返回列表 發帖

睇描述以為你講鵝肝
b01091018 發表於 2016-9-29 18:34

鵝肝係燒味(筆記

鵝肝係燒味(筆記
electric 發表於 2016-9-30 15:01

大家都係_ _ 不用分那麼細
47. Bring Him Home
week18
1 . 陳健安        雲際車站

痴L線 冇食一個月
澳牛個後生伙記無啦啦對住我傻笑......
好得人驚
可唔可以比番會黑我面勁唔耐煩既伙記我........

痴L線 冇食一個月
澳牛個後生伙記無啦啦對住我傻笑......
好得人驚
可唔可以比番會黑我面勁唔耐煩既伙記我. ...
屮SiU霖屮 發表於 2016-9-30 23:22

咁想比人鬧
開始掛住個炒蛋 要研究下點recreate個味道
Jason's Playlist 2024
Week 17 填詞魂 - 謝雅兒

泰芒了3<

熱狗附208隻蟻 OK便利店罰款3,500元
yum die
小動物係時候出動
week18

叫得正宗實比人插
加得忌廉就知插硬
最僧食carbonara時見到一大pat忌廉/白汁

叫得正宗實比人插
加得忌廉就知插硬

...
屮SiU霖屮 發表於 2016-10-5 13:46

一大pat忌廉已經叫正常我試過食carbonara有一大pat稀過牛奶嘅白汁,

阿華田新地真係好好食
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 唯美本尊 - 李駿傑

叫得正宗實比人插
加得忌廉就知插硬

...
屮SiU霖屮 發表於 2016-10-5 13:46

但乾哂都係好難食
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

但乾哂都係好難食
matthew1990 發表於 2016-10-6 02:04

齋係蛋黃 parmesan再加煙肉煎出泥d油其實都好夠味
不過香港人太愛宇宙漿
加小小忌廉/白汁無可厚非既
但就吾好claim 做正宗

齋係蛋黃 parmesan再加煙肉煎出泥d油其實都好夠味
不過香港人太愛宇宙漿  
加小小忌廉/白汁 ...
屮SiU霖屮 發表於 2016-10-6 15:06

我自己煮會落少少奶

我愛少漿
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

記者發現連鎖快餐店如大家樂、大快活、吉野家等,最近相繼設置優先座,長者、孕婦、攜幼者及傷殘人士將獲安排優先入座。

點解可以咁好飲又好食
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

終於搵到傳說中既火箭菜

築地 ‧ 山貴水產市場
vs

豊洲水産海鮮丼専門店

築地 ‧ 山貴水產市場
vs

豊洲水産海鮮丼専門店
一個小子 發表於 2016-10-26 15:24

好想食黃婉蔓個海膽包

好想食令既天丼

好野 雪糕蜜瓜包香港開分店

凍凍地天氣。食暖暖番薯。好滿足

日本酒KITKAT上次去大阪都有買
不過送佐比人

week18

今日同媽媽食午餐。少肉。多菜

口痕想食碗仔翅
唔買都唔知原來樓下間小食鋪d碗仔翅係即叫即煮
真係第一次見

終於試左 Guschlbauer麥上日光 嘅 流心芝士包真係好CREAMY<3333個麵包質地都唔差

臭臭鍋

黑松露shake shake薯條

黑松露shake shake薯條
kevinlai1621 發表於 2016-11-20 21:03

我覺得味道一般,似冬菇味加少少胡椒味

harryharry 發表於 2016-11-20 21:27

都係紫菜先係王道

harryharry 發表於 2016-11-20 21:27
見到人話係淡味啲嘅福麵味精

都係紫菜先係王道
kevinlai1621 發表於 2016-11-20 21:30

HONEY BBQ SIN HAI THE BEST LOR

HONEY BBQ SIN HAI THE BEST LOR
屮SiU霖屮 發表於 2016-11-20 21:42

紫菜呢d咁多年都屹立不倒就知佢係最好

見到人話係淡味啲嘅福麵味精
nicholashin 發表於 2016-11-20 21:32

Btw,點解樓上兩位會員唔打完整句子,你真係以為個個都睇得明咩

Btw,點解樓上兩位會員唔打完整句子,你真係以為個個都睇得明咩 ...
harryharry 發表於 2016-11-20 21:55

你會唔會係唔明

BTW唔鐘意佢個三文魚包
可能不嬲都唔喜食

朱古力批有少少驚喜,無想像中咁甜膩
但所以唔好expect好香濃

harryharry 發表於 2016-11-20 22:30

但我聽幾個都話唔好食

好想食吉仔邊爐

SSN Chart (26 Apr)  冠軍: 也許沒有未來神 - per se  |  亞軍: 撞到正 - 泳兒

harryharry 發表於 2016-11-20 22:30
所以驚多過喜喎

根本就難食

上次有班女仔話想試
但佢地咬兩啖就放低左
我覺得個批好脆架想淨食個批
但無理由當住佢地面好似擠洗潔精咁擠哂啲朱古力出黎..
唉 好曬野
Happy and Blessed.

所以驚多過喜喎
nicholashin 發表於 2016-11-20 23:57

都係栗米批最好食

M記咩批都唔鐘意食

都係栗米批最好食
harryharry 發表於 2016-11-21 00:20
紅豆批先係最好

一個小子 發表於 2016-11-22 00:16

以為吉野家
SSN Chart (26 Apr)  冠軍: 也許沒有未來神 - per se  |  亞軍: 撞到正 - 泳兒

好想食吉仔邊爐
John 發表於 2016-11-20 23:45

自己去街市買材料又平又正。。

我喜歡家中火鍋多D。。

話說花月庭lunch 218一個人免加一真係幾抵食
又有即開生蠔又有movenpick
唔使bk 就咁walkin都有位 唔錯唔錯

lunch 218一個人
屮SiU霖屮 發表於 2016-11-23 01:29
#rich #夠我食兩星期lunch