返回列表 發帖

鄭融不滿星娛樂偏心關心妍:唔講咁多,我諗住轉換環境。

鄭融最近幾個月好少喺樂壇蒲頭,搞到網友喺討論區開帖:「尋人啟事:鄭融去咗邊?」有網友仲好抵死咁留言問膚色黝黑的鄭融:「係咪去咗菲律賓發展?」記者收到消息,鄭融原來舊年年尾同星娛樂約滿,結束六年賓主關係,唔怪得呢幾個月好似消失咗咁啦。

噚日記者打電話畀鄭融,佢話:「我同舊公司係完咗約,0依家傾新公司,呢段時間有啲工作喺內地商演,農曆年會去美國做嘢,多謝關心。」問係咪因為合作得唔開心所以走?鄭融否認:「梗係冇,我同星娛樂大老闆薛生(薛嘉麟)關係好好,之前工作遇到困難都會同佢傾。」

關係好點解唔續約?鄭融依依哦哦話:「唔講太多,自己唔叻講嘢,交代咗離開就OK,我諗住轉換環境啫。」係咪覺得公司偏心關心妍?佢話:「我都走咗,唔講咁多,每個人轉公司都有呢啲新聞。」鄭融收線後再打畀記者,再三強調:「薛生真係好好,幫我搞演唱會,我喺星娛樂嘅時候,《非凡人生》都係一首好好成績嘅歌。」

吾怪得上年明明開始做新碟
又錄左3,4首歌
哎呀反應都幾好
興趣班拍好MV準備plug又突然抽起

鄭融轉過3間唱片公司
留得最耐係星娛樂
吾好再咁任性
Top 3
1.3AM - AGA
2.天敵  - 衛蘭
3.他狠過你(Live Version) - 容祖兒
3.
</strong>

邊到有偏心關心妍呢幾個字
係都係偏心張智霖先啦

究竟上到紅館未

簽名被屏蔽

咁突然…隻碟做好幾首歌就無得再做
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

呢條友玩夠浮潛未?
單數年浮面 雙數年潛水^^
不如佢轉做職業跑手啦,唔知佢黎緊半馬可唔可以sub2呢 <3
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

前排上大陸參加歌唱比賽

仲諗住聽興趣班
依家真係等新曲+精選(如果星娛樂肯出)

1分 tks
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

其實佢鬼妹仔性格幾可愛,好直率

偏心關心妍都正常, 佢又係師姐(唱歌年資上)
最大問題應該係嬲無紅館
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 告訴我 - 林欣彤

偏心關心妍都正常, 佢又係師姐(唱歌年資上)
最大問題應該係嬲無紅館
kevinlai1621 發表於 2015-1-21 10:19

但九展飛都散唔到喎

動新聞聽佢語氣又吾係好嬲
佢話星娛樂係好開心
同薛生開心吾開心都分享到
Top 3
1.3AM - AGA
2.天敵  - 衛蘭
3.
</strong>

唔明成日點解D報道係內容不對題-_-
Nick's Music Selection 2024 (Week 20)
1. Chosen Family - COLLAR  2. 一路以來 - RYOTA 片山涼太  3. 也許沒有未來神 - per se

針對美心post...
星娛樂幾時有偏心關心妍?

前排上大陸參加歌唱比賽
rubylovessss 發表於 2015-1-21 09:39

參加珠江台粵唱粵響,但可惜兩場已經被淘汰

回復 16# jun518

楊思琦foul左之後轉左佢嘛

「係咪去咗菲律賓發展?」
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

珠江台D节目都好参加嘅?
Pick me Pick me up
我的梦境 等你 唤醒
这美丽 将要因你 亮起

融姨入行都12年....仲係浮浮沉沉咁
我係佢會定落黎做更多自己想做既事

我喺星娛樂嘅時候,《非常人生》都係一首好好成績嘅歌。

新歌?????

興趣班wyman填詞wor
仲諗住會plug
咁轉公司姐係會唔會plug?

張紋嘉:不滿星娛樂偏心關鄭融,BLABLABLA
張惠雅:不滿星娛樂偏心關鄭融,BLABLABLA
黎美言:不滿星娛樂偏心關鄭融,BLABLABLA
李安豪:不滿星娛樂偏心關鄭融,BLABLABLA

珠江台D节目都好参加嘅?
阿田 發表於 2015-1-21 11:43

簡直就係老坑節目...參加噶基本都系過氣歌手...仲有成班阿姨做評委

佢轉過好多間唱片公司wor
Dear flop Gin Lee,your  songs are very bored&low!>_<

有邊間大公司仲有資源簽佢

只想同融姨說聲 "加油"

這是我的人生嗎

融E你可以轉去邊間而有力捧你

哎呀!坐到背脊好痛!!

