返回列表 發帖

[Jan/23/2015] Walking to the future Live 2014 - 衛蘭 (2CD) [DVD #59]

歌手:衛蘭
唱片名稱:Janice Walking to the future Live 2014
唱片封面:

推出日期:2015/1/23
唱片類型:2CD

TrackList::
CD
DISC ONE:                           
1. INTRO                             
2. 誰明浪子心                        
3. 大哥                              
4. 錯過你                           
5. 情人                              
6. 無心睡眠                           
7. 激心中(24 HERBS合唱)               
8. WONDERLAND(24 HERBS合唱)        
9. 我願意                             
10. TALK                             
11. 離家出走                          
12. 如水                              
13. 街燈晚餐                          
14. 八九十                           
15. LONELY                           
16. TALK                              
17. 殘酷遊戲                          
18. TALK                              
19. 男人信什麼

DISC TWO:
1. 愛不完
2. TALK
3. 一夜傾情
4. 分手總要在雨天
5. 我為何讓你走(李治廷 合唱)
6. 李香蘭(李治廷)
7. 愛在天地動搖時
8. TALK
9. 陰天假期(鄭欣宜 合唱)
10. 愛與痛的邊緣
11. 愛如潮水
12. MY LOVE MY FATE
13. TALK
14. YOU’RE ALWAYS EVERYTHING TO ME
15. 心亂如麻
16. 默契
17. TALK
18. 就算世界無童話

附加資料:
衛蘭重踏紅館舞臺,用歌聲帶你穿越時空。11月29、30日一連兩場《衛蘭Janice Walking To The Future Live 2014》,Janice將以其天賦的好聲音帶大家集體重溫八、九十年代輝煌的樂壇,唱盡當年叱咤一時的經典金曲,再以樂迷最喜愛的衛蘭金曲帶你回到未來,以最精彩的音樂盛宴走過她經歷過的年代。
常說八、九十年代是整個香港起飛的年代。縱使Janice一向「鬼妹仔」性格,但小時候都在聽中文歌,至今仍記憶猶新,當時得令的歌手、經典金曲,亦能一一記住,王菲、林憶蓮、鄭秀文等更是讀書年代必聽歌手。眼看很多八、九十年代的事物、快樂可以是很簡單的一回事,喜歡音樂也是很簡單直接的。於是,衛蘭決定在今次演唱會中以八、九十年代作主題,以歌聲帶大家穿越時空,歌頌樂壇最輝煌的年代,來一個集體回憶,把好音樂及人情味留住。 演唱會主題曲《八九十》特別找來跟Janice首次合作的小克填詞,一向擅長鬼馬作風的小克以富「地道」感覺的文字將八、九十年代最經典的事物都加插到歌詞裡,曾經過那年代的,總會找到共鳴;曾生活在那年代的,總會懷念那份人情味。
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

唔係唔出DVD呀?

下。。。點解唔係DVD ,咩事呀。。。

睇Joyce唱陰天假期都幾好wor~~~~~
睇List 男人信什麼冇寫JW合唱
乜JW咁慘啊,完全俾公司忽略咁款

今次個cover好正常
之前有會員po話會出DVD BLURAY
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

好耐冇見過 janice 個封面咁靚 :))

其實係唔係堅料,甲音樂官方網未見有呢。。。

點解D talk 都係一個track。。。好奇怪呀

點解D talk 都係一個track。。。好奇怪呀 ...
kk8733 發表於 2015-1-21 10:03

邊會係流料呀?

激心中(24 HERBS合唱)   
【This is MC】澳門見

講好噶DVD無咗???黎生系咪趁lanb去左埃及偷偷地將dvd換成cd喇?
我接受唔到lor,omg
男孩們來約你一般送花,而無人能似我親手種花

激心中(24 HERBS合唱)
lemontea1069 發表於 2015-1-21 12:15

唔知係想指係 amusic 工作激心定係老黎見 janice 走激心呢?

cd
無曬興趣
年度推介:
AGA - MAD
關智斌 -  乾爹

點解D talk 都係一個track。。。好奇怪呀 ...
kk8733 發表於 2015-1-21 10:03

文案都有唔會係假啦嘛,通常官網都無咁快更新

Talk係一個Track先好,可以直接飛下首
而家啲香港人係咪唔識寫字
>吾
>甘
>米
>尼

無心睡眠 。。無唱哂全首,點解無夢伴

Jw果首歌呢???
No dvd????

回復 15# Cklababyk

DVD sales on Feb

出DVD先買啦咁

Everyone's attention is caught by 7. 激心中(24 HERBS合唱)
舞來舞去 不日內開始錄音。

Rundown
誰明浪子心 (王傑cover)
大哥
錯過你
情人 (Beyond cover)

夢伴 (梅艷芳cover)
無心睡眠 (張國榮cover)
激光中 (羅文cover) with 24味
Wonderland with 24味

我願意 (王菲cover)
離家出走
如水
街燈晚餐

Happy (Pharrell Williams cover)
八九十
Lonely (草蜢 cover)
殘酷遊戲
男人信什麼 with JW
讓我跟你走 (彭羚cover) by JW

愛不完 (劉德華cover)
一夜傾情 (黎明cover)
分手總要在雨天 (張學友cover)
我為何讓你走 (郭富城cover) with 李治廷
李香蘭 (張學友cover) by 李治廷

愛在天地動搖時
陰天假期 with 鄭欣宜
愛與痛的邊緣 (王菲cover)
愛如潮水 (張信哲cover)

