返回列表 發帖
學 KING SIR 嗄?

BTW 有冇人去開 MK 商場 eg. CHIC 之堡
但而家越黎越少男裝 ...
Our_Souvenir 發表於 2015-2-26 01:36

越黎越少男裝,變成點???

你地買咁多名牌既
我通常去幫襯mk小店
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

26吋腰係唔係傻嫁
我都唔知係幾多年前既事

衫其實我都冇乜點特別買
通常都係一次過平買一大堆
不過我好鐘意著紅色再配黑色/白色<3
簡單易襯
啊啊啊~ 我好想買番條白色SLIMFIT~
但係買左實比人小話做乜買白色洗死人

回復 44# Nicholas
我都只係個學生,靠補習
不過之前識人有途徑買平d
不過佢走左,所以我呢大半年都無再買過fried perry

回復  Nicholas
我都只係個學生,靠補習
不過之前識人有途徑買平d
不過佢走左,所以我呢大半年都無再買過f ...
CunninG 發表於 2015-2-26 07:32

哈哈@@ 我自己就鐘意美牌
上年好紅既been trill 都仲有一大堆未開- - 因為上兩三個月太凍了 著唔到短袖
不過今年好似興D 非LOGO TEE 所以過年買左件play 既細LOGO TEE
平時D褸就鐘意襯純色 紅白黑藍 乜都有
唔好以為好貴 褸大多都係系H&M買
袋就可以襯superdry
係貴就貴D 不過都無GREGORY呢D MK牌咁貴— —

如果想買件OK D既 又貴少少既 SHOW OFF一下既話
我會揀 5CM 或者 D MOP買
呢排D MOP有折同好多野大減價 1280 => 680 STH LIKE THAT

我自己覺得襯衫呢家野
睇你係想突顯D乜 你想突顯個袋 咪成身著純色D 個袋就自然突顯到
衫 褲 鞋既話 都係同一個道理去突顯 我自己個人心得
Nick's Music Selection 2024 (Week 13)
1. 白髮齊眉 - 鄧小巧  2. 過電 - 張蔓姿  3. Diff. - Gin Lee

大家好有米 孤陋寡聞既我唔識好多你地提到既牌子
留名睇下有咩襯衫方法o岩我

三個字: 接受唔到
Kyle_ 發表於 2015-2-25 23:39

其實都係睇人點著

Me 平時都係tee + 牛仔褲/杏色斜布褲+ 高筒襪 + camper/Birkenstock 鞋
偶爾都會shirt 衫+ 冷衫

買衫多數喺chocolate,不過多數等大特價狂數
Cotton on 買過一次個quite 好差,洗兩次已經起粒粒
H&m 便但款唔靚
有件衛衣喺日本買洗一次已經變曬形

利申:人在日本準備掃貨

我中意collect point adlib
不過我都係等sales先買
點解無人講pull n bear 佢好正

其實u記除左boxer
我就係會買淨色恤衫
超好襯
U記褲都ok

我中意collect point adlib
不過我都係等sales先買
點解無人講pull n bear 佢好正

其實u記除左boxer
我就 ...
PerryXD 發表於 2015-2-26 09:20

Pull and bear 幾好U記boxer都有買過不過啲款好悶=_=
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

以前有經濟水喉射住就真係成日落chocoolate it levis 甚至poloRL
5cm同izzue d 衫真係越黎越貴x_x
想當年買條褲都好似300幾400蚊
依家........x_x

以前有經濟水喉射住就真係成日落chocoolate it levis 怎至poloRL
想當年買 ...
屮SiU霖屮 發表於 2015-2-26 09:27

邊個係你既經濟水喉?

邊個係你既經濟水喉?
nicholashin 發表於 2015-2-26 09:29

屋企人咯~唔好成日諗歪野啦:D
成日打錯字~_~

以前有經濟水喉射住就真係成日落chocoolate it levis 甚至poloRL
想當年買 ...

Izzue 貴得黎,quality 好麻麻

5cm 真係近年最愛
質地好+設計啱心水
不過堅貴
Ps試過同一日撞到三個人同我著同一件u記紅色褸{:1_9 ...
nicknicknick 發表於 2015-2-26 07:53

我最最最最僧同人撞衫
一撞我就好少再著個件 除非真係好鐘意個件衫
久而久之我都好少去買D通街都係既衫X_X
最得人驚 上兩年個時真係通街都係hollister
連個阿伯都著 唔好意思我真係接受唔到

好多牌子我都唔識。。。

想當年買 ...

