返回列表 發帖

[Apr/2015] 暗中作樂2015

日期: 16-19/4/2015
地點: Star Hall

演出嘉賓時間表及票價
4月16日 (星期四)
08:00pm  容祖兒 + 林欣彤 + 洪卓立 $780

4月17日 (星期五)
08:00pm 陳潔靈 + 倫永亮 + 岑寧兒 $1500 (備設酒會)*1O1O專場.門票不作公開發售

4月18日 (星期六)
11:30am J.Arie + Rubberband + 岑寧兒 $480
03:30pm 側田 + Supper Moment + 岑寧兒 $480
08:00pm 張敬軒 + 馮允謙 + 林二汶 $780

4月19日 (星期日)
11:30am C AllStar + AGA + 岑寧兒 $480
03:30pm 藍奕邦 + MR. + Robynn & Kendy $480
08:00pm 倫永亮 + 神秘天后 $1,500(備設酒會)

(所有票價並不包括快達票收取的顧客服務費)

聲音裝置及演出:人山人海 、岑寧兒、林二汶
文本及聲音導航:黃詠詩
創作總監:于逸堯 、林二汶
音樂總監:梁基爵
黑暗舞台總監:袁俊文
黑暗舞台團隊:逾四十名視障人士
首席顧問:陳志雲
(按筆劃序排名)

演出時間約85分鐘

售票點:快達票售票處、K11 Select、通利琴行、對話體驗・黑暗中對話體驗館
網上購票:www.hkticketing.com
購票熱線:31 288 288
2月2日上午10時公開發售!

是次演出的門票收益扣除開支將全數撥捐「黑暗中對話」(香港)基金會

詳情: http://www.dialogue-experience.com.hk/web/subpage.php?mid=15

又再支持美叉去也~~~如果美叉配美丁真係絶配, 可惜係配呃嘉.

都想支持美軒, 但$780 聽美軒唱2隻歌和距離見下面, 有d 唔捨得呀

丁 Arie 把聲我頂唔順
我寧願聽 A-G-A
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

丁 Arie 把聲我頂唔順
我寧願聽 A-G-A
星勤 發表於 2015-1-12 14:23

a.g.a. 唱英文歌應該會ok卦

08:00pm 張敬軒 + 馮允謙 $780
11:30am C Allstar + AGA $480

呢2個有性趣

不過 1130 開場
即係 1045 左右要到場地
入場咁黑我怕訓著 XD
https://www.facebook.com/stupidmusichk
論盡樂迷,敢愛敢恨

神秘天后會唔會係Sandy?
怪獸一族

神秘天后會唔會係Sandy?
怪獸一族 發表於 2015-1-12 14:38

都好大機會啦

但 1500 真係好貴
論盡樂迷,敢愛敢恨

不過 1130 開場
即係 1045 左右要到場地
入場咁黑我怕訓著 XD
星勤 發表於 2015-1-12 14:36

唔會瞓着, 司儀會攪下氣氛咁, 同埋你可以游戈一段時間先入場架嘛

都好大機會啦

但 1500 真係好貴
星勤 發表於 2015-1-12 14:40

1500真係好貴, 問題係按照去年經驗, 嘉賓每人只唱2隻歌

1500真係好貴, 問題係按照去年經驗, 嘉賓每人只唱2隻歌
lblemon 發表於 2015-1-12 15:06

得兩隻咁少? 重要頂埋倫生..... 不如叫倫生將個quota讓埋比神秘天后啦

如果真係sandy, 已經可以想像到有幾正...
怪獸一族

得兩隻咁少? 重要頂埋倫生..... 不如叫倫生將個quota讓埋比神秘天后啦

如果真係sandy, 已經可以想像到有 ...
怪獸一族 發表於 2015-1-12 15:14

去年暗中作樂就係咁...去年只有尾2,尾3兩隻歌係美叉唱~~

倫生而家唱歌都几難聽下...

