返回列表 發帖
竟然冇人理高級餐廳Cafe de coral
HOTMAN 發表於 2015-1-16 23:21

聽講個一哥焗豬扒定食好名貴架喎
好食過隔離嗰間Fairwood多多聲

聽講個一哥焗豬扒定食好名貴架喎
好食過隔離嗰間Fairwood多多聲 ...
ed8671ed 發表於 2015-1-16 23:31

但我幾鍾意Fairwood個法蘭西Toast
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

又到夜晚啦
明明唔肚餓都想食宵夜
hehemamama 發表於 2015-1-16 22:51

我食了綠豆薏米海帶糖水了。
依家我自己煮比自己食, 日日都要諗食咩,好煩
Nathan 發表於 2015-1-16 23:09

豬,牛,雞,羊,魚,蝦,蟹,上網找下食譜啦,你好快變大廚,加油

Cafe de coral
Yoshinoya
Mcdonald

夠哂勁
HOTMAN 發表於 2015-1-16 23:29

我覺得咁多間打邊爐~
yoshinoya真係唔錯:D
夠平夠令夠正<3

我覺得咁多間打邊爐~
yoshinoya真係唔錯:D
夠平夠令夠正
屮SiU霖屮 發表於 2015-1-17 00:11

同朋友去食可以痴佢個爐,食個粉絲/烏冬
$10就搞掂個晚餐

大家樂食黎食去都係粟米肉粒、焗豬、咖哩牛腩
大快活多款但通常冇野飲 飯又少次次都要叫加飯 好似變到我好大食咁
屋企好多波仔 雖然方便 但其實好高卡路里

大家樂食黎食去都係粟米肉粒、焗豬、咖哩牛腩
大快活多款但通常冇野飲 飯又少次次都要叫加飯 好似變到我好 ...
mamakin 發表於 2015-1-17 00:21

波仔真係唔好食除左蜆肉意粉

波仔真係唔好食除左蜆肉意粉
harryharry 發表於 2015-1-17 00:23

me幾鍾意食咖哩豬扒飯、肉醬意粉(牛冇豬咁高卡路里)
滑蛋豬扒飯都唔錯架 ~ 不過食得多真係好易肥肥肥肥肥肥肥

me幾鍾意食咖哩豬扒飯、肉醬意粉(牛冇豬咁高卡路里)
滑蛋豬扒飯都唔錯架 ~ 不過食得多真係好易肥 ...
mamakin 發表於 2015-1-17 00:25

咖哩豬扒飯啲脆漿好唔掂肉醬意粉都ok

咖哩豬扒飯啲脆漿好唔掂肉醬意粉都ok
harryharry 發表於 2015-1-17 00:29

妖林哂邊忽脆

同朋友去食可以痴佢個爐,食個粉絲/烏冬
$10就搞掂個晚餐
harryharry 發表於 2015-1-17 00:15

兩個人去食一個爐再散叫真係唔錯又平又好食又可以增加感情<3

鐵板餐
老爺唔好呀 包有酥皮湯 但唔好飲
大x鑊如果有酥皮湯係最好
美活最廢 但之前性誕出燒春雞 好食既

另外美活近幾個月煲仔飯(雖然有時同蒸飯差唔多)都唔錯 起碼賣刺唔令人反胃

另外麥當勞正式出左招財包 又係時候食美扭
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

今日上完堂 想去沙田新城市附近有無D好食既地道野食
唔想成日食fast food M記 KFC ~_~
所以之前都有入天水圍食華嫂
等day off 再去 :P
Nick's Music Selection 2024 (Week 13)
1. 白髮齊眉 - 鄧小巧  2. 過電 - 張蔓姿  3. Diff. - Gin Lee

我食了綠豆薏米海帶糖水了。

豬,牛,雞,羊,魚,蝦,蟹,上網找下食譜啦,你好快變大廚,加油 ...
kk8733 發表於 2015-1-17 00:06

我煮咗包即食意大利飯……唔好食…
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

鐵板餐
老爺唔好呀 包有酥皮湯 但唔好飲
大x鑊如果有酥皮湯係最好
美活最廢 但之前性誕出燒春雞 好食既

另 ...
John 發表於 2015-1-17 02:41

年年新年又出 之後又貴兩三蚊咁同點jack shakeshake 薯條一樣
好似比人搵笨咁
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪

