返回列表 發帖
其實我鐘意食八方雲集又方便又平又OK
屮SiU霖屮 發表於 2015-1-24 16:15

ME超鍾意食辣味鍋貼
食完個口好大陣蒜味 好鍾意向住人地呵氣

我上年為左慳錢日日食兩個撈麵$12 但係超級唔健康
之後轉左食頹飯$18.5或者麵$15
而家逢星期一 ...
mamakin 發表於 2015-1-25 16:39

我唔明點解當時忍受到日日咁食法
但真係為左慳錢是無計

ME超鍾意食辣味鍋貼
食完個口好大陣蒜味 好鍾意向住人地呵氣
mamakin 發表於 2015-1-25 16:42

我鐘意食佢個招牌鍋貼同埋個麵線
特別係入面個舊豬腸

食撈麵食得多好似會甩頭髮
今日屋企人整左芝士火腿西多士 好好食
我用麵包皮 就咁加啲蛋漿焗又係好好食
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

唉 我幾時先可以去食好好味嘅熱狗同焗薯

琴日同frd打完波喺屋企樓下買左個椒鹽拼盤
$18 有雞翼雞槌豆腐兩舊炸雲吞兩舊花枝丸兩粒
好幸福
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪

我用麵包皮 就咁加啲蛋漿焗又係好好食 ...
hehemamama 發表於 2015-1-25 22:45

西多~我只係鐘意入面咩都冇
最傳統齋牛油加糖漿<3333

我用麵包皮 就咁加啲蛋漿焗又係好好食 ...
hehemamama 發表於 2015-1-25 22:45

我喜用麵包皮,浸下蛋漿,之後去煎,煎到乾身,加糖上去,再炒下,好好味

CWB 北海道牛奶雪糕
琴日食完現在還回味

我喜用麵包皮,浸下蛋漿,之後去煎,煎到乾身,加糖上去,再炒下,好好味 ...
kk8733 發表於 2015-1-26 12:26

呢個都正... 又平又抵又好食~
Nick's Music Selection 2024 (Week 13)
1. 白髮齊眉 - 鄧小巧  2. 過電 - 張蔓姿  3. Diff. - Gin Lee

其實有無人知B仔涼粉點去? 西鐵之後點行?
Nick's Music Selection 2024 (Week 13)
1. 白髮齊眉 - 鄧小巧  2. 過電 - 張蔓姿  3. Diff. - Gin Lee

其實有無人知B仔涼粉點去? 西鐵之後點行?
Nicholas 發表於 2015-1-26 13:15

係我家中附近,元朗西鐵站,行番去又新街這邊,再一路直行就到啦

自己整好過,涼粉加水果,花奶,少少椰汁,想更加好味,可以加其他糖水落去,好似B 仔咁 , 加紅豆沙,豆腐花
B 仔水果一早整好哂,新鮮極有限啦

係我家中附近,元朗西鐵站,行番去又新街這邊,再一路直行就到啦

自己整好過,涼粉加水果,花奶, ...
kk8733 發表於 2015-1-26 13:35

下次食完華嫂出番去元朗食先:D
兩間都好正 都介紹比大家...
好耐之前去過 但而家唔記得點去-V-"

下次食完華嫂出番去元朗食先:D
兩間都好正 都介紹比大家...
好耐之前去過 但而家唔記得點去-V-" ...
Nicholas 發表於 2015-1-26 13:44

又新街大把串燒,好臭呢,我會行其他路回家呢

B 仔水果一早整好哂,新鮮極有限啦
kk8733 發表於 2015-1-26 13:35

agree
B仔係食雞翼尖架咋

我同我啲fd全部都覺得B仔唔好食
隔離泛后好食d

agree
B仔係食雞翼尖架咋

我同我啲fd全部都覺得B仔唔好食
隔離泛后好食d ...
ed8671ed 發表於 2015-1-26 14:07

雞翼尖用泡椒整,辣死我呢。。。

估不到你同我口味差不多,我都覺泛后好食些

雞翼尖用泡椒整,辣死我呢。。。

估不到你同我口味差不多,我都覺泛后好食些 ...
kk8733 發表於 2015-1-26 17:32

我淨係黐人哋兜雞翼尖食1-2隻就夠皮
辣到媽媽聲

利申:唔食得辣

漢堡王啲薯條真係正正子
我們的總和

今日去IKEA食飯,我本人對IKEA名菜肉丸有一個迷思
一碟10粒肉丸+一份飯/意粉/薯仔=$19
一碟5粒肉丸+一份飯/意粉/薯仔=$10
咁兩碟5粒肉丸+一份飯/意粉/薯仔=$20

即係($19)+$1=(10粒肉丸+一份飯/意粉/薯仔)+一份飯/意粉/薯仔
咁即係賣大包
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

一碟5粒肉丸+一份飯/ ...
harryharry 發表於 2015-1-28 21:17

勁, Ching突破盲點!!!
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

harryharry 發表於 2015-1-28 21:17

咁 ($29)+$1=(15粒肉丸+一份飯/意粉/薯仔)+2份飯/意粉/薯仔
咪可以食到嘔

點解M記薯條越黎越難食

有得跟飯/意粉架咩???
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪

hehemamama 發表於 2015-1-29 00:34

有~但我覺得個意粉好難食x_X

hehemamama 發表於 2015-1-29 00:34

可以架,聽講以前仲有得配薯條,但依家好似無

唉 我幾時先可以去食好好味嘅熱狗同焗薯

琴日同frd打完波喺屋企樓下買左個椒鹽拼盤
$18 有雞翼雞 ...
hehemamama 發表於 2015-1-25 22:47
點解M記薯條越黎越難食
屮SiU霖屮 發表於 2015-1-28 22:32

拿,食薯條同熱狗識食一定食IKEA

今日猛咁幫IKEA賣廣告,我唔係打手黎

有~但我覺得個意粉好難食x_X
屮SiU霖屮 發表於 2015-1-29 01:02

[s ...
harryharry 發表於 2015-1-29 01:06

THANKS
咁個薯仔就係幅相入面嗰幾舊?

