返回列表 發帖

「變臉」G.E.M.辣着星級排舞師

GEM & 張丹最新傑作

新一期《好報》踢爆自以為紅遍宇宙銀河系的「國際漿」G.E.M.,近日在香港舉行個唱牽起連番風波被眾星狠批外,G.E.M.出神入化的變臉神功,就連幕後一樣辣着!身為容祖兒及陳奕迅等紅星指定御用的星級排舞師High King,2013年曾為G.E.M.的個唱合作,但有傳High King跟G.E.M.方面反目,自此永不合作!High King接受《好報》訪問直言:「因為有人變臉囉!總之合作時明明講好我收5萬,之後有人叫我3萬蚊搞掂,所以我只係做完澳門同北京兩個站後,同佢講Bye bye,之後我唔會再接。我慶幸自己走得夠快!永遠唔會再合作!人紅咗,成個人都變晒!」張丹大吵大鬧High King說張丹和G.E.M.在參加《我是歌手2》前,為人「好Nice、乜都話冇問題」,但《我2》之後就變臉,他說:「有次張丹走上嚟我公司大吵大鬧,原因係張丹要求我唔可以接其他artist嘅騷。但係我一年前已經畀人book咗,照行規係唔能夠推,佢咁做係唔合理。呢件事之後,G.E.M.見到我即刻面左左,唔敢望我!容祖兒同陳奕迅咁紅,從來唔會傷害人,又合作得開心,唔似得佢哋咁!我都唔明點解會有呢啲artist,我諗佢哋好睇小香港樂壇,叫佢唔好返嚟香港做喇!(如果張丹再揾你合作?)再翻兜都唔會再接!有次有個廣告客上嚟傾合作,我一聽係G.E.M.,價都未問,即係話唔接,寧願嗰十幾萬都唔賺!」零粉絲即面黑另外,曾為G.E.M.2013年的個唱擔任導演、現職NowTv導演阿花,有傳當年曾同G.E.M方面發生爭執,有人以粗口問候,最後不歡而散。阿花表現得不欲多言,只說:「過咗去,我唔會再講,唔方便講嘢!」話明只專注音樂,其他事都「不在意」的G.E.M.,於周日(18日)全體工作人員在酒店舉行的慶功宴苦等至凌晨一時半,才見G.E.M.施施然現身,而G.E.M.驅車直達酒店時,儼如外國巨星來港般在缷貨區下車並即場落閘。直至凌晨3點半才離開慶功宴返回荃灣住所的G.E.M.,見到酒店門外零粉絲只有記者,即使面對鏡頭也照樣黑口黑面!據知跟G.E.M.方面同樣鬧不快的主辦單位,至今未有表態,其實是因為敢怒不敢言,據知該主辦單位之後仍要跟G.E.M.合作新加坡及美國兩站巡迴,故暫時息事寧人。

【This is MC】澳門見

以為撻著 仲諗住睇圖
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

正評 for 樓主用原裝主題
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

星勤 發表於 2015-1-23 14:11

支持呀。。

點解有人會不停亂作標題,好討厭

又,呢篇講同一件事,好詳細
http://www.ihktv.com/gem-xing-ji-pai-wu-shi.html
https://www.facebook.com/stupidmusichk
論盡樂迷,敢愛敢恨

星勤 發表於 2015-1-23 14:11

因為唔係同一個人開post 如果唔係會有「星級排舞師: 不滿G.E.M.爆粗,結束兩年賓主關係」

因為唔係同一個人開post 如果唔係會有「星級排舞師: 不滿G.E.M.爆粗,結束兩年賓主關係」 ...
nicholashin 發表於 2015-1-23 14:16

我估:「高皇上:同國際漿永不合作」
論盡樂迷,敢愛敢恨

我估:「高皇上:同國際漿永不合作」
星勤 發表於 2015-1-23 14:21
呢個無失實成份喎

以為撻著 仲諗住睇圖
John 發表於 2015-1-23 14:09

我都以為係
...

第一次坐港鐵佢好開針
無黑面啊

呢個無失實成份喎
nicholashin 發表於 2015-1-23 14:23

「國際漿:下次我會同火星排舞師合作」
論盡樂迷,敢愛敢恨

叫漿整返d 曲奇俾High King 賠罪喇
人大了珍惜今次不可有下次

其實她不僅被幕前的前輩後輩狠批,就連幕後一樣辣着!---->邊個幕前後輩敢狠批天后漿?

