返回列表 發帖
好彩 如果介紹左個爛片就真係唔好意思

btw
好想睇Suicide Squad呀!! ...
JasOh103 發表於 2016-8-5 23:30

我都想睇SS
蒙著嘴說愛你/零分/銀河修理員/自問自答/呼吸有害/金都/想見你想見你想見你/Will (not) see you soon./MAD / 山下見

使徒行者 訪問花絮:

鎮宇 話 開工嘅時候要喺 阿佘 身上學下 使徒行者 有乜野特別嘅演法
會成日問阿佘 ...
- 你地查唔查案架? - 唔查
- 咁你地查乜架?- 淨係查臥底

笑死 ... 鎮宇唔講唔覺,又真係唔查案架喎

今週上了 ... 好野,有得睇!
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

是日最不幸就係去佐睇Suicide Squad

本身對套戲極高期望 睇完之後我完全唔知個兩粒鐘自己睇緊D咩

劇透L:
配樂正 畫面型 小丑女好索 小丑略嫌唔夠癲但其中一幕已經夠殺 讚完
劇本差到一個點 劇情極度牽強
介紹完D人之後劇情就開始跳 跳呀跳呀 亂到七彩
最諗極都唔明係點解轉變變得咁快
明明成班衰人 點解會咁輕易就幫番條友?
打交戲又差 除佐主角兩人 要其他人泥托??回力標???下????
打大佬無啦啦噴火條友變埋"神"? WTF?
講起條友 做戲同菜思貝不相伯仲
講起套戲真係把鬼火 ROARRRRRR

劇透L:
...
屮SiU霖屮 發表於 2016-8-8 23:49
我真係恭喜你睇左套爛片呀 令其他會員唔中伏 好偉大

劇透L:
...
屮SiU霖屮 發表於 2016-8-8 23:49

影評超差啵套戲
[quote]The most iconic pop singers are for the most part are average on the technical front but all have extremely unique and distinct tonal qualities. This matters more than ever in today’s current industry.[/quote]

本帖隱藏的內容需要積分高於 500 才可瀏覽
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

**** 本內容被作者隱藏 ****
Bluejays 發表於 2016-8-9 00:34

但係無左林峰三哥美儀(?)就無乜想睇
又小明古仔鎮宇好驚又係伏
Jason Playlist 2020 Week 22
#1 山下見 | Retroll Hip Hop重操嘻哈

但係無左林峰三哥美儀(?)就無乜想睇
又小明古仔鎮宇好驚又係伏 ...
JasOh103 發表於 2016-8-9 00:41

CM無人睇導火?

Bluejays 發表於 2016-8-9 01:02

咁有冇得不斷咁聽越難越愛先

Bluejays 發表於 2016-8-9 01:02

咁首主題曲有冇幫到套戲。。。
蒙著嘴說愛你/零分/銀河修理員/自問自答/呼吸有害/金都/想見你想見你想見你/Will (not) see you soon./MAD / 山下見

咁首主題曲有冇幫到套戲。。。
HOTMAN 發表於 2016-8-9 12:17

咁有冇得不斷咁聽越難越愛先
林仔 發表於 2016-8-9 08:34

Of course no la ... haha

[quote]The most iconic pop singers are for the most part are average on the technical front but all have extremely unique and distinct tonal qualities. This matters more than ever in today’s current industry.[/quote]

matthew1990 發表於 2016-8-10 00:19

頂! 原來你琴日POST佐
我岩岩先睇到咋

終於去到FINAL CHAPTER
CLAIRE回歸IS GOOD:D
ALBERT WESKER

好想知究竟我HONEY ADA WONG有冇份做
(冇睇錯! 我HONEY係ADA WONG 不過當然2奶就緊係CHRIS R.)
一D又話有份一D又話冇/____\

Sausage party好好笑

Sausage party好好笑
electric 發表於 2016-8-15 15:21

我等緊香港上畫

我等緊香港上畫
matthew1990 發表於 15/8/2016 21:32
本帖隱藏的內容需要積分高於 1043 才可瀏覽
Music Awards 2019 得獎名單
Music Picks Week 23 (6/6/2020)

1. 我的片單 - Zpecial  2. 網絡安全隱患 - Serrini  3. 前進號 - Pandora  4. 無窮 - per se  5. 自問自答 - 洪嘉豪

CM無人睇導火?
艾石仔 發表於 2016-8-9 08:32
有 !!!
CBM NO.544 2020 W22
01 Waves [1 周冠] / Vanish
02 困局 / 岑寧兒
03 金都 / 鄧麗欣

