返回列表 發帖

58歲都仲系咁爆seed,睇怕有生之年都唔會有人超越到娜姐地位 反觀香港d女歌手未夠40就開始隱退,越搞越hea,開幾場show就叫曬救命

但之前有人爆過佢演唱會有超過一半歌都係咪咀
不過佢的確係體力超好既
matthew1990 發表於 2016-12-10 23:38

年頭有睇佢,有幾首快歌backing track好大聲,但基本上都系live,有幾首仲只系得佢把聲同吉他,老老實實佢live比我想象中好好多,絕對唔系britney之流

估唔到Gaga收皮收得咁快,早n耐出道的Bey同Rihanna 到宜家都受歡迎過Gaga,後輩Ariana哥d都上位上得快,睇怕Gaga會成為今個年代的Cyndi Lauper/Xtina

照常理推測佢會喺Superbowl 前後一兩星期會再出新單
如果唔出既話, 睇怕就即係棄專  ...
matthew1990 發表於 2017-1-15 01:24

我覺得今次佢太刻意地改變了,搞到好多舊fans都失左興趣,同埋新碟聽唔出邊首夠商業性,3rd plug都唔知點搞,Million Reasons 勁多宣傳都始終hit唔到...佢superbowl真系醒醒定定,搞得唔好真系可以say bye bye

但係其實睇你點睇 如果講新碟銷量 又唔算係太差 好似磨下磨下都有80萬全球(算係甘) 但如果你講派單 ...
俊仔 發表於 2017-1-16 01:22

隻碟出左3個月唔夠已經系美國減價左5次,同埋年底銷量實有保證 一到左年頭宜家隻碟一星期賣得幾千
同埋宜家成績好多時都要睇埋Streaming,新一代歌手(00後出道)黎講Gaga算系最差哥個
唉  佢公司可唔可以向電台出d力  

會Streaming 既主要係年輕一代
呢一代都已經唔會聽Gaga

單純睇Joanne era
電台播放率低其實唔太關公司事
...
matthew1990 發表於 2017-1-17 20:19

但系早過佢出道ge Beyonce, Rihanna, Katy, Adele 等等全部streaming 都勁過Gaga好多,都唔知搞乜
其實佢爆出黎只系7年前,唔知點解比人感覺好似系上一代歌手咁,可能高峰期爆得太勁,搞到大眾好快睇厭。
睇得出佢近年積極轉型,但一日做唔到首hit歌我覺得佢一日都唔會再成為焦點。
Perfect Illusion 做首單真系超唔掂,我覺得全碟最難聽。
仲有半個月就Superbowl,系生系死真系睇今次了。

講真唔太驚喜 但係回憶番哂黎… 好似去番全盛既GAGA咁… TF TFM BTW '完全係一個THE FAME BALL ...
俊仔 發表於 2017-2-6 10:36

其實只系recycle幾年前d舞,對Gaga來說其實唔系好creative,不過已經好過佢Joanne mode好多

我估佢係坐咗喺上面等跳
跳嗰下應該係真

反而想知完嗰陣佢跳咗去邊

edit: 跳係假嘅
只係喺半空忽然出 ...
just11256 發表於 2017-2-7 03:04

其實一開始roof上面唱歌哥到超明顯系green screen預錄,佢企住個場景其實假到有d似TVB道具, 點解咁多人睇唔出

Intel 話 roof 個啲片係一月三十號晚拍 佢係真係坐喺嗰到拍
至於表演嗰陣佢就喺半空等咗一兩分鐘然後吊落 ...
just11256 發表於 2017-2-8 18:19

我都知佢系半空吊落黎
不過你睇佢企住哥堆野其實擺到明系props黎 同埋 d 光影其實好明顯系green studio 黎
應該系intel 現場錄 跟住再superimpose 佢上去(利申:本人從事相關行業,但唔排除佢地有能力將stadium屋頂 打光打成咁ge~)
但其實成個idea都幾有創意同好聰明 因為9成9觀眾都唔會知

借問一下點解大家對TEOG咁情有獨鍾?
kanxd 發表於 2017-2-9 00:56

我覺得Edge Of Glory 絕對系Gaga最高質一首歌之一,旋律寫得好,uplifting得黎又帶點感動,用黎做ending其實一流,有點可惜

Katy 新歌d詞唔錯,冇Roar咁搶耳但耐聽度應該高過Roar好多,哥首聽3次已經厭

首歌melody 好唔搶
暫時覺得一般
matthew1990 發表於 2017-2-10 20:15

近年潮流興垃圾melody 宜家d歌咪話廣東歌其實連英文歌d旋律都越黎越平板

Rihanna 真係好癲 十幾年黎都系輕而易舉咁hit after hit

雖然唔系咩鐵粉,但佢d音樂都算系陪住我大,而且Britney Spears 依d icon 真系好似一生人要見一次咁
佢咪嘴都算 但宜家跳舞真系比以前差太多 同埋睇佢vegas d 片個show感覺有d娘
真系需要考慮睇唔睇