究竟佢要得罪幾多人先肯收手

但係好報唔係eeg旗下雜誌咩?
nonkul

G.E.M.扮大牌臨場壓價
合作無間排舞師不歡而散
Top 3
1.3AM - AGA
2.天敵  - 衛蘭
3.他狠過你(Live Version) - 容祖兒
3.
</strong>

其實國際漿未上我是歌手2 已經比人話佢串串摃

國術變臉學成歸來

唔想佢步蔡楓華後塵

唔想佢步蔡楓華後塵
l00540 發表於 2015-1-23 14:59

囂漿同楓癲係兩回事黎嘅
論盡樂迷,敢愛敢恨

其實國際漿未上我是歌手2 已經比人話佢串串摃
wchild 發表於 2015-1-23 14:54

其實佢未出道之前已經比人話佢串串貢

「後來張丹成功搭到路俾 G.E.M.參加《我是歌手 2》,幫佢打入內地賺到唔少,所以 G.E.M.先至肯加監。今次張丹擺明車馬同香港傳媒開拖, G.E.M.都唔敢出聲,因為仲有八年約,嘈完都走唔到。所以佢喺網誌寫話『除了音樂,我甚麼都不在意。』都係叫自己唔好理咁多。」知情者說。

明知個經理人賤都仲加監咪死蠢囉
而家啲香港人係咪唔識寫字
>吾
>甘
>米
>尼

佢串串貢都起碼佢真係靠自己把聲唱紅, 冇靠大公司同傳媒關係壟斷, 唱紅左衝出香港, 完全冇阻住其他歌手搵食, 係公平競爭, 好過有天后出塑料歌霸住D大獎, 多年黎利用所屬集團嘅旗下媒體同刋物抹黑所有有競爭力嘅女歌手, 完全係阻住樂壇嘅正常運作, 一步步將樂壇推向滅亡

到底真係佢個人惡頂定經理人問題真係無人知
不過…我知佢真係好辛苦 想同佢講聲加油
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

張丹走上嚟我公司大吵大鬧,原因係張丹要求我唔可以接其他artist嘅騷。呢件事之後,G.E.M.見到我即刻面左左,唔敢望我!
個經理人真系人間極品
年度推介:
AGA - MAD
關智斌 -  乾爹

人红咗識得耍大牌是常識吧

佢串串貢都起碼佢真係靠自己把聲唱紅, 冇靠大公司同傳媒關係壟斷, 唱紅左衝出香港, 完全冇阻住其他歌手搵食 ...
Korwyn 發表於 2015-1-23 15:52

後半part極度認同

佢串串貢都起碼佢真係靠自己把聲唱紅, 冇靠大公司同傳媒關係壟斷, 唱紅左衝出香港, 完全冇阻住其他歌手搵食 ...

咁都可以轉移視線
唔知鄧紫棋淨派兩首歌就可以得到全球勁爆大獎係咪又係公平競爭 係咪又叫推動樂壇呢

唔通你依家仲覺得頒獎禮D獎仲好有影響力?
learn from the past

咁都可以轉移視線
唔知鄧紫棋淨派兩首歌就可以得到全球勁爆大獎係咪又係公平競爭 係咪又叫推動樂 ...
賴爽 發表於 2015-1-23 17:53

對上一年就話容姨好努力開左個演唱會,應該佢拎;2014年佢幾乎乜都無做,只plug得兩首反應劣評如潮既歌,
仍然話佢應該拎既人,呢個講法對其他好努力、取得好成績既女歌手公平嗎?佢憑咩拎??憑2首爛歌?點講都講唔通。
講到底,都係憑佢累積既樂壇一姐地位,加財雄勢大、不惜代價造勢搶獎既公司係背後大大力發功。容姨2014年真係唔值得拎!
曾經有幾年有不同女歌手做到成績好過佢,仍然係佢拎最女;有一年,佢出張銷量不佳、無hit歌既國語碟,又係佢橫掃各大獎贏曬。

