返回列表 發帖

#Cool Cafe 飲食台#

飲食台咯姐係 分享下有咩好食:D
OR自己野既野食?
總之關於食既野都吹得啦

有冇雞煲好介紹
我們的總和

真係開左

大家發表下對kfc 啲雞/薯蓉嘅看法
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

等我試下分割主題 分番D KFC出黎先^_^

大家發表下對kfc 啲雞/薯蓉嘅看法
hehemamama 發表於 2015-1-14 00:58

好題
其實我有一排係成日特登走去食薯蓉 覺得好yum
雞就麻麻 熱氣野唔食得太多:D
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

大家會食咩零食/小食/唔heavy嘅食物做宵夜…
每到10pm 我就為呢個問題煩惱
頭先我食咗杯jelly
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪

好題
其實我有一排係成日特登走去食薯蓉 覺得好yum
雞就麻麻 熱氣野唔食得太多:D ...
dongbb2332 發表於 2015-1-14 01:01

專登走去kfc食薯蓉但佢一個薯蓉好細個
(仲要唔好食)
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪

頭先我食咗杯jelly ...
hehemamama 發表於 2015-1-14 01:01

可以學吳雨霏食薯片

hehemamama 發表於 2015-1-14 01:01

食生果,

有時cream cheese查餅,唔知咁heavy唔heavy

專登走去kfc食薯蓉但佢一個薯蓉好細個
(仲要唔好食)
hehemamama 發表於 2015-1-14 01:02

可能我同你一樣都係食開屎 (誤)
利申 唔食na can ^^
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

食生果(果糖??)同薯片好似好肥咁喎
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪

簽名被屏蔽

食生果,

有時cream cheese查餅,唔知咁heavy唔heavy
Nathan 發表於 2015-1-14 01:04

冇記錯既係普通個d cheese係唔太肥
同埋因為多鈣易燒脂 唔算太肥

但creme cheese就.........

我會整D 糖水,不過少甜,好似綠豆海帶糖水,喳咋,豆漿,肚餓就會係雪櫃拎出來加熱,食哂D 糖水就食麥皮

我平日十點多食飯後水果,每日最少食兩份水果

可能我同你一樣都係食開屎 (誤)
利申 唔食na can ^^
dongbb2332 發表於 2015-1-14 01:04

我好少食 因為成日去唔同地方雖然我都會食franklin 玻璃屋呢啲垃圾
今日去和聲can
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪

點解我無係依度出po,都已經有留言

我會整D 糖水,不過少甜,好似綠豆海帶糖水,喳咋,豆漿,肚餓就會係雪櫃拎出來加熱,食哂D 糖水就食麥皮
...
kk8733 發表於 2015-1-14 01:09

你應該要做飲食台既台主 . 分享買餸煮飯既心得
都市閒情有你敢孿 . Cm有我家兔子

harryharry 發表於 2015-1-14 01:11

d po移左位

我好少食 因為成日去唔同地方雖然我都會食franklin 玻璃屋呢啲垃圾
今日去和聲can ...
hehemamama 發表於 2015-1-14 01:10

玻璃屋麵同三文治係ok
餐強治直情冇得輸

懷念中菜廳
SSN Chart (29 Mar)  冠軍: 回復原廠設定 - SADJAY  |  亞軍: Control Freak - 小塵埃

...
kk8733 發表於 2015-1-14 01:09

你就好啦 識煲糖水落街食都幾貴下
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪

btw大家可以考慮下食me
SSN Chart (29 Mar)  冠軍: 回復原廠設定 - SADJAY  |  亞軍: Control Freak - 小塵埃

harryharry 發表於 2015-1-14 01:11

你親愛既版主大人已經幫大家將發泄區既poz轉左泥依邊啦
係唔係好神奇好貼心呢:D

都市閒情有你敢孿 . Cm有我家兔子 ...
dongbb2332 發表於 2015-1-14 01:11

好懷念兔兔以前話比大家知超市有咩特價 咁又幫我阿媽慳返幾蚊

其實咩係芒果包?

