返回列表 發帖
惠康大量雪糕都買一送一
上至哈跟大師下至雀巢 上佐好多倉

為何深夜總是餓...

為何深夜總是餓...
-Prince- 發表於 2017-8-21 00:18

買左3包oreo
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

買左3包oreo
HOTMAN 發表於 21/8/2017 00:47
可唔可以唔好咁甜-_-

自家制Pina colada mousse蛋糕
又幾成功又幾好味
不過酒味重佐小小 下次減番d就perfect池

肥到爆炸既大拖羅
擺入口就已經成口魚油香
完全冇平時吞拿魚個d腥味
omgggg 唔使過日本都食到
真係好幸福

肥到爆炸既大拖羅
擺入口就已經成口魚油香
omgggg 唔使過日本都食 ...
屮SiU霖屮 發表於 2017-8-29 23:14

邊度食???

一年容易又中秋 又要肥到PK 點算
但我真係好鐘意食炸潮州荔容月餅<333

我記得好似上年都係咁講

肥到爆炸既大拖羅
擺入口就已經成口魚油香
omgggg 唔使過日本都食 ...
屮SiU霖屮 發表於 2017-8-29 23:14

想食!
SSN Chart (29 Mar)  冠軍: 回復原廠設定 - SADJAY  |  亞軍: Control Freak - 小塵埃

最近瘋狂出街食野 UP下先

傷心酸辣粉辣既程度都幾勁 (小辣我已經頂唔順)
學生餐二人套餐有兩個餸兩碗粉共70蚊 其實幾抵食
而且碗粉係薯粉 當然你可以轉米線 但識食一定食薯粉
粉份量一般 但好彩有餸搭救
佢啲餸 例如海蜇 雞軟骨 都係上品

好耐冇食三哥 叫左雞肉三酸十小走九
三酸湯底真係好好食啊
雖然每次都會覺得食得有少少辛苦 但就係好想食
每次食三哥都會諗起好多好開心既中學回憶

之後又食左Pepper Lunch
Pepper Lunch 啲芝士都唔香既 dislike
好彩牛肉依舊好食 咖哩都還可以

今日食茶木 好耐冇食啦
不過好X貴 三個人share一個朱古力雪糕磚 另外自己食個飯
啲飯既炸雞扒好膩好嘔心 加埋啲肉 食到係咁飲水
啲雪糕又好鬼甜... 而且實在太多 有我都食唔哂
好佩服某會員可以自己食哂成個

總括而言 傷心酸辣粉>=三哥>pepper lunch>>>茶木

學生餐二人套餐有兩個餸兩碗粉共7 ...
bagfgfcde 發表於 2017-10-2 18:47

大食會員
pepper lunch最好食都係牛肉飯
西冷牛扒飯真係太劣

大食會員
pepper lunch最好食都係牛肉飯
西冷牛扒飯真係太劣
harryharry 發表於 2017-10-2 19:26

真•大食會員已經去左鄉土同大家分享美食心得

學生餐二人套餐有兩個餸兩碗粉共7 ...
bagfgfcde 發表於 2017-10-2 18:47

朱古力磚好肥 我最多都係食士多啤梨
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 拯救我自己 - 陳慧敏

唉 忙到連食野既時間都冇
SSN Chart (29 Mar)  冠軍: 回復原廠設定 - SADJAY  |  亞軍: Control Freak - 小塵埃

名人都有讀U的時候,今期星級校友雷琛瑜同大家分享大學生活小時光,及醒你貼心survival guide!

J.ARIE雷琛瑜/歌手
香港大學 法律系

01. Canteen

喜歡吃大學canteen的燒味飯,最常叫燒鴨和燒鵝,每次亦會要求多菜少飯,予人「食肉獸」的錯覺,哈!

02. Criminal

最感興趣的科目是Criminal Law,因為課程中可以讀到不同刑事案例,學習如何判決刑事案、求情技巧和影響因素等。

03.Trust

大學4年間做過幾個group projects,分組成員根據姓氏而定,和不是老友的組員合作,大家一齊勇往直前,需要很多溝通和互相信任,避免爭執。

04. Silent

我會用一個「摺」字去形容4年大學生活,因為那幾年是我人生最沉默寡言的階段,成日都唔出聲,哈哈。

05. Band Show

遺憾大學時期除了singing contest沒有參加上莊等活動,好在Year  2時在校外與朋友組成indie band,四出於不同商場活動、婚禮中表演,亦有演唱demo,唔怕怯場。

06. Revolution

初進大學第一年覺得好吃力,發現由幼稚園至中學那套學習方式唔work,大學要學習把知識融會貫通,重新創作,故花了近一年作適應期。

07. Common Sense

大學返過律師樓作internship,發現現實中的律師不像電視劇般精采,很多時都是讀案例為主,上庭時律師的common sense亦是成功因素之一!

