返回列表 發帖
千兩真係巧巧味<3

千兩真係巧巧味
屮SiU霖屮 發表於 2016-8-23 14:45

好似好貴呀。。

好開心。。買了三個大菠蘿。14元一大隻

昨晚食了龍蝦。好好味

脆香雞翼

明明想食豬頸肉但叫錯左豬軟骨
47. Bring Him Home
week20
1 . per se 也許沒有未來神

明明想食豬頭肉但叫錯左豬腩

好開心。。買了三個大菠蘿。14元一大隻

昨晚食了龍蝦。好好味
kk8733 發表於 2016-8-24 10:59
菠蘿

菠蘿
nicholashin 發表於 2016-8-25 18:36

今日切了。好甜。

海南雞飯@港運城
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

海南雞飯@港運城
matthew1990 發表於 2016-8-29 14:09

又自爆係邊頭番工
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 告訴我 - 林欣彤

又自爆係邊頭番工
kevinlai1621 發表於 2016-8-29 15:58

我又唔係喺港運城番工驚乜
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

我又唔係喺港運城番工驚乜
matthew1990 發表於 2016-8-29 16:07

咁隔離lol

咁隔離lol
kevinlai1621 發表於 2016-8-29 16:16

同我妹妹好近嘎

同我妹妹好近嘎
matthew1990 發表於 2016-8-29 17:30

同兔兔好近。。

今晚慶祝父母結婚紀念日。。在家中打火鍋。有雞。牛肉。白鱔。南瓜。冬瓜。番薯。番茄。生菜。菜心苗

同兔兔好近。。

今晚慶祝父母結婚紀念日。。在家中打火鍋。有雞。牛肉。白鱔。南瓜。冬瓜。番 ...
kk8733 發表於 2016-8-29 17:49

隔兩個站sorry

KFC 於9月1日起,推出兩款日式火鍋「關西風味牛肉鍋」及「和風海鮮湯鍋」

KFC 於9月1日起,推出兩款日式火鍋「關西風味牛肉鍋」及「和風海鮮湯鍋」

...
一個小子 發表於 2016-8-29 19:38

可以一戰

可以一戰
屮SiU霖屮 發表於 29/8/2016 20:32
吉仔出炸雞
kfc 出牛丼 火鍋

古月好好食

@matthew 去開北角一定要食

...
一個小子 發表於 2016-8-29 19:38

我睇錯左聞西

同我妹妹好近嘎
matthew1990 發表於 2016-8-29 17:30

真心好近

吉仔出炸雞
kfc 出牛丼 火鍋
kwanie 發表於 2016-8-29 20:59

吉仔個唐摥雞肉飯真心唔錯既

我睇錯左聞西
賴爽 發表於 2016-8-29 21:12

dirty minded

屮SiU霖屮 發表於 29/8/2016 21:48
U2

屮SiU霖屮 發表於 2016-8-29 21:46

最愛香辣汁

屮SiU霖屮 發表於 2016-8-29 21:48

#經常的

屮SiU霖屮 發表於 2016-8-29 21:48

絕對係我地家族優良的血統

屮SiU霖屮 發表於 2016-8-29 21:46
難得認同你 個醬幾正

最愛香辣汁
harryharry 發表於 2016-8-29 21:49
難得認同你 個醬幾正
nicholashin 發表於 2016-8-29 21:59

個辣醬勁好送飯

古月好好食

@matthew 去開北角一定要食
賴爽 發表於 2016-8-29 21:11

之前Placement 期間成日去佢隔離嗰間食
反而呢間未食過

咁呢間有咩野食推介?

突然心血來潮好想整TIRAMISU

屮SiU霖屮 發表於 2016-8-31 10:13

我想食

屮SiU霖屮 發表於 2016-8-31 10:13

我想食+2

茄醬厚多士
47. Bring Him Home
week20
1 . per se 也許沒有未來神

kfc 有q 傍

kfc 有q 傍
一個小子 發表於 2016-9-1 16:46

即係準備加價?

茄醬厚多士
b01091018 發表於 2016-9-1 14:26

好嘔心

Hello hello
來到香港有乜野係一定要食架?
(唔係好想去試網上介紹個d, 想地道d)
Jason's Playlist 2024
Week 19 靈魂有路 - 雷同二友

Hello hello
(唔係好想去試網上介紹個d, 想地道d) ...
JasOh103 發表於 2016-9-5 20:04

牛腩river
潮州打cold
west 多士
煎讓街邊food
night 粥
sweet 品

Hello hello
(唔係好想去試網上介紹個d, 想地道d) ...
JasOh103 發表於 2016-9-5 20:04
免免嘅紅豆pancake同ruby嘅芒果包

黑松露鵝肝石鍋拌飯真係好好味啊
不過唔記得影相tim

牛腩river
潮州打cold
west 多士
煎讓街邊food

night 粥
sweet 品
一個小子 發表於 2016-9-5 20:16

which shops are good?

which shops are good?
JasOh103 發表於 2016-9-5 20:24

(唔係好想去試網上介紹個d)

good 個d 網上出名ga la

去食煲仔飯:

去食舊式潮州菜:

去食舊式廣東菜:

去食蛋撻:

去食譚仔三哥: (此資訊由HOTMAN特約贊助 ...
matthew1990 發表於 2016-9-5 20:30

呢個site正呀
Thanks so much! 做下research先

呢個site正呀
JasOh103 發表於 2016-9-5 20:55

openrice 呢個site正呀

openrice 呢個site正呀
一個小子 發表於 2016-9-5 21:08

邊個西?

呢個site正呀
JasOh103 發表於 2016-9-5 20:55

泥香港去食下澳牛啦
感受下幫襯佢都要比人鬧既香港茶餐廳文化

泥香港去食下澳牛啦
感受下幫襯佢都要比人鬧既香港茶餐廳文化 ...
屮SiU霖屮 發表於 2016-9-6 08:46

其實係咪咁值
見好多網都介紹 不過每個都講會比人鬧
如果去食碟通粉要受氣不如我自己煮
應該會有好食又服務好既茶餐廳吧?

其實係咪咁值
見好多網都介紹 不過每個都講會比人鬧
如果去食碟通粉要受氣不如我自己煮
...
JasOh103 發表於 2016-9-6 09:26

去元朗找兔兔。兔帶你食GOOD 野。

發記粥。添記燒鴨。東江雞。日式有田中。。。

香港可以選食任食日本野。任食火鍋。。

洗唔洗我陪呀。天水圍有濕地公園。海洋公園。。