返回列表 發帖
好期待喔!
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

睇左火星仼務
hinz 發表於 2015-10-1 19:53
好有娛樂性!笑死我!

好期待喔!
rubylovessss 發表於 2015-10-1 22:36

咁算唔算食谷種之作

咁算唔算食谷種之作
林仔 發表於 2015-10-3 12:00

廷續返獨家試愛...十分愛..我的最愛 今次係用咗戲假情真

廷續返獨家試愛...十分愛..我的最愛 今次係用咗戲假情真
rubylovessss 發表於 2015-10-3 13:26

咁咪即喺食老本
太陽娛樂太幅裁員

有啲想捧j.arie場睇死開啲啦
Happy and Blessed.

有啲想捧j.arie場睇死開啲啦
jose 發表於 2015-10-8 18:08

今日睇咗
丁律師做得幾好
成功使到個角色好令人厭惡

有冇人知香港上唔上小王子電影版??

有冇人知香港上唔上小王子電影版??
electric 發表於 2015-10-10 17:52

安樂發行facebook話聖誕檔期上

安樂發行facebook話聖誕檔期上
阻住 發表於 2015-10-10 17:58

好彩!!!!
台灣同中國10月就上
香港又會咁遲嘅

早排睇番2001太空漫遊
d攝影痴晒線音樂都好爆
故事就 50年不變 至少情節上係e家啲戲都略有端倪
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

春嬌3明年拍!!

彭浩翔監製完《同班同學》後呢部港產片後,最近又開始籌備自己執導嘅新片,佢今次想改戲路,拍一部動作、喪屍加愛情嘅電影,部戲係由北京的新原野公司投資,主要針對內地市場,男女主角都係喺內地搵,聽講依家傾緊由吳秀波配楊子珊演出,影片預計下個月頭喺台北拍攝,日內佢會到台北睇景,估計喺當地拍攝個半月左右。

拍攝完呢部戲後,彭浩翔就會積極搞《春嬌與志明3》,好多觀眾都期待去快啲拍第3集,但因為佢一直唔滿意劇本,要寫到最滿意先肯拍,所以拖到0依家仲未開拍,但最近終於諗通條橋,已搵人開始寫緊劇本,希望出年5、6月月可以開拍,除了原班人馬外,會加入志明父母嘅角色,第3集主要係講兩代嘅溝通問題,春嬌同志明結婚後,春嬌與老爺、奶奶喺生活細節出現好多分歧,鬧出不唔少笑話,到底兩代人如何磨合呢?

好正!首歌係J.arie唱 幾好聽喎

我的少女時代 唔知好唔好睇
考慮緊睇唔睇

SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

我的少女時代真心覺得好正
笑位多 喊位都唔少
我聽到我前後左右都有人睇到喊

睇完死開啲啦
好睇 好港產
講中香港人個心
呢到 真係唔__係人住
特效都幾好
值得一睇

王家欣有GIGI又有送禮客串..
千語BB同又南呢套D戲真係咁好?
喺美國攞咗男女主角獎

睇完死開啲啦
好睇 好港產
講中香港人個心
呢到 真係唔__係人住
特效都幾好
值得一睇 ...
Ald 發表於 2015-10-20 16:18

冇咩場上 又冇早場貴到hi 搣唔到咁多錢去睇
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

冇咩場上 又冇早場貴到hi 搣唔到咁多錢去睇
b01091018 發表於 2015-10-21 12:06

佢上個陣有早場 之後諗住過多一兩個禮拜先睇
點知就冇哂早場 依家啲學生價又淨係平得十幾蚊
真係好值得睇 但係嫌短咗少少

我的少女時代真心覺得好正
笑位多 喊位都唔少
我聽到我前後左右都有人睇到喊 ...
ilovehenry 發表於 2015-10-19 02:12

睇完雖然冇喊 淨係覺得好好睇
有感動位不過比我當晒笑位咁睇
諗住遲下再睇多次
徐太宇雖然唔係好美 但係佢個角色好型
不過搵言承旭做成年版真係有違和感
至於搵陳喬恩做成年版林真心都還可以
林真心成日仆親真係好好笑

btw 如果要去比較既話 我的少女時代>等一個人咖啡>那些年

王家欣有GIGI又有送禮客串..
千語BB同又南呢套D戲真係咁好?
喺美國攞咗男女主角獎 ...
rubylovessss 發表於 2015-10-21 00:38

千語係做返自己 所以冇咩違和感
又南就不嬲都唔差 係睇角色有冇得發揮

如想支持本地作品可以考慮一下
因為票房頗差的關係 今日開畫第二日已經有戲飛買一送一的活動
唔知仲上到幾耐畫

好驚 shiga個頭甩咗落黎......

