返回列表 發帖
我冇話佢唔好睇 上年新抱喜相逢都OK好笑

但係小倩我淨係睇左大結局 低級得黎又OK好笑 ...
mamakin 發表於 2015-3-4 21:06

其實我都係吹下ONLY個ENDING我真係睇唔透做緊D咩

其實我都係吹下ONLY個ENDING我真係睇唔透做緊D咩
屮SiU霖屮 發表於 2015-3-4 21:07

OK搞笑啊 唯唯燒到佢啲骸骨 小倩出煙

依家依兩套家D男主角都好好J

原來在討論港劇其實依家兩線都幾好, 值得追期待CP露出真(奸)面目
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

原來在討論港劇其實依家兩線都幾好, 值得追期待CP露出真(奸)面目 ...
JasOh103 發表於 2015-3-4 22:47

我偷步睇左維基 發現有啲老套

回復 160# mamakin

哈哈其實都係! 之前有套都係整容變同一個人. 都係睇演技既, KC咁耐無拍劇, CP咁耐無做奸, Y2咁耐無做咁既角色, 幾有火花

原來在討論港劇其實依家兩線都幾好, 值得追期待CP露出真(奸)面目 ...
JasOh103 發表於 2015-3-4 22:47

glee我等網上齊曬先慢慢追

回復 162# 屮SiU霖屮

一路播一路追有得討論ma... 呢個月21號就結局啦, 好唔捨得

回復  屮SiU霖屮

一路播一路追有得討論ma... 呢個月21號就結局啦, 好唔捨得 ...
JasOh103 發表於 2015-3-4 23:01

都好 等我聽日追先

回復 164# 屮SiU霖屮

我同期班friend當初一齊追都已經棄晒劇, 一個二個比我逼到final season一齊追返 好想快d睇到Sectionals個集, 真係有人係個chandelier到swing

回復  屮SiU霖屮

我同期班friend當初一齊追都已經棄晒劇, 一個二個比我逼到final season一 ...
JasOh103 發表於 2015-3-4 23:58

今次又係sectional就收檔啦?

回復 166# 屮SiU霖屮

Sectionals過後finale. 1st part係2009, 講返點解Original 5會join ND, 2nd part好似係講n年後(同場加映Tony Awards)

簽名被屏蔽

回復  屮SiU霖屮
    Sectionals過後finale. 1st part係2009, 講返點解Original 5會join ND, 2nd part好 ...
JasOh103 發表於 2015-3-5 00:05

頭3集跟住進度睇,之後唔得閒放棄咗唔追住
今日一次過追返5集,差最新一集未睇

就嚟finale,我驚到時睇到喊
好想知到時點交代finn!!!

回復 169# ed8671ed

咁其實Finn唔係Original 5既..應該係會講多d Mercedes, Tina, Artie 2009本來係第9集但改左, 有cast member回歸(Season 1 無對白既Matt都返來, Mike, Puck 都有, 係無Unholy Trinity, 不過Part 2 就會有

回復  ed8671ed
    咁其實Finn唔係Original 5既..應該係會講多d Mercedes, Tina, Artie 2009本來係第9集但改左, 有cast member回歸(Season 1 無對白既Matt都返來, Mike, Puck 都有, 係無Unholy Trinity, 不過Part 2 就會有
JasOh103 發表於 2015-3-5 00:26

係喎,記錯添 -V-"
不過講2009 我諗點都link到finn少少掛 (格硬兜)

