返回列表 發帖
熱血的破風

前日睇左maze runner
以adventure黎講算幾好睇 好多高潮位
不過真係唔知同maze有咩關係囉sosad
同埋中間無啦啦走左去個淫亂派對唔知做乜9
Happy and Blessed.

我的少女時代 10月香港上映
台灣票房咁好 想睇下
王大陸好靚仔嗎?

台灣票房咁好 想睇下
王大陸好靚仔嗎?
rubylovessss 發表於 2015-9-24 23:23

真係好似森美

台灣票房咁好 想睇下
王大陸好靚仔嗎?
rubylovessss 發表於 2015-9-24 23:23

我覺得還好 未去到驚訝程度有無人有睇我的變身男友?
帶起音樂 Music Onair
一個推廣本地獨立音樂的平台
https://www.facebook.com/hkmusiconair
IG:music.onair

我覺得還好 未去到驚訝程度有無人有睇我的變身男友?
hictons 發表於 2015-9-30 08:26

有興趣睇 一個男主角變晒所有陌生嘅男人

第52屆金馬獎提名名單
最佳電影
醉生夢死/踏血尋梅/刺客聶隱娘/塔洛/山河故人
最佳導演
張作驥-醉生夢死/徐克-智取威虎山/侯孝賢-刺客聶隱娘/萬瑪才旦-塔洛/賈樟柯-山河故人
最佳男主角
董子健-德蘭/郭富城-踏血尋梅/鄧超-烈日灼心/李鴻其-醉生夢死/馮小剛-老炮兒
最佳女主角
宋芸樺-我的少女時代/張艾嘉-華麗上班族/舒淇-刺客聶隱娘/林嘉欣-百日告别/趙濤-山河故人
最佳男配角
王千源-解救吾先生/鄭人碩-醉生夢死/張少懷-青田街一號/白只-踏血尋梅/柯宇綸-念念
最佳女配角
蔣雯麗-師父/馬思純-左耳/呂雪鳳-醉生夢死/金燕玲-踏血尋梅/簡嫚書-菜鳥
最佳新演員
春夏-踏血尋梅/白只-踏血尋梅/阿洛卡力亭白奇辣-太陽的孩子/李鴻其-醉生夢死/蘇麗姗-哪一天我們會飛
最佳新導演
蘇有朋-左耳/陳玉珊-我的少女時代/李中-青田街一號/畢贛-路邊野餐/相國強-少年巴比倫
最佳原著劇本
百日告别/醉生夢死/踏血尋梅/山河故人/老炮兒
最佳改編劇本
刺客聶隱娘/華麗上班族/太陽的孩子/師父/塔洛
最佳攝影
踏血尋梅/醉生夢死/刺客聶隱娘/山河故人/塔洛
最佳剪接
念念/刺客聶隱娘/解救吾先生/我的詩篇/醉生夢死
最佳美術指導
華麗上班族/捉妖記/刺客聶隱娘/一步之遙/智取威虎山
最佳服裝設計
華麗上班族/捉妖記/刺客聶隱娘/一步之遙/德蘭
最佳音效
華麗上班族/捉妖記/刺客聶隱娘/山河故人/青田街一號
最佳視效
捉妖記/智取威虎山/一步之遙/黃飛鴻英雄有夢/狼圖騰
最佳動作指導
黃飛鴻英雄有夢/師父/智取威虎山/刺客聶隱娘/殺破狼2
最佳配樂
百日告别/刺客聶隱娘/念念/醉生夢死/山河故人
最佳歌曲
何必呢-華麗上班族/小幸運-我的少女時代/糾纏-青田街一號/漆黑的海上-踏血尋梅/不要放棄-太陽的孩子
最佳紀錄片
32+4/明天會更好/我的詩篇/灣生回家/大同
最佳創作短片
日光之下/無無眠/保全員之死/孝悌兒童/吉日安葬
最佳動畫片
西遊記大聖歸來/麥兜 我和我媽媽

睇左火星仼務
HINZ TOP 20 Week 17
01 孤獨的對岸 - 林奕匡
02 水刑物語 - 柳應廷
03 黑鏡 - 黎曉陽

有興趣睇 一個男主角變晒所有陌生嘅男人
rubylovessss 發表於 2015-9-30 11:54

我睇左嚕。幾好睇。主角其中有個分身跳tone得好正。
笑死左特別係依個分身同女主約會個幕
[唔劇透嚕><]
帶起音樂 Music Onair
一個推廣本地獨立音樂的平台
https://www.facebook.com/hkmusiconair
IG:music.onair

好期待喔!
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

睇左火星仼務
hinz 發表於 2015-10-1 19:53
好有娛樂性!笑死我!

