返回列表 發帖
原諒他77次悶到..

原諒他77次悶到..
Lewis 發表於 2017-6-15 22:49

下 但係我真係好想睇

Happy Death Day好似幾好睇咁波A_A

UMMMMM 自己一個入場睇BAYWATCH會唔會好HEHE

UMMMMM 自己一個入場睇BAYWATCH會唔會好HEHE
屮SiU霖屮 發表於 2017-6-25 17:28

咦我都係

好想睇原諒他77次啊...

重煲馬拉松

其實我覺得死神來了第一二集堅係經典
第三四集真係屎一樣

雖然都係情有獨鍾Garfield x Stone既蜘蛛俠
不過Tom Holland都做得好好
成件事fresh + lighthearted好多 比較貼近漫畫
整套戲既笑點應該多過之前幾套加埋
當然最正就係有我女神驚喜客串
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

等陣1:05am tbb會播神片 天機富春山居圖

蛛蛛俠好睇到咩咁呀
之前睇CWar對依隻新蛛仔冇乜好感
如果唔係見咁多好評我都未必入場睇
睇完真係驚喜十足

首先選角我覺得真係一流
AG太令仔啦 冇佐大雄個種感覺
Tom Holland唔算話太令仔 幾可愛
但正正冇乜星味反而更易同觀眾有共鳴
某幾個shot勁有Tobey既感覺

故事冇乜悶場 由頭笑到尾
入場前真係好怕佢又講點樣比蜘蛛咬佢呀叔點死
好在全部skip曬 換泥既係個intro好正
Spiderman隻歌一播咩回憶都番番泥
打鬥場面都幾好睇
特技都算多 但又唔會好似Dr Strange咁轉泥轉去轉到眼都花
不過感覺有d似deadpool

除佐IronMan 之外 連Cap都有"客串下"
連Pepper都番番泥 意外驚喜

最後最後個彩蛋真係一流
未睇既一定要留到最後睇埋佢
Be Patient

抽到套紀錄片飛
又係時候一年一次入戲院

如果屋企新商場係Broadway就好囉......
寒樂欣選2023 已開波,視乎幾時得閒就更新。
IG: lyric.alligraphy

藤岡靛個look好唔馬斯丹 至少都match番個髮型啊
點解wendy唔係金色頭髮

安比 莉莎 修茲有feel
賴斯黛第一秒係有feel既 第二秒就已經完全崩壞
桂杜尼冇感覺

有冇nolan fans?
聽日睇dunkirk 好期待
睇comment似乎冇前幾套咁commercial

721AXA 發表於 2017-7-20 19:37

最想知Harry Styles係套戲出幾多

721AXA 發表於 2017-7-20 19:37

好正
我比 8.5 - 8.7/10分

p.s. 事前唔知有harry styles

每年呢個時候,D23 Expo 同 SD Comic Con 啲料 都多到追唔切
直程 亂到 唔知乜打乜 ...

今年 Comic Con full review:
http://www.hollywoodreporter.com/live-feed/comic-con-2017-winners-losers-tv-film-panels-1023698

我自己覺得喺 今年 Comic Con debut 最有驚喜嘅 trailer:
https://www.youtube.com/watch?v=LiK2fhOY0nE
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

近排都唔少戲想睇

Atomic Blonde Charlize夠型夠MEAN
姊妹欲蒲團 Scarlett Johansson拍笑片唔係唔睇麻?
星際特工 夠科幻夠吸引
Dunkirk 好似都幾多好評

暑假第二套 星際特工千星之城

睇完成套戲最大感覺就係D CG勁靚
好耐未睇過套真係好3D既3D戲
一開頭沙灘個PART真係美豔到不行
鏡頭一轉到主角個樣就跌曬WATT
男主角你話佢靚仔又唔算 話佢唔靚仔又唔算 不過就幾鐘意佢把聲
形容自己做溝女王真係好冇說服力
吳亦凡個LOOK仲好過佢
女主角係靚既我BUY既
去夜總會都估到係RIRI出場
特技係型既 不過隻舞有D位幾唔自然下
出場幾幕加配音幾幕就唔知點解咁就死佐 戲份仲少過BATTLESHIP

