返回列表 發帖
咁啱?我尋日睇咗,不過我覺得就唔多掂,明明時間有限,但導演要講嘅嘢太多,搞到有些小進退失據,變成清 ...
林仔 發表於 2015-9-20 23:13

睇到預告其實覺得套戲一般,我最期待睇係葉導套紀念日

燈塔下的戀人 今日睇咗
好少人睇
三段感情線最好睇係師兄同心悠個Part
師兄今次都做得好好
第二好就慧敏哥 ...
rubylovessss 發表於 2015-9-20 21:30

咁啱?我尋日睇咗,不過我覺得就唔多掂,明明時間有限,但導演要講嘅嘢太多,搞到有些小進退失據,變成清湯寡水
Stephy同Fiona都不在狀態

燈塔下的戀人 今日睇咗
好少人睇
三段感情線最好睇係師兄同心悠個Part
師兄今次都做得好好
第二好就慧敏哥同Babyjohn
慧敏哥清唱個Part好好聽 第一次做戲唔錯
STEPHY同又南個PART無咩特別
STEPHY個角色無咩點發揮
笑位唔係好多
最好笑係欣宜同又南,同飾演師兄個仔
尹揚明同林俊賢兩位前輩演員都做得好好
FIONA同STEPHY 對手戲都少
可以多番D就好..
FI同小煜個PART最後最後做咗插曲
結尾都算滿意嘅..係得慧敏哥同Babyjohn SAD ENDING..

啱啱睇完沒女神探 超搞笑
笑足全場
Ald 發表於 2015-9-8 18:18

今日終於有時間去睇
講真真係幾好笑 好過之前套低能DEL愛人多多聲
笑位其實都幾多 不過估唔到會幾多黃色笑話位
先講周柏豪 雖然我真係唔係太鐘意佢D歌
但佢真係好令仔<3333333咁令仔咁高大扮乸型好岩我口味
扮又扮得幾似 可能佢現實跟本就係HEHE!!! FF下先
好想要佢D床照呀
配角最出位非呀BOB莫屬.....雖然我真係好唔鐘意依條友
但無可否認 佢個D笑位又真係幾好笑
岡本女神相比之下就差好多 某幾個位好似睇緊中學生話劇咁
MY DEAR 美之就發揮正常啦 喊位可以再好D
扮靚模全場都有笑 算係咁啦~
不過有個位要讚既係
講對白自然左好多
冇咁STRANGE 甚至好過金雞個陣時TIM
總括而言 都幾好笑既 值得一戰

啱啱睇完沒女神探 超搞笑
笑足全場

沒女神探 睇預告好似好好笑
柏豪好na型 美之唔知今次做成點
rubylovessss 發表於 2015-9-2 22:05

非典型葉念琛作品
准我喜愛的都可伸手抱抱

諗緊幾時去睇好
屮SiU霖屮 發表於 2015-9-4 01:19
記得搵埋ed一齊睇

諗緊幾時去睇好

睇左  都有笑位既

套戲完全靠ivana先救到套戲
唔劇透太多嚕><
帶起音樂 Music Onair
一個推廣本地獨立音樂的平台
https://www.facebook.com/hkmusiconair
IG:music.onair

諗緊幾時去睇好

有謝票活動 你咪睇下撞唔撞到美之囉

rubylovessss 發表於 2015-9-2 22:05

諗緊幾時去睇好

Inside Out真係好好睇呀好想睇多次!期待續集
想睇有美之美汶配音既, 實好正
Jason's Playlist 2024
Week 19 靈魂有路 - 雷同二友

今年只係睇左全力扣殺

PIXELS估唔到又幾好笑
好多笑位XDD
成套片真係好CULT
估唔到打機都可以拉到落外星人XDDDDDD

雖然冇令仔(但有令女)
但都值得一戰

其實套戲幾飛越 agloe後更係反晒高潮
青春劇當造咪跟下風 表達力差咁d 但係易明易食 冇咩文學修養係 ...
b01091018 發表於 2015-8-22 00:26