好想去睇the intern RRRRRRRRRRRRRRRRRRR
。Kaykay。Taytay。Kelly。

好期待喔!
rubylovessss 發表於 2015-10-1 22:36

咁算唔算食谷種之作

咁算唔算食谷種之作
林仔 發表於 2015-10-3 12:00

廷續返獨家試愛...十分愛..我的最愛 今次係用咗戲假情真

廷續返獨家試愛...十分愛..我的最愛 今次係用咗戲假情真
rubylovessss 發表於 2015-10-3 13:26

咁咪即喺食老本
太陽娛樂太幅裁員

有啲想捧j.arie場睇死開啲啦

有啲想捧j.arie場睇死開啲啦
jose 發表於 2015-10-8 18:08

今日睇咗
丁律師做得幾好
成功使到個角色好令人厭惡

有冇人知香港上唔上小王子電影版??

有冇人知香港上唔上小王子電影版??
electric 發表於 2015-10-10 17:52

安樂發行facebook話聖誕檔期上
搖滾區的神經病ig

安樂發行facebook話聖誕檔期上
阻住 發表於 2015-10-10 17:58

好彩!!!!
台灣同中國10月就上
香港又會咁遲嘅

早排睇番2001太空漫遊
d攝影痴晒線音樂都好爆
故事就 50年不變 至少情節上係e家啲戲都略有端倪
46. 我正發覺我有生命必會有光 若還未照亮別人也照亮了我
Week22
1無力感2山下見3前進號

春嬌3明年拍!!

彭浩翔監製完《同班同學》後呢部港產片後,最近又開始籌備自己執導嘅新片,佢今次想改戲路,拍一部動作、喪屍加愛情嘅電影,部戲係由北京的新原野公司投資,主要針對內地市場,男女主角都係喺內地搵,聽講依家傾緊由吳秀波配楊子珊演出,影片預計下個月頭喺台北拍攝,日內佢會到台北睇景,估計喺當地拍攝個半月左右。

拍攝完呢部戲後,彭浩翔就會積極搞《春嬌與志明3》,好多觀眾都期待去快啲拍第3集,但因為佢一直唔滿意劇本,要寫到最滿意先肯拍,所以拖到0依家仲未開拍,但最近終於諗通條橋,已搵人開始寫緊劇本,希望出年5、6月月可以開拍,除了原班人馬外,會加入志明父母嘅角色,第3集主要係講兩代嘅溝通問題,春嬌同志明結婚後,春嬌與老爺、奶奶喺生活細節出現好多分歧,鬧出不唔少笑話,到底兩代人如何磨合呢?

好正!首歌係J.arie唱 幾好聽喎

我的少女時代 唔知好唔好睇
考慮緊睇唔睇

SSN Chart (29 May)
1. 開 始 倒 數 (1 Week No.1) - 馮 允 謙
2. First Date - RubberBand
3. 對 不 起 , 青 年 人 - 福 頭 老 師

我的少女時代真心覺得好正
笑位多 喊位都唔少
我聽到我前後左右都有人睇到喊

睇完死開啲啦
好睇 好港產
講中香港人個心
呢到 真係唔__係人住
特效都幾好
值得一睇

王家欣有GIGI又有送禮客串..
千語BB同又南呢套D戲真係咁好?
喺美國攞咗男女主角獎

睇完死開啲啦
好睇 好港產
講中香港人個心
呢到 真係唔__係人住
特效都幾好
值得一睇 ...
Ald 發表於 2015-10-20 16:18

冇咩場上 又冇早場貴到hi 搣唔到咁多錢去睇
46. 我正發覺我有生命必會有光 若還未照亮別人也照亮了我
Week22
1無力感2山下見3前進號

冇咩場上 又冇早場貴到hi 搣唔到咁多錢去睇
b01091018 發表於 2015-10-21 12:06

佢上個陣有早場 之後諗住過多一兩個禮拜先睇
點知就冇哂早場 依家啲學生價又淨係平得十幾蚊
真係好值得睇 但係嫌短咗少少

我的少女時代真心覺得好正
笑位多 喊位都唔少
我聽到我前後左右都有人睇到喊 ...
ilovehenry 發表於 2015-10-19 02:12

睇完雖然冇喊 淨係覺得好好睇
有感動位不過比我當晒笑位咁睇
諗住遲下再睇多次
徐太宇雖然唔係好美 但係佢個角色好型
不過搵言承旭做成年版真係有違和感
至於搵陳喬恩做成年版林真心都還可以
林真心成日仆親真係好好笑

btw 如果要去比較既話 我的少女時代>等一個人咖啡>那些年
--> MMK MUSIC AWARDS 2019 <--
--> MMK Music Chart 2020 COMING SOON <--
[華語榜]
[韓語榜]