總括而然 雖然以故事泥講唔算太突出 係畫面真係一流
可以一戰既

羅力威係咁話marvel 電影裡面最鍾意batman
叫marvel 系列顏面何存
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

暑假第三套 妖尾龍之淚

雖然話就話係妖尾粉 但睇完既感覺係早知bt好過
故事係承接番第二季動畫完之後 同埋新一季動畫之前個段時間
主要角色都係到

故事泥講同動畫後期一樣咁無厘頭
又係納茲打極都唔死然後打贏佐
你老闆 套野叫龍之淚
仲等我以為有好多龍睇啦
點知原來係支野叫做龍之淚 ,下?
大魔鬥編 冥符編 d龍都仲多過佢
加上好多劇情都係勁急速就咁帶過 勁多問號
睇到都幾辛苦下

同動畫一樣都係極多意淫場面!_!
不斷closeup 露西 艾爾莎同茱比亞個胸同條底褲~可憐溫蒂
好彩格雷今集連褲都除埋都叫做有野睇<3

如果唔係一套11年動畫
終於完我都未必入場睇

剩係trailer都已經J左十次

暑假第四套 姊妹欲蒲團

輕鬆笑片道出離開學校之後友誼既可貴
係幾好笑既 好多黃色笑話 未去到笑到標眼淚個隻
我隔離對情侶由頭笑到尾 可惜係條女坐我隔離 佢條仔幾大隻<3
睇佐TRAY拿都大概估到故事發展 不過條友咁就死佐就真係有D兒戲!_!
假STRIPPER係大隻既<3 除衫個幕幾頂癮 不過唔夠令仔
COLTON HAYNES 制服誘惑一出場<3 假既即刻彈開<33333
本身已經夠靚仔<3仲要著埋件差佬衫 比人扯爛件衫 露條T-BACK出泥 睇見個PP都流曬口水
不過身形就真係有小小輸蝕

UMMMM講番其他人
對ALICE冇感 對個男人婆冇感
唔似黑婆既黑婆都OK
澳洲人一流 口音在加埋佢D動作幾好笑 對上一套GHOSTBUSTERS入面已經幾鐘意佢 佢做笑片一流
SCARLETT條仔幾KAI都幾ADORABLE
SCARLETT條仔個FD都幾可口 係咁講ILOVEYOU 如果攪埋HEHE情節仲正<3
最後個幕 SCARLETTBB都係頂唔住頸都係要露下身手

通常依類笑片都會懶係有D MEANING 想做到笑中有淚咁
係學校識落一大班FD係LASTDAY大家對未來既承諾
可惜經過時間洗禮卻變得不再重要 新既生活開始
認識新既朋友 友誼係咪真係咁脆弱呢?
近排一直諗既問題比套戲HIT中佐
想當年中5都同班中同講過十年後既同一日都要出黎REU
唔知又有冇其他人記得呢
對ALICE都幾感同身受 但係我冇佢咁肥

總括泥講 都幾好笑既 笑片就唔使太理會情節啦
都算可以一戰
有COLTONBB就緊係要睇啦<333

睇完Annabelle 表示驚驚
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

HOTMAN 發表於 2017-8-16 18:23

唔敢睇
但爛唔爛?

