返回列表 發帖
睇下其他英皇女歌手對天后態度點都略知一二
其實美mag都係時候上位,有實力,一年一高質大 ...
Lewis 發表於 2015-1-10 16:20

算啦 鍾舒漫09年有首給自己的信可以拎獎已經係奇蹟
泳兒 林欣彤呢啲應該成世都再拎唔到叱咤獎

今年容祖兒仲可以拎到女銀, 最優秀女歌手簡直係對其他女歌手既侮辱
evan001 發表於 2015-1-10 15:53

而家 RTHK 話你知
其他女歌手唔夠優秀之餘亦都唔夠流行囉
明冇?
本週冠軍歌: 說好的未來 - Winka 陳泳伽

算啦 鍾舒漫09年有首給自己的信可以拎獎已經係奇蹟
泳兒 林欣彤呢啲應該成世都再拎唔到叱咤獎 ...
mamakin 發表於 2015-1-10 16:22

立立
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

點都好過將D大獎比哂EASON啦下話?

RTHK D大獎又唔會去到安仔/PH到, 軒仔話哂都係RTHK愛將嘎 ...
Kyle_ 發表於 2015-1-10 16:18

我講嘅係egg無棄軒咋嘛,同你講嘅無衝突喎。唔使咁敏感。
BTW 我又buy eason多過艾辛霸權喎,起碼eason演繹,音樂知識都高過艾辛唔止一條街。
eason出到去成個華語樂壇,另外嗰個算罷啦。

我講嘅係egg無棄軒咋嘛,同你講嘅無衝突喎。唔使咁敏感。
BTW 我又buy eason多過艾辛霸權 ...
kayzzz 發表於 2015-1-10 16:25

EASON 食煙食到把聲爛 Q 晒
舊年 903 不屑咁既樣
咁都 buy

佢好煩
仲話今年想拎最受歡迎女歌星
今年做話過乜 知唔知醜
其實蘋果可唔可以跟進下
尋晚果鎖量獎真係造馬咁造wor
東方太陽果d就唔會賣嫁啦

真係好鄧d歌手唔抵
努力咁做都不如出兩隻廢歌
大家快d勁歌投呀kay 啦

我相信唔少人同我一樣, 喜歡一開始剛出道既你, 好喜歡你既歌,
但過左03年之後, 對你既好感一年一年減退,
而家已經好憎你

拉票: 勁歌最女快D投09謝安琪, 打破樂壇壟斷!!!!!!
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

EASON 食煙食到把聲爛 Q 晒
舊年 903 不屑咁既樣
咁都 buy
Our_Souvenir 發表於 2015-1-10 16:28

咁都可以令全個華語樂壇鐘意佢,吹麼?
就算eason出膠歌都無咁離譜,另外嗰條友真係膠歌無極限。

佢好煩
今年做話過乜 知唔知醜
其實蘋果可唔可以跟進下
尋晚果鎖量獎真係造馬 ...
jason567 發表於 2015-1-10 16:30

其實舊年兩隻精選應該勃左落 2014 年度嗄

咁都可以令全個華語樂壇鐘意佢,吹麼?
就算eason出膠歌都無咁離譜,另外嗰條友真係膠歌無 ...
kayzzz 發表於 2015-1-10 16:31

eason出過咩膠歌 最多係悶碟姐 點解某女歌手咁多膠歌
02 著地 - 鄧麗欣

我相信唔少人同我一樣, 喜歡一開始剛出道既你, 好喜歡你既歌,
但過左03年之後, 對你既好感一年一年減退,
而 ...
liebe 發表於 2015-1-10 16:31

要投徐子珊

要投徐子珊嗄
Our_Souvenir 發表於 2015-1-10 16:34

me都支持美咀

可惜tvb有選委完美演繹假普選 就算大家齊心就事成投美咀 都冇得令佢當選
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

