返回列表 發帖
借問一下點解大家對TEOG咁情有獨鍾?

Gaga可能不再年輕啦,唱Million Reason唔夠氣,不過佢唱live 仍然勁過90%歌手,又唱又跳好不容易 ...
Nathan 發表於 2017-2-9 20:46

唔關年輕事既,Beyonce 跳得仲用力都好有氣

matthew1990 發表於 2017-4-15 01:48

我好鐘意DNCE, 啲歌好好跳
但感覺幾短命啲歌變化唔大

唔知大家點解覺得katy 堆新歌爛
只不過曲唔再搶耳同大路,啲focus 放左係詞同編到
我次次聽bon appetite 都好好feel同un
轉左去artistic d 就比人話爛,陰公

Gretchen
JasOh103 發表於 2017-7-4 08:47

點解依家D Lyrics video愈出愈chur

好垃圾 但又幾好UN人地 GAGA KATY RIHANNA 紅左都唔出D垃圾歌
佢都keep住commercial

VOCALS
JasOh103 發表於 2017-9-4 08:12

正,但跳舞做咩只用30%力

妖! 幾時肯掉L左頂粉紅帽佢? 可唔可以快d下個era???? 除左Super Bowl 外成個era 悶到X。

btw P!nk新碟 ...
loowee 發表於 2017-10-13 19:46

唔悶喎一啲都只係行既路無咁大路炸嘛,flop都正常
反而覺得呢個era最正

由2008年follow Gaga到今時今日,Joanne依個era 點會正過The Fame, The Fame Monster, Born This Way?
我 ...
loowee 發表於 2017-10-14 15:34

我真係完全同你調轉lol我都係08開始聽同鐘意佢,但真係令我好敬佩呢首歌手係由artpop開始。
gaga前期啲有你指既創意,其實依家都有既,唔係好似以前咁下下都咁爆姐。
我同你諗法唔同,唔係因為佢係邊個era做得好唔好,而係佢音樂取向唔同哂,真心覺得artpop同joanne音樂上既追求多好多。
如果你話從pop song從要做pop queen 角度黎睇,一定前期正好多。
如果你用單純音樂既角度去睇,artpop同joanne真係高層次啲。
我自己最最最愛gaga既歌係applause同million reasons,真係口味問題。
前後期同樣出色,但音樂取向完全唔同,難以比較。

又玩到咁顛
吊到咁高都可以好似平時咁唱 佢真係痴線

不過美感上冇OSCAR ...
屮SiU霖屮 發表於 2017-11-20 15:02

agree雖然好爆但visual上真係好弱,我本身以為佢會玩成棟樓d燈砌下pattern
無論點都好,射燈都無支好可惜
同埋首歌咁輕快開心,d動作咁慢有d唔夾

上面我GRAMMY打佐做OSCAR
2SEVEN

咁講啦 今次個表演同人比就贏足10幾條街嫁啦
同自 ...
屮SiU霖屮 發表於 2017-11-20 16:10

其實p!nk唔玩吊黎吊去,好似 try咁同個男dancer跳contemp勁多高難度動作,成件事又好睇,message又出,都已經勁勁勁好睇。今次好似純gimmick

好正呀!美PINK啲mv真係永無失望
靚衫靚景靚人靚choreography
個tone好襯首歌 ...
hihi 發表於 2017-11-21 23:23

我覺得講choreography得Beyonce同p!nk啲舞係堅料成日都會有好多新鮮感,特別得黎又好睇,再加上佢地本身又跳得好

btw唔係幾明個mv點解要加插sm scene