返回列表 發帖
剛剛搵緊外賣叫,一入到 KFC 個網頁見到 鄭嘉穎 個樣,即刻走翻出嚟。
所以代言人呢家野,永遠都係有得必有失。
Bluejays 發表於 2015-1-13 20:42

我頭先嗰轉外賣 終於叫左茶餐廳,今晚夜啲可能叫多轉 麥當勞
未決定叫 3:45前 定 3:45後
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

i mean 之前嘎我食左起碼5次
honey mustard 真係好好味
Kyle_ 發表於 2015-1-14 10:45

我食左幾次 9件麥樂雞,都係要兩個 Honey Mustard,然後儲起一個唔用。而家儲左 6個,等第日冇嗰時仲有得食。

見到個樣已經唔想食....佢新果d crossover 既野食好唔吸引
Kyle_ 發表於 2015-1-14 10:57

新地蘋果脆 ok
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

今日去 Harbour City 嘅 Dressed Salad 執左,
問對面舖個 sales,佢話係上星期嘅事,係全線執。
我好傷心呀

Just Salad 已經得翻 MTR 一個舖位仔,而家連 Dressed Salad 都執埋,
以後要食大大份嘅美式沙律,除左去啲美式餐廳,
又貴又限時限刻先有得食,都唔知仲有邊度了 :(
或者 Pacific Place 嘅 Cafe Met 啦 .....

M記而家星期日會全日供應早餐
見到FB有人講話買個新地, 倒去熱香餅上面食~話好好味
Kyle_ 發表於 2015-2-24 23:59

因為我食老麥多數都係叫外賣,
所以我冇呢個「鷹狼傳奇」嘅問題(日夜分隔永遠見唔到對方)。
我可以今日買左個新地放入雪櫃,明天早上再叫熱香餅

但個新地唔會融嗎?未試過將軟雪糕放去雪櫃雪嘎
Kyle_ 發表於 2015-2-25 09:15

放冰箱唔只唔會溶,仲會硬得濟,食前要早少少拿出嚟等佢溶翻啲添 :0

大愛M記早餐 薯餅熱香餅正正子 仲有個熱朱古力
不過你依個時間未有得嗌「M早」  ...
nicholashin 發表於 2015-3-6 07:36

「M早」 係 3:45am 開始有外賣叫,
去現場買唔係 4:00am 都已經有嗎?
個 post 3:44am,時間好準確喎。

請問而家 Nestle 甜筒,除左 雲呢拿、朱古力、士多啤利、芒果 外,
仲有邊兩種味?我喺7/11見親都係呢四種,但網頁話有六種

蜜瓜???薄荷朱古力???
kk8733 發表於 2015-3-7 20:48

真的嗎?要搵下先 ... 我直程未見過

我最鍾意嘅 fast food chain ...
等左咁多年,始終嚟唔到香港,呢刻又好想食

http://www.tacobell.com/food/tacos

但記得好似食過綠綠地色,唔知有無記錯
大家姐買俾我食,我話咁綠,似食色素,最後食double chocolate定 ...
kk8733 發表於 2015-3-7 20:50

搵到喇 ... 係叫 mint chocolate cookie
不過唔係太適合我口味,試過就算。
好 ... 而家 6款 仲差一款,睇下搵唔搵到係乜先。

唔係double chocolate 定 黑朱古力???
kk8733 發表於 2015-3-8 19:24

或者嗰個係我未搵到嘅 第6款 掛,
我今日搵到嗰款 就係你話 綠綠地色 嗰款。

係呀,低價甜筒俾雀巢玩哂,依家都唔係低價啦,阿波蘿都貴哂,我近年好少食啦。。。 ...
kk8733 發表於 2015-3-9 00:33

其實我係食 Mega雪糕批 為主嘅(云呢拿同香蕉味only),
但我見我已經試晒五款雪糕批嘅味,反而未試晒甜筒啲味,
所以唔憤氣姐。

好彩想食得清啲嘅時候,有樓下茶餐廳嘅蒸魚外賣叫 ... 好味

連扭薯條都冇埋 傷心
John 發表於 2015-3-13 14:03

扭扭薯條 外賣仲有喎,唔通外賣 list 唔 update?好少會咁架

一個鐘頭前諗住叫外賣,諗到而家都未諗到想食乜,
已經好餓,但仲係諗唔到有乜想食。

我樓下外賣得茶記、M記、Pizza Hut、元氣 而最後兩個都比較貴 所以一般決定得好快
屋企煮飯諗煮咩 ...
nicholashin 發表於 2015-3-27 22:51

有茶記、M記、Pizza Hut、元氣,好好啦。
我樓下得 茶記x3,其他都只可以叫外賣。

成日聽人講 忌廉溝鮮奶,自己以前未試過。
呢幾日屋企又有鮮奶又有玉泉忌廉,試下每樣飲一口,啲味又真係幾夾。
但我仲係未敢將佢地溝入同一隻杯度飲

忌廉溝鮮奶 其實我一路都以為係楊千嬅一隻歌名黎
原來真係有典故
John 發表於 2015-6-21 02:30

我係 81年 部電影 忌廉溝鮮奶 第一次聽到的,
成日覺得會攪肚痛唔敢試。

wikipedia:
香港的茶餐廳的特色飲品。做法是把忌廉梳打(也可以選擇七喜)與牛奶同時倒入杯中,不需攪拌兩者會自然混和,做成兼有雪糕香和牛奶滑溜的飲品。如果先倒忌廉梳打後倒牛奶,會出現奶碎,雖然味道相近,不過賣相較差。

飲開 Starbucks / Pacific Coffee 啲 冇咖啡 嘅沙冰,
呢排因為咳,唔飲得凍野,
轉左飲 Pacific Coffee 嘅熱 flavoured mik,又幾好飲。
試左焦糖同杏仁,仲有 幾隻味 未試。