硬係覺得finale會唱don't stop believing
冇呢首好似唔夠完整 lol

回復 171# ed8671ed

我都想! Finn都係靈魂人物 DSB就唔知, I Lived就唱硬

回復  ed8671ed

我都想! Finn都係靈魂人物  DSB就唔知, I Lived就唱硬 ...
JasOh103 發表於 2015-3-5 00:47

dont stop believing 真係冇咩可能唔唱啦

回復 173# 屮SiU霖屮

真係可能唔唱架...唱左咁多次

回復  屮SiU霖屮

真係可能唔唱架...唱左咁多次
JasOh103 發表於 2015-3-5 08:45

齋套劇入面都好似唱左3次定4次
但首歌係咁有代表性

羅生都唔係好得好多
rubylovessss 發表於 2015-3-4 21:01

溫家偉 D 演技真係好屎嗄喎
本週冠軍歌: 說好的未來 - Winka 陳泳伽

沈震軒好似殘左好多
Hanson 發表於 2015-3-5 00:12

其實佢拍落羅仲謙度扮中學生
真係好冇說服力

另外
蔡 C 貝成晚係度吱吱喳喳
嘈到個人心都煩晒嗄
到底佢講對白時辛唔辛苦嗄

Our_Souvenir 發表於 2015-3-5 21:14

無話佢好,兩個都做得好一般

我諗緊天眼套劇究竟鄭嘉穎點整容變陳展鵬
定係鄭嘉穎有人格分裂呢

煎Pan問羅蘭姐個陣咁緊張...
劇情越來越緊湊

無話佢好,兩個都做得好一般

我諗緊天眼套劇究竟鄭嘉穎點整容變陳展鵬
定係鄭嘉穎有人格分裂呢 ...
rubylovessss 發表於 2015-3-5 21:25

肯定係前者啦 老套劇情

肯定係前者啦 老套劇情
mamakin 發表於 2015-3-5 22:38

整容同人格分裂 都係TBB經典「懶有創意」橋段

nicholashin 發表於 2015-3-5 23:07

如果你話本身唔同樣 特登整做一樣樣
之後某某演員一人分飾兩個都算係有啲挑戰性

如果你話本身唔同樣 特登整做一樣樣
之後某某演員一人分飾兩個都算係有啲挑戰性 ...
mamakin 發表於 2015-3-5 23:08

好心作怪
我記得$12K整容做niki -_-

好心作怪
ed8671ed 發表於 2015-3-5 23:19

老實講我睇果陣有啲估唔到

老實講我睇果陣有啲估唔到
mamakin 發表於 2015-3-5 23:21

我記得大結局同fd恥笑niki戲屎
扮$12k嗰時要戴口罩演

我記得大結局同fd恥笑niki戲屎
扮$12k嗰時要戴口罩演
ed8671ed 發表於 2015-3-5 23:31

Niki不嬲戲屎

Our_Souvenir 發表於 2015-3-5 21:14

屎到真係唔知可以比咩評語
點解TBB仲要佢拍戲
叫佢做D SHOW肌節目算啦==

好心作怪
ed8671ed 發表於 2015-3-5 23:19

近期d仲有八卦神探 李思捷個兒時好友係hehe,暗戀李思捷但知道無可能一齊,就殺左個女人再整容+變性做o個個人

天眼第四集比我諗起廟街孖兄弟
nonkul

近期d仲有八卦神探 李思捷個兒時好友係hehe,暗戀李思捷但知道無可能一齊,就殺左個女人再整容+變性做o個 ...
nicholashin 發表於 2015-3-6 07:42

八卦神探我一集都冇睇過嗄

天眼第四集比我諗起廟街孖兄弟
SA弟林 發表於 2015-3-6 11:04

呢套野好耐世紀嗄

今晚又冇得睇
連續兩集冇得睇TIM!

天眼題材都好吸引
雖然劇情老套,但係都追得過
整容變第二個人tvb好少拍
鄭嘉穎陳展鵬兩個又係型男
覺得佢地好夾

回復 192# 屮SiU霖屮

追左Glee未 聽日又一集啦, 倒數ing

nicholashin 發表於 2015-3-5 23:07

人格分裂 最有印象係雙面伊人嘅袁潔瑩

呢套野好耐世紀嗄
Our_Souvenir 發表於 2015-3-6 15:30

係咪暴露咗年紀
講孖仔最印象深刻係呢部嘛
雖然有周志文 周至康呢對孖仔 但d戲有點
nonkul

天眼應該OK好睇既.
希望D劇情唔會咁悶啦.
一棵樹要成長得茂盛,根一定要札實。無論我去到哪裡,我都會記住,我的母語是廣東話。我只愛廣東歌

20集都好既, 唔需要拖係到浪費時間, 劇情去得好快, 今晚畫晒出腸

20集都好既, 唔需要拖係到浪費時間, 劇情去得好快, 今晚畫晒出腸
JasOh103 發表於 2015-3-6 22:31

兩個男主角hehe到一個點

回復 199# 艾石仔

連Manager同Mr.Fan都咁唸

天眼今晚個集巳經好明顯
係整容...仲要做場戲比司徒SIR睇

係咪暴露咗年紀
講孖仔最印象深刻係呢部嘛
雖然有周志文 周至康呢對孖仔 但d戲有點 ...
SA弟林 發表於 2015-3-6 16:01

廟街媽兄弟?
周志文周志康?

呢排無時間睇劇,得食飯時有得睇愛回家,公式化到呢
廟街媽兄弟?
周志文周志康?
Our_Souvenir 發表於 2015-3-7 02:17

你而家有10111分 差1000分就有5個1

Glee Finale 歌單出左, 真係唔DSB

呢排無時間睇劇,得食飯時有得睇愛回家,公式化到呢

你而家有10111分 差1000分就有5個1  ...
nicholashin 發表於 2015-3-7 07:30

有 5 個 1 的意思係?
你好貪心...

其實衝線天眼都好睇嗄
不過蔡思貝搞到我好冇意欲囉