返回列表 發帖
咩電影??
stephybest 發表於 2021-3-19 19:43

楊千嬅出道25週年紀錄片
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

John 發表於 2021-3-19 23:16

本宮已經睇了
陳蕾食咗喉糖未?

本宮已經睇了
stephybest 發表於 2021-3-20 03:51 AM

竟然?!
好睇嗎?

竟然?!
好睇嗎?
tyli 發表於 2021-3-20 04:19

一定唔夠perfect ten好睇
陳蕾食咗喉糖未?

本宮已經睇了
stephybest 發表於 2021-3-20 03:51

真粉
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

真粉
John 發表於 2021-3-20 10:22

真祖粉
陳蕾食咗喉糖未?

天后靈好似美薜
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

天后靈好似美薜
b01091018 發表於 2021-3-20 22:51

隻牙唔似
陳蕾食咗喉糖未?

隻牙唔似
stephybest 發表於 2021-3-21 09:14

#Hana露齒笑
week13

John 發表於 2021-3-19 23:16
這個實在太恐怖了,兒童不宜
I dig my fingers in expecting more than just the skin~

遲啲有人陪我睇 RAYA!好期待!
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

Soul 觀後感
Soul 同 Jazz 有 D 咩大分別
week13

Soul 觀後感
Soul 同 Jazz 有 D 咩大分別
b01091018 發表於 2021-3-25 23:26

Soul jazz會好啲
陳蕾食咗喉糖未?

Soul jazz會好啲
stephybest 發表於 2021-3-25 23:40

erer
我音樂修養好低

有幾下起琴仲以為 classic
week13

吖 老闆劇透一秒拳王劇情俾我聽做乜
陳蕾食咗喉糖未?

夜香鴛鴦深水埗
第一篇女主角好似牙迦
第三篇女主角好似牙煎
week13

Palm Springs 嘅 Visual Effect 劣到笑
week13

吖 老闆劇透一秒拳王劇情俾我聽做乜
stephybest 發表於 2021-3-26 00:34

劇透左邊場
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

其實我覺得Soul唔好睇

Palm Springs 嘅 Visual Effect 劣到笑
b01091018 發表於 2021-3-29 09:43 PM

但係其實幾好睇
如果唔太認真揾plot hole
overall, it's a pretty enjoyable watch

但係其實幾好睇
如果唔太認真揾plot hole
overall, it's a pretty enjoyable watch  ...
tyli 發表於 2021-3-30 09:14

好多資深影評都講 Groundhog Day

但係我冇睇過  too young
week13

其實我覺得Soul唔好睇
Garfield 發表於 2021-3-30 09:11

有咩所謂 點解要反白
陳蕾食咗喉糖未?

有咩所謂 點解要反白
stephybest 發表於 2021-3-30 20:16

我有睇到喊
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

前晚睇左少少M 未睇曬 但都不錯看

nomadland
綠袖子
本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽
week13

b01091018 發表於 2021-3-29 21:43

支持男主!
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

我有睇到喊
HOTMAN 發表於 2021-3-30 22:38

我都忍唔住
我唔覺得係因為嗰故事 反而配樂推動得好好
Love the setting too 地鐵 剪髮舖 Jazz bar等等 啲souls都好cutecute

nomadland
綠袖子
**** 本內容被作者隱藏 ****
b01091018 發表於 2021-4-4 00:04

本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽

**** 本內容被作者隱藏 ****
JasOh103 發表於 2021-4-6 20:56

拱刀得。。。吹大左
week13

終於睇晒今年Best Picture提名
點解可以悶到咁
唯一覺得比較好睇係The Father同Chicago 7

Promising Young Woman is so good though. At least very far from "悶". The only negative is I didn't entirely like the direction it goes at the end.

[加分活動] OSCARS 得獎競猜活動       屮SiU霖屮 2021-3-15        12/416
week13

Oscars成晚既氣氛都好odd
唔播入圍片段係咩玩法 導演電影咁早頒係咩法 男主連speech都冇點解會放到最後

女配speech + Glenn Close twerking = only highlights

悶到一個點

韓囝又然
week13

Promising Young Woman is so good though. At least very far from "悶". The only negative is I didn't  ...
kin888 發表於 2021-4-25 00:53

睇完覺得其實可以獎勵下Carey唔俾Frances三封住囉
痴線㗎 演得收放自如

韓囝又然
b01091018 發表於 2021-4-26 16:02

其實牙婆好似冇咩演技
week13

江生感恩的說:「這些年來,我們等待一個好劇本,好導演,更重要的是等待一個具備梅姐神韻的演員出現。花了三年以上的時間在全亞洲找合適的人選,終於給我們找到了這位在戲中飾演梅艷芳的新人。沒有她,我們開拍不了這部電影,對我們整個團隊來說不只是幸運,還有一份緣份。同樣地沒有梁樂民這位有心的導演,也完成不了《梅艷芳》。」

MIRROR走勢如虹,各個成員都有不同發展,最近人氣高企的呂爵安(Edan)原來更會夥拍吳君如和鄭中基拍攝賀歲片《闔家辣》。由吳君如監製演出,鄭中基、梁詠琪、呂爵安(Edan)主演、鄒凱光擔任執行監製的2022首部開鏡賀歲電影《闔家辣》,將於下星期舉行發佈會。

黑白魔后好唔好睇呢
陳蕾食咗喉糖未?

willlllorrrrr
week13

朱凌凌好紅
week13

A quiet place II 值唔值得睇?

hana 陳
week13

黃子華夥鄧麗欣攻明年賀歲檔 由《逆流大叔》陳詠燊執導愛情喜劇

下年新年兒登vs家瑜

雲斯頓
week13

iii 有參與手捲煙

片尾credit 有出全名
week13

[]https://new.qq.com/omn/20210629/20210629A04CBK00.html[/]
29/06/2021 · 老戏骨袁富华刚刚才靠电影《手卷烟》获奖,转身就去做了洗碗工。 有人问他为什么这么干,袁富华无奈地说:“三年了,才接到这一部戏,片酬还不够吃三个月。” 你以为洗碗工就好干吗?袁富华边干边抱怨,老板以工作服的颜色不对为由,直接将其解雇了
week13

半個鐘雪
都嫌多
week13

原來密室逃殺出左續集