返回列表 發帖
Still Alice 淡淡然的生活感,相當動人,要細味地感受,
佢唔會令你噱啕大哭,但會令你感同身受。
戲中細 ...
powerful 發表於 2015-2-24 22:17

Still Alice真心好睇, 僽我過去一年睇得最感動的一部.睇住個病情慢慢變, 個種一路為自己鋪排, 一路失去的感覺, 好動人.
而且Julianne Moore真係做得好好
Music Picks 音樂選擇 為你而選
www.facebook.com/MusicPicks

尋日lady gaga呢段我都睇左唔止一次, 好正
Music Picks 音樂選擇 為你而選
www.facebook.com/MusicPicks

網上成堆「鄧」Boyhood輸畀Birdman好唔抵既文章
尋日lady gaga呢段我都睇左唔止一次, 好正
hiraoka 發表於 2015-2-24 23:30

勁好聽

痴線 imitation game 完全冇諗過會咁好睇
完全冇冷場 三條主線交叉穿插 但完全吾會覺得亂
男主角benedict演技一流 個種自大又孤獨既情緒完全表達出泥
最後個幕完全係催淚 喊到要出去搵廁所繼續喊
可能真係太身同感受 成場人應該得我咁大反應

痴線 imitation game 完全冇諗過會咁好睇
完全冇冷場 三條主線交叉穿插 但完全吾會覺得亂
男主角benedict演 ...
屮SiU霖屮 發表於 2015-2-26 13:24

所以你好應該聽下我近排力推既《粉紅解密》 都係講Alan Turing既故事架
我相信呢個壇唔少會員都會對呢套戲好大感受

所以你好應該聽下我近排力推既《粉紅解密》 都係講Alan Turing既故事架
我相信呢個壇唔 ...
nicholashin 發表於 2015-2-26 18:36

加上自己本身讀電腦 太有共鳴
我好怕睇會喊既hehe片
睇完個日既心情一定谷底

衝上雲霄之前要開拍電影版都估到係伏, 好彩一早自我審查左, 未上畫List 已Black.

Btw有無人有做唔同戲院既會員?
而家先知電影中心個會員有八折平成20蚊

馬丁路德金有無人有興趣睇
琴晚首映咗

馬丁路德金有無人有興趣睇
琴晚首映咗
rubylovessss 發表於 2015-2-28 12:13

必睇

琴晚139台播完無間2/3
想快D有得睇梁朝偉既新戲 唔知今年有冇 /_\
Nick's Music Selection 2024 (Week 13)
1. 白髮齊眉 - 鄧小巧  2. 過電 - 張蔓姿  3. Diff. - Gin Lee

考慮睇十月初五的月光電影版
電視劇睇咗十幾廿次巳經識背

Coof Cafe

Coof Cafe
nicholashin 發表於 2015-2-28 13:33

成日捉我錯處

準備睇imitation game
近排d電影都一般般最垃圾就系沖上雲霄
年度推介:
AGA - MAD
關智斌 -  乾爹

必睇
kenneth 發表於 2015-2-28 13:07

真係唔好咁高期望。

呢排最好睇一定係 Imitation Game 解碼遊戲啦。

真係唔好咁高期望。

呢排最好睇一定係 啦。
powerful 發表於 2015-3-1 00:29

我真心想知入場睇Imitation Game 解碼遊戲 班友仔明唔明個故真正要解要迷係咩

我真心想知入場睇Imitation Game 解碼遊戲 班友仔明唔明個故真正要解要迷係咩 ...
艾石仔 發表於 2015-3-1 00:30

POWERFUL篇文個TITLE
P ZQAE TQR ??

今晚七點後同明日全日衝上雲霄搞買一送一優惠
會唔會吸引到人入場睇下套戲衰成點

最近睇翻final destination
有冇人同我一樣 final destination同saw 都睇曬

最近睇翻final destination
有冇人同我一樣 final destination同saw 都睇曬
RVHOCPC 發表於 2015-3-4 20:39

又講依兩套野saw睇左頭3集咋 未得閒追曬
死神就睇曬<3

又講依兩套野saw睇左頭3集咋 未得閒追曬
死神就睇曬
屮SiU霖屮 發表於 2015-3-4 20:43

其實上youtube睇精華已經好夠 越拍越hea的劇情

其實上youtube睇精華已經好夠 越拍越hea的劇情
RVHOCPC 發表於 2015-3-4 20:44

未睇SAW比人講到好恐怖好核特
但睇落就其實冇乜野好濕碎

未睇SAW比人講到好恐怖好核特
但睇落就其實冇乜野好濕碎 ...
屮SiU霖屮 發表於 2015-3-4 20:47

咪又係爆下血GEM漿
不過final destination 第一次有他殺哦

今晚七點後同明日全日衝上雲霄搞買一送一優惠
會唔會吸引到人入場睇下套戲衰成點 ...
阻住 發表於 2015-3-4 10:45

真係有冇需要搞咁多野- - 睇場戲姐=,=
Nick's Music Selection 2024 (Week 13)
1. 白髮齊眉 - 鄧小巧  2. 過電 - 張蔓姿  3. Diff. - Gin Lee

咪又係爆下血GEM漿
不過final destination 第一次有他殺哦
RVHOCPC 發表於 2015-3-4 20:52

唔明乜野他殺

唔明乜野他殺
屮SiU霖屮 發表於 2015-3-4 22:18

即係被人殺囉

即係被人殺囉
RVHOCPC 發表於 2015-3-4 22:39

第一集?有咩?