今日上完堂 想去沙田新城市附近有無D好食既地道野食
唔想成日食fast food M記 KFC ~_~
所以之前都有入天水 ...
Nicholas 發表於 2015-1-17 07:32

中大朋友?
通常都唔係新城市 太貴
行去瀝源果邊多選擇d

MK開左間樂天牌大喜屋放題
質素唔錯~賣相一流 幾多野食 刺身肥美
仲有原隻鮑魚食~ 仲要冇限食幾多!
雖然就2字頭 但性價比真係OKAY反正吉壽個D都要百七百八 唔爭在比多幾十蚊食好小小:D

中大朋友?
通常都唔係新城市 太貴
行去瀝源果邊多選擇d
cbacbacba1 發表於 2015-1-17 12:09

唔係中大 :P
理大 不過之後過左去

瀝源又平又抵又好食
呢排鐘意係咁搵野食 haha
Nick's Music Selection 2024 (Week 13)
1. 白髮齊眉 - 鄧小巧  2. 過電 - 張蔓姿  3. Diff. - Gin Lee

MK開左間樂天牌大喜屋放題
質素唔錯~賣相一流 幾多野食 刺身肥美
仲有原隻鮑魚食~ 仲要冇限食幾多!
...
屮SiU霖屮 發表於 2015-1-20 00:13

昨晚深夜網上睇睇下大喜屋野食,搞到好肚餓,最後食了瘦肉瑤柱粥同埋幾塊曲奇餅,肥死我啦。。。

自己整呀,用黑糖整  俾了少少中學同學食,佢地話好食,開心

kfc下午茶餐s2好好食
嗚呀 20.5既人間享受
Happy and Blessed.

上水有一間收得好埋嘅cafe
喺樓上鋪好舒服,今日先去食個cheese cake
飲杯茶

kfc下午茶餐s2好好食
嗚呀 20.5既人間享受
jose 發表於 2015-1-23 17:53

我鐘意食S3 <3333
又有雞食又有雞粒又有葡撻<3之前明明19.5 ! 加下加下 20蚊 唔使找好方便~

依家又要搵多5豪子出黎比~ 好煩

我鐘意食S3
屮SiU霖屮 發表於 2015-1-23 19:41

me 唔食蛋   慘到得返1個choice
我好愛雞粒,薯格(而家係咪無左?) 架嗚呀
Happy and Blessed.

me 唔食蛋   慘到得返1個choice
我好愛雞粒,薯格(而家係咪無左?) 架嗚呀 ...
jose 發表於 2015-1-23 20:59

我都想知係唔係冇左薯格
金鐘個間話冇左....唔知係唔係全線都冇曬......

聽晚睇美千concert
紅館附近有咩美食推介嘎?
唔想成日食紅磡站m記

唔想成日食紅磡站m記 ...
Kyle_ 發表於 2015-1-23 21:27

去紅磡都會 和亭食日本野

好怕係個頭食野.___.
冇咩岩食

我都想知係唔係冇左薯格
金鐘個間話冇左....唔知係唔係全線都冇曬...... ...
屮SiU霖屮 發表於 2015-1-23 21:24

睇怕都係全線無曬

睇怕都係全線無曬
harryharry 發表於 2015-1-23 21:38

如果真係既話我諗我會雲海上身寫信去投訴佢

過橋之後落去,有間出名既時薪漢堡飽,正的,可以一試

Nicholas 發表於 2015-1-24 11:16

時新太細份.......我食一個set唔夠飽
不過行前多一個街口 多野食好多 日本野茶記m記都有
仲有呢幾日好hit嘅熱狗店 真係好吸引
https://www.facebook.com/video.php?v=1530098390597099

