返回列表 發帖

<<the 10th kkbox Music Award>>節目

有無人有睇@J2? 中途先睇到
但係係甘見到畢書盡間公司既人係甘唱歌
明明頒緊年度新人 覺得懊惱...

睇咗dd
巧kai針睇到榮浩bb唱 K歌之王+喜劇之王

睇緊

JJ!!!!!!!!
等咗你出場好耐啦

JJ 終於出場

A Lin 是重點

台下面嗌浪漫血液好大聲
好彩有唱

cut咗小酒窩嬲豬囉!!!

小酒窩清唱呢

第十屆 KKBOX 風雲榜年度榜單

十大風雲歌手
A-Lin
a MEI (張惠妹)
丁噹(Della)
五月天 (Mayday)
田馥甄(Hebe)
周杰倫 (Jay Chou)
林俊傑 (JJ Lin)
陳奕迅 (Eason Chan)
蔡依林 (Jolin Tsai)
蕭敬騰

年度風雲獎項
年度最佳新人  陳彥允
年度獨立創作精神獎   滅火器

年度西洋歌手   Maroon 5
年度日語歌手   ONE OK ROCK
年度韓語歌手   SUPER JUNIOR
年度粵語歌手   鄧紫棋 (G.E.M.)
年度台語歌手   江蕙

年度最佳電影原聲帶   等一個人咖啡 電影原聲帶
年度最佳電視原聲帶   繼承者們電視原聲帶

JJ壓軸 仲清唱左幾首歌
好正^^

張學友做 opening 仲以為有咩特別獎俾佢
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

笑到我收唔到聲呀 HELPPPPPPPPPPP!!

笑到我收唔到聲呀 HELPPPPPPPPPPP!!
kwanie 發表於 2015-2-8 23:51

x2!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!成年只係出左一首粵語作品
仲要係翻唱
真係好實至名歸

頒獎禮是否所有得獎都結果是計台灣kkbox下載率,年度最佳都一樣??

x2!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!成年只係出左一首粵語作品
仲要係翻唱
真係好實至名歸 ...
CunninG 發表於 2015-2-8 23:55

因為台灣 kkbox 將成隻精選當左廣東歌計
加埋月榜週榜日榜《喜歡你》幾個月冠軍無郁過
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

仲要係翻唱
真係好實至名歸 ...
CunninG 發表於 2015-2-8 23:55

粤語歌手 都可以包埋國語歌嘅

雖則大家都無認可佢係粵語歌手

JJ!!!!!!!!
等咗你出場好耐啦
ed8671ed 發表於 2015-2-8 22:18

賈曉晨
本週冠軍歌: 白髮齊眉 - 鄧小巧

粤語歌手 都可以包埋國語歌嘅

雖則大家都無認可佢係粵語歌手
chanchan0909 發表於 2015-2-9 00:18

要拍片啦
明明是國際歌手 downgrade 左做粵語歌手
本週冠軍歌: 白髮齊眉 - 鄧小巧

xxxxx1205 : 你地加大力度反,佢就繼續紅

唔抵得呀???