佢好煩
今年做話過乜 知唔知醜
其實蘋果可唔可以跟進下
尋晚果鎖量獎真係造馬 ...
jason567 發表於 2015-1-10 16:30

2012年咪仲離譜
舊年都話有精損+演唱會碟
12年得隻3>8>11>11>11>11>11>11>11>11>11>11>11>11>11>11>11>11>11>11>11>11>11>11>11>11>11>11>11>11>11>11>11>11>11>11>11>11>11>11>11>11>11>11>11>11>11>11>11>11>11>11>11>11>11>11>11>11>11>11>11>11>11>11>11>11>11>11>11>11>11>11>11>11>11既國語碟
仲要擊敗中國歌手gem既「Xposed」同香港歌手林憶蓮既「蓋亞」仲有電視台鍾嘉欣既「Love Love Love」
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

me都支持美咀

可惜tvb有選委完美演繹假普選 就算大家齊心就事成投美咀 都冇得令佢當選 ...
John 發表於 2015-1-10 16:37

我想好似美田當年拎視后咁公佈三強
tvb fun 排第一係美珊嗄 (但係評委果度佔 0%)

eason出過咩膠歌 最多係悶碟姐 點解某女歌手咁多膠歌
hinz 發表於 2015-1-10 16:33

重口味嗰啲囉,對佢嚟講算膠㗎啦。就係因為佢唱嘅,人地都唔會覺得太膠囉。。。演繹實力問題。
容氏拍馬追唔上。

[i=s] 本帖最後由 JasOh103 於 2015-1-10 16:50 編輯 [/i]

我爸媽剛剛睇到娛樂新聞報道時講一句, 又Eason/Joey? 我當時心唸:今年其實大把比佢地倆個值!
所以我覺得, 如果完全無點留意香港樂壇既人, 真係會以為得返Joey一個女歌手(好彩我啊爸啊媽都識Kay, Ivana, Fiona等等)
舊年同一班親戚剛好睇到港台頒獎, 佢地睇到Eason/Joey攞時講: 仲係佢地兩個geh? 我都有反駁話: 今年佢地值噶, 兩個都有好歌好專輯...但今年真係... 琴晚JY攞時都唔知要講什麼, 10年真係唔....短
事實係好多(大馬)人如果唔係through電視劇/電影, 根本唔識班女歌手
因為如果唔聽歌, 唔上網睇下MV既人, 有時睇到有播頒獎禮, 都會停一停睇下, 睇下今年有邊個表現突出, 聽下d歌咁, 但結果係佢地每年睇到既都係Joey, Joey, Joey...搞到以為樂壇真係一沉不起
所以真係戥其它唔抵, 明明好努力, 明明有好作品, 去到年尾嘉許表現個時又仲係敬老...

但我唔同意JY要'消失', 如果可以唱下去就唱吧, 獎項上其實可以學Sammi咁唔要, 如果怕頒獎禮星光暗淡要撐場, 咁就要輸得起, 唔好成晚剩係攞一個歌曲獎甚至吃白果既話搞到黑臉杯葛之類...

林狗1/1都有講過, 頒一次以為癲, 頒兩次就會以為係真啦. 頒俾新人上位第一次一定有反對聲, 接落去再頒就會無既啦, 但如果死唔放手就真係會死咯...
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

我爸媽剛剛睇到娛樂新聞報道時講一句, 又Eason/Joey? 我當時心唸:今年其實大把比佢地倆個值!
所以我覺得,  ...
JasOh103 發表於 2015-1-10 16:42

其實我好鍾意大馬
個度既人仲會聽廣東歌 好開心
有次係kelantan一個細城市都聽到古巨基既歌, 其實好感動

me都支持美咀

可惜tvb有選委完美演繹假普選 就算大家齊心就事成投美咀 都冇得令佢當選 ...
John 發表於 2015-1-10 16:37

你覺得好好笑?
大家想扭轉霸權唔該將tvb fun票投哂俾最有可能贏既對家啦,即係謝安琪!!!

你覺得好好笑?
大家想扭轉霸權唔該將tvb fun票投哂俾最有可能贏既對家啦,即係謝安琪!!! ...
kayzzz 發表於 2015-1-10 16:44

無架啦,舊年大家夠以為gem fight抵容天后啦,今年仲要整50%評審,你覺得有機?

