返回列表 發帖
LIZA姐6月尾又有新劇~~~終於可以真真正正同我地荃世界
重回最愛的那天暑假 ...
harryharry 發表於 2015-6-3 23:03

呢套係巡禮好似見過

今年個視后 D 花旦唔洗諗嘎
美轉拎硬

最佳女主角 - 汪明荃 (華芳凝)
最受歡迎電視女 ...
Our_Souvenir 發表於 2015-6-4 15:25

人地入行45周年時已經攞左演藝人大獎
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 告訴我 - 林欣彤

大時代
慳妹死咗 唔捨得
rubylovessss 發表於 2015-6-13 11:17

玲姐死個時都好唔捨得

回復  kevinlai1621

好想丁蟹死埋佢
rubylovessss 發表於 2015-6-13 17:15

死左咪便宜左佢, 搞到佢求生不得, 求死不能先最好

武則天今晚 CUT 左勁多
一眨眼李治生左鬚
一眨眼就已經一年後
Our_Souvenir 發表於 2015-7-3 22:17

趕收工
好似播埋下星期就轉劇

鬼同你 OT 嘎
Our_Souvenir 發表於 2015-7-3 22:48

呢套其實都幾吸引

鬼同你OT真係好正認真得黎又搞笑
但係點解阿田又係叫may

依套戲卡士簡直一流
胡定欣+大塊田信心保證之外
再加豬咪咪 馬提露 C君 蔣志光
仲有姣婆楊秀惠{:1_8 ...
屮SiU霖屮 發表於 2015-7-17 23:05

胡定欣D戲愈黎愈好, 但係點都上唔到位

呢套係佢做第一女主角定第二女主角?
rubylovessss 發表於 2015-7-17 23:31

兩邊都係寫兩大女主角之一, 不過有人就話胡定欣角色發揮空間大過阿田好多

本身套戲係菜菜子做梅梅 大塊田做隻鬼
係因為菜菜之唔做先比大塊田做梅梅 讓個位出黎比胡定欣咋 ...
屮SiU霖屮 發表於 2015-7-17 23:55

仲好講, 因為係鬼戲累到菜菜子無得拍羋月傳

其實都有D多如羅蘭姐都係_成的天主教徒
屮SiU霖屮 發表於 2015-7-18 00:18

哈哈, 呢個就係天主教同基督教分別

天主教其實就open d 嘅, 基督教就ma fan d

羅蘭者係天主教徒, 菜菜子就係基督教徒

陳豪Laugh die me
成個木獨佬
rubylovessss 發表於 2015-7-18 22:43

今次d選角真係好好所以特別好睇

陳豪,定欣,阿田係咪會有三角戀
rubylovessss 發表於 2015-7-19 21:50

睇劇照可能都會, 不過套劇有成28集, 應該未咁快有路住

拉跟 救命LOL
屮SiU霖屮 發表於 2015-7-20 22:15

個熱身操笑死我

胡定欣終於唔係着黎着去都係個件衫
rubylovessss 發表於 2015-7-23 22:12

不過佢著開個套衫真係最順眼同fit佢

陳豪同阿田,定欣一齊Kiss都幾正
rubylovessss 發表於 2015-7-28 21:54

一次過咀足兩個主角

MayMay開始愛上陳豪了
rubylovessss 發表於 2015-7-28 21:57

其實都預左, 但係點解蔣志光仲未出場

成個禮拜無睇, 仲追緊
不過反面個場戲其實幾虐心, 兩人演繹都唔錯

如果唔係胡杏兒走人,今年拎視后機會都唔細,比起當年拎果部萬凰之王嘅提昇好明顯 ...
林仔 發表於 2015-9-17 20:04

講起就真係唔明, 明明怒火街頭都做得好過萬凰之王, 偏要憑呢套攞
  楊怡都係一樣, on call都叫自然, 名媛直情係作狀

雖則係度身訂造, 但都可唔可以做得合理d

陳凱琳張保仔個角色都幾可愛
個角色好啱佢...西洋妹穿越清代

無雙譜好似好好睇
郭羨妮好耐無見.....繼上一 ...
rubylovessss 發表於 2015-9-27 22:52

無雙譜唔都好有與趣, 郭羨妮一定係吸引點

阿田都吸引 反串做男人
rubylovessss 發表於 2015-9-27 23:27

咁佢本身都男仔性格, 我覺得都有少少expected

【#重播預告#】《#男親女愛#》將由10月5日起逢星期一至五深夜12:15於翡翠台播映

OMGGGGGG ...
hinz 發表於 2015-9-28 22:45

tvb愈黎愈似歲月留聲台
雖則me都有與趣

TVB會唔會步亞視後塵?
Ching2015 發表於 2015-9-28 23:22

慣性收視呢樣野應該有排都搣唔甩

演蕩婦 一定搶戲過演男人
阿田咁豪邁 係呢套戲 演男人又唔似 演溫柔女人又覺麻麻
郭羨妮 嗰兩個角 ...
Ald 發表於 2015-10-13 00:17

但係唔知點解我覺得郭羨泥個格點都係勾人老公(狐狸精)

岩岩睇無雙譜又好似幾好睇
可惜平時都未番到屋企
但係睇到個預告要打怪獸咁款 ...
屮SiU霖屮 發表於 2015-10-22 21:36

之前黎耀祥生蛋生左條龍個part真係O曬咀

其實佢就係要賣神話
所以睇呢套唔好太理性

同埋以前 d 人都唔會太理性去睇劇集嘎

不過今晚張珍 ...
Our_Souvenir 發表於 2015-10-22 23:33

咁條蛇同埋d法術我又覺得ok, 只係個part真係膠左少少

個時鍾嘉欣套搜神傳都幾好