睇完雖然冇喊 淨係覺得好好睇
有感動位不過比我當晒笑位咁睇
諗住遲下再睇多次
徐太宇雖然唔係 ...
mamakin 發表於 2015-10-22 01:29

其實我覺得等一個人咖啡好悶

其實我覺得等一個人咖啡好悶
electric 發表於 2015-10-30 08:14

可能我唔係咁鍾意那些年啲人

等一個人咖啡有啲位都幾搞笑 反而那些年有啲悶

最近睇左哪一天我們會飛同死開啲啦,兩套都好好睇,不過死開啲啦似上埋今個星期,套戲拍法好唔港產片,由hehe講到尊嚴,地產霸權
哪一天我們會飛,睇左sad左兩日,因為都幾中

最近睇左哪一天我們會飛同死開啲啦,兩套都好好睇,不過死開啲啦似上埋今個星期,套戲拍法好唔港產片,由he ...
joshua 發表於 2015-11-2 17:56

希望哪一天可以上耐d啦
最好到12月

發生咩野事
又無揀我的最愛

希望哪一天可以上耐d啦
最好到12月
electric 發表於 2015-11-2 18:07

上映同一日有007
場數已經冇咗一大截
怕好快就冇得上

點解連香港人都唔太支持港產片 隔離飯香?
我的少女時代可以喺香港咁Hit
王家欣就冇咩人知
連死開啲啦講地產霸權
香港人日日喺到怨嘅樣 都冇人睇 又唔係拍得差

那一天我們會飛又係正
丁太今年2 套都好睇

最近睇左哪一天我們會飛同死開啲啦,兩套都好好睇,不過死開啲啦似上埋今個星期,套戲拍法好唔港產片,由he ...
joshua 發表於 2015-11-2 17:56

邊度仲有上死開啲啦?  得今個禮拜先得得地閒 但又好似落哂畫
哪一天好似又幾好睇 過兩日一定要仆去睇

邊度仲有上死開啲啦?  得今個禮拜先得得地閒 但又好似落哂畫
哪一天好似又幾好睇 過兩日一定要仆 ...
jose 發表於 2015-11-5 19:52

死開啲啦尋日落畫喇
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

上映同一日有007
場數已經冇咗一大截
怕好快就冇得上

我 ...
Ald 發表於 2015-11-3 21:54

好多原因
其中重要一點係 雖然偶有佳作 但垃圾片實在太多太多

哪一天宣傳要多d,

佢個poster 同 trailer 都比唔到重點, 吸引唔到人睇

十月初五的月光有人睇到喊
下個禮拜準備睇

呢期啲港產片真係幾吸引
頭先睇左王家欣
好好睇好滿意
有盛君寶寶

好似幾有趣
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

好似幾有趣
matthew1990 發表於 2015-11-7 16:42

依D片睇我黎講
一直都好想睇但又唔敢自己睇

依D片睇我黎講
一直都好想睇但又唔敢自己睇
屮SiU霖屮 發表於 2015-11-7 18:03

搵人陪睇囉
一係係屋企開哂燈睇都唔驚啦

王家欣其實我當支持港產片先買早場飛去睇
無期望所以都無失望
但那一天就真係想睇嘅戲喇
尋晚睇完 我覺得自己都幾似故事入面個女主角
不過佢都叫有一個目標走到出黎 而又真係做到
我就... 要叫我整果一份夢想計劃書 我諗我最後會交白卷
同埋故事入面嘅校園情節都幾引人入勝
唉 睇到好心酸

呢套係一套幾用心做嘅電影
港產片 香港足球 粵語歌呢堆本土文化唔靠香港人撐咁靠邊個撐?

搵人陪睇囉
一係係屋企開哂燈睇都唔驚啦
matthew1990 發表於 2015-11-8 01:02

SAW個D我都係淆左好耐先敢上堂睇
一路上堂一路睇 睇完先及覺其實冇想像中咁恐怖

哪一天我們會飛 :((

上映同一日有007
場數已經冇咗一大截
怕好快就冇得上

我 ...
Ald 發表於 2015-11-3 21:54

堅奇怪
真係隔離飯香作怪,哪一天 比 少女時代 更中point,都係畢人食住上,好可惜

哪一天我們會飛 :((
ericp222 發表於 2015-11-9 14:39

聽日去睇呢套,故事好吸引,但好怕2位主角做得唔好,希望唔好中伏。
50 字節以內
不支持自定義 Discuz! 代碼

聽日去睇呢套,故事好吸引,但好怕2位主角做得唔好,希望唔好中伏。
renxs 發表於 2015-11-9 15:37

一D 都唔伏我會再ENCORE

一D 都唔伏我會再ENCORE
wchild 發表於 2015-11-9 21:32

好,今晚去睇先~~
50 字節以內
不支持自定義 Discuz! 代碼

約咗人月尾去睇哪一天
希望個陣仲有場

終於睇左我的少女時代,
感動位都有少少, 不過始終都係鍾意等一個人咖啡
btw, 男主角歐陽非凡都幾靚仔
下一套應該睇哪一天我們會飛
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 念 - 陳蕾

終於得閒上黎廢UP幾句
WEEKEND 睇哂我的少女時代同哪一天我們會飛~
少時我覺得冇那些年咁好睇, 同埋成套戲好台劇, 不過都好睇既
但唔明第一男主角有咩好J....明明第2男主角靚仔過佢N倍....非凡真係J出血

哪一天我們會飛就真係好好好睇......
比起少時同那些年多左份深度係入面, 唔止令人懷念中學生活, 更重要係帶出MSG點醒好多人
特別係高潮蘇博文果段真係睇到喊 就真係差一點點, 佢同余就會飛
人生就係充滿著哩D遺憾同錯過
同埋套戲D鏡頭及剪接好掂!
BTW 蘇博文真係男神黎...我真係j出血

仲要配埋個咁既悄格同理想, 真係冇得輸
但佢現實版個樣冇套戲咁好j

能成為蜜友大概總帶著愛