返回列表 發帖
有冇人睇左老笠??
Happy and Blessed.

不知所云ge冬蟬
演技極差ge浮瓜
詼諧幽默ge本地蛋 方言
好難唔認為自焚者係核心

p.s. 我認唔到游學修同吳肇軒
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

睇左老笠愛丁
尤其是最後滴眼淚
week13

睇埋Zootopoa愛容
但係D內容好貼香港地
week13

Civil War正到!!
超好睇呀想睇多次
Spidey
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

Civil War正到!!
超好睇呀想睇多次
Spidey
JasOh103 發表於 2016-4-28 15:04

好想睇呀!!!!!!!

好想睇呀!!!!!!!
屮SiU霖屮 發表於 2016-4-28 17:28

真係超正
滿足曬一套超級英雄戲應要有既
This is what a superhero movie looks like!

相比下BvS好似一篤屎

2016年度CULT片
好似係上年搵梁齊昕拍嗰套

有無人想睇

2016年度CULT片

有無人想睇
ed8671ed 發表於 2016-5-1 23:30

我係咪已經睇哂d笑點
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

我係咪已經睇哂d笑點
HOTMAN 發表於 2016-5-1 23:38

咁可以唔洗入場lu

btw 好想知原本搵齊昕做邊個角色

2016年度CULT片

有無人想睇
ed8671ed 發表於 2016-5-1 23:30

唔怪得689死到唔俾佢個女做呢套戲
套戲卡士其實唔差
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

真係超正
滿足曬一套超級英雄戲應要有既
This is what a superhero movie looks like!

相比下BvS好似一篤 ...
JasOh103 發表於 2016-4-28 18:01

終於睇佐
好睇到爆

INFERNO 終於出trailer啦
希望香港同期上啦

正義聯盟黨將拍撐政府電影《血傘》 想像佔領後推翻港府後十年情況

「正義聯盟黨」今日舉行記者會,宣布開拍電影《血傘》,內容將會講述雨傘運動「成功推翻了香港特區政府後」,香港往後十年的情況,電影的編、導工作將由正義聯盟黨副主席蔡克健負責,該黨的成員更會在電影中粉墨登場。

不過,早前被指虧空公款及欠債不還的創黨主席李偲嫣就沒有出席記者會,反而被指與李偲嫣不和的「愛港之聲」高達斌與傅振中都有到場支持。

該黨另一副主席岑浩賓表示,電影由蔡克健與內地友人開設的電影公司拍攝,電影預計7月開鏡,9月上映,但現時劇組正面對資金及演員問題,呼籲年輕人不要因為電影主題是撐政府就拒絕幫忙。

奇袋

正義聯盟黨將拍撐政府電影《血傘》 想像佔領後推翻港府後十年情況

「正義聯盟黨」今日舉行記者會,宣布 ...
阻住 發表於 2016-5-12 22:38

又「十年」
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

Angry Birds movie好正囉
最後個場仗好似打緊機咁, 勁好睇

Angry Birds movie好正囉
最後個場仗好似打緊機咁, 勁好睇
JasOh103 發表於 2016-5-16 22:24

呢套好想睇
身邊啲朋友全部都話睇Angry Birds好低能冇興趣

呢套好想睇
身邊啲朋友全部都話睇Angry Birds好低能冇興趣
Ald 發表於 2016-5-18 13:26

不過真係好好笑
裡面有好多puns, 好正
如果有玩過個game係會好enjoy部戲
最後個一戰更加不可錯過

我覺得樹大招風比起老笠差咁d
最意外係姜皓文終於轉章之前見親有佢都係
week13

又話大結局佐??

x-men唔錯,觀後感覺比英雄內戰好D,愛

海底奇兵 咁就13年 唔係掛
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

寒戰2真係好好好好睇呀!
3大影帝都好好好型!
城城再攞多屆?
好開心某人無死
期待3!

三人行點解票房仆到咁
觀眾唔接受老餅出新招?

