返回列表 發帖
回復 678# rubylovessss
好老套的韓劇劇情,但講佢地又的確幾想追落去

武媚娘終於呢星期做完了。其實一早上網睇左,重係電視播咁耐,悶爆。期待下星期新劇。

其實新愛回家睇左幾集都好悶,唔中意睇黃翠如。而家索性睇J2同上網煲美劇。

回復 720# Our_Souvenir
王皇后同蕭淑妃死左之後已唔好睇。

回復 724# Our_Souvenir
快的完啦,唔想晚晚聽吳若希,想睇新劇鬼同你OT.

鬼同你O T幾好睇,馬蹄露好抵死。

鬼同你OT今集好好笑,淨係爭的士果莫都好搞笑。重有好多綠葉如農夫同馬蹄露都係搞笑高手,正。

套鬼同你O T真係笑爆,最喜歡睇馬蹄露,朱咪咪同威利,重有C君,好抵死,日日追。

離港數天無睇鬼同你OT, 要追返。原來My T V只係香港上到

今日開始My TV追番離港期間miss左果5集鬼同你OT. 朱咪咪做神婆真係好鬼似,佢同威利呢一pair好搞笑。覺得呢套劇綠葉比主角更正。

好心無綫cut左新果套愛回家啦,悶到想睡。係唔同forum都見99%係彈,果1%支持的相信係打手。好心余婆尊重下民意啦。不如轉播其他節目啦,真係唔想見到黃翠如。

愛回家已經名存實亡

呢套嘢由轉型開始已經被破壞淪落家不似家
晚晚見倒美麗翠如龔嘉欣同謝生就食唔落飯
希 ...
nicknicknick 發表於 2015-8-11 20:13

我睇左一星期已經決定轉台。

晚上電視沒有甚麼節目吸引,上網睇左一集'我的自由年代'唔錯,香港已經好少有呢種青春劇,四名男女主角都是靚仔靚女,男一的流川某些角度似許廷鏗,男二似後生版的梁朝偉。暫時劇情ok, 決定繼續追。(其實電視已播了30多集,但唔知好嘢miss左)

比你講完去左睇故事大綱同男主角個樣...又真係幾吸引, 翻睇完命中注定我愛你就睇哩套先 ...
Kyle_ 發表於 2015-8-18 01:47

其實你同Ald睇劇定睇靚仔?我兩樣都睇。

支持愛回家腰斬! 悶到一個點
rubylovessss 發表於 2015-8-20 13:53

Me too, 又悶劇情又唔合理,二男追一女的劇情擺明抄韓劇,但佢地又唔夠靚仔靚女唔吸引。

翠如啲戲又差喎....話佢地出面仲有其他工作
rubylovessss 發表於 2015-8-20 14:06

其實而家係其他任何討論區,包括TVB的討論區都係壓倒性票數叫佢cut左套劇,唔該聽下民意。BTW, 愈來愈憎余婆兩公婆同李寶安,只顧睇數唔理節目質素,以前620同志雲時代節目都好好多。

呢排無劇集睇,多數睇J2. 今晚 Big Boys Club 訪問Eric  Kwok講拍電影的趣事好精采呀,下一集會講拍戲遇到的靈異事件。

拆局專家咁快大結局咖
晚晚未夠9半就暴定響部電視前面
好耐冇睇過劇情咁緊湊既劇啦
加埋前面兩套劇情直逼垃 ...
dongbb2332 發表於 2015-8-25 11:04