冇記錯既係普通個d cheese係唔太肥
同埋因為多鈣易燒脂 唔算太肥

但creme cheese就......... ...
屮SiU霖屮 發表於 2015-1-14 01:08
最新成日食cheese,

大家有機會煎下halloumi cheese食,咸的

都市閒情有你敢孿 . Cm有我家兔子 ...
dongbb2332 發表於 2015-1-14 01:11

其實好多CM 仔仔都識煮野食,有個CM 女女都識呢,佢地高我幾級呢

其實咩係芒果包?
harryharry 發表於 2015-1-14 01:13

我電話好似有

我電話好似有
屮SiU霖屮 發表於 2015-1-14 01:15

我們的總和

玻璃屋麵同三文治係ok
餐強治直情冇得輸

懷念中菜廳
John 發表於 2015-1-14 01:12

John 都係中大我去都係食雙餸飯
話説我未去過中菜廳同百佳隔離間嘢佢已經執左

死啦傾到唔捨得瞓
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪

原來可以就咁係手機UP圖上黎
又幾方便波
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

近排口味變咗,好鍾意食辣。
食咩都加老干媽辣椒

今日去和聲can ...
hehemamama 發表於 2015-1-14 01:10

上年去cu探fd
食完和聲can真係_出聲
完全係災難性評級

嗰時先知自己間u啲can原來都幾好

John 都係中大我去都係食雙餸飯
話説我未去過中菜廳同百佳隔離間嘢佢已經執左

死啦傾到唔捨得 ...
hehemamama 發表於 2015-1-14 01:15

中菜廳唔錯的 又抵食 3x蚊已經有荼飲
而家本部進一步沙漠化 完全係無啖好食

又幾方便波
屮SiU霖屮 發表於 2015-1-14 01:17

早餐良品

食咩都加老干媽辣椒
Nathan 發表於 2015-1-14 01:17

辣好中國
我食開淡口野

我個人都好淡 大家不妨考慮下

又幾方便波
屮SiU霖屮 發表於 2015-1-14 01:17

認真 望落去好似幾好食(me like 芒果)
但係吉士會唔會好漏 ...

辣好中國
我食開淡口野

John 發表於 2015-1-14 01:19
你做咩係緊sell 自己
頭先又話食me

Nathan 發表於 2015-1-14 01:14

咁識食既
我鐘意食boursin cheese
查餅乾食一流<33

你就好啦 識煲糖水落街食都幾貴下
hehemamama 發表於 2015-1-14 01:12

係呀,所以我好少出去食糖水呢,

糖水想好味加淡奶或椰汁,不過好易肥
好懷念兔兔以前話比大家知超市有咩特價 咁又幫我阿媽慳返幾蚊
mamakin 發表於 2015-1-14 01:13

我都唔記得呢,煩到大家,SORRY

食咩都加老干媽辣椒
Nathan 發表於 2015-1-14 01:17

WA 原來你食咁勁,我食好淡味呢

上年去cu探fd
完全係災難性評級

嗰時先知自己間u啲can原來都幾好 ...
ed8671ed 發表於 2015-1-14 01:18

沒有最差 只有更差 .
Between成日話要去食和聲上海野 . 講左成年都未食 . 哈哈哈哈

上年去cu探fd
完全係災難性評級

嗰時先知自己間u啲can原來都幾好 ...
ed8671ed 發表於 2015-1-14 01:18

更慘既係和盡天地風雲之聲係入面已經算唔差 至少排中間xx(
多野揀又點 揀梁振英定蔣麗芸定琼子定葉劉定譚耀宗黃容根太監林 no意思

辣好中國
我食開淡口野

John 發表於 2015-1-14 01:19

我本人出街食米線多數叫麻辣湯底
酸辣反而一般

我都唔記得呢,煩到大家,SO ...
kk8733 發表於 2015-1-14 01:21

me好少食糖水+1
甜品就鍾意食

Nathan 發表於 2015-1-14 01:14

香港食CHEESE 好貴呀

酸辣反而一般
harryharry 發表於 2015-1-14 01:22

其實我都好鐘意食辣
耐何屋企人同dfd個個都唔食得辣

酸辣反而一般
harryharry 發表於 2015-1-14 01:22

我譚仔必叫清場

我都唔記得呢,煩到大家,SORRY

...
kk8733 發表於 2015-1-14 01:21
@@老干媽唔太辣架,好香,內地同海外好hit所以我先嘗到,
太辣我都唔得
可能身邊朋友都愛辣,我跟咗佢地,以前都唔食辣

香港食CHEESE 好貴呀
kk8733 發表於 2015-1-14 01:23

cheese and wine best match

更慘既係和盡天地風雲之聲係入面已經算唔差 至少排中間xx(
多野揀又點 揀梁振英定蔣麗芸定琼子定 ...
John 發表於 2015-1-14 01:22

連服務都一流㗎
我嗌餐蛋麵佢最後彈咗碗墨魚丸麵比我呀