Britney出咗seatplan
$2088比想像中多
阻住 發表於 2017-4-15 16:41

癡線 唸住如果$1588搶到靚位會睇 估唔到2088咁大面積 都系算9數了 Madonna哥時非VIP位都系2488  但人地無論地位,表演,製作都高質n倍

唉 Gaga竟然淪落到要唱依d咁跟風ge歌,好似聽緊Justin Bieber/Chainsmokers 咁

THAT'S WT I THINK lol雖然我都會照LOOOOOOOOOOOOOOP
俊仔 發表於 2017-4-16 19:27

其實又真系好聽過Joanne堆歌ge

lol vocals完勝你所講喎
低質大路同高質大路就係差呢一點
JasOh103 發表於 2017-4-16 23:03

雖然唔中意JB,但佢近年d歌絕對唔系低質大路。反而今次Gaga跟個潮流 人地兩年前已經做緊 對於前衛ge佢算系一個幾大ge妥協。

katy新歌超重口味 不過chorus好catchy

其實chained to the rhythm都係靠住個MV
先至由一首自相矛盾嘅口水歌
昇華做一首有思想有隱喻嘅pop song. ...
antilegend 發表於 2017-5-13 17:14

首歌d詞本身已經好明顯有隱喻la wo 點樣自相矛盾口水歌反而最大問題系個曲太唔搶 所以爆hit唔到

唔知大家點解覺得katy 堆新歌爛
只不過曲唔再搶耳同大路,啲focus 放左係詞同編到
我次次聽bon appetite 都 ...
kanxd 發表於 2017-5-20 00:34

老老實實我一直都唔聽Katy d 歌,覺得好兒歌。反而今次三首個編曲都好高質同好loop
我系從來未試過會loop Katy d 歌
Bon Appetit 第一次聽覺得好重口味但超入腦

Taylor Swift 今個era 感覺會系Born This Way 2.0
氣勢虎頭蛇尾

Sam Smith 唱腔真系好嘔心
幾時收皮

錄音
Joanne Act II is coming to flop

不過如果又多首MR都唔錯{ ...
JasOh103 發表於 2017-10-13 13:12

妖! 幾時肯掉L左頂粉紅帽佢? 可唔可以快d下個era???? 除左Super Bowl 外成個era 悶到X。

btw P!nk新碟好普通。。。佢I'm Not Dead 之後次次d歌都差唔多咁。

唔悶喎一啲都只係行既路無咁大路炸嘛,flop都正常
反而覺得呢個era最正
kanxd 發表於 2017-10-14 12:54

由2008年follow Gaga到今時今日,Joanne依個era 點會正過The Fame, The Fame Monster, Born This Way?
我並唔系哥d因為佢唔唱dance pop 而覺得佢差左,而系以前Gaga無論歌,MV,表演,訪問,全部野都好有特色同埋創意
今次Joanne系好刻意去洗底轉型,我覺得用一個佢自己都冇見過嘅呀姨做主題,成件事好off
成隻碟除左title track有乜野關Joanne事?睇Five Foot Two連佢啊嫲都覺得WTF
跟住成日都提住mental health mental health chronic pain chronic pain be kind be kind
系值得同情,但我覺得有時真系over左,睇佢近排個IG,真系有d吃不消。我覺得佢心魔先系最大問題,同埋系完全artistically lost.
成個Joanne era 除左Super Bowl之外,有咩野系memorable? 十年後唔會有人記得任何關於依隻碟ge 歌, MV同表演。

P!nk 系I'm Not Dead 之後系冇一隻碟做得好
Beautiful Trauma 的確好過The Truth About Love
但其實都系好普通的adult contemporary pop
中尾段成堆中/慢版一首接一首真系有d吃不消
本來以為同Eminem首合唱會好正
點知出到黎好似聽緊Funhouse d rejects 咁

I'm Not Dead >>>>Missundaztood > Can't Take Me Home > Try This > Funhouse >>>> Beautiful Trauma >>> TTAL

出左4首歌,我只系覺得Ready For It算系合格。
Gorgeous同Call It What You Want 個旋律都寫得好差

Xtina 今次算系ok咁啦,根本佢把聲2010後都已經傷曬,對佢已經冇咩期望
其實邊個人唱I Will Always Love You都系自殺
上次The Voice個Whitney tribute系錄左3次加上高音全部咪嘴

仲有Gwen Stefani同Beyonce
敗犬女王 發表於 2018-1-10 21:42

Gwen可以起雙飛告曬Gin Lee同AGA

好好聽
hehehaha 發表於 2018-3-29 19:45

一聽到就唸翻起2005年年底,娜姐播到周街都系出道左咁耐仲可以紅到發紫,真系好癲
可惜一離開左華納就開始flop

(CM 係咪得我有睇KATY 開完SHOW無人講 lol 但真心好好睇分享幾句)
雖然新碟好FLOP 但係睇KATY 咩價位都真 ...
俊仔 發表於 2018-3-31 02:41

我坐floor,緊貼住catwalk最後哥到 ,真系成個show都high到癲左
老老實實,大陸d fans 真系放過本地人好多
而且成個show個pacing做得好好,基本冇乜冷場位

有睇直播 好癲 每次覺得佢超越唔到自己又超越自己

仲要唱一大堆 b'day 同 4 嘅歌 好開心 ...
just11256 發表於 2018-4-16 04:06

下,我反而覺得佢好多野都系重複,雖然佢表演力同台風真系屌打同輩,但無論衣著同舞步咁多年一模一樣