三套之中呢套算比較好,愛回家真是垃圾級別。

佢同謝生D戲就完
上星期已經拍左佢地D戲份
cakeiii2000 發表於 2015-8-26 14:40

咁就好。係某討論區有人話11月會出新劇取代愛回家,由DoDo同歐陽震華主演,佢無講消息來源,所以我唔敢post出來,希望係真。

Do姐講明唔拍劇啦
Yan 發表於 2015-8-26 14:57

即係消息係流料,好在我未經証實無post出來當真。不過而家都習慣左8點轉去J2或新聞台,因為唔想見到黃翠如同坤哥。我寧願睇番馬子仁兩兄妹同阿豪,起碼順眼的。

我的自由年代睇左6集,而家開始中意男二鄭人維多的,男一流川雖然靚仔,但佢喜歡女主角咁耐都唔行動,重搞甚麼網戀,最憎人婆婆媽媽,但男二中意女二便立即表白,咁就啱啦,而家講求效率,唔好拖拖拉拉嘛。

愛回家又張繼聰
收規華又張繼聰
rubylovessss 發表於 2015-8-29 22:37

而家TVB唔夠人,演員係唔同劇集重複經常發生,有時無集集睇真係分唔清佢做緊邊個角色。你留意下的綠葉角色重疊更多,如C君同一衆甘草。

開電視做緊洪永城採訪北韓,抱著好奇的心情睇緊,佢去邊都比人監視,真係好鐵幕,好共產。好中意睇呢的旅遊特輯,滿足我的好奇心。

回復 934# rubylovessss
先頭洪果套劇無睇,因為上網煲劇,都係10點半先開電視,先頭見到金正恩像想打_佢。而家講緊佢由鴨綠江出發,呢類資訊節目真係好過睇劇。洪永城又係出完又出,無綫真係無人。

陪著你走暫時係最好嘅一套劇 我想杏兒憑呢套攞視后
rubylovessss 發表於 2015-8-31 23:01

等我聽日都睇下先。我覺得杏兒唔續約比較難有視后,無綫唔會捧的外人,反而覺得胡定欣或蘇玉華憑之後的台慶劇有機會取視后。

反而覺得偷拍果D仲刺激, 睇到更真實既北韓
Kyle_ 發表於 2015-9-1 21:20

佢地邊敢,得罪金正恩的都死得好慘。不過睇下的北韓人誇張的演技都唔錯。

回復 998# Our_Souvenir
我覺得最佳女主角如果胡杏兒續約好大機會拿。但而家寧願比未夠資格的林夏薇,黃智雯都唔會比佢(假設性的)。

夾硬捧 會捧死
其實TVB都幾低能
捧親邊個 都俾人鬧爆
之前林峯係 2005年個陣杏兒又係 仲有吳若希鄭 ...
Ald 發表於 2015-9-24 00:03

回想都好似係,而家比人閙得最多的是黃翠如,日日見到佢真討厭。無綫真係硬捧邊個死邊個。熊貓同吳若希係其他討論區隔兩日有新帖,全部都唔係好嘢,CM已係最理性的了。話時話,星夢人中鏗鏗算係比人閙得最少了,覺得佢係某某討論區其實有唔少fans。

真心覺得鏗鏗係幾有觀眾緣~好多人唔會話對佢反感, 你睇下連出道單HEHE野都可以冇打沉到佢就知大家都幾BUY ...
Kyle_ 發表於 2015-9-27 12:16

其實我都都好buy佢地,男歌手我喜歡鏗鏗,女歌手Shiga, 組合CAS。睇好佢地將來成天皇巨星。
鏗鏗真係無拍過劇,不如無綫開部青春劇比佢扮學生,其實佢著校服都重似。

tvb愈黎愈似歲月留聲台
雖則me都有與趣
kevinlai1621 發表於 2015-9-28 22:51

TVB會唔會步亞視後塵?

悶悶地睇番J2播緊的韓劇奇皇后,劇情緊湊,第一集都幾好睇。其實套劇出左好耐,但而家有配音唔使睇韓文。

梟雄,好正...最期待嘅劇集好快有得睇!!
rubylovessss 發表於 2015-10-10 23:20

呢套係我今年最期待的電視劇,單是卡士已很吸引,有黃秋生。

張保仔個結局都唔係結局,一場水龍捲帶左班海盜出來就完,咁求其?咩事?