王家欣有GIGI又有送禮客串..
千語BB同又南呢套D戲真係咁好?
喺美國攞咗男女主角獎 ...
rubylovessss 發表於 2015-10-21 00:38

千語係做返自己 所以冇咩違和感
又南就不嬲都唔差 係睇角色有冇得發揮

如想支持本地作品可以考慮一下
因為票房頗差的關係 今日開畫第二日已經有戲飛買一送一的活動
唔知仲上到幾耐畫

好驚 shiga個頭甩咗落黎......

睇完雖然冇喊 淨係覺得好好睇
有感動位不過比我當晒笑位咁睇
諗住遲下再睇多次
徐太宇雖然唔係 ...
mamakin 發表於 2015-10-22 01:29

其實我覺得等一個人咖啡好悶

其實我覺得等一個人咖啡好悶
electric 發表於 2015-10-30 08:14

可能我唔係咁鍾意那些年啲人

等一個人咖啡有啲位都幾搞笑 反而那些年有啲悶
--> MMK MUSIC AWARDS 2019 <--
--> MMK Music Chart 2020 COMING SOON <--
[華語榜]
[韓語榜]

最近睇左哪一天我們會飛同死開啲啦,兩套都好好睇,不過死開啲啦似上埋今個星期,套戲拍法好唔港產片,由hehe講到尊嚴,地產霸權
哪一天我們會飛,睇左sad左兩日,因為都幾中

最近睇左哪一天我們會飛同死開啲啦,兩套都好好睇,不過死開啲啦似上埋今個星期,套戲拍法好唔港產片,由he ...
joshua 發表於 2015-11-2 17:56

希望哪一天可以上耐d啦
最好到12月

發生咩野事
又無揀我的最愛
搖滾區的神經病ig

希望哪一天可以上耐d啦
最好到12月
electric 發表於 2015-11-2 18:07

上映同一日有007
場數已經冇咗一大截
怕好快就冇得上

點解連香港人都唔太支持港產片 隔離飯香?
我的少女時代可以喺香港咁Hit
王家欣就冇咩人知
連死開啲啦講地產霸權
香港人日日喺到怨嘅樣 都冇人睇 又唔係拍得差

那一天我們會飛又係正
丁太今年2 套都好睇

最近睇左哪一天我們會飛同死開啲啦,兩套都好好睇,不過死開啲啦似上埋今個星期,套戲拍法好唔港產片,由he ...
joshua 發表於 2015-11-2 17:56

邊度仲有上死開啲啦?  得今個禮拜先得得地閒 但又好似落哂畫
哪一天好似又幾好睇 過兩日一定要仆去睇

邊度仲有上死開啲啦?  得今個禮拜先得得地閒 但又好似落哂畫
哪一天好似又幾好睇 過兩日一定要仆 ...
jose 發表於 2015-11-5 19:52

死開啲啦尋日落畫喇
[quote]The most iconic pop singers are for the most part are average on the technical front but all have extremely unique and distinct tonal qualities. This matters more than ever in today’s current industry.[/quote]

上映同一日有007
場數已經冇咗一大截
怕好快就冇得上

點解連香港人都唔太支持港產片 隔離飯香?
我 ...
Ald 發表於 2015-11-3 21:54

好多原因
其中重要一點係 雖然偶有佳作 但垃圾片實在太多太多

哪一天宣傳要多d,

佢個poster 同 trailer 都比唔到重點, 吸引唔到人睇

十月初五的月光有人睇到喊
下個禮拜準備睇

呢期啲港產片真係幾吸引
頭先睇左王家欣
好好睇好滿意
有盛君寶寶

好似幾有趣
[quote]The most iconic pop singers are for the most part are average on the technical front but all have extremely unique and distinct tonal qualities. This matters more than ever in today’s current industry.[/quote]

好似幾有趣
matthew1990 發表於 2015-11-7 16:42

依D片睇我黎講
一直都好想睇但又唔敢自己睇

依D片睇我黎講
一直都好想睇但又唔敢自己睇
屮SiU霖屮 發表於 2015-11-7 18:03

搵人陪睇囉
一係係屋企開哂燈睇都唔驚啦