佢賴死不退繼續霸獎,阻住人上,以勁差成績厚顔繼續連環掃大獎,同當年劉華年年爭獎,結果被電台高層忍不住公開批評,一樣咁黑人憎。
過去已拎9次最女都不肯退,第10次仍要爭贏,好過分,對樂壇亦不健康!幾時聽過其他地方有歌手拎10年?
最恐怖係佢仍要繼續拎,懶理你地樂迷不認同。以佢一姐地位及公司財勢撐腰,佢要拎多5年、10年都得。大家放長雙眼睇佢可以拎到幾時。

對上一年就話容姨好努力開左個演唱會,應該佢拎;2014年佢幾乎乜都無做,只plug得兩首反應劣評如潮既歌, ...
Korwyn 發表於 2015-1-23 18:14

留言之前可唔可以望下個主題先,
要幫鄧紫棋護航有好多方法,
唔洗咁急捧住另一個 cm 女神行出嚟搞到大家轉移視線插另一個歌手喎

要講值唔值既,可以由 1999 年容祖兒出道慢慢講起,
都係個句,獎佢袋左,你出個千字文,萬字文結果唔會變,

唔好睇得呢個世界咁簡單,
呢個世界唔係你努力就會有人讚賞,
就算個獎讓左出嚟,都唔一定係你心入面想個個人拎,
你要一個完全持平既結果,香港樂壇一世都唔會有,

周柏豪拎完男金,
有人信服都有人會鬧,

同樣容祖兒拎獎,
都係有人信服有人會鬧,

世界唔會得一個立場,與其成日去鬧,
不如真心去推動下香港樂壇,
得閒係你 FACEBOOK 分享下啲好聽既歌,
買下碟睇下演唱會支持,
我諗個歌手會更加開心。

唔係話你講邊個歌手唔值唔好,
而係頒獎禮都告一段落,
你可以每一日都充滿怨恨,
不停留戀 2008 邊個值女金、2010 邊個值最女、2012 邊個值最優秀流行女歌手,
但結果係唔會改變呢個都事實,
未來係點唔清楚,
就算一個歌手拎十年,拎一百年都好,
係四台既選擇唔係 CM 會員們既選擇,
你可以寫信去話賽果不公,
又或者係高登/大型網站貼文去得到傳媒既關注,
再利用傳媒去監察返四台。

係 CM POST 文真係無咩用,
呢度只係得播放率會有人留意。

2015 都到喇,
有想法有信念去改變香港樂壇係好,
但用既方法要正確先改變到

點解明明係講緊宇宙漿
都可以去番美祖到
所以呢……美祖做cm女神 真係當之無愧

點解明明係講緊宇宙漿
都可以去番美祖到
所以呢……美祖做cm女神 真係當之無愧 ...
小豆町 發表於 2015-1-23 19:02

人地依家既target就係要讓美祖在cm所有POST無處不在嘛,其實今年至少新城同叱咤既女金都放左手啦,btw起呢度討論呢個問題唔適合,頒獎禮POST已完
learn from the past

漿丹咁努力幫漿漿斷六親一定係有陰_
定係想同漿漿起返條獨家村嘎?

此POST係講GEM 唔係講美祖
有咩事請去隔離POST
唔該唔好咩事都拉其他人落水 THANKS~
再者 LOCK POST

下?又會搵美祖同吹神黎比嘅?
邊個好邊個唔好有眼睇

容祖兒同陳奕迅咁紅,從來唔會傷害人,又合作得開心,唔似得佢哋咁!我都唔明點解會有呢啲artist,我諗佢哋好睇小香港樂壇

究竟佢要得罪幾多人先肯收手
lemontea1069 發表於 2015-1-23 14:31

佢快D衝出地球上宇宙啦

On9
雖然對容祖兒first impression不嬲麻麻
但起碼我唔會覺得佢賤格
反而gem就真係世界級
自稱基督徒,但根本係個pk

有無人發夢見過_ 講黎聽下係咩夢

我就發夢見過佢同記者夾埋黎炒作喇 特登叫人影佢拍拖

他說:「有次張丹走上嚟我公司大吵大鬧,原因係張丹要求我唔可以接其他artist嘅騷。但係我一年前已經畀人book咗,照行規係唔能夠推,佢咁做係唔合理。呢件事之後,G.E.M.見到我即刻面左左,唔敢望我!容祖兒同陳奕迅咁紅,從來唔會傷害人,又合作得開心,唔似得佢哋咁!我都唔明點解會有呢啲artist,我諗佢哋好睇小香港樂壇,叫佢唔好返嚟香港做喇!

