返回列表 發帖
Oscar 提名嘅電影
影帝影后 唔熟
睇好邊個?

解碼遊戲 睇到預告係咪就上映
今屆奧斯卡都有提名

聽Do姐話奧斯卡可能會頒最佳男主角比做過蝙蝠俠嘅Michael Keaton
因為奧斯卡一向敬老

估影后係永遠的愛麗絲嘅Julianne Moore

最佳原創電影歌曲邊首攞好?

最佳原創電影歌曲係Glory
我鍾意Grateful 多啲喎

Keira Knightley好靚

Bird Man同 解碼遊戲男主角 Bye~
霍金win

估中最佳女主角

Thankyou Common,Thank you John Legend

奧斯卡:Common與John Legend為香港民主發聲

【on.cc東網專訊】 Common同John Legend憑《馬丁路德金-夢想之路》(Selma)中的歌曲《Glory》大熱奪得最佳原創歌曲獎,Common感動分享與John上月於馬丁路德金50年前遊行的Edmund Pettus橋演唱,現時已經時代改變既印證,種精神超越左種族、宗教、性取向和社會地位,呢種精神連連繫左墨西哥想改善生活既人民,爭取自由既人,以及香港為爭取民主而遊行的人,而John Legend就明言陪伴大家努力,叫大家行落去

想睇霍金

馬丁路德金有無人有興趣睇
琴晚首映咗

考慮睇十月初五的月光電影版
電視劇睇咗十幾廿次巳經識背

迪士尼又出真人版灰姑娘
仙履奇緣有啲想睇

遲啲出埋真人版美女與野獸

TVB播春嬌與志明:)

D粗口照播?
Nathan 發表於 2015-4-11 22:05

仆_ 收_有播but 收_好似唔係粗口

近排好想睇戲~ 但唔知睇咩好
屮SiU霖屮 發表於 2015-7-1 18:28

睇呢套
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

我呀媽同我講想睇
我話人地叫
KITSTON 發表於 2015-7-27 13:44

老到無朋友新歌名
但真係幾好睇
HOTMAN 發表於 2015-7-27 14:23

乜料
尋日睇左,只可以講,故事世界級
pixar說故事能力真係好高
tungbilly 發表於 2015-7-27 13:46

聽fd講會睇到喊 係咪架? 我未睇過

沒女神探 睇預告好似好好笑
柏豪好na型 美之唔知今次做成點

諗緊幾時去睇好
屮SiU霖屮 發表於 2015-9-4 01:19

有謝票活動 你咪睇下撞唔撞到美之囉

燈塔下的戀人 今日睇咗
好少人睇
三段感情線最好睇係師兄同心悠個Part
師兄今次都做得好好
第二好就慧敏哥同Babyjohn
慧敏哥清唱個Part好好聽 第一次做戲唔錯
STEPHY同又南個PART無咩特別
STEPHY個角色無咩點發揮
笑位唔係好多
最好笑係欣宜同又南,同飾演師兄個仔
尹揚明同林俊賢兩位前輩演員都做得好好
FIONA同STEPHY 對手戲都少
可以多番D就好..
FI同小煜個PART最後最後做咗插曲
結尾都算滿意嘅..係得慧敏哥同Babyjohn SAD ENDING..

咁啱?我尋日睇咗,不過我覺得就唔多掂,明明時間有限,但導演要講嘅嘢太多,搞到有些小進退失據,變成清 ...
林仔 發表於 2015-9-20 23:13

睇到預告其實覺得套戲一般,我最期待睇係葉導套紀念日

電視劇睇過無數次,電影版要睇一次....

我的少女時代 10月香港上映
台灣票房咁好 想睇下
王大陸好靚仔嗎?

我覺得還好 未去到驚訝程度有無人有睇我的變身男友?
hictons 發表於 2015-9-30 08:26

有興趣睇 一個男主角變晒所有陌生嘅男人

好期待喔!

咁算唔算食谷種之作
林仔 發表於 2015-10-3 12:00

廷續返獨家試愛...十分愛..我的最愛 今次係用咗戲假情真

春嬌3明年拍!!

