返回列表 發帖

Sammi fans可放心,仲可早過後輩拎影后
iamsingingwong 發表於 2018-4-15 23:33

因為Sammi都歸為被敬老嗰堆。
下年牌面Sammi好大機會,最緊要唔好自己打自己,同埋湯唯林嘉欣唔好有新戲。

算唔算好勁請到佢頒獎

但毛姐表現的確值攞獎

因為Sammi都歸為被敬老嗰堆。
下年牌面Sammi好大機會,最緊要唔好自己打自己,同埋湯唯林嘉欣唔好有 ...
Serendipity 發表於 2018-4-15 23:35

sammi拍緊好似4-5套
有套又話同gigi拍

有套又話同gigi拍
艾石仔 發表於 2018-4-15 23:37

有套同SA拍
nonkul

古仔影帝

有套又話同gigi拍
艾石仔 發表於 2018-4-15 23:37

Sammi今年出四套,班底都好強勁,又關錦鵬又許鞍華,志在必得。

Sammi今年出四套,班底都好強勁,又關錦鵬又許鞍華,志在必得。
Serendipity 發表於 2018-4-15 23:41

最怕又係自己打自己分薄票源

美音要入多一次5強先有資格拎影后
iamsingingwong 發表於 2018-4-15 23:35

好多网民都系网上撑美音,其实我都好惊佢真系拿到..

不过觉得通常大热倒灶,而且毛姐同老周无得输
朝朝暮暮讓你猜想如何馴服我。

快快趣趣送走曬班老餅,呢幾年繼續比美音轉型

見sammi拍咁多 都係覺得佢好鬼恨影后

Btw 古仔講得幾大方 恭喜

電影歌曲俾沒聽過的歌算唔算冷
利申: 偏心Fake a Smile
44. 如漆黑天際看到閃電
Week30
1沉默之間2如若我3黑羊物語

最怕又係自己打自己分薄票源
hihi 發表於 2018-4-15 23:42

係呀,所以咪話唔好自己打自己,睇牌面花椒之味似食糊作品,八個女人一台戲可能群戲多冇咁多發揮機會。

電影歌曲俾沒聽過的歌算唔算冷
利申: 偏心Fake a Smile
b01091018 發表於 2018-4-15 23:47

如果係睇幕後(金培達)咁應該唔冷

Wtfff成龍側埋個頭去stephy度diu

老人家好多口水

如果係睇幕後(金培達)咁應該唔冷
kevinlai1621 發表於 2018-4-15 23:49

講到冷
我想知久石讓個下點頒冇睇直播
Week30

講到冷
我想知久石讓個下點頒冇睇直播
b01091018 發表於 2018-4-15 23:53

如果得獎人冇黎,由頒獎者直接代領

Wtfff成龍側埋個頭去stephy度diu
stephybest 發表於 2018-4-15 23:51

一定成晚係度索stephy咩味

係呀,所以咪話唔好自己打自己,睇牌面花椒之味似食糊作品,八個女人一台戲可能群戲多冇咁多發揮機 ...
Serendipity 發表於 2018-4-15 23:47

聖荷西謀殺案吹到好大
話行內一致好評好大機會問鼎影后
花椒之味同八個女人牌面又有許鞍華+關錦鵬
所以總結係套套都似食糊作
唔知會唔會又三個提名

聖荷西謀殺案吹到好大
所以總 ...
hihi 發表於 2018-4-16 00:08

要比佢就快快趣比佢啦,論資排輩呀,咪阻住班後生啦

仲諗住可以誕生一個年輕既本土影后.....
點知又係敬老PARTY

不過相愛相親拎到編劇都開心既
雖然我想張姐拎埋導演獎

聖荷西謀殺案吹到好大
所以總 ...
hihi 發表於 2018-4-16 00:08

原來聖荷西有翁子光編劇,咁劇本應該有啲保証。呢套似係會票房好嗰種,不過未必係爭奬戲。

好開心古仔攞到!

至於Sammi
睇到佢終於可以改戲路 演到有別以前既角色 已經好開心
如果明年真係入到圍 我唔希望佢係因為敬老而封后 再輸都無所謂
#其實我不需要贏只要做我
Jason's Playlist 2019 Week 23
Pretty Crazy - 容祖兒 // Never Really Over - Katy Perry

Serendipity 發表於 2018-4-15 23:41

拍得多,會分薄票源
祖兒又唔係商台聽眾杯茶
出道19年的容祖兒更首次於叱咤樂壇流行榜頒獎典禮食白果。

今年金像獎真係 0 興趣睇 啲提名影片弱到 明明上年好正

無論當年 sammi 千嬅 定係《雛妓》阿 sa 同依家嘅 stephy,班評委都唔鍾意後生女演員/歌手出身女演員
相反奧斯卡女主角好鍾意畀呢類後生女演員(例:jennifer lawrence, brie larson, emma stone)

無論當年 sammi 千嬅 定係《雛妓》阿 sa 同依家嘅  ...
just11256 發表於 2018-4-16 17:00

春夏?
Jayant Music Chart 2019 Week 29
1.陳健安 - 在錯誤的宇宙尋找愛 (2 Weeks No.1)
2.容祖兒 - 悲觀生物學
3.小塵埃 - 高地之下

無論當年 sammi 千嬅 定係《雛妓》阿 sa 同依家嘅  ...