熱狗ikea good
薯條 burgerking good
又好肚餓
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪

THANKS
咁個薯仔就係幅相入面嗰幾舊?

熱狗ikea good
薯條 burgerking good
又好肚餓 ...
hehemamama 發表於 2015-1-29 01:12

YES,好似兩三粒細薯仔咁,但都好飽
但其實我覺得意粉先同個汁最MATCH

YES,好似兩三粒細薯仔咁,但都好飽
但其實我覺得意粉先同個汁最MATCH ...
harryharry 發表於 2015-1-29 01:16

咁個飯同意粉都唔會大得去邊.......

一月二十八日 晴(好似係)
今晚食左個咖哩牛腩飯
諗住通常茶記都溝稀 唔會好辣
點知依間啲咖哩勁辣 lol
我其實唔係好食得辣

哈姆太郎呀,今晚個飯好好食,聽晚嗰餐一定更好食架姐!

講完 多謝閱讀
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪

咁個飯同意粉都唔會大得去邊.......

一月二十八日 晴(好似係)
今晚食左個咖哩牛腩飯
諗住通常茶記都溝稀  ...
hehemamama 發表於 2015-1-29 01:48

意粉都ok夠食.____."

和我高飛~理想滿心哈姆共你~

意粉都ok夠食.____."

和我高飛~理想滿心哈姆共你~
屮SiU霖屮 發表於 2015-1-29 01:50

吃粒種子無限美

而家食ikea只係諗返起占銅個陣成日去個頭間ikea食熱狗肉丸雞翼當午餐
係試過有一日好豪咁上皇室堡食
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

[s ...
harryharry 發表於 2015-1-29 01:06

當年成日食熱狗餐

真係好  抵..而家做野唔就腳就去開klb先會間中食下

我附近無IKEA 要搭巴士過隧道先有

每次游完水都好爭扎究竟食吾食野好
真係好肚餓 但就勁肥

真係好肚餓 但就勁肥
屮SiU霖屮 發表於 2015-1-29 21:57

做完運動即食會吸收得更多
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪

做完運動即食會吸收得更多
hehemamama 發表於 2015-1-29 22:00

但每次都頂吾順
依家已經食緊

但每次都頂吾順
依家已經食緊
屮SiU霖屮 發表於 2015-1-29 22:12

你知唔知點解大雄放學自動先覺做功課,第二日會死左??

just kidding
咁..........你要對自己講一百次 我下次會游耐啲水補返數 哈哈
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪

真係好肚餓 但就勁肥
屮SiU霖屮 發表於 2015-1-29 21:57

有少少肉先好攬。。。

我晚晚睡前都食下野先訓,個肚空空地好難訓呀

有少少肉先好攬。。。

我晚晚睡前都食下野先訓,個肚空空地好難訓呀
kk8733 發表於 2015-1-29 23:39

好想有讓世界豔羨既BODY

每日放工回家,會去雪櫃找野食,凍送真係另一番風味。

頭先食了凍鹵水鴨,鴨腎,咸咸地,即該食番個蘋果甜番哂。。。

Tea Time
去太子間餐廳食香滑炒蛋煙肉卷
幾正喎

回復 239# rubylovessss

得閒試下先

回復  rubylovessss

得閒試下先
simon3333 發表於 2015-1-31 18:18

你知邊間?喺花園街附近

Tea Time
去太子間餐廳食香滑炒蛋煙肉卷
幾正喎
rubylovessss 發表於 2015-1-31 18:06

me knife鍾意食煙肉
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

今日早餐,自己整麵包,加蛋加番茄

回復 241# rubylovessss

我知丫. 我朋友食過

今日早餐,自己整麵包,加蛋加番茄
kk8733 發表於 2015-2-1 10:52

平時都會咁食~ 買個豬仔包,夾蛋腸仔(請保持思想純潔), 丿加青瓜都個
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪

痴線 諗住整NY cheesecake
行左幾間超市/材料鋪都冇酸忌廉
係咪咁缺貨呀....

最近自己整黑豆漿,好飲又對身體好

最近自己整黑豆漿,好飲又對身體好
Nathan 發表於 2015-2-3 10:51

你身體受得就好,我飲完黑豆,好易喉嚨痛

我只可以飲黃豆漿,自己整豆味重好多,好味勁多呢

你身體受得就好,我飲完黑豆,好易喉嚨痛

我只可以飲黃豆漿
kk8733 發表於 2015-2-3 10:56

竟然@@我無咩食物食咗會有狀況係啊,自己整好香也可以唔洗加糖
其實我黑豆加紅豆

竟然@@我無咩食物食咗會有狀況係啊,自己整好香也可以唔洗加糖
其實我黑豆加紅豆 ...
Nathan 發表於 2015-2-3 10:58

我係黃豆加蓮子呀,蓮子對身體有益呢。

唔加糖,會好淡。我加少少,少甜呢