**** 本內容被作者隱藏 ****嘩
kwanie 發表於 2016-8-15 21:35

本帖隱藏的內容需要積分高於 1060 才可瀏覽

matthew1990 發表於 2016-8-15 21:58

真係好啱你d咁yum嘅人睇
成場都笑到翻艇

有無美會員睇左 The BFG

真係好啱你d咁yum嘅人睇
成場都笑到翻艇
electric 發表於 2016-8-16 06:18

我好pure嘎

我睇左小說版
啲對白好抵死

我好pure嘎

我睇左小說版
啲對白好抵死
matthew1990 發表於 2016-8-16 21:34

Brenda好似Fiona

有冇人睇左樓下的房客

岩岩睇完How to be single,真係好好睇

屍殺IS GOOD
未睇既快D去睇<3

屍殺IS GOOD
未睇既快D去睇
屮SiU霖屮 發表於 2016-9-4 02:15

美版主有TASTE

美版主有TASTE
stephybest 發表於 2016-9-4 02:39

套戲好討厭
喪屍片都要攪喊人

今年妖夜尋狼都出5啦<3

屍殺真係好得,接近無得挑剔

睇完屍殺列車,心情好差。

屍殺同韓國另外一套*流感*都幾似,都係老豆細路做主角,結果都似。

睇完屍殺列車,心情好差。

屍殺同韓國另外一套*流感*都幾似,都係老豆細路做主角,結果都似。 ...
Nathan 發表於 2016-9-13 01:29

我尋日睇完 早晨4點半先訓到

屍殺列車真係好睇 最後15分鐘 真係好感人

雖然出現時間短  但真係好好J
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
nonkul

雖然出現時間短  但真係好好J ...
SA弟林 發表於 2016-9-14 19:17

有咩J?

雖然出現時間短  但真係好好J ...
SA弟林 發表於 2016-9-14 19:17

我今晚都睇嚟
好好睇啊
p.s. 我都係留意到呢個人

有咩J?
matthew1990 發表於 2016-9-14 19:44

x2
HINZ TOP 20 Week 23
01 我的片單 - Zpecial
02 無力感 - 許廷鏗
03 呼吸有害 - 莫文蔚

x2
hinz 發表於 2016-9-14 21:41
可能佢係講緊左下⻆條女

可能佢係講緊左下⻆條女
nicholashin 發表於 2016-9-14 23:10

係咪李慧琼黎?
SSN Chart (5 Jun)
1. 牆 身 有 裂 (1 Week No.1) - 黃 妍
2. 100 層 樓 的 家 - 梁 詠 琪
3. 呼 吸 有 害 - 莫 文 蔚

係咪李慧琼黎?
John 發表於 2016-9-14 23:24

似袁彌明多d下麻

聽唔少人都講幸運是我拍得好好
可惜miss咗

唔知香港會唔會上呢

泥緊近排好多戲都好想睇
除佐必睇既地獄解碼
好想睇貞子加椰子/禁室殺戮/柏鳥小姐/列車上的女孩/喪屍手機
Snowen都有d性趣

一年一次入戲院的Quota俾左築地
(冇計, 要搵套冇感情既戲, 唯有睇紀錄片)

套戲其實算Bright, 但係講到點樣承傳班細路去食同認識魚
對於一個唔多食魚既我會有少少Un住Un住
另一個重點係有個漁類中介者話吞拿魚失收
之後有人問點解,佢話「因為D魚仲喺海度游緊」,原本好靜既院爆笑左幾秒

劏魚同魚類處理有少少爆血位, 不過Present舊壽司的確幾Pleasant.

#有少少想睇聖德蘭修女不過驚爆喊收唔到
讓每天綻放的綻放的綻放
Revival。LaRossa' Moment

泥緊近排好多戲都好想睇
除佐必睇既地獄解碼
好想睇貞子加椰子/禁室殺戮/柏鳥小姐/列車上的女孩/ ...
屮SiU霖屮 發表於 2016-9-28 18:47

地獄解碼 MUST SEE~
柏鳥小姐 都OK~

柏鳥小姐ok呀 雖然遲咗入場

地獄解碼 MUST SEE~
柏鳥小姐 都OK~
stephybest 發表於 2016-10-5 01:55

估唔到有同好

估唔到有同好
屮SiU霖屮 發表於 2016-10-6 04:55

我衰到呢兩晚翻睇翻 Da Vinci Code 同 Angels and Demons
嚟迎接 Inferno

我衰到呢兩晚翻睇翻 Da Vinci Code 同 Angels and Demons
嚟迎接 Inferno
Bluejays 發表於 2016-10-6 12:22

估唔到原來唔係得我一個鐘意依D戲

我前排先煲完
睇INFERNO 之前準備重煲本書