唔敢睇
但爛唔爛?
hehehaha 發表於 2017-8-16 19:29

都係溫子仁系列老橋

但睇個plot好過Annabelle 第一集好多
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

好想睇啊
不過冇人陪我睇

估唔到你個直仔都會驚。。兔兔睇左完全唔驚

驚唔驚 好唔好睇
ME想同朋友仔一齊去睇牙

驚唔驚 好唔好睇
bagfgfcde 發表於 2017-8-16 20:41

我覺得唔驚。。。角色全部囡囡多。。

我睇完無發惡夢。。

驚唔驚 好唔好睇
bagfgfcde 發表於 2017-8-16 20:41

學兔兔咁講 唔會驚到出戲院 最多係jump scare 食個飯就唔記得

不過佢入面其實係類似marvel世界咁 今集有修女鬼出現 有睇conjuring 12 同Annabelle 1會好睇d

都可以比3.5/5

好想睇啊
不過冇人陪我睇
electric 發表於 2017-8-16 20:26

你都搵唔到人陪

你都搵唔到人陪 ?
HOTMAN 發表於 2017-8-16 20:59

冇人同我睇

期待佢出番套驚嚇者聯盟
咁我就可以減多十幾磅<3

最近是恐怖片的天下:上映中的《詭娃安娜貝爾: 造孽》、以至隨後上映的《無名屍詛咒》、《It》及《紅衣小女孩2》,套套都嚇餐死!對於胖子來說是好消息,因曾有英國專家指出,睇恐怖片可以減肥,真的嗎?且看當中的減肥理論。

倫敦西敏大學曾以真人作實驗,讓一眾實驗者看經典恐怖片如《閃靈》、《驅魔人》等,觀察他們看恐怖片時的心跳、氧氣攝取量、二氧化碳排放量計算體內消耗能量,結果真的work,比沒有看恐怖片的人消耗多三分一熱量。實驗指出,觀看90分鐘約能消耗113卡路里,當然指數值只是平均數,亦視乎該恐怖片的嚇人程度。

至於有助減肥的原理在於看恐怖片時,人們會因緊張情節而加快心跳速率,同時刺激體內的腎上線素,基础代謝率(BMR)亦上升,因而令身體燃燒更多卡路里。研究亦指出,腎上線素過多會減低食慾,由此可見,在看恐怖片過程除可消耗卡路里,還有機會在觀看後令你食慾不振,變相比平日吸收更少卡路里,看來真的有助減肥。實驗最後一點還標示出各恐怖片可消耗的卡路里,冠軍是Stephen King小說改編的經典大作《閃靈》,看畢它可消耗超過180卡路里。看來,是時候「翻煲」一次,刺激一下腎上線素!

順帶一提,恐怖小說大師Stephen King於1986年的《It》已重拍及即將上映,是關於下水道怪物連環虐殺兒童,單看trailer 已不安及心跳加快,你又會否有膽量看?筆者溫馨提示,雖然這項減肥研究有專家的有力數據支撐,然而減肥永遠沒有不勞而獲這等便宜事,建議大家還是乖乖以三成力做運動七成力控制飲食,自然瘦得健康,而不是被「嚇瘦」!

10 大經典恐怖片減肥數 值 (只作參考)

1.《閃靈》:184卡路里
2.《大白鯊》:161卡路里
3.《驅魔人》:158卡路里
4.《異形》:152卡路里
5.《恐懼鬥室》:133卡路里
6.《猛鬼街》:118卡路里
7.《午夜靈異錄像》:111卡路里
8.《死亡習作》:105卡路里
9.《德州電鋸殺人狂》:107卡路里
10.《80分鐘死亡直播》:101卡路里

期待佢出番套驚嚇者聯盟
咁我就可以減多十幾磅
屮SiU霖屮 發表於 2017-8-16 21:26

異形都消耗咁多...
點解冇咒怨

期待佢出番套驚嚇者聯盟
咁我就可以減多十幾磅
屮SiU霖屮 發表於 2017-8-16 21:26

異形???

黑人問號

異形???
黑人問號
HOTMAN 發表於 2017-8-16 21:36
異形都消耗咁多...
點解冇咒怨
bagfgfcde 發表於 2017-8-16 21:34

我諗佢係講緊79年第一集?
係遠離地球未知既世界
係架太空船入面
遇到隻完全唔知咩泥既危險外星生物
加上黑媽媽既氣氛 永遠見唔到成隻異形既真身
第一次睇其實都真係幾緊張幾正
只不過真係重煲得太多次 睇到好似普通動作片咁睇