Exactly. Agloe開始我o曬嘴, 明明之前我都幾滿意, 算啦哈哈, 我同朋友講當唔係睇左本書既Paper towns, 係套咁啱叫paper towns既青春戲

破風真係想去一睇~~~~~~

由楊千嬅、古天樂、姜浩文、吳耀漢、吳浣儀等人演出,改編自真人真事嘅電影《五個小孩的校長》,唔經唔覺已 ...
remus 發表於 2015-8-21 20:17

好似聽日(22/8) 出dvd今次係千嬅首部破4500萬票房電影~
真心當初上畫果陣都冇諗過套戲咁勁.....
btw 希望出年金像獎果陣大家仲記得套戲

我都想睇喎  你係咪搵埋數字會員一齊睇
nicholashin 發表於 2015-7-27 13:34

我睇咗兩次喇
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

可能係我讀左本書既事, 真係好差好失望, 成件事唔同曬  由原本講人生, 生死, 對生命/人與人 ...
JasOh103 發表於 2015-8-21 14:17

其實套戲幾飛越 agloe後更係反晒高潮
青春劇當造咪跟下風 表達力差咁d 但係易明易食 冇咩文學修養係咁 一笑置之
47. Bring Him Home
week20
1 . per se 也許沒有未來神

我之前看了追風者 值得推薦

由楊千嬅、古天樂、姜浩文、吳耀漢、吳浣儀等人演出,改編自真人真事嘅電影《五個小孩的校長》,唔經唔覺已經喺香港上映咗151日,最終以$46,729,492港元票房,暫居本年度港產片票房第一位,更成功打入「香港最高電影票房」華語電影第12位,恭喜晒!
任我行 失憶蝴蝶

Paper Town 都好睇
Pokemon Pokemon~~
b01091018 發表於 2015-8-21 13:58

可能係我讀左本書既事, 真係好差好失望, 成件事唔同曬 由原本講人生, 生死, 對生命/人與人唔同既睇法變左好似套coming off age, teen graduation戲咁. 差d撞牛過後簡直WTF, 同本書完全不同, 我好懷疑我究竟係咪入場睇緊Paper towns 好多場重要既scene cut左, 好多多餘既戲加入來 明白唔可能跟足成本書, 但都唔好離題都咁呀 :(
    唯一滿意係配樂以及Cara 佢真係演活Margo

Paper Town 都好睇
Pokemon Pokemon~~
week20

卡士超弱的
燈塔下的戀人

除左有美麗欣 估唔到有美鹿

本週冠軍歌: Back In The Game - Collar

又抽左少少時間補旺角卡門

連續睇左3齣唔知戲名點解ge戲我好蠢
week20

岩岩搵番幾年前套Burlesque睇
XTina講野同唱歌把聲真係好唔同
Cher真係好老原來就泥70啦x_x
要佢出黎表演又真係幾...........
個男主角好正<3 雖然唔係標準令仔
但睇佢望住xtina個樣真係好正<3333
仲要露埋股<3

成套片跟本就係XTina既寫照7歲父母離異 比朋友排擠
仲要加埋個唔底得xtina紅過佢既nicki泥扮一齊做童星一齊紅但係勁多負野既britney
故事算係okay la 不過不失 睇完一半就估到下一半會點個類啦
當成人版glee咁睇都okay既

佢真係好唱得<3333

不過最有feel反而係cher獨唱依首

套戲真係可以令我不停喊+笑
但係我又唔敢大聲喊,我驚我仲嘈過前面嗰個細路 ...
Yan 發表於 2015-8-4 23:11

講起D細路-____-
算啦 睇卡通就預左
不過見場內都有唔少情侶

好在冇同個親戚睇X___X
   就咁當卡通片睇其實好好笑好好睇
但係講既野太中
太似自己發生既事情
就真係咩 ...
屮SiU霖屮 發表於 2015-8-4 22:58