08. Independent

讀law的同學均很獨立,於課堂時通常一個人坐,留心聽書,好少形成小圈子,我自己則喜歡坐於角落位置,容易集中精神。

我丁好健康。。食多菜少肉。。

OMG 第一次整CAPCAKE就咁DELICIOUS
I AM SO PROUD OF MYSELF LOR
雖然真係幾簡單下

好鍾意食辣 但又唔算特別食得辣。。。
好矛盾

想食春卷

繼續飲
electric 發表於 2017-3-26 19:45

想亂性

想亂性
John 發表於 2017-12-8 11:29

咁耐嘅post

好鍾意食辣 但又唔算特別食得辣。。。
好矛盾
bagfgfcde 發表於 2017-11-12 19:21

同「好鍾意飲酒 但又唔算特別飲得 。。。」一樣咁矛盾一生

同「好鍾意飲酒 但又唔算特別飲得 。。。」一樣咁矛盾一生
hehehaha 發表於 2017-12-8 18:46

sorry 我反酒

sorry 我反酒
bagfgfcde 發表於 2017-12-8 19:30

Gin Lee: 今朝有酒

食完番薯。暖暖呢

星記杯新既古古力奶茶都幾好飲<3
不過可以少D奶少D甜

經過上年大成功
今年一次過整佐5底年糕:D
其中兩底用玫瑰花茶+玫瑰花粉+玫瑰花瓣整既愛心爆棚真材實料既玫瑰年糕真係好香好好味<33333

經過上年大成功
其中兩底用玫瑰花茶+玫瑰花粉+玫瑰花瓣整既愛心爆棚真材實料既玫 ...
屮SiU霖屮 發表於 2018-2-15 17:50

呢位會員真係大食

茶餐廳d廚係咪冇「熟蛋」呢個概念
47. Bring Him Home
week16
1 . 林芊瑩 Let Go

shakeshake好好食不禁諗起《我所知的兩三事》

經過上年大成功
其中兩底用玫瑰花茶+玫瑰花粉+玫瑰花瓣整既愛心爆棚真材實料既玫 ...
屮SiU霖屮 發表於 2018-2-15 17:50

整比邊個食

食緊kfc鴛鴦扒飯

好想食gin lee

Post既美食
Jason's Playlist 2024
Week 15 拯救我自己 - 陳慧敏

食緊kfc鴛鴦扒飯
jose 發表於 2018-2-28 21:21

肥人先食

肥人先食
John 發表於 2018-3-1 00:46

我肌肉不足呀

我肌肉不足呀
jose 發表於 2018-3-1 01:02

好明顯肌肉不足

我肌肉不足呀
jose 發表於 2018-3-1 01:02

做gin啦
食多啲蛋白汁

做gin啦
食多啲蛋白汁
stopzi 發表於 2018-3-1 08:36

蛋白汁過隔離台, 唔好污染呢到

蛋白汁過隔離台, 唔好污染呢到
kevinlai1621 發表於 2018-3-1 09:39

諗乜野呀

諗乜野呀
stopzi 發表於 2018-3-1 10:02

正經野

正經野
kevinlai1621 發表於 2018-3-1 10:11

你學壞咗喇!今晚食乜餸

你學壞咗喇!今晚食乜餸
stopzi 發表於 2018-3-1 11:01

lunch都未諗到食咩好, m記shake shake定又美心公治好

lunch都未諗到食咩好, m記shake shake定又美心公治好
kevinlai1621 發表於 2018-3-1 11:07

m記巧吾健康唔食唔食

kevinlai1621 發表於 2018-3-1 11:07

支持m記
入場聽下很堅強

m記巧吾健康唔食唔食
stopzi 發表於 2018-3-1 11:15

我見呢排無生飛滋先考慮下
支持m記
入場聽下很堅強
JasOh103 發表於 2018-3-1 11:28

希望聽埋愛徹底

我見呢排無生飛滋先考慮下
希望聽埋愛徹底
kevinlai1621 發表於 2018-3-1 11:35

無生飛滋咁就要打

無生飛滋咁就要打
JasOh103 發表於 2018-3-1 11:36

如果你要污染呢個po, 請過隔離

陳根記好好食

又講埋啲污糟嘢