Encore
My Love My Fate
You're always everything to me
心亂如麻
默契 (鄭秀文cover)
就算世界無童話

睇番rundown, 三首無左,夢伴,Happy,讓我跟你走

有d失望

Rundown
大哥
錯過你

無心睡眠 (張國 ...
one3one4loveyou 發表於 2015-1-22 09:17

可能出dvd果時係完整版

蘭B IG

開心呢,希望有錄食薯片睇啦
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

蘭B IG

開心呢,希望有錄食薯片睇啦
kk8733 發表於 2015-1-22 17:38

我唔開心,你早幾日話我po流嘢
02 著地 - 鄧麗欣

我唔開心,你早幾日話我po流嘢
hinz 發表於 2015-1-22 17:56

對不起。。。我知錯啦

對不起。。。我知錯啦
kk8733 發表於 2015-1-22 18:16

哈哈哈 講笑
02 著地 - 鄧麗欣

以為AMUSIC 唔出DVD 添.
DVD必買,希望有埋SAMMI 啦
我們都是這樣長大的
人大了 難得放肆地笑   才會懂 煩惱盡量忘掉
而患病這刻 才發現極渺小   學會珍惜了

希望今次D製造唔好咁HEA啦
今次算唔算係甲音樂幫LAN B出既最後一只碟呀???

衛蘭決定好留唔留翻係AMUSIC未?
一棵樹要成長得茂盛,根一定要札實。無論我去到哪裡,我都會記住,我的母語是廣東話。我只愛廣東歌

ITunes 有得聽,好正呀

誰明浪子心好正,蘭蘭好ROCK

封面冇電單車,嬲

希望今次D製造唔好咁HEA啦
今次算唔算係甲音樂幫LAN B出既最後一只碟呀???

衛蘭決定好留唔留翻係AMUSIC未? ...
Kenny 發表於 2015-1-22 22:04

肯定唔會係最後一隻,因為一定有新歌加精選

kk8733 發表於 2015-1-22 23:47

嘩,即刻上去聽先!thx for the news ar

封面冇電單車,嬲
hehehaha 發表於 2015-1-23 00:03

話唔定DVD or Blueray 有超大部電單車做封面呢haha

幾錢啊 有冇海報呀

上次E11買咗7隻 冇乜錢剩
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

SAMMI 應該冇咁快.
我係話janice concert 希望收錄埋sammi 做嘉賓果part就好.
我們都是這樣長大的

買左喇, 街邊D CD鋪, 108蚊無野送~睇住D貨一箱送到CD鋪, 有20隻

買左喇, 街邊D CD鋪, 108蚊無野送~睇住D貨一箱送到CD鋪, 有20隻
one3one4loveyou 發表於 2015-1-23 15:35

咁平, E11一隻都賣115
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

咁平, E11一隻都賣115
風見志郎 發表於 2015-1-23 16:32

E11有poster送,呢隻無呀

ITUNES Today Top album No.1!!!!
勁開心

點解唔係DVD?

點解唔係DVD?
ka81990 發表於 2015-1-23 20:35

DVD and Blueray就黎會出,請耐心等候

kk8733 發表於 2015-1-22 23:47

呢首真係正到一個點

呢首真係正到一個點
PY79 發表於 2015-1-24 06:12

係呀,我都勁鍾意衛蘭唱誰明浪子心,好Q正

肯定唔會係最後一隻,因為一定有新歌加精選
one3one4loveyou 發表於 2015-1-23 00:51

即係黎明收收埋埋D歌仲唔出???真係莫非等到滿約個下先出
一棵樹要成長得茂盛,根一定要札實。無論我去到哪裡,我都會記住,我的母語是廣東話。我只愛廣東歌

即係黎明收收埋埋D歌仲唔出???真係莫非等到滿約個下先出
Kenny 發表於 2015-1-24 12:12

一定有,仲好大可能有好多.
對上一次出精選已經係2009年年尾,中間咁多歌,出新歌加精選係極大可能喇
何況JANICE D碟不嬲勁賣得,實會幫佢出

Rundown
大哥
錯過你

無心睡眠 (張國 ...
one3one4loveyou 發表於 2015-1-22 09:17

cut左三首都好聽, 尤其Happy同JW

反而悶爆下半part完整收錄z_z
SSN Chart (29 Mar)  冠軍: 回復原廠設定 - SADJAY  |  亞軍: Control Freak - 小塵埃

有得試聽啦,希望大家支持正版

有得試聽啦,希望大家支持正版
kk8733 發表於 2015-1-24 21:31

成個演唱會翻唱既歌最愛就係呢首,第二係愛如潮水,第三係默契:)

我為何讓你走(李治廷)  毛毛AARIF 唱得好柔情
李香蘭(李治廷)  叫都好正,好YUMMY

成個演唱會翻唱既歌最愛就係呢首,第二係愛如潮水,第三係默契:)
one3one4loveyou 發表於 2015-1-25 02:27

我鍾意情人, happy
SSN Chart (29 Mar)  冠軍: 回復原廠設定 - SADJAY  |  亞軍: Control Freak - 小塵埃

iTunes 排位前5名:愛如潮水,默契,誰明浪子心,情人,陰天假期:)

今期FACE 話JANICE同JILL 考慮緊加盟前助手阿端與前英皇高層KITTY 媽合資的新公司"花火音樂"
旗下藝人包括李逸朗,文恩澄,應昌佑,黃愷傑.
但佢地仲放緊假旅行,仍未落實簽約.
我們都是這樣長大的