛) 我仲記得CONNOR 架

nick jonas真係好X正!!!!
佢雙眼真係好夠電
對呢類鬼仔表示毫無抵抗力
masterdragon 發表於 2016-6-10 23:04

同意

但係其實有時佢唱歌個陣個樣會好怪

前排日本有個女歌手都好似有類似的CASE..
雖然唔係好熟佢地兩個 但係其實有時呢D FANS MEET & GREET 真係好難防
有D 瘋狂FANS 都好難搞… RIP

其實一開始以為係特登
nicknicknick 發表於 2016-6-12 20:14

我忍唔住睇左好多次PLAYBACK 應該唔係特登  佢真係叉錯腳LOL
BTW 冇人提NICK JONAS 隻新碟 :-/

Joe Jonas: July – October 2008
Taylor Lautner: August – November 2009
John Mayer: November – Febr ...
lmml4 發表於 2016-6-16 10:16

Got a long list of ex-lovers
They'll tell you I'm insane
But I got a blank space baby
And I'll write your name

TAOBAO左九隻全新但部份爛盒的舊CD 130蚊好平:D

係正版?
你去HMV 買CD吉盒/街邊買老翻CD盒 換咪得
matthew1990 發表於 2016-6-17 23:34

正打算甘做正版呀 大陸叫呢D碟「洋垃圾」
聽聞係外國印多左賣唔哂就會當廢料甘賣去中國或其他回收國家⋯
所以係唔計入銷量 同堆大部份運送過程都會撞爆D盒
(九隻入面帶四隻無爆盒⋯ KELYCLARKSON 同係HMV買一樣新LOL

嘩真係好平喎!!
Jazzga
JasOh103 發表於 2016-6-18 00:14

JAZZ GA係因為作為FANS都一直買唔落手 見甘平就買番隻X_X

今次上埋過山車唱歌添
matthew1990 發表於 2016-6-21 15:30

本身有D 開心今次一定LIVE哂啦掛… 但係JAMES 把聲實在太強大
完全唔知佢有冇唱到 = =

點解會主打呢首 .. 又點解可以拍得咁樣衰
賴爽 發表於 2016-6-24 20:18

男女都有野睇 夏天麻算係甘
BTW終卡唔係好瘦個個做膽

話說好瘦嗰個準備單飛
matthew1990 發表於 2016-6-25 00:33

甘快? 唔草多D FANS BASE先?雖然佢真係成隊最有記憶點個個⋯
FIFTH HARMONY 最瘦個個最帶記憶點
LITTLE MIX就最肥個個 XD

以組合黎講,佢地分位已經分得好好
你唱段仔我又唱段仔,佢淨唱副歌咁,仲要人人有得唱
留心佢堆歌,有得表現 ...
lmml4 發表於 2016-6-27 01:59

完全唔識佢地D名 LOL

gaga係咪又預備同kp同期出歌
jose 發表於 2016-7-7 23:14

係咪又想VMA KP LG 一頭一尾LOL

1 year since Donutgate: Did it kill Ariana Grande's career?
matthew1990 發表於 2016-7-10 20:08

JB 都KILL 唔到 一個DONUT 又點會有影響呢 ⋯ 雖然新專唔算賣得 但一定唔慣DONUT事LOL

咩原來KATY 同 BRITNEY 今日出左新SINGLE :-0 …
完全唔知= ="
突然的首單?
KATY 個隻悶到…LOL 好在唔係FIRST PLUG

Britney 果隻傳左好耐 唔突然啦...
Katy 就真係突然啦。但佢果隻唔係 first single? 係 promotional 定點 ...
antilegend 發表於 2016-7-15 17:00

Katy Perry - Rise (NBC Olympics video)

RPOMO SONG
RISE加埋D運動員個FEEL好正
好想快D睇奧運
我要追實我既MarcelNguyenBB ...
屮SiU霖屮 發表於 2016-7-15 23:37