其實chocoolate d quality都勁差
Tshirt著兩次起粒

我成日ff將來有經濟能力
我要換哂所有衫做fred perry

我最最最最僧同人撞衫
一撞我就好少再著個件 除非真係好鐘意個件衫
久而久之我都好少 ...
屮SiU霖屮 發表於 2015-2-26 09:34

我上次同個迎面以黎既阿伯撞衫 即時灰機左

你地買咁多名牌既
我通常去幫襯mk小店
HOTMAN 發表於 2015-2-26 02:03

但mk d小店衫質素參差....同埋有好多都東門貨

開左 :D

me襯裇衫多
btw 點睇男仔著legging
Wonders 發表於 2015-2-25 23:36

有個frd成日著以為自己好型
    其實真係好核突
>3<

5cm 買過兩件都變形 唔知咩事
U記 太多人買 而且好似愈嚟愈居家
H&M 質地其實真係好差
有個牌子 UR 其實幾好

我最中意搭配: 1. 深藍牛仔褲+淺色短袖襯衫+NB鞋
                    2. 衛衣+背心外套 + 風衣質地褲 + air force
                    3. 黑色T-shirt + 卡其色短褲 + converse/other布鞋
>3<

5cm 買過兩件都變形 唔知咩事
U記 太多人買 而且好似愈嚟愈居家
H&M 質地其實真係好差
有個牌子 UR 其實幾 ...
janickfu 發表於 2015-2-26 15:43

UR 咩黎,有無網址俾我睇下,唔該。。。

UR 咩黎,有無網址俾我睇下,唔該。。。
kk8733 發表於 2015-2-26 16:37

http://www.ur.com.cn/
不過... 係中國牌子
>3<

Tshirt著兩次起粒

我要換哂所有衫做fred  ...
PerryXD 發表於 2015-2-26 10:12

冬季買左三件外套,全部著兩次衫袖就起毛粒(唔識形容)
quality同price完全唔成正比...

不過自己又犯賤,係都鍾意買佢....
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

其實有時牌子貨未必好~
有D細細間既鋪頭D衫都唔錯 買得過<3

Tshirt著兩次起粒

我要換哂所有衫做fred perry
PerryXD 發表於 2015-2-26 10:12

因為咁樣?!

chocolate d衫同出面好似冇乜分別
但價錢又高過普通舖頭,性價比係負值 lol

想買牛仔褸
見有D女仔著幾好睇
想跟住著

我中意gu 有冇人都鍾意
好襯 又夠平 買親啲3fu鞋每件都唔過一舊水
質地可能冇咁好但真係抵著到爆 仲要而家啲yen平到cmg
下次去日本又再買過先
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

個人鍾意5cm izzue 呢d
levis fredperry呢d買唔多 覺得有d貴
h&m個款Ok 不過質量幾差下
最唔鍾意baleno 佐丹奴呢d...以前買過成日同人撞...後尾無點買

btw,自己都會買下UNIQLO 雖然性價比都唔高 不過都可以襯下衫
年度推介:
AGA - MAD
關智斌 -  乾爹

有冇人去過尖沙咀間chapel?
有時都會去嗰到買衫
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

me...講下最常見d牌子先
老款如馬莎照有, 著係幾舒服, 但揀款要小心, 但都好過nautica個d人瑞牌, 反而tommy d款有時會後生d
另外要小心揀款但有好野既仲有G二千, 其實有好野, 但揀得衰會變大陸人, zara反而麻麻
H&M料廢, 但都好過izzue個種400蚊紙質Tee, 不過真係幾易撞款
Pull & bear勝在分店唔多, 撞衫唔係太容易
Global work平一半會好D
belano只會買遮

以前都有去細舖既, 但後尾發現細舖好多時都入埋支那淘寶野, 算_數

夏天就簡單d, 著d莊tee宿tee系tee ocamp tee就算
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

越黎越少男裝,變成點???
kk8733 發表於 2015-2-26 01:50

幾乎比女裝攻陷晒囉
有 D 好似變左唔係賣衫...
本週冠軍歌: 說好的未來 - Winka 陳泳伽

有冇人去過尖沙咀間chapel?
有時都會去嗰到買衫
hehemamama 發表於 2015-2-27 01:31

買過

me...講下最常見d牌子先
老款如馬莎照有, 著係幾舒服, 但揀款要小心, 但都好過nautica個d人瑞牌, 反而tommy ...
John 發表於 2015-2-27 01:46