第一集?有咩?
屮SiU霖屮 發表於 2015-3-4 22:41

第一集是咪撞GAY?
我記得第一野係個男學生(被)自殺
之後到女MISS間屋爆炸
個男主角同女主角就開始走難咁,

跟著又好似有個黑妹比車車死,
有個比電車飛過既碎片斬死,
之後唔記得鳥

第一集是咪撞GAY?
我記得第一野係個男學生(被)自殺
之後到女MISS間屋爆炸
個男主角同女主角就開始走難咁, ...
艾石仔 發表於 2015-3-4 22:44

之後最尾個三個以為冇事一個就比個招牌ko
男主角係下集張報紙話唔知點死埋
最後個個女主角就為左救尤金(我仲記得佢個名)
一開門就爆死左

第一集?有咩?
屮SiU霖屮 發表於 2015-3-4 22:41

唔記得係咪第六集

唔記得係咪第六集
RVHOCPC 發表於 2015-3-4 23:02

最尾個集最記得係講廣東話既呀婆同埋laser整眼

屮SiU霖屮 發表於 2015-3-4 23:03

針灸恐怖d下fa

屮SiU霖屮 發表於 2015-3-4 23:03

第6集是咪照燈照死果兩個?
定係炒車果集?

除左1,2之外其他無乜印象
BTW有集係沙灘有個大隻仔係咁食女幾正正子
(不過食完女無耐係個BEACH到死左 )

有無人睇過SAW

第6集是咪照燈照死果兩個?
定係炒車果集?

除左1,2之外其他無乜印象
BTW有集係沙灘有個大隻仔係咁食女幾正 ...
艾石仔 發表於 2015-3-4 23:06

太陽燈係第3集過山車個集

針灸恐怖d下fa
RVHOCPC 發表於 2015-3-4 23:05

我覺得個阿婆令到成套戲變左套笑片
我記得當年我入場睇
成個戲院d人都係到笑

咦, Final Destination我有追wor最印象深刻係第一二集, 因為有連貫同埋真係拍到好得人驚. 好恐怖(尤其第二集係lift個單, 睇左之後搞到次次入lift都唸起, 樓梯插入眼都係)
第三既死法我最鐘意(係咪好變態), 第四都OK, 第五就最差&失望
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

咦, Final Destination我有追wor最印象深刻係第一二集, 因為有連貫同埋真係拍到好得人驚. 好恐怖(尤 ...
JasOh103 發表於 2015-3-4 23:09

我反而鐘意第5集多過第4同第3集當然最正都係第1第2集啦<3

咦, Final Destination我有追wor最印象深刻係第一二集, 因為有連貫同埋真係拍到好得人驚. 好恐怖(尤 ...

LIFT個女人真係勁驚
搞到而家搭LIFT一定企邊邊位

LIFT個女人真係勁驚
搞到而家搭LIFT一定企邊邊位
艾石仔 發表於 2015-3-4 23:13

前個排好似有單新聞真係話有個女人
係佢個女面前比個lift 夾斷左成個身

回復 141# 屮SiU霖屮

第5既故事我無好大印象...係記得有個係acupuncture以為比針插死, 點知係個佛像跌落來

呢d戲通常都係越拍越失望咖啦 冇計

回復  屮SiU霖屮

第5既故事我無好大印象...係記得有個係acupuncture以為比針插死, 點知係個佛像跌落 ...
JasOh103 發表於 2015-3-4 23:18

其實第5集睇你用咩態度去睇我當笑片當套cult片去睇
我覺得一流
其實第三集已經拍唔到頭兩集個種恐怖

回復  屮SiU霖屮

第5既故事我無好大印象...係記得有個係acupuncture以為比針插死, 點知係個佛像跌落 ...
JasOh103 發表於 2015-3-4 23:18

第一集霏GAY
第二集公路
第三集過山車
第四集賽車?
第五集同第六集係咩-__-?

第一集霏GAY
第二集公路
第三集過山車
第四集賽車?
第五集同第六集係咩-__-? ...
艾石仔 發表於 2015-3-4 23:20

第6集未拍第5集係天橋意外~

死啦, 依家好想馬拉松睇返5集

死啦, 依家好想馬拉松睇返5集
JasOh103 發表於 2015-3-4 23:26

睇完再睇SAW唔該
i wanna play a game with u

你地好重口味,SAW 同 FINAL DESTINATION 完全唔敢睇

回復 150# 艾石仔

SAW我唔會再睇返 好traumatized

回復 151# wchild

其實我本身都好抗拒既, 點知有日老豆睇FD第一集我又好自虐咁跟住睇... 後來個d就真係當笑片睇, 唔認真無咁驚