識投一定投徐子珊
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

你覺得好好笑?
大家想扭轉霸權唔該將tvb fun票投哂俾最有可能贏既對家啦,即係謝安琪!!! ...

美畸唱歌咁 _ 聽
要投都投比雪姐嗄

其實我好鍾意大馬
個度既人仲會聽廣東歌 好開心
有次係kelantan一個細城市都聽到古巨基既歌, 其實好感動 ...
John 發表於 2015-1-10 16:44

我係清邁聽到既廣東歌係

上海灘

無架啦,舊年大家夠以為gem fight抵容天后啦,今年仲要整50%評審,你覺得有機?

識投一定投徐子珊 ...
fifty1205 發表於 2015-1-10 16:50

fifi無份入圍,你想玩玉石俱焚?
定係你係曲美咀?曲直難分。
大家想扭轉霸權唔該將tvb fun票投哂俾最有可能贏既對家啦,即係謝安琪!!!

立立
hinz 發表於 2015-1-10 16:24

男歌手前有KKK 後有軒仔
佢應該都唔洗上位

多謝支持美珊嗄

↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓

你個fifi無份入圍,你想玩玉石俱焚?
定係你係曲美咀?曲直難分。
大家想扭轉霸權唔該將tvb  ...
kayzzz 發表於 2015-1-10 16:52

50%TVB評審分數啊,你太"落棺"啦先生
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

你覺得好好笑?

算啦 拎完比人寫衰既我寧願佢唔拎

其實多得佢公司唔少

千嬅 Kay走音賀叱咤
https://www.youtube.com/watch?v=xIKevR9kSEY

真係睇到眼火爆  

其實多得佢公司唔少

千嬅 Kay走音賀叱咤

真係睇到眼火爆   ...
colee232 發表於 2015-1-10 16:56

你聽到一開始用樂觀bgm就知啦
拿講返句公道說話 叱咤果晚容祖兒真係唱得好好
不過係咁重覆阿kay 好賤

50%TVB評審分數啊,你太"落棺"啦先生
fifty1205 發表於 2015-1-10 16:55

鬼唔知咩。但如果kay攞到,say,7成票,你估tbb敢唔敢俾個獎艾辛?
靴民老婆都會睇民意㗎我肯定。kay仲有個劇要上,仲唔乘勢推高套劇聲勢?

算啦 拎完比人寫衰既我寧願佢唔拎
mamakin 發表於 2015-1-10 16:56

拎唔拎都俾人寫衰㗎啦。梗係拎左先啦。

其實多得佢公司唔少  永遠都係 蹅低人哋 台高自己!!

千嬅 Kay走音賀叱咤

真係睇到眼火爆  {:1 ...
colee232 發表於 2015-1-10 16:56

公道講句,你唔走音人哋邊有位入。所以唔該kay fa做好自己。

回復 172# John

都越來越少啦呢到多數聽國語歌, 本地歌手10個得一個會唱廣東歌, 電台又少播(所以我轉聽903), 又K-Pop又英文歌...所以我覺得Ivana講得好中, 做咁多其他嘢係為了自己既音樂可以reach到更多人, 依家有睇老表d人都會識Ivana係一名歌手仲好唱得...我d朋友識Shiga係因為夜蒲, 唔係到此為止/說一句, 我仲要同佢地講返: 佢唱歌噶! D歌都好聽噶

所以如果唔係係頒獎禮上俾機會佢地去reach到更多人, 唔通真係個個要去拍戲meh?
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

鬼唔知咩。但如果kay攞到,say,7成票,你估tbb敢唔敢俾個獎艾辛?
靴民老婆都會睇民意㗎我肯定。kay ...
kayzzz 發表於 2015-1-10 16:58

