返回列表 發帖
頒錯膠囉 Best Picture La La Land -> Moonlight
我們的總和

頒錯膠囉 Best Picture La La Land -> Moonlight
Wonders 發表於 2017-2-27 13:14

NO!!!!!!

成件事真係痴線

令我諗起美之張軒tvb掉轉獎

美祖聲音演出嘅卡通片第二次得獎

頒錯獎好7

NO!!!!!!
electric 發表於 2017-2-27 13:17

Moonlight deserves it
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

黑暗個903

最佳電影 《月亮喜歡藍》
最佳導演 《星聲夢裏人》 - Damien Chazelle
最佳男主角 《情系海邊之城》 - Casey Affleck
最佳女主角 《星聲夢裏人》 - Emma Stone
最佳男配角 《月亮喜歡藍》 - Mahershala Ali
最佳女配角 Fences - Viola Davis
最佳原創劇本 《情系海邊之城》
最佳改編劇本 《月亮喜歡藍》
最佳攝影 《星聲夢裏人》
最佳剪接 《鋼鋸嶺》
最佳藝術指導 《星聲夢裏人》
最佳服裝設計 《怪獸與它們的產地》
最佳混音 《鋼鋸嶺》
最佳音效剪接 《天煞異降》
最佳視覺效果 《魔幻森林》
最佳化妝 《自殺特工超能暴隊》
最佳配樂 《星聲夢裏人》
最佳歌曲 《星聲夢裏人》
最佳外語片 《伊朗式遷居》
最佳卡通片 《優獸大都會》
最佳紀錄片 O.J.Made In Amercia
最佳紀錄短片 The White Helmets
最佳實景短片 Sing(唔係星夢動物園吖嗱)
最佳卡通短片 Piper

La La Land輸Best Picture
仲要俾人咁玩法..

LLL同Manchester都好過Moonlight囉..

Moonlight係hehe片cm無人buy

黑暗個903
一個小子 發表於 2017-2-27 14:26

左膠mode:呢句疑似racist

Btw好想重睇多次lalaland

終於睇左LLL
大愛個結局呀救命!! 點解可以咁好睇
兩位真係襯到絕 跳舞唱歌彈琴又係正 睇完套高質片成個人都感覺昇華左

聽日睇Emma既好朋友個套 然後先Lion
男主個套完全無感 對個男主都無感 有緣先睇

回復 773# JasOh103

如果你係香港仔 大,睇男主角果套會特別有feel
舞來舞去 不日內開始錄音。

突然想睇Inside out

春嬌救志明做左今年香港國際電影節開幕電影
4月11號晩上, 文化中心大劇院
3月17號朝早10點urbtix開始賣飛

但最好要有心理準備買飛既平民剩係有得坐三樓高座

RVHOCPC 發表於 2017-3-2 02:12
睇咗未

睇咗未
nicholashin 發表於 2017-3-3 22:06

未

RVHOCPC 發表於 2017-3-3 22:08

快啲睇
Happy and Blessed.

RVHOCPC 發表於 2017-3-3 22:08

我都未睇

最近2年Oscars嘅最佳動畫都想睇

快啲睇
jose 發表於 2017-3-4 13:46

有冇線上電影網推介

有冇線上電影網推介
kel_kelvin 發表於 2017-3-4 14:33

Android機可以dl Terrarium
Happy and Blessed.

快啲睇
jose 發表於 2017-3-4 13:46

仲未睇 其實之前睇過

睇完湄公河行動 OK緊張好睇

RVHOCPC 發表於 2017-3-2 02:12

睇吧
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

我都未睇

最近2年Oscars嘅最佳動畫都想睇
kel_kelvin 發表於 2017-3-4 14:32

聽左try everything先
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

睇吧
HOTMAN 發表於 2017-3-4 20:19

陪我?

