返回列表 發帖
改咩名好?
一定要行跳舞路線唱扮了蟹
hehehaha 發表於 2017-3-24 13:25

扮了蟹 究竟係新歌定舊歌

扮了蟹 究竟係新歌定舊歌
屮SiU霖屮 發表於 2017-3-24 13:27

新既舊歌
just like Joey 's J Hou Siz Gong & Ma Fan Lei

新既舊歌
just like Joey 's J Hou Siz Gong & Ma Fan Lei
hehehaha 發表於 2017-3-24 13:28

正 改編首改編歌<3
祖祖好西利

正 改編首改編歌
屮SiU霖屮 發表於 2017-3-24 13:30

climate change
要be GREEN

祖祖開show 香港樂壇死亡指數跌咗10點

如果容祖兒消失左 CM都可以摺埋

祖祖開show 香港樂壇死亡指數跌咗10點
nicholashin 發表於 2017-3-24 21:41

指數低係好事定壞事 0點代表咩

指數低係好事定壞事 0點代表咩
kel_kelvin 發表於 2017-4-7 11:44
如果你諗到gay test failed係代表一個人係gay定唔係gay 就會知指數低係好事定壞事

又唔好講到消失咁恐怖

老老實實 我明白(但唔同意)容祖兒唔放棄叱吒獎 始終佢依然好想拎幾個自己未 ...
bagfgfcde 發表於 2015-1-10 12:00

終於攞左至尊碟
但祖兒都繼續髮力呢
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

句式: XXX一日唔消失, 香港樂壇永遠一沉不起

XXX 可以係任何一個人
利申雖然係祖粉
但我唔會否認你既觀點
...
CunninG 發表於 2015-1-10 12:34

見到呢度提到連詩雅周柏豪
佢地兩個係傳媒既待遇
可能都說明到一d野

一日未有主流傳媒認同, 人氣都只係浮雲, 好快會散
周柏豪起碼有過一次金獎, 叫做奠定一線地位, 就算紅館慘到一折飛都總算踩左半隻腳上一線

反觀連詩雅只係拎過一次商台十大同三次港台十大
人氣真係可以瞬間消失得無影無蹤
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

佢地兩個係傳媒既待遇
可能都說明到一d野

一日未有主流傳媒認同, 人氣都只係 ...
John 發表於 2017-5-2 07:30

原來十大Shiga 1商台3港台>>>>> 衛蘭 0商台3港台

可見Shiga都有1線資格

原來十大Shiga 1商台3港台>>>>> 衛蘭 0商台3港台

可見Shiga都有1線資格
kel_kelvin 發表於 2017-5-2 08:04

蘭蘭有女銅又開過3次紅館

佢地兩個係傳媒既待遇
可能都說明到一d野

一日未有主流傳媒認同, 人氣都只係 ...
John 發表於 2017-5-2 07:30

呢個係咪紅人唔紅歌同紅歌唔紅人既分別?

如果你紅既係個人, 你個年無咩表現都可以得到主流傳媒既CREDIT
相反紅既係歌而唔係人, 就會好似SHIGA咁變成三四五六七線

PS. JOHN子一日唔收手, 呢個POST永遠沉不起

祖祖會唔會學關家姐咁
改名重新出道
叫做C13

祖祖會唔會學關家姐咁
改名重新出道
叫做C13
艾石仔 發表於 2017-5-2 15:04

咁可以攞埋組合獎
同一年連奪女金+組合金都幾前無古人

呢個post未lock真係好神奇

呢個post未lock真係好神奇
nicholashin 發表於 2017-5-14 19:12

小Yum版主係咪反祖大聯盟首領

小Yum版主係咪反祖大聯盟首領
hehehaha 發表於 2017-5-14 20:23

lock左佢就會比人話係容粉

lock左佢就會比人話係容粉
newguy 發表於 19/5/2017 01:15
lock 又死唔lock 都死
咁梗係唔lock 啦有幾多容粉姐呢度

點會一沉不起 而家又起番
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

只要今年容祖兒會出碟,冠個1-2plug,女金又係佢

有意思咩?