無買過zara
但之前做zara
著佢套suit真心覺得正
條褲cutting好好
對腳會著長左
但zara質地都同h&m差唔多
但又係到扮高檔

同意global work 半價先會買

呢條藍黑/白金裙好樣衰

有個frd成日著以為自己好型
    其實真係好核突
janickfu 發表於 2015-2-26 15:39

Totally agree

老老實實,型同柒只係一線之差

老老實實,型同柒只係一線之差
wchild 發表於 2015-2-28 10:14

所有衫其實都係睇人著

guys leggings are so 5 years ago...
collect point's quality sucks too
Zara is nice to me too much b/w tho
pull & bear d size 好難fit

CHOCOOLATE 員工半價又泥了

只須口頭提供我的員工編號 (68833) 於 2015 年 2 月 24 日至 3 月 5 日期間到下以下香港或澳門 :CHOCOOLATE 店舖購買指定服飾即享半價及指定家品四折優惠。詳情可向店員查詢, 快啲 FORWARD 給你既親友啦!ENJOY !

CHOCOOLATE 員工半價又泥了

只須口頭提供我的員工編號 (68833) 於 2015 年 2 月 24 日至 3 月 5 日期間到 ...
屮SiU霖屮 發表於 2015-3-1 13:11

其實依啲優惠係咪真係用得

其實依啲優惠係咪真係用得
harryharry 發表於 2015-3-1 13:15

年年都有~ 真的~ 用到的

我中意gu 有冇人都鍾意
好襯 又夠平 買親啲3fu鞋每件都唔過一舊水
質地可能冇咁好但真係抵著到爆 仲 ...
dongbb2332 發表於 2015-2-26 23:16

GU 真係極平… 款似UNIQLO 但係平勁多上次去日本買左勁多衫
快D係香港開番間啦 T_T (台灣上年年尾開左第一間)

GU 真係極平… 款似UNIQLO 但係平勁多上次去日本買左勁多衫
快D係香港開番間啦 T_T (台灣上年年尾開 ...
俊仔 發表於 2015-3-1 18:49

到時 HK 開左既話就係變晒日本 D 貨尾黎嗄

到時 HK 開左既話就係變晒日本 D 貨尾黎嗄
Our_Souvenir 發表於 2015-3-1 20:01

好過無 最緊要佢KEEP得住個價錢 -_,-

好過無 最緊要佢KEEP得住個價錢 -_,-
俊仔 發表於 2015-3-2 09:27

我去過台灣 GU
價錢唔係好似日本咁平
而且都幾貴下

UNIQLO 初初 D 衫都買得落
而家整下整下出 D 衫越黎越唔靚
搞到而家係 UNIQLO 只係買得落底衫 (但係日本 UNIQLO 係明顯高質 D)
而且又比自由行攻陷晒

我好驚 GU 會變做 UNIQLO 2.0

我去過台灣 GU
價錢唔係好似日本咁平
而且都幾貴下

UNIQLO 初初 D 衫都買得落
而家整下整下出 D  ...
Our_Souvenir 發表於 2015-3-2 10:42

Same!!!!
以前響uniqlo都叫買到下野
反而而家一件都買唔落 啲款唔得 價錢又唔係平
去到日本uniqlo又買到worr
上年summer去買啲chino短褲好似一舊水多啲
但返到黎香港要百五蚊至有一條x_x
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

無買過zara
但之前做zara
著佢套suit真心覺得正
條褲cutting好好
對腳會著長左
但zara質地都同h&m ...
PerryXD 發表於 2015-2-27 10:23

Zara 扮得幾成功,買過佢地一件皮褸,啲料都唔算太曳
    好h&m 小小:)
Nick's Music Selection 2024 (Week 13)
1. 白髮齊眉 - 鄧小巧  2. 過電 - 張蔓姿  3. Diff. - Gin Lee

最近買左對美boot,日日著 :O)

不過啡色boot+綠色褲個人覺得唔好睇 大家點睇

Same!!!!
以前響uniqlo都叫買到下野
反而而家一件都買唔落 啲款唔得 價錢又唔係平
去到日本uniqlo又買到 ...
dongbb2332 發表於 2015-3-2 11:01

所以其實 D 靚野係晒日本
我地果 D 只係賣剩蔗

舊年 5 月尾 6 月頭去東京
GU 果時咁岩做緊大平賣
結果 GU + UNIQLO + H&M 加埋真係勁大收穫

最近買左對美boot,日日著 :O)

不過啡色boot+綠色褲個人覺得唔好睇 大家點睇 ...
RVHOCPC 發表於 2015-3-2 16:12

襯黑褲囉