陪我?
RVHOCPC 發表於 2017-3-4 20:45

your place my place?

your place my place?
HOTMAN 發表於 2017-3-4 20:46

your place is fine

Android機可以dl Terrarium
jose 發表於 2017-3-4 14:58

google play search左 唔係好覺喺睇movie既點解

google play search左 唔係好覺喺睇movie既點解
kel_kelvin 發表於 2017-3-5 01:09
本帖隱藏的內容需要積分高於 1020 才可瀏覽

聽左try everything先
HOTMAN 發表於 2017-3-4 20:19

聽下先

**** 本內容被作者隱藏 ****[/hide]
nicholashin 發表於 2017-3-5 01:10

Are you talking to me??

本帖隱藏的內容需要積分高於 1050 才可瀏覽

Are you talking to me??

本帖隱藏的內容需要積分高於 1050 才可瀏覽
kel_kelvin 發表於 2017-3-5 01:13
你睇錯

你睇錯
nicholashin 發表於 2017-3-5 01:14

好啦 thanks仲以為係喺google play既apps黎

聽下先
kel_kelvin 發表於 2017-3-5 01:12

聽左未

聽左未
HOTMAN 發表於 2017-3-5 21:10

聽左
始終都係鍾意佢啲世界盃歌多啲

Wakawaka eheh

Moonlight都真係幾平淡下
但幾寫實,啲情感好真摯

Moonlight都真係幾平淡下
但幾寫實,啲情感好真摯
Lewis 發表於 2017-3-5 23:24

雖然好鐘意mahershala 不過咁都攞男配真係
反而teen chiron演得好出色!!

最佳影片贏到都係開心既 對兩個community既意義好重大
雖然la la land堅係好睇d

雖然好鐘意mahershala 不過咁都攞男配真係
反而teen chiron演得好出色!!

最佳影片贏到都係開心 ...
JasOh103 發表於 2017-3-5 23:30

本來未睇套戲,剩係知moonlight拎男配角
我以為拎男配角係成人Chiron
我都覺得mahershala個角色無乜特別 應該係贏起俾細路質問個場戲掛

本來未睇套戲,剩係知moonlight拎男配角
我以為拎男配角係成人Chiron
我都覺得mahershala ...
Lewis 發表於 2017-3-6 08:40

其實個幕+教游泳都係好普通好普通 應該係驚又Oscars so white所以頒比佢
想睇埋Lion先下定論 唔知點解我覺得Dev Patel was robbed

青年&成人chiron個差別都幾 「大」

其實個幕+教游泳都係好普通好普通 應該係驚又Oscars so white所以頒比佢
想睇埋Lion先下定論 唔知 ...
JasOh103 發表於 2017-3-6 09:11

同埋應該係點都要頒多個演員獎俾moonlight
不過你既差別大係指咩先

N年前吳彥祖係我屋企樓下拍個套荷里活片終於有d聲氣.______.

聽左
始終都係鍾意佢啲世界盃歌多啲

Wakawaka eheh
kel_kelvin 發表於 2017-3-5 23:20

how about cant remember to fXXXXX you

903個kong skull island 廣告byte想點
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

琴日係飛機睇左幸運是我
好睇喎
好鍾意睇港式小品

另外仲睇左兩次導火新聞線
都幾好睇
但略嫌刻劃唔夠深刻
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

琴日係飛機睇左幸運是我
好睇喎
好鍾意睇港式小品

另外仲睇左兩次導火新聞線
都幾好睇
但略嫌刻劃唔夠深刻 ...
John 發表於 2017-3-9 23:43

去邊

去邊
hehehaha 發表於 2017-3-9 23:50

同埋我都係兩三分鐘前先知原來吳業坤做邊個角色
琴日睇左兩次都完全認唔到佢
證明佢做得唔錯
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

究竟幾時去睇logan好呢

究竟幾時去睇logan好呢
屮SiU霖屮 發表於 2017-3-10 01:43

係霏基睇

同埋我都係兩三分鐘前先知原來吳業坤做邊個角色
琴日睇左兩次都完全認唔到佢
證明佢做得唔錯 ...
John 發表於 2017-3-10 00:04

坤粉又蒲頭