彭浩翔監製完《同班同學》後呢部港產片後,最近又開始籌備自己執導嘅新片,佢今次想改戲路,拍一部動作、喪屍加愛情嘅電影,部戲係由北京的新原野公司投資,主要針對內地市場,男女主角都係喺內地搵,聽講依家傾緊由吳秀波配楊子珊演出,影片預計下個月頭喺台北拍攝,日內佢會到台北睇景,估計喺當地拍攝個半月左右。

拍攝完呢部戲後,彭浩翔就會積極搞《春嬌與志明3》,好多觀眾都期待去快啲拍第3集,但因為佢一直唔滿意劇本,要寫到最滿意先肯拍,所以拖到0依家仲未開拍,但最近終於諗通條橋,已搵人開始寫緊劇本,希望出年5、6月月可以開拍,除了原班人馬外,會加入志明父母嘅角色,第3集主要係講兩代嘅溝通問題,春嬌同志明結婚後,春嬌與老爺、奶奶喺生活細節出現好多分歧,鬧出不唔少笑話,到底兩代人如何磨合呢?

好正!首歌係J.arie唱 幾好聽喎

我的少女時代 唔知好唔好睇
考慮緊睇唔睇

王家欣有GIGI又有送禮客串..
千語BB同又南呢套D戲真係咁好?
喺美國攞咗男女主角獎

好驚 shiga個頭甩咗落黎......

十月初五的月光有人睇到喊
下個禮拜準備睇

原來初哥哥電影版有司徒禮信.....好期待後日睇啊

十月初五的月光今日睇咗
好有回憶,但係感覺好唔同
阿佘做得好好,以前都比較潑辣
而家就比較文靜,初哥哥就無乜點變
金勝都唔同咗,以前肥而家瘦晒
陳喬恩一句野都無講..只係做手語
佢都做得幾好..成套戲都SAD咗D
一個接一個出事...馬浚偉因為拍唔到呢套戲都要個角色死咗
最感人係初哥哥救君好個幕
最後明明係失憶都要扮記得

電視劇嘅威力 十月初五的月光票房去到六百萬
有人覺得好感人 有人覺得係爛片 呢度有無人睇咗?

玩轉腦朋友 買咗DVD
終於睇咗
中間有啲悶 But好有意思
最後好warm不過感動唔到我

導火新聞線拍電影版

紀念日尋晚首映睇咗,唔係話特別好睇,算OK啦
有感動位,特別係唐寧錄條片比佢個仔同張繼聰喊個場戲,
小方同Stephy 啲戲都有好大嘅進步,特別係嗌交場戲,
最後雖然係有完美嘅結局,但又駛唔駛加埋咁無謂嘅戲落去?
個女個老豆係方力申?拖手之後咪完囉,
根本最後就係破壞咗完美嘅結局

想睇多次紀念日

今日睇紀念日嚟
睇完之後就八掛係fb搵下“黃志強”(方力申戲名)個acc睇下
點知我發覺點解個fb係由2005年開 ...
electric 發表於 2016-1-8 00:53

應該係喺紀念日拍緊個時開,唔係10年前開

使徒行者電影版 無咗林峰會唔好睇
又無歡喜哥 加咗吳鎮宇,張家輝,古天樂會好睇咩?

對無線翻炒舊劇拍電影版完全冇興趣
matthew1990 發表於 2016-1-9 00:47

王晶執導 等睇又係爛片一套

紀念日加長版同無加長想知有咩分別

阿寶就係真。Stephy
佢叫我將個fb share比其他人

https://m.facebook.com/ckb1015?fref=ts
今日睇加長版

紀念日x5
加長版x1

睇怕我又睇幾次

WUBY姐睇左6次?
Kyle_ 發表於 2016-1-16 23:46

就黎睇第7,第8次架啦我諗

加長版多咗啲咩?
Ald 發表於 2016-1-17 12:08

加咗被刪剪片段 加長版好睇過無加長

聽朝就頒oscar啦 好緊張
hehemamama 發表於 2016-2-28 16:50

http://www.cmusichart.com/discuz ... &extra=page%3D1

聽日可以喺度討論