雖然好似有啲遠 但其實喺紅磡站b1出口行10分鐘左右就到

利伸: 紅磡人 好想食熱狗但係日日行過好多人排隊
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪

Nicholas 發表於 2015-1-24 11:16

過橋行過去,有好多酸辣粉麵食,上海麵都有,都會廣場又有food court

如果唔嫌有啲遠, 其實喺紅磡站行去紅磡(from exit b1) /尖東(from exit b)都好多野食

過橋行過去,有好多酸辣粉麵食,上海麵都有,都會廣場又有food court
kk8733 發表於 2015-1-24 11:46

其實有food court都叫好多野揀架啦~
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪

仲有呢 ...
hehemamama 發表於 2015-1-24 11:44

下你住紅磡架咩@#@

kk8733 發表於 2015-1-24 11:46

識食係唔去Food court
落到去仁孚果頭有間新開既德國熱狗  前兩日條隊長到出馬路~

仲有呢 ...
hehemamama 發表於 2015-1-24 11:44

話說中學係紅墈個邊......
都冇乜點食過時新.___.
有D失敗
頂籠買過媽咪雞蛋仔 同埋個間唔知咩韓國年糕

落到去仁孚果頭有間新開既德國熱狗  前兩日條隊長到出馬路~ ...
Nicholas 發表於 2015-1-24 14:18

有仔仔唔識邊度,只好選food court,係食物差少少,填滿肚子最緊要

有仔仔唔識邊度,只好選food court,係食物差少少,填滿肚子最緊要
kk8733 發表於 2015-1-24 15:46

其實我鐘意食八方雲集又方便又平又OK

其實我鐘意食八方雲集又方便又平又OK
屮SiU霖屮 發表於 2015-1-24 16:15

家中識包餃子,Yummy D

八方雲集煎的都不錯,不過食好多先飽。。。可能我太大食啦

下你住紅磡架咩@#@
Nicholas 發表於 2015-1-24 14:17

係呀
落到去仁孚果頭有間新開既德國熱狗  前兩日條隊長到出馬路~ ...
Nicholas 發表於 2015-1-24 14:18

我上面都有提到真係好吸引
話說中學係紅墈個邊......
都冇乜點食過時新.___.
有D失敗
頂籠買過媽咪雞蛋仔 同埋個 ...
屮SiU霖屮 發表於 2015-1-24 15:45

聖匠嗎?
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪

係呀

我上面都有提到真係好吸引

聖匠嗎?
hehemamama 發表於 2015-1-24 17:35

no
大機構望住海的 唔開名lu

no
屮SiU霖屮 發表於 2015-1-24 17:42

噢噢噢我估到了好似
反ot: 你中學嗰頭無咩好食喎
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪

紅磡有間韓國野幾正
有次去食, 係佢教識我咩叫「飯有飯味, 肉有肉味」
成日好想去食返次咩叫有飯味既飯
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

噢噢噢我估到了好似
反ot: 你中學嗰頭無咩好食喎
hehemamama 發表於 2015-1-24 18:04

加太賀個條街咯

加太賀個條街咯
屮SiU霖屮 發表於 2015-1-24 18:06

我無諗錯你學校
不過我唔記得有加太賀條街
條街算係咩都有得食
茶記粉麵日本野西餐雞煲車仔麵嗰啲
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪

no
屮SiU霖屮 發表於 2015-1-24 17:42

果度唔係已經係土瓜灣啦咩哈哈 :P

我無諗錯你學校
不過我唔記得有加太賀條街
條街算係咩都有得食
茶記粉麵日本野西餐雞煲車仔麵嗰 ...
hehemamama 發表於 2015-1-24 20:48

算係咁嫁啦~
不過想當年我地要中6先有得出去食

果度唔係已經係土瓜灣啦咩哈哈 :P
Nicholas 發表於 2015-1-24 20:59

通曬天TIM
係呀

算係咁嫁啦~
不過想當年我地要中6先有得出去食
屮SiU霖屮 發表於 2015-1-24 21:15

我中一第二個cycle開始已經可以出去食中學附近算多嘢食,但就算係學生餐都偏貴,部分好難食

我中一第二個cycle開始已經可以出去食中學附近算多嘢食,但就算係學生餐都偏貴,部分好難食{:4_9 ...
nicholashin 發表於 2015-1-25 10:55

諗番起想當年既日子真係日日食杯麵食頹飯
唉X_X
不過係學校食就15蚊 出到去30幾40蚊

諗番起想當年既日子真係日日食杯麵食頹飯
唉X_X
不過係學校食就15蚊 出到去30幾40蚊 ...
屮SiU霖屮 發表於 2015-1-25 15:10

我上年為左慳錢日日食兩個撈麵$12 但係超級唔健康
之後轉左食頹飯$18.5或者麵$15
而家逢星期一二四五食粥都係$20樓下
上個禮拜五叫左個炒麵本來$10 , 阿姐淨係收我$5
星期三食譚仔同人夾大鍋每人$23

本來係實行慳錢大計 , 但而家食食下都慣左