美畸淫到一個點
d C9 肯定憎到佢爆嗄
再加上佢老公識 CBB
仲邊會投比美畸嗄

公道講句,你唔走音人哋邊有位入。所以唔該kay fa做好自己。
kayzzz 發表於 2015-1-10 17:01

其實佢903果日唱得ok囉

美畸淫到一個點
d C9 肯定憎到佢爆嗄
再加上佢老公識 CBB
仲邊會投比美畸嗄 ...
Our_Souvenir 發表於 2015-1-10 17:02

叫佢老公同班C9玩CBB拉票

拎唔拎都俾人寫衰㗎啦。梗係拎左先啦。
大家想扭轉霸權唔該將tvb fun票投哂俾最有可能贏既對 ...
kayzzz 發表於 2015-1-10 16:59

係一個霸權既機構叫佢扭轉一個人既霸權  

回復  John

都越來越少啦呢到多數聽國語歌, 本地歌手10個得一個會唱廣東歌, 電台又少播(所 ...
JasOh103 發表於 2015-1-10 17:01

多謝你咁大力支持廣東歌嗄

叫佢老公同班C9玩CBB拉票
mamakin 發表於 2015-1-10 17:04

剩係玩 CBB 咁簡單?

係一個霸權既機構叫佢扭轉一個人既霸權
Our_Souvenir 發表於 2015-1-10 17:04

睇咗你咁多留言呢,真係唔知你諗乜??
tbb依家係音樂上點霸權呢請問??
開放平台,唔使簽約,都可以候選。佢點樣"霸"呢?
當然你可以話佢市場佔有率大,佢做乜觀眾都受,但唔等於佢係霸權。唔該你分清楚。

你覺得好好笑?

頂你, 我一早投左比淫K, 唔想"容祖兒"無限LOOP

睇咗你咁多留言呢,真係唔知你諗乜??
tbb依家係音樂上點霸權呢請問??
開放平台,唔使簽約,都可以候 ...
kayzzz 發表於 2015-1-10 17:10

因為我要同你打對台
呼籲大家支持美珊嗄

頂你, 我一早投左比淫K, 唔想"容祖兒"無限LOOP
wchild 發表於 2015-1-10 17:11

些些。 宣佈最女時希望聽到其他名。

你認為姐呢個
02 著地 - 鄧麗欣

些些。 宣佈最女時希望聽到其他名。
kayzzz 發表於 2015-1-10 17:12

我上年投比美鹿, 可惜佢唔爭氣

wchild 發表於 2015-1-10 17:15

有美kay打破霸權,美鹿最女指日可待。

冇睇rthk sor
如果英皇真係想谷佢, 就唔會全年幫佢派兩隻歌啦
未出碟都可以話冇歌係手派唔到,
出左碟之後, 卑微谷唔起轉plug係正常, 但轉plug竟然係走去轉青春常駐live, 仲要擠牙膏式先派11分鐘版再派6分鐘版,
跟住live版死谷谷唔起, 12月仲有時間, 都死唔派新歌, 結果咪比如初播上去囉
John 發表於 2015-1-10 16:18

今年係好多人覺得杜生隻碟好聽過hins隻碟好多喎,無咁偏鋒。點解你會覺得派多一兩隻歌903就會比男銀hins呢?

wchild 發表於 2015-1-10 17:15

小道消息: 由於舊年美鹿缺席 所以投佢 d 票數全部自動過晒比美祖嗄

今年係好多人覺得杜生隻碟好聽過hins隻碟好多喎,無咁偏鋒。點解你會覺得派多一兩隻歌903就會比男銀 ...
kayzzz 發表於 2015-1-10 17:20

903 都係早有預謀咁分配好晒 d 獎嗄啦
你睇今年分得咁勻就知咩事啦
連我最喜愛都做到

乜野美迅自頹兩次造就美同同美豪真係十步笑一百步
903今年唔比美長or ivana就話人霸獎,公理?

乜野美迅自頹兩次造就美同同美豪真係十步笑一百步
903今年唔比美長or ivana就話人霸獎,公理? ...
water:) 發表於 2015-1-10 17:37

如果唔係祖祖唔肯派歌 美長同Ivana 會禁住嚟播
nonkul