GHOSTBUSTERS好正
雷神真係大隻型令仔到一個點

海底奇兵 咁就13年 唔係掛
HOTMAN 發表於 2016-6-27 08:46
o岩o岩睇左續集 可能對上集已經無乜印象 我覺得好悶 差D訓著

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

寒戰2贏左那些年
開心

Jennifer Aniston同Julia Roberts領軍嘅Mother's Day都唔算太差
諗唔明咁人強馬壯嘅戲點解冇得上

寒戰2贏左那些年
開心
JasOh103 發表於 2016-7-31 20:01

磨爛席磨得勁

anna kendrick近排球多戲有佢份

好慘
個個都踩Suicide Squad

睇me before you定finding dory好

睇me before you定finding dory好
HOTMAN 發表於 2016-8-4 22:53

兩套都好似麻麻

兩套都好似麻麻
JasOh103 發表於 2016-8-4 22:55

聽晚要睇呀 有咩提議

聽晚要睇呀 有咩提議
HOTMAN 發表於 2016-8-4 22:56

真係要二揀一我會揀Dory
MBY我可能會去讀本書

可能我太偏心The Fault In Our Stars
睇到好多人hype MBY我就對佢無感
明明TFIOS相同題材又好正個期都無乜人提

Dory笑下感動下應該幾正

MBY我可能會去讀本書

睇到好多人hype MBY我 ...
JasOh103 發表於 2016-8-4 23:05

唔該哂 我知點做

聽晚要睇呀 有咩提議
HOTMAN 發表於 2016-8-4 22:56
同伴侶行街睇戲食飯咁幸福

MBY我可能會去讀本書

睇到好多人hype MBY我 ...
JasOh103 發表於 2016-8-4 23:05

睇完 我覺得幾好睇 可能因為回憶

睇完 我覺得幾好睇 可能因為回憶
HOTMAN 發表於 2016-8-5 22:47

好彩 如果介紹左個爛片就真係唔好意思

btw
好想睇Suicide Squad呀!!

好彩 如果介紹左個爛片就真係唔好意思

btw
好想睇Suicide Squad呀!! ...
JasOh103 發表於 2016-8-5 23:30

我都想睇SS

使徒行者 訪問花絮:

鎮宇 話 開工嘅時候要喺 阿佘 身上學下 使徒行者 有乜野特別嘅演法
會成日問阿佘 ...
- 你地查唔查案架? - 唔查
- 咁你地查乜架?- 淨係查臥底

笑死 ... 鎮宇唔講唔覺,又真係唔查案架喎

今週上了 ... 好野,有得睇!
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

是日最不幸就係去佐睇Suicide Squad

本身對套戲極高期望 睇完之後我完全唔知個兩粒鐘自己睇緊D咩

劇透L:
配樂正 畫面型 小丑女好索 小丑略嫌唔夠癲但其中一幕已經夠殺 讚完
劇本差到一個點 劇情極度牽強
介紹完D人之後劇情就開始跳 跳呀跳呀 亂到七彩
最諗極都唔明係點解轉變變得咁快
明明成班衰人 點解會咁輕易就幫番條友?
打交戲又差 除佐主角兩人 要其他人泥托??回力標???下????
打大佬無啦啦噴火條友變埋"神"? WTF?
講起條友 做戲同菜思貝不相伯仲
講起套戲真係把鬼火 ROARRRRRR

劇透L:
...
屮SiU霖屮 發表於 2016-8-8 23:49
我真係恭喜你睇左套爛片呀 令其他會員唔中伏 好偉大

劇透L:
...
屮SiU霖屮 發表於 2016-8-8 23:49

影評超差啵套戲

本帖隱藏的內容需要積分高於 500 才可瀏覽
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

**** 本內容被作者隱藏 ****
Bluejays 發表於 2016-8-9 00:34

但係無左林峰三哥美儀(?)就無乜想睇
又小明古仔鎮宇好驚又係伏

但係無左林峰三哥美儀(?)就無乜想睇
又小明古仔鎮宇好驚又係伏 ...
JasOh103 發表於 2016-8-9 00:41

本帖隱藏的內容需要積分高於 500 才可瀏覽

CM無人睇導火?

Bluejays 發表於 2016-8-9 01:02

咁有冇得不斷咁聽越難越愛先

Bluejays 發表於 2016-8-9 01:02

咁首主題曲有冇幫到套戲。。。