回復 12# lblemon

唔夠聲又作狀真係好難頂
怪獸一族

回復  lblemon

唔夠聲又作狀真係好難頂
怪獸一族 發表於 2015-1-12 15:26

聲沙 + 唔夠聲 + 作狀, 救命.

http://did2014.881903.com/SubmissionPage
http://www.dialogue-experience.com.hk/web/subpage.php?mid=15

容祖兒 + 林欣彤 + 洪卓立 $780
幾抵喔
年度推介:
AGA - MAD
關智斌 -  乾爹

想睇hin仔
但$780

容祖兒 + 林欣彤 + 洪卓立 $780
吾要立立得吾得
50 字節以內
不支持自定義 Discuz! 代碼

Joey + hins就入
咁黑既環境有洪生把聲
好驚
=)

lblemon 發表於 2015-1-12 15:06

嘉賓每人只唱2隻歌, 咁其餘時間有D咩做?  個音樂會點都有90分鐘掛,我估。

嘉賓每人只唱2隻歌, 咁其餘時間有D咩做?  個音樂會點都有90分鐘掛,我估。 ...
thecool123 發表於 2015-1-12 21:56

係呀, 個騷係90分鐘, 有固定表演者林二汶, 岑寧兒, 暗中作樂扮歌星唱歌比賽優勝者, 應該仲有其它唱得人士唱歌...講真, 係好聽既.
最後係特別嘉賓唱2隻, LAST一隻係大合唱, 然後義工派繩結, 義工領導出場, 然後在場外寄存處領回財物, 然後在場外等歌手出黎近距離見吓面.

係呀, 個騷係90分鐘, 有固定表演者林二汶, 岑寧兒, 暗中作樂扮歌星唱歌比賽優勝者, 應該仲有其它唱得人 ...
lblemon 發表於 2015-1-12 22:11

原來係咁, 唔該哂。

4月18日 (星期六)
03:30pm 側田 + Supper Moment $480

呢個有興趣

Joey + hins就入
咁黑既環境有洪生把聲
好驚
Chun2009 發表於 2015-1-12 19:21

街邊太多人與車....

係呀, 個騷係90分鐘, 有固定表演者林二汶, 岑寧兒, 暗中作樂扮歌星唱歌比賽優勝者, 應該仲有其它唱得人 ...
lblemon 發表於 2015-1-12 22:11

之前都其實唔係一個單純音樂會,有故事性響入面
但唔爆太多住~ 第一次入去一定會覺得有驚喜

睇過 2 次都係睇 C AllStar,兩次都有驚喜
通常嘉賓歌手會有一首大會歌同一首自己歌
有一年聽佢地唱《預言書》好有感覺,好感動
而且佢地揀自己歌揀到好好,2012 年毫無預警下唱左未出碟新歌《密室》
2013 年就為左夢幻 theme 而唱左只會 live 唱唔會出碟嘅歌《Mr. Showman》
論盡樂迷,敢愛敢恨

08:00pm 容祖兒 + 林欣彤 + 洪卓立 $780

張敬軒, 馮允謙兩個頂三個XD
叫埋其他英皇霉友啦 泳泳 SHERMAN LLV
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

之前都其實唔係一個單純音樂會,有故事性響入面
但唔爆太多住~ 第一次入去一定會覺得有驚喜

睇過 2 次都 ...
星勤 發表於 2015-1-12 23:39

我13年去過1次咋, 唔知今次會點搞, 所以講得簡單D好
其實係動聽既, $480 係合理價, 剩係入場離場的體驗已經值一半票價了(個人覺得)

我13年去過1次咋, 唔知今次會點搞, 所以講得簡單D好
其實係動聽既, $480 係合理價, 剩係入場離場的體驗已 ...
lblemon 發表於 2015-1-13 00:00

我都覺480系合理價,but 780好似貴咗d喔
真昼間の月に僕は種を植えに行くんだ

我都覺480系合理價,but 780好似貴咗d喔
elky 發表於 2015-1-13 00:13

780 有美祖或美軒唱兩隻歌, 之後仲有得近距離見到美祖美軒喎~~FANS會覺得值.

1500 直情係天價~~~

780 有美祖或美軒唱兩隻歌, 之後仲有得近距離見到美祖美軒喎~~FANS會覺得值.