套戲真係可以令我不停喊+笑
但係我又唔敢大聲喊,我驚我仲嘈過前面嗰個細路

五把聲只是認得二汶
同父母睇,佢地問我點解你會喊得咁勁
Yan 發表於 2015-8-4 12:06

好在冇同個親戚睇X___X
   就咁當卡通片睇其實好好笑好好睇
但係講既野太中
太似自己發生既事情
就真係咩感覺都出黎泥

今日先去睇.....
[劇透]
我又係BB個到已經開始喊
乒乓消失個到喊到我呢........
絕對唔係一套卡通片 ...
屮SiU霖屮 發表於 2015-8-4 11:53

五把聲只是認得二汶
同父母睇,佢地問我點解你會喊得咁勁

玩轉腦朋友真係超級好睇
**** 本內容被作者隱藏 ****
nicholashin 發表於 2015-8-3 21:47

今日先去睇.....
[劇透]
我又係BB個到已經開始喊
乒乓消失個到喊到我呢........
絕對唔係一套卡通片咁簡單
真係超好睇......

BTW 美之一開頭把聲真係認唔出

[/劇透]

未睇既快D去睇啦<333333

Paper Towns好差, 可能因為讀左本書既關係, 真係好失望, 明明上次TFIOS好正

呢到無人睇低俗殭屍玩出征?

玩轉腦朋友真係超級好睇
本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽

迷你兵團都幾好笑,不過3D戲飛好貴。

聽fd講會睇到喊 係咪架? 我未睇過
rubylovessss 發表於 2015-8-2 17:29

我就覺得係會感動,未必每個情節都好身同感受
例如(搬屋咁,香港搬極都唔會有離鄉別井既感覺,但佢其中一個失落位係佢要同以前生活既地方say bye)
但係會有種夭到你個心果下既感覺
同埋(乒乓自我犧牲果下係即時recall返toy story 3胡迪佢地係火爐果幕出黎,真係好sad)
講到尾有成長有經歷既人睇點都易投入好多既
當然仲有其他位都係touching既,但唔好劇透太多
自己有興趣反白()睇喇

我呀媽同我講想睇
我話人地叫
KITSTON 發表於 2015-7-27 13:44

老到無朋友新歌名
但真係幾好睇
HOTMAN 發表於 2015-7-27 14:23

乜料
尋日睇左,只可以講,故事世界級
pixar說故事能力真係好高
tungbilly 發表於 2015-7-27 13:46

聽fd講會睇到喊 係咪架? 我未睇過

香港製造真不得了港產片玩咁嚴肅
b01091018 發表於 2015-7-23 17:58

如果講到嚴肃 呢部戲都尚未達到八十年代初新浪潮電影嘅程度
當然最令大家估唔到係部戲投資者係華仔咯

點解我睇重慶森林 見到王菲就無名火起
金城武同林青霞好地地
week20

哩套真係好正,個msg 好到肉!當年讀u 讀過一個關於港產片發展既course, 我就係揀左香港製造做我project  ...
Kyle_ 發表於 2015-7-27 15:00

我當年有個course讀香港電影
用左「楊門女將之軍令如山」present合拍片
SSN Chart (10 May)  冠軍: 深閨 - 盧瀚霆  |  亞軍: 逐流 - 逆流

b01091018 發表於 2015-7-23 17:58

哩套真係好正,個msg 好到肉!當年讀u 讀過一個關於港產片發展既course, 我就係揀左香港製造做我project 既theme movie

我呀媽同我講想睇
我話人地叫

老到無朋友新歌名
但真係幾好睇
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

我呀媽同我講想睇
我話人地叫

乜料
尋日睇左,只可以講,故事世界級
pixar說故事能力真係好高

我呀媽同我講想睇<腦到無朋友>
我話人地叫<玩轉腦朋友>

打算去睇inside out噶
jose 發表於 2015-7-27 12:40
我都想睇喎 你係咪搵埋數字會員一齊睇

打算去睇inside out噶
Happy and Blessed.

week20

睇左Minions 其實比我預期悶 ==

近排好想睇戲~ 但唔知睇咩好
屮SiU霖屮 發表於 2015-7-1 18:28

睇呢套
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

Ant-Man好睇喎! 估唔到有好多笑場