這是我的非煩人生嗎?

距浮浮沉沉咗咁耐 再過多幾年仲唔上位應該就out喇...

BTW,
鄭融:不滿星娛樂偏心關心妍,結束六年賓主關係。
張敬軒透露:唔會係佢,暗示許廷鏗係最受歡迎男歌星
呢d標題系咪你自己作噶 睇新聞都無呢層意思...
年度推介:
AGA - MAD
關智斌 -  乾爹

BTW,
鄭融:不滿星娛樂偏心關心妍,結束六年賓主關係 ...
CBY0710 發表於 2015-1-21 13:19

咁又真係作得幾好@@
Nick's Music Selection 2024 (Week 20)
1. Chosen Family - COLLAR  2. 一路以來 - RYOTA 片山涼太  3. 也許沒有未來神 - per se

BTW,
鄭融:不滿星娛樂偏心關心妍,結束六年賓主關係 ...
CBY0710 發表於 2015-1-21 13:19

原標題:
網友開帖尋人 鄭融約滿玩失蹤
Top 3
1.3AM - AGA
2.天敵  - 衛蘭
3.
</strong>

篇文無 credit 我以為樓主自己作
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

關家姐害埋我菲傭無左份工
Happy and Blessed.

呢個標題已經唔係標題黨咁簡單 已經係完全失實
鄭醜完全無講過
我又作個題「怕占中暴徒 鄭融停出碟」咩
SSN Chart (10 May)  冠軍: 深閨 - 盧瀚霆  |  亞軍: 逐流 - 逆流

鄭醜完全無講過
我又作個題「怕占中暴徒 鄭融停出碟」咩 ...
John 發表於 2015-1-21 13:59

笑左-_- lock post 前一分

KYC0347 發表於 2015-1-21 14:07

where is 鄭融:不滿星娛樂偏心關心妍,結束六年賓主關係 ??
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

鄭醜完全無講過
我又作個題「怕占中暴徒 鄭融停出碟」咩 ...
John 發表於 2015-1-21 13:59

係咪覺得公司偏心關心妍?佢話:「我都走咗,唔講咁多,每個人轉公司都有呢啲新聞。」
Top 3
1.3AM - AGA
2.天敵  - 衛蘭
3.
</strong>

係咪覺得公司偏心關心妍?佢話:「我都走咗,唔講咁多,每個人轉公司都有呢啲新聞。」 ...
KYC0347 發表於 2015-1-21 14:19

答記者「我唔講咁多」即係不滿?
咁周柏豪陳奕迅係反佔中?但周柏豪又叫年輕人生我的命 放膽做自己認為正確既事喎?
我可唔可以起題話「周柏豪:不滿佔中」?

最譁眾取寵既話 我都只會起「離巢不滿關心妍?   鄭融:唔講咁多」
又或者結合哎呀之後突然逆來順受作篇報導
SSN Chart (10 May)  冠軍: 深閨 - 盧瀚霆  |  亞軍: 逐流 - 逆流

下。。。原來樓主亂作標題呀。。。救命呀。。。

依家先知道,嚴重誤解人。。。

係記者問佢姐無話不滿

下。。。原來樓主亂作標題呀。。。救命呀。。。

依家先知道,嚴重誤解人。。。 ...
kk8733 發表於 2015-1-21 14:50

重點都係想講佢冇續約
離開星娛樂
Top 3
1.3AM - AGA
2.天敵  - 衛蘭
3.
</strong>

個電話訪問又話同星娛樂關係好
又吾講點解唔續約

記者再問系未因為公司偏心關心妍
佢話都走咗,唔講咁多

之後又要打返比記者去強調薛生真係好好
演唱會同有首好成績既歌
Top 3
1.3AM - AGA
2.天敵  - 衛蘭
3.
</strong>

有排先有新歌呵呵呵

重點都係想講佢冇續約
離開星娛樂
KYC0347 發表於 2015-1-21 15:10

重點係你亂改標題呀。。。嚴重中傷鄭融

錯了仍死撐。。。叻叻

個電話訪問又話同星娛樂關係好
又吾講點解唔續約

記者再問系未因為公司偏心關心妍
佢話都走咗,唔講咁多

...
KYC0347 發表於 2015-1-21 15:17
但佢無明確講過偏心關心妍係唔續約既原因 你咁作標題只會係誤導

但佢無明確講過偏心關心妍係唔續約既原因 你咁作標題只會係誤導
nicholashin 發表於 2015-1-21 15:33

totallly agree覺得以後寫翻原版新聞標題好d  唔系真系容易誤導/覺得老作
年度推介:
AGA - MAD
關智斌 -  乾爹

下次唔該寫番個SOURCE
THZ

非常人生