美祖一日唔出歌, 個壇好靜
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

美祖一日唔出歌, 個壇好靜
風見志郎 發表於 2017-5-22 15:21

下一plug好似繼續派my secret live啲歌
到時903又迫住播,肯定炒返旺個場

今年有新歌未

今年有新歌未
艾石仔 發表於 2017-5-28 12:10

希望派候鳥樹(Live)
返唱自己歌拎至尊

希望派候鳥樹(Live)
返唱自己歌拎至尊
hehehaha 發表於 2017-5-28 12:27

派出賣2017 得唔得
再播多200次

派出賣2017 得唔得
再播多200次
艾石仔 發表於 2017-5-28 12:40

把口真係好賤

今年有新歌未
艾石仔 發表於 2017-5-28 12:10
時間的錯、時間的錯、記憶的味蕾同記憶的味蕾咪新歌囉

天后就黎生日
派歌未?派番出賣2017 /想得太遠2017啦

天后就黎生日
派歌未?派番出賣2017 /想得太遠2017啦
艾石仔 發表於 2017-6-4 13:23

點解唔搵肥佬重新填第一次攞至尊我想醉
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

把口真係好賤
hehehaha 發表於 2017-5-28 12:45

人地講事實就話人賤。。

又唔好講到消失咁恐怖

老老實實 我明白(但唔同意)容祖兒唔放棄叱吒獎 始終佢依然好想拎幾個自己未 ...
bagfgfcde 發表於 2015-1-10 12:00

而家睇番呢個post
你有無發覺自己太天真
就算美祖拎完至尊碟
佢都唔會放棄佢個萬年女金

而家睇番呢個post
你有無發覺自己太天真
就算美祖拎完至尊碟
佢都唔會放棄佢個萬年女金 ...
放空 發表於 2017-6-8 11:24

都有 證明我好pure好true
希望祖祖快啲生龍b

都有 證明我好pure好true
希望祖祖快啲生龍b
bagfgfcde 發表於 2017-6-8 11:35

天真美袋。。

婚都未結。咁快生仔。生羊仔差不多。

生羊仔差不多
kk8733 發表於 2017-6-8 11:37

等收信啦你

等收信啦你
hehehaha 發表於 2017-6-8 11:48

羊年生羊仔有咩問題。你等收信啦。。

講到好似佢阻住其他女歌手唱好d 歌咁
In any other world

容祖兒生日, 派歌未
生日派出賣2017啦快D

容祖兒生日, 派歌未
生日派出賣2017啦快D
艾石仔 發表於 2017-6-15 23:51

俾邊個出賣???

好耐無喺903聽到祖兒的新歌
掛住你 /__\
Happy and Blessed.

我覺得近期既女歌手歌曲全部都係容祖兒唱返會好聽D 希望祖祖可以cover曬佢地!

兩個月,無派過歌了,很懷念,祖兒

兩個月,無派過歌了,很懷念,祖兒
hehehaha 發表於 2017-6-20 15:17

佢去咗做祖國兒女嘛!
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10158852497490244&id=657250243

佢去咗做祖國兒女嘛!
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10158852497490244&id=65725 ...
kenneth 發表於 2017-6-28 21:40

希望祖祖唔好咁快回歸啦
而家香港樂壇百花齊放 幾好

如兩星期內沒有非OT回覆 則會lock post處置

Hmmmmm

Hmmmmm
nicholashin 發表於 2017-7-19 01:45

即係話祖兒喺CM可能會消失一兩日
但一定唔會消失多過14日

Hmmmmm
nicholashin 發表於 2017-7-19 01:45

唔好lock啦
大家一齊嚟呢度大合唱
Happy and Blessed.

唔好lock啦
大家一齊嚟呢度大合唱
jose 發表於 2017-7-29 22:28

唱here i go?
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

唱here i go?
HOTMAN 發表於 2017-7-29 23:17

要有反祖意味嘅歌。