1500 直情係天價~~~ ...
lblemon 發表於 2015-1-13 00:21

but美祖美軒唔系同一場喔,雖然我都幾中意jay fung,但系都係要考慮一下先

but美祖美軒唔系同一場喔,雖然我都幾中意jay fung,但系都係要考慮一下先 ...
elky 發表於 2015-1-13 00:28

如果美祖美軒同一場, 就要1500架哪

會去體騐下軒仔個場

08:00pm 容祖兒 + 林欣彤 + 洪卓立 $780

張敬軒, 馮允謙兩個頂三個XD
叫埋 ...
hehemamama 發表於 2015-1-12 23:48

假設Joey同Hins價錢一樣
即係Jay>Mag+立立
Hins+Jay呢場我有興趣呀~~
DM多仔多到覆唔哂

C Allstar + AGA
吸引

1500 直情係天價~~~ ...
lblemon 發表於 2015-1-13 00:21

有得近距離接觸架咩????

有得近距離接觸架咩????
hin0526 發表於 2015-1-31 23:01

完騷之後, 大會安排嘉賓和視障工友一起同大家見個面, 可以好近見到佢地架. 所以出黎後唔好走, D歌手會出黎同大家say hi, 做2句訪問.

客戶尊享《暗中作樂2015》八五折購票優惠

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

睇D介紹好似好有意思

完騷之後, 大會安排嘉賓和視障工友一起同大家見個面, 可以好近見到佢地架. 所以出黎後唔好走, D歌手會出 ...
lblemon 發表於 2015-2-1 00:26

今次起Star Hall 搞,
可以有幾近?
2013年起九展Hall 3搞,
距離會比Star Hall近得多,

其實呢種音樂會比較適合在細場搞

今次起Star Hall 搞,
可以有幾近?
2013年起九展Hall 3搞,
距離會比Star Hall近得多,

其實呢種音樂會比 ...
CHERRYlittle 發表於 2015-3-4 15:14

前年係在場外見面架喎, 而不是在台上見面, 所以好近, 站最前的觀眾, 距離歌手估計5-10呎.

據我所知, 場地係九展贊助的. 前年在細場, 部分場次會賣晒飛, 今年大場可以坐多d人, 盡做.

你前年冇去到, 定係有去但完騷後冇留低等歌手出黎打招呼先?

D飛堅貴

前年係在場外見面架喎, 而不是在台上見面, 所以好近, 站最前的觀眾, 距離歌手估計5-10呎.

據我所知, 場 ...
lblemon 發表於 2015-3-4 15:35

尋晚去左PRESHOW 嘉賓係SUPPER MOMENT 同埋 JAIRE 同 岑寧兒
但係都係唱左1-2隻歌ONLY…
諗緊係PRESHOW所以唱得少定係黎緊D嘉賓都係唱咁少…
(如果比咁貴聽D星唱1-2隻都幾那個
同埋個SHOW得85分鍾 真係短到 …

完SHOW後 D 歌手係會係埸外有個展版面前講下野影下相
如果早個批走人 排到頭1-3行的確可以好近距離
但係由於個場全黑 你完SHOW後離開係頭個批定尾個批係自己決定唔到:$

尋晚去左PRESHOW 嘉賓係SUPPER MOMENT 同埋 JAIRE 同 岑寧兒
但係都係唱左1-2隻歌ONLY…
諗緊係PRES ...
俊仔 發表於 2015-4-16 10:15

係呀, 去年每個星係唱2隻架咋, 不過其他人都唱得好好

噚晚係公開發售門票的第一場, Mag唱咗"時間"同"Greatest love of all"

林二汶ig咁樣形容: 昨晚暗中作樂~ 唱到神級好的MagLam~ 林欣彤不得了 唱得好到沒話說 聽到我呆左
怪獸一族

今晚聽完軒仔呢場,第一次體驗完全嘅黑暗,以及系黑暗中聽人唱歌真系會特別專心,冇燈光冇電話冇舞台,甚至唔出聲都完全感覺唔到身邊其實坐滿觀眾,會覺得一切聲音都被放大。邊個唱得好,邊個把聲做作真系好明顯。雖然軒仔最終只系唱咗一首《夜機》,我覺得都值回票價,製作單位好有心咁營造一個完全黑暗嘅環境,仲有D音樂部份聽得出用心製作,D錢仲可以做埋善事添。仲有引路嘅視障人士真系好nice好用心,好多謝佢地。

Supper Moment係呢個環境唱"夢想 於潦黑裏仍然鏗鏘"
好Match