笑而不語。

BTW雖然GEM被人講到咁寸,但佢全憑實力走紅,無偷無搶。唔會打壓其他歌手鞏固地位,搶其他人努力成果。
你覺得人寸可以唔同佢合作,但佢絕對唔會整死或寫衰對佢有威脅嘅人。
簡單講佢唔害人。所以唔覺得作為觀眾,有乜好批評佢。

On9
雖然對容祖兒first impression不嬲麻麻
但起碼我唔會覺得佢賤格
反而gem就真係世界級
自稱基督徒,但根 ...
Lewis 發表於 2015-1-23 22:44

又唔怪得既... 認錢唔認人好正常 不過可以寸到出面 系所有傳媒都咁 就真係第一次見~
系佢出道仲撐過佢 而家諗番起都真係硬的~
Nick's Music Selection 2024 (Week 13)
1. 白髮齊眉 - 鄧小巧  2. 過電 - 張蔓姿  3. Diff. - Gin Lee

笑而不語。

BTW雖然GEM被人講到咁寸,但佢全憑實力走紅,無偷無搶。唔會打壓其他歌手鞏固地位, ...
kayzzz 發表於 2015-1-23 23:24

你覺得香港樂壇有乜人因為gem構成左威脅?

答案係無,因為佢已經死左番大陸奶共
同埋佢成日搏見報,利用yoga 金秀賢都唔叫傷害人?

令人非常厭惡,失望既歌手
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

留言之前可唔可以望下個主題先,
要幫鄧紫棋護航有好多方法,
唔洗咁急捧住另一個 cm 女神行出嚟搞到大家 ...
賴爽 發表於 2015-1-23 18:51

所以真係千祈唔好袋住先
如果唔係就要「被接受現實」
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

宇宙漿d pr策略真系好獨家村
可能見前幾年正正常常紅唔到,
近依兩年癡鬼咗線,反而又上到報紙,雖然系俾人插到上天花板
尋找一息間的美好。

I think it may be be GEM, but her manager lor...
舞來舞去 不日內開始錄音。

笑而不語。

BTW雖然GEM被人講到咁寸,但佢全憑實力走紅,無偷無搶。唔會打壓其他歌手鞏固地位, ...
kayzzz 發表於 2015-1-23 23:24

時間會證明一切有幾多人信謝安琪同陳奕迅

個時謝安琪比人講得最多
除左陳奕迅咪就係整容

咁謝安琪有無整容先

容祖兒以前都比成日蘋果唱衰啦
楊千嬅、鄭秀文都唔少喎
而家咪又係上到位

自己上唔到位又賴邊個邊個真係好霸道

時間會證明一切有幾多人信謝安琪同陳奕迅

個時謝安琪比人講得最多
除左陳奕迅咪就係整容

咁謝安琪有無整容先

容祖兒以前都比成日蘋果唱衰啦
楊千嬅、鄭秀文都唔少喎
而家咪又係上到位

自己上唔到位又賴邊個邊個真係好霸道
賴爽 發表於 2015-1-24 07:31

嗱嗱嗱,你唔好離題呀。我句句都回應緊GEM篇報導㗎,你唔好off topic.
本身對GEM無感覺,係見佢有個世界級經理人先講幾句。但預期佢好快見底,佢自己造嘅歌唔見得好聽。

OT:唔知點解你拉謝安琪落水?搵晒篇報道都揾唔到佢個名。(版主係咪要做嘢?)
唔該唔好轉移視線啦。不過你講開又講下。
真心信Kay無整容,你話盲目都好,你睇翻高登佢由17歲到依家個樣係無乜變。有次係街見到佢,個雙眼皮我好清楚見到成pat雙眼皮膠水。

反OT:
同埋我無指名道姓話邊個打壓邊個喎。
只係想講就算GEM(或其他人)被打壓後上到位,唔會合理化雜誌(同背後勢力)寫衰人嘅行為,害人嘅本質始終係害人。唔好邏輯謬誤。Thanks.

查實佢明唔明咩叫 凡事留一線 日後好相見 呢句說話呢?
我唔明佢得罪咁多既好處係乜???
鞏固佢宇宙神級地位?
一棵樹要成長得茂盛,根一定要札實。無論我去到哪裡,我都會記住,我的母語是廣東話。我只愛廣東歌

得罪媒體,gem幾大都行無遠拉,經理人都系極品