仲有容祖兒都成日比金像獎逼害
SSN Chart (19 Jul)  自唱新歌「百年樹木」(17 Dec)
1. 高 地 之 下 (1 Week No.1) - 小 塵 埃
2. 我 們 都 是 這 樣 長 大 的 - 鄭 秀 文
3. 波 點 女 皇 - 王 菀 之

春夏?
JayantL 發表於 2018-4-16 17:36

但佢始終唔係香港演員

Sammi同阿Sa最可惜既係撞正強敵, 非戰之罪
至於千嬅就比較好彩, 只係春嬌1撞正要還獎比劉嘉玲
春嬌2既時候又無咩好突出既對手/要還獎
成功封后

不過其實今次Stephy經過空手道
我相信將來會有更好既劇本比佢發揮
希望未來會成功封后啦

其實點解成日可以咁 自己幻想就當事實
然後就講多變真 搞到其他人都以為係

還獎比劉嘉玲個年 第二係薛凱琪唔係楊千嬅
自己可以搵返當年新聞

改歷史呢件事真係好嘔心 仲要周不時都出黎報流料

睇咗血觀音 HO LUN DIN .
陳奕迅:一個極之優秀非常忠愛唱歌的表演者。多謝你,容祖兒!- 09 APR 2017

其實點解成日可以咁 自己幻想就當事實
然後就講多變真 搞到其他人都以為係

還獎比劉嘉玲個年 第二係薛凱琪 ...
-Prince- 發表於 2018-4-17 14:44

你唔講我真係唔知原來金像獎係Fiona第二
一直只係記得當年電影評論學會當年既最佳女主角係楊千嬅
(雖然係抱抱俏佳人, 但其實當年志明與春嬌既表現都有入五強)
好自然就覺得金像獎佢都係大熱, 輸只係輸在還獎比劉嘉玲

不過Anyway, 都多謝你既指正

剛睇完 Avengers Infinity War
個 視野 同 心態 係 Star Wars Last Jedi 啲 friend
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

剛睇完 Avengers Infinity War
個 視野 同 心態 係 Star Wars Last Jedi 啲 friend
Bluejays 發表於 2018-4-25 18:18

好想睇
希望呢幾日唔會被劇透

已經忍住唔上wiki
Pretty Crazy - 容祖兒 // Never Really Over - Katy Perry

好想睇
希望呢幾日唔會被劇透

已經忍住唔上wiki
JasOh103 發表於 2018-4-25 19:40

周圍都劇透得好緊要,乜都唔好睇呀
呢部戲 真係唔可以劇透左 先去睇
而我已經係一個 好鍾意知哂劇情 先去睇戲嘅人,今次都會咁講
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

好想睇多次老笠
其實最想睇只係美丁仆街跳樓
Week30

想睇多次Avengers
不過deadpool都好吸引

終於睇佐infinity war
可能期望太大 係有小小失望既
然後人生第一次去睇imax
就撞正間戲院壞冷氣 sad

睇A Quiet place
見到人食野勁大聲真係笑出聲

終於睇佐infinity war
可能期望太大 係有小小失望既
然後人生第一次去睇imax
就撞正間戲院壞冷氣 sad ...
屮SiU霖屮 發表於 2018-5-8 20:16

其實我上面話係 Star Wars Last Jedi 啲 friend 已經係一個暗示
理性地 你會知道部戲點解要咁行
但感性地 依然會感到好大嘅空虛

個世界咁亂,好需要荷里活去記載、去反映、去回應、去影響
所以我們需要 Star Wars The Last Jedi 同埋 Avengers Infinity War
但 ... 理性去面對,係感性地痛苦嘅
我寧願將自己埋喺樹洞裡面去看 The Greatest Showman
去相信世界可以咁簡單咁漂亮

回想轉頭,不得不佩服 Black Panther
佢真係可以做到正視世界但仍提供振奮嘅視野
或許,真係冇任何文化比流散文化更堅硬
喺 猶太流散贏家 Disney/Marvel 嘅護蔭底下
將 Afrofuturism 嘅黑人流散自強威力,介紹比全世界認識
場仗,係應該咁打嘅

其實我上面話係 Star Wars Last Jedi 啲 friend 已經係一個暗示
理性地 你會知道部戲點解要咁行
但感性地 ...
Bluejays 發表於 2018-5-12 23:29

之前睇到你句野都大概估到
同你感覺差吾多 大概知佢內容
但睇完 就覺得 ............. 唔...........

好想睇多次老笠
其實最想睇只係美丁仆街跳樓
b01091018 發表於 2018-4-27 00:06

定係想睇馬志威jj流血

芒HUN出真人版我唔期待
美祖華域芝做主角我會好想睇
點樣將芒HUN同生化危機CROSSOVER我好戀期待!!!!

有我honey nichkhun

定係想睇馬志威jj流血
electric 發表於 2018-5-13 11:21

係我心目中老笠係bad end 悲劇
鹽花唔係重點
Week30

Can't wait for this!

#突發 #唔係艾辛
Week30