返回列表 發帖
「成也黎明,敗也黎明」
呢句真係好總結到janice 11年嚟嘅路.....

hehemamama 發表於 2015-1-25 20:45

應該是有人敗在吸毒,唔自愛。之前黎生對佢很高期望,吸毒之後浪費哂黎生一番心血,唉

好羅終於約滿走人,黎生終於脫苦海,做呢d野吃力不討好,又費心力,對黎生未嘗不是一件好事!

反而想知A Music呢個LABEL會點行落去~~
kenny1102 發表於 2015-1-25 20:48

amusic 轉型做製作,上年同林生合作開新公司邀請外國歌手演唱,今年3月又舉辦Pitbull Live in Hong Kong 2015,講真做呢d好過做唱片,歌神訪問都說做一張唱片蝕一張,製作費越大就蝕得越多。

上年9月黎生又出席寰亞集團與韓國SM集團在北京人民大會堂舉行結盟記者會,合作做音樂電視電影!所以唔使擔心amusic會執笠,見到開帖樓主都好關心說amusic開完janice演唱會後會收檔,黎明低調大家唔知都正常嘅,大家去擔心janice前途先啱!希望不會再見到老作雜誌當真又貼上來(雖然看內容需要積分才可瀏覽),然後跟貼留言話黎生amusic甚麼甚麼......

其實都係
仲有阿端之前雜誌都講到佢唔係咩好野 話lanb變成xx姊妹花都係同佢有關
黎生既管教方式可能同其他公司好唔同, 但無論千嬅Janice JW到Janice Man都係讚佢好人
A Music音樂上既問題某程度上係出於細公司, 限米煮限飯, 下下要靠雷生, 又無乜關係
John 發表於 2015-1-29 02:21

還有是09年日本吸毒事件後被爆出來,有人07年底接受英語娛樂網站
訪問,是阿端那年開始帶壞兩姊妹,除了自認吸過毒,還埋怨黎生迫他們扮純情,還說對吸毒不後悔,真是服了佢兩個,到09年妹妹日本出事,難為黎生要處理她蘇州屎,為她奔波出錢出力,之後當然妹妹被解約,黎生對她們可謂仁至義盡,之後黎生都心淡,半放棄,由得janice 休息期間變肥,黎生又俾佢剪短頭髮,之後2次janice演唱會都唔去,總之黎生無欠佢,對得起她們兩姊妹,今年約滿都幫她開演唱會好頭好尾。

07年xx女星新聞個陣, 雜誌都爆左好多料, 矛頭係指向阿端搞到xx姊妹花行為異常精神恍惚
當然係咪A Music ...
John 發表於 2015-1-29 04:12

唔系好明你07年雜誌爆左什麼,所以不說了,是不是雜誌封面暗示兩姐妹在後樓梯交易呢單,雜誌內容嘅野看看就算,但我贊成牛唔飲水唔禁得牛頭低, 自己定力夠,人地點都影響不到你,但無論什麼原因.都不要去吸毒呀,累人累己。

就是有這些報道傳出,兩姐妹都唔知死,才發生日本事件,黎生應該都知兩姐妹壞習慣,如果唔系都唔會雪藏她,但之後都沒改善.兩人唔珍惜都沒辦法,到妹妹犯法先知死。捧紅她又話壓力大,唔紅又俾人話黎生唔識捧人,好人難做。

說A Music咁頹,他旗下藝人都說可能黎生做過藝人,明白藝人想法,所以和他合作好舒服。當然都要看藝人積唔積極,有人想做都沒機會,有人大把機會又唔珍惜,現在新一代藝人好有性格,唔似以前藝人咁捱得苦,很珍惜所有機會,又勤力,所以黎生將公司逐步轉型是正確的,捧新人真系自己攞苦嚟辛。

簽約後無聲氣 小春被指怨黎明阻搵食

陳小春近年長駐內地拍劇,佢上周二(3月24日)現身香港,為電影《樹大 ...
hinz 發表於 2015-3-29 22:47

陳小春已經約滿離開好正常,同時離開咗向華強嘅中國星自組工作室又唔講,不做功課出過唔止一首歌曲,又有合唱歌。睇新聞話小春返大陸拍劇搵奶粉錢,和上大陸做真人騷,現在都好難聽到唱片可以搵到錢。

李冶廷仲係黎生的公司,正在播放大陸真人騷《花樣姐姐》就有他上唱片公司的片段,人都未約滿就寫離開,應該寫埋李冶廷簽了邊間大陸公司先啱。

黎生現在係大陸拍緊戲,又未上映就知爛戲,為踩而踩就是呢d。

簽約後無聲氣 小春被指怨黎明阻搵食

陳小春近年長駐內地拍劇,佢上周二(3月24日)現身香港,為電影《樹大招風》做宣傳,而今日(3月29日)有報道指,小春當日同班幕後吹水交換近況,佢狂呻簽咗俾黎明三年,只係出過一首歌咁大把,暗指黎明阻住佢搵奶粉錢。

日前小春自爆話想追多個,經濟負擔將越來越重。

黎明一直都無心棒旗下藝人,例如衛蘭、JW近年影都唔見。

報導指小春一直都想繼續唱歌,而黎明簽約應承幫佢重返樂壇,為佢出碟及開演唱會,點知後來一項都無兌現過。後來老婆應釆兒生咗Jasper,小春想多啲時間留喺香港,享天倫之樂,當時有唱片公司搵過佢密斟,但因為有約在身而告吹,令小春好後悔簽咗俾黎明!

其實黎明間A Music近年轉型主辦外國歌手演唱會,對旗下藝人愛理不理,個個都走得就走,例如李治廷簽內地公司,Janice Man、千嬅亦約滿即走,黎明近年都自身難保,要接拍內地啲爛戲搵銀。

所以話,人人都有創業夢,但唔係人人都適合做老闆!
hinz 發表於 2015-3-29 22:47

馮仁昭四圍超:小春數字回應唔妥Leon

陳小春離開咗向華強嘅中國星之後,自己搞咗間工作室,而之前佢同黎明(Leon)嘅A Music簽3年合約亦都約滿。最近有周刊報道話小春唔滿意Leon阻佢搵奶粉錢,呢3年間工作少之又少,得一首單曲,當初幫佢出碟開騷嘅承諾亦冇兌現過。小春噚日透過短訊回覆呢單報道,佢只係留咗5個數目字,就係「95087」,即刻話報道九唔搭八。