學兔兔咁講 唔會驚到出戲院 最多係jump scare 食個飯就唔記得

不過佢入面其實係類似marvel世界咁  ...
HOTMAN 發表於 2017-8-16 20:56

我有幾幕嚇到。。用個袋遮住自己。。用雙手遮住雙眼。。

都係溫子仁系列老橋

但睇個plot好過Annabelle 第一集好多
HOTMAN 發表於 2017-8-16 20:23

好睇過上一集
不過好多位個official trailer劇透哂
無左個punch
未睇既但打算睇真係唔好望個trailer

好睇過上一集
不過好多位個official trailer劇透哂
無左個punch
未睇既但打算睇真係唔好望個tra ...
hehehaha 發表於 2017-8-18 12:49

片仲未睇
我睇咗預告- -咁最恐怖幾個鏡頭預告都曝光咗??
nonkul

睇左出貓特攻隊 入場人士請記住 唔好睇trailer

片仲未睇
我睇咗預告- -咁最恐怖幾個鏡頭預告都曝光咗??
SA弟林 發表於 2017-8-18 18:19

有d plot spoiler 咁lo
變左的我自己睇既時候無左份surprised (驚位)
同埋有彩蛋,睇哂最後ending credit先好走

好耐冇睇戲
hitman bodyguard 都幾簡單 唔錯
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

睇左銀魂。。。

HARRISON FORD都成70幾80啦 仲拍INDY5

[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

覺得IT麻麻
不過班演員又真係演得幾好

終於得閒去佐睇Kingsman

你老闆 Channing出場打個幾下就消失佐
雖然我只係鐘意佢副body 對佢個樣就真係冇咩好感
雖然佢除曬衫訓冷凍倉個時條底褲仔下面....幾養眼........

主角Eggsy今集冇上集咁眼前一亮 so so
但估唔到竟然係同公主一齊而唔係同roxy
影后一號摩亞大人都幾有喜感
影后二號暴風女神有得睇冇得打有d可惜
影帝一號哈利波特單佐隻眼吸引力大減 總係覺得唔夠戲咁
影帝二號香檳老闆例牌客串幾秒講幾句就消失佐
配角一號銀座梅林場面感人 TAKE ME HOME個PART好正 不過下集可能又唔知點樣彈番出黎
配角二號毒梟牛仔都唔錯既 但越睇越覺得似某個TVB細茄
細茄一號鄧不利多,上集女主Roxy竟然一開頭就炸死佐
樂壇巨星大姑媽就真係一流 本身以為就咁比人KIDNAP就算
點知戲份仲多過CHANNING咁制 幾好笑

輕鬆睇都唔錯既 不過故事情節就交待得有d急同埋小小唔MAKE SENSE
打鬥就不過不失啦 今集打得冇上次咁爽
上集教堂one man show真係好正 有d失望
不過今集有大姑媽係到 打鬥再加配樂都算唔錯既
我幾鐘意佢加番上一集D經典位

好在睇之前冇咩期望 總括泥講都唔錯既:D

HEY MONDAY~ WHERE ARE YOU~

整體泥講係ABOVE AVERAGE咁啦
由頭帶到尾冇乜廁所位
KEEP到個緊張感
不過我覺得就曬佐個題材
一泥個劇本形容七條女唔同性格著墨位唔太多
各自個性唔夠突出
二泥七條女合作場面唔夠
我EXPECT係應該有好多IDENTICAL先做到既合作場面
三泥略嫌NOOMI D戲未上到個LEVEL
七條女入面某幾個感覺上都好似差唔多表情眼神咁
可惜

我覺得拎去拍電視劇應該會好睇好多
同埋既然係七條女 順便HI埋落7SINS到麻
咁樣起碼更容易做出黎 觀眾一睇就GET到

套戲其實係唔錯 但係題材太大
期望太大 失望居多

Ragnarok絕對係今年三部Marvel+Thor系列之中最好睇既一套
完全無冷場 打鬥場面好睇 奸角+新角色/配角都好badass
最諗唔到係部戲會咁好笑 勁多笑點
睇住熟悉既角色一個一個咁出場真係好正

好想睇多次 對thor呢個角色既好感已經直線上升