差甘遠既LOL 好似好聽左 氣勢勁左

KATY 就快過BRITNEY登項啦⋯ ITUNES US LIVE CHART LOL

Lady Gaga and her fiance, Taylor Kinney, have ended their 5 year relationship

早排有人講起Gaga 近 ...
matthew1990 發表於 2016-7-20 01:08

其實佢地咁分法都總好過TAYLOR 咁既 起碼係因為認識所以分開 又唔代表將來無機會
(黑暗面)
老母唔結婚 LG5 又可以推前番少少 唔使SOON 咁耐啦:D

回復 2420# matthew1990

RI 同 SIA 都係借D 易唱原作 但係好正 HAHA

我都想申請account

再mean 啲嗰個我唔敢post

matthew1990 發表於 2016-7-23 23:04

EPIC XD
WHEN ALL PPL TRY TO PRETEND NTH HAPPENS LOL, AM I THE ONLY ONE NOTICE THAT?

matthew1990 發表於 2016-7-28 20:38

佢呢D位其實又真係好搞笑(正面)

as much as i like TS, I found this the stupidest act ever by a celebrity.
yuelk 發表於 2016-7-30 21:57

唔係呀 我覺得幾得意XD

matthew1990 發表於 2016-7-29 09:55

KP 唱得好好WOR 今次LOL

Glee star Chord Overstreet's debut single Homeland out now!
matthew1990 發表於 2016-8-28 22:17

GLEE D 人好似脫GLEE的發展都唔係好好 果然現實係現實⋯

成晚都係RIHANNA係咩玩法
mc) 發表於 2016-8-29 15:39

NO KP NO LG
SO RIHANNA X4 HAHA

BTW唔知點解而家次次睇BRITNEY都有種睇GIL的感覺⋯
明明D舞係有跳都有跳足⋯ 但係硬係覺得怪怪地⋯同樣都係 以前明明無呢個問題 但好似而家年紀大左就甘⋯

LG5 "Joanne" Drops October 21st!
mc) 發表於 2016-9-16 01:05

越行越正經 JOANNE LOL 不過估唔到會甘快出!

---------轉某內地FORUM--------------
新专辑定名为《JOANNE 》
新专辑10月21正式发售
普通版11首单曲、豪华版14首,日版与欧版未公布。
新专辑属于自传性质,有个人故事在内
和著名乡村制作人Hillary Lindsey 合作
和爸爸Father John Misty合作单曲《Sinner’s Prayer》
暂定公布单曲名字和合作艺人
1.Perfect Illusion
2.Hey Girl (ft. Florence Welch)
3.Sinner’s Prayer (ft. Father John Misty)
4.John Wayne
5.Ayo
新专辑封面一个小时后公布

其實換左經理人之後真係改曬形象
始終weird/eccentric唔可以做long term career
轉做正常d令到自己舒服d都 ...
JasOh103 發表於 2016-9-16 13:09

我諗難D有 DANCE了今次隻碟的LIVE 係咪都會企定定係度:/
雖然死忠點都會支持 但係仍然好鐘意睇作以前驚為天人的大規模LIVE

另外新碟巡演⋯ 五隻碟的曲風會唔會難穿插埋一齊LOL
封面好靚 好在⋯唔係用佢呀姨張相⋯ 真接做COVER

MV 提早到下星期二出街
matthew1990 發表於 2016-9-17 02:16

一切都好突然 SOOOOOOOON慣的我唔係幾習慣
BTW 聽聞首播係係SCREAM QUEENS度⋯ 想問點解關SCREAMQUEENS事LOL

佢公司買左個時段播啫
應該想吸番啲後生客啦
matthew1990 發表於 2016-9-17 13:09

即係廣告時段播LOL ?

RedOne produced title track "Joanne"?!
matthew1990 發表於 2016-9-17 19:00

:/ 小弟不才 REDONE PRODUCE BALLAD係熟手架:-0?

以我所知佢冇乜produce 過ballads
matthew1990 發表於 2016-9-18 00:56

甘⋯ REDONE的義意係咩=="

聽聞GAGA 下年SUPERBOWL中場表演!_!
係咪有希望睇番甘多年的大熱歌:0

Itunes跌到落58真係無眼睇
video唔會幫得幾多
應該都係睇radio 如果電台肯播既洗洗下腦都有機會 ...
JasOh103 發表於 2016-9-20 17:33

VIDEO係單造型⋯ CONCERT FEEL⋯ FING MIC⋯ 完一定零幫助唔該哂