返回列表 發帖
我支持祖兒 唔好忽略佢噶努力 演唱會病都撐落去有目共睹
至於佢拎唔拎獎 唔係佢想有就有 問題係社會既商業關係
你話祖兒點點點 其實她都係做好自己份工
love wins!

香港樂壇越來越差係d音樂水準太差
作曲編曲又唔掂 填詞除了兩偉文之外其他都係膠詞
樂迷又唔買正版碟支持
公司捧d得個樣無音樂才華的做一年新人
公司同媒體又純商業利益關係利益輸送
各方面問題所在 港樂沒落請問同容祖兒一人何干呢
love wins!

如果一個容祖兒就可以對香港樂壇有咁大破壞力
咁香港樂壇就真係玩完啦
宜家樂壇嘅問題根源並唔係幾個獎就可 ...
JayantL 發表於 2015-1-10 12:49

Agree lol

容祖兒其實都係其中一個有份努力既人 反變成千古罪人
love wins!

成日搵以前比
其實宜家香港樂壇關注度小其實大家都知啦
宜家再唔係頒獎禮俾幾個大獎你就可以上位嘅時代 ...
JayantL 發表於 2015-1-10 13:03

俾左仲死得快

Ivana拎左個亞太又如何呢
love wins!

原來拎唔拎到大獎係問人[開唔開到十場演場會] 而唔係睇位歌手既歌曲質素
henhenhen 發表於 2015-1-10 13:04

大獎係俾有年資有實力歌紅又人紅既歌手噶
love wins!

今年我在乎紅嗎?還是wo wo wo 紅d ?
hinz 發表於 2015-1-10 13:14

佢一直紅吖 只不過今年歌唔夠人地紅

獎項除了個人問題 公司問題亦係好大問題
   Kay歌紅 唱功仲需要浸下 加上唱片公司太細
但係都俾左歌曲大獎肯定 算係甘喇
love wins!

而家係2014年度頒獎典禮
hinz 發表於 2015-1-10 13:28

其實我都覺得謝安琪可以嘗試俾個女歌手佢

但係無頒獎禮夠膽 明明祖兒今年特意慢下來

究竟係公司問題 定係媒體都覺得佢未夠資格
love wins!

OK YOU WIN即係以後D 大獎無論祖兒「果年」紅唔紅, 都要比哂佢
Kyle_ 發表於 2015-1-10 13:33

唔係佢想要就有 你賴就賴頒獎個堆人吧

其實你想表達今年俾邊個先對呢

楊千嬅?碟都無

謝安琪? 可以的

其他?以後罷睇
love wins!

咁阿畸同阿千拎過既大獎都要沒收

錯!謝安琪邊得啊,又開唔到十場演唱會,唱Live又唔係完美 ...
mamakin 發表於 2015-1-10 13:39

點解靚左甘多既
love wins!

祖粉口中拎女歌手大獎既條件:
1. 要好紅,紅到全宇宙都識佢
2. 演唱會過十場
3. 唱片張張大賣, 連國語碟都 ...
Kyle_ 發表於 2015-1-10 13:44

你講野都幾抵死果類

其實邊個拎獎都會有人講 點解要我在乎 你又唔落棺
love wins!

咩碟都無......起碼有隻Single!?
容祖連Single都無攞最高銷量算什麼!?仲肉酸過2012年

佢既地位絕對 ...
Mattson 發表於 2015-1-10 13:48

色惑? 難聽都唔止嘔泡係嘔電
love wins!

祖粉另一絕招, 唔夠人講就人身攻擊
我講兩句你偶像者, 洗唔洗叫我去死呀{:5_ ...
Kyle_ 發表於 2015-1-10 13:52

暈 無攻擊你 唔使用你既絕招嘩眾取寵

我保持中立 我又唔係粉絲
love wins!

幾時lock po

容祖兒你真係好紅 無出歌都大把人肯花時間討論你
love wins!

又係咁講,
又話香港人作曲填詞唔掂,
不如聽下其他詞人既作品先啦

先唔講兩個徒弟,
仲有小克梁柏堅果堆.
...
艾石仔 發表於 2015-1-10 13:43

有聽吖 不過始終未去到共鳴位
love wins!

越攞越黑人憎
z6yhk159 發表於 2015-1-10 14:26

咪人身攻擊吖 一陣某會員X你噶
love wins!

無出歌?
2014一大堆爛歌喎
Lewis 發表於 2015-1-10 14:32

唔好聽所以我無聽喔

我覺得好聽(本人意見 咪攻擊我吖下)樂觀
love wins!

其實0405個班真係一早已經值金
只係冇人肯比
屮SiU霖屮 發表於 2015-1-10 14:32

好中立 睇完fiona演唱會首場 覺得女金有可能係佢
    至少唔會得銅
love wins!

唔好啊 , 咁既話電台肯定日播夜播
mamakin 發表於 2015-1-10 14:38

播喇播喇 好聽就要播囉
love wins!

美祖表面上唔care,琴晚攞獎仲激動過第一次攞噶
班細噶米當生錯時代咯

呢句完全可以套用係楊千嬅拎叱吒 ...
bagfgfcde 發表於 2015-1-10 19:20

開個po:楊千嬅/陳奕迅/xxx… 一日唔消失, 香港樂壇永遠一沉不起
love wins!

楊千嬅今年明顯系容祖兒唔使比人hur噶墊背啦
楊千嬅真係要攞,前十年一早可以攞多次 ...
jaydeng 發表於 2015-1-10 19:28

陳奕迅吃住古巨基
    正如
    容祖兒吃住楊千嬅

阿二命 都無計
love wins!

直家係容祖兒吃住美淫>>>>>美鹿=美灣=美穎>>>>>美廁>>>>>>>>>美泳=美彤
wchild 發表於 2015-1-10 19:45

希望有新景象 不過唔知道佢地仲堅唔堅持倒
金:謝安琪
銀:薛凱琪
銅:吳雨霏
love wins!

根本冇討論空間。。。

其他女歌手認命啦,容小姐條命擺明硬過689啦,幾多攻擊都冇事,有唱片公司,電台, ...
kk8733 發表於 2015-1-11 01:51

…
love wins!