返回列表 發帖
話晒最高燒量呀....唔好咁話人啦
人地咁高燒量有推動唱片業架
【This is MC】澳門見

其實容係有責任, 但唱片公司最賤

呢10年係有女歌手可以上位的, 如果容肯退落黎, 佢地上左啦
Janice 泳兒 易灣拿 歌紅人紅
HOCC 如果性格唔係咁, 應該做左Diva
kay都開過7場, 如果唔係某集團不斷攻擊, 可能已經成為top 1 女歌手
fifi都應該開緊5-6場紅館

當然所有野都冇發生過, 因為11年來香港得一個女歌手

其實香港女歌手紅館場數
係咪98年王菲18場之後, 未有人超越過?

最多唔係小鳳姐40幾場咩
屮SiU霖屮 發表於 2015-1-14 18:40

我講90年代後
  小鳳姐復出果次幾多場呀?

冇記錯都好似有20幾場
屮SiU霖屮 發表於 2015-1-14 19:03

薑越老越辣

嘩~咁快吹到第9頁
我都FOLLOW 唔切 XD
wchild 發表於 2015-1-12 12:27

me2!~~~~~

這個post在2014年勁歌總選後,可能會有人討論這4位女歌手會否在2015或以後再出席頒獎禮,因為無論怎努力都 ...
potassium 發表於 2015-1-19 12:11

情況就如其他唱片公司唔玩ttb
如果有日全部女歌星缺席頒獎禮真係好笑

我好想見到所有一及二線頭女歌手缺席,得容姨自己一個和一批女新人爭最女的畫面!! ...
potassium 發表於 2015-1-19 12:23

最女5強

JY, 大律師, 何雁詩, 許靜韻, Rainky 蔚雨芯

學我個FRD話齋佢唔攞佢就無存在價值
wchild 發表於 2015-1-19 12:52

如果呢個組合, 我會放棄投票