返回列表 發帖
回復  Our_Souvenir
王皇后同蕭淑妃死左之後已唔好睇。
Ching2015 發表於 2015-7-10 21:58

你說得對
不過今晚開始又有少少緊張嘎
係少少o者
本週冠軍歌: 說好的未來 - Winka 陳泳伽

回復  Our_Souvenir
快的完啦,唔想晚晚聽吳若希,想睇新劇鬼同你OT.
Ching2015 發表於 2015-7-10 22:43

說好的李治廷插曲武則天呢?
吹水嘎?

乜原來巨輪 II out 左鍾嘉欣?
陳展鵬都只係客串?
咁都得?

唔係話鍾嘉欣同陳展鵬都係客串咩?
好明顯巨輪2for捧香港小姐喇
tungbilly 發表於 2015-7-28 11:51

我唔知呀
開鏡拜神冇鍾嘉欣
陳展鵬隔離係張美妮囉
佢取代鍾嘉欣乎?

除左陳凱琳仲有邊位嘎?

我個人唔係好buy佢,覺得佢好作狀
tungbilly 發表於 2015-7-28 12:13

自從佢受橡膠穎溝之後就覺得佢好 BT

好似steven同陳凱琳做兄妹/姊弟
tungbilly 發表於 2015-8-3 17:20

好似話有 KISS 戲?

2012年落選國際中華小姐 代表大連 叫于淼
Ald 發表於 2015-8-4 00:00

哇 咁你都知
你係佢 FANS?

覺唔覺有啲似香香?
rubylovessss 發表於 2015-8-4 00:03

女夭
一 D 都唔似
香香靚好多
果個胸圍擺明北姑格嘎 SORRY

追緊哩兩集鬼同你OT....想問有冇人知網名 90後 果個後生男演員咩名啊...幾正 ...
Kyle_ 發表於 2015-8-4 01:32

何雁詩綿羊仔 MV 已經 Jed

THANKS

鬼同你OT D 茄哩啡真係OK 正

一分鐘淨係J 一個, 佢好似姓郭 ...
Kyle_ 發表於 2015-8-4 01:48

子豪

我鍾意阮浩棕
Ald 發表於 2015-8-4 02:03

係咪果個白面仔?

樓奴幾好看 個題材遲咗幾年但都算拍得幾fresh

岑麗香繼續0演技 但係佢齌企響度都好睇
又有李詩韻拍signal  ...
nicknicknick 發表於 2015-8-4 21:12

尋晚睇超強選擇一分鐘先知李詩韻改左名叫李施嬅

個大結局膠咗一半 :0)
最尾嗰場洗唔洗畫公仔畫出腸 個ending scene好不安
阿田呢套真係做得好好
可 ...
ed8671ed 發表於 2015-8-9 23:21

其實佢一嗌 NO 之後 LOLITA 四個轆爆晒果時已經 GET 到
只不過係期待佢點表達得白 D...
點知...

晚上電視沒有甚麼節目吸引,上網睇左一集'我的自由年代'唔錯,香港已經好少有呢種青春劇,四名男女主角都是 ...
Ching2015 發表於 2015-8-17 23:29

李國毅同是元介出左道都起碼 10 年啦

Me too, 又悶劇情又唔合理,二男追一女的劇情擺明抄韓劇,但佢地又唔夠靚仔靚女唔吸引。 ...
Ching2015 發表於 2015-8-20 14:04

AGREE
條公交陰邊配有兩條仔爭住要嘎

御用劇集歌女歌手囉
我懂了都用嚟做插曲。。。洗唔洗呀

====
lulu姐姐單戀好慘 ...
ed8671ed 發表於 2015-8-26 22:30

除左我懂了 仲播左同一隻碟的 "等"

katrina做乜要鎖住madam?
李國麟成日做奸角,羅庚真系好衰
數彩虹 發表於 2015-8-28 21:49

夜晚果套誓不低頭佢做忠嘎

誓不低頭 佢遲下會出賣修哥
Ald 發表於 2015-8-29 02:56

下 咁你都知?

誓不低頭之後做大鬧廣昌隆
rubylovessss 發表於 2015-8-29 09:39

咁正?
深夜時段 d 劇真係仲正過黃金時段

另外早上播緊老表你好嘢真係百看不厭嘎

我知吖,換人唔喺問題,不過應該要換個卡士高d嘅先啱
林仔 發表於 2015-9-21 23:00

MEGGIE 姐 D 愛將大晒嘎

我想問...
本身洪永城個角色係黃浩然
陳凱琳話佢個角色本身都唔係佢...
咁係邊個呢? 有冇人知?

本身覺得未必會頒俾黃秋生 但係上年都俾咗女配何超儀
覺得TVB會因為要有大粒嘢到頒獎典禮 俾黃秋生 ...
Ald 發表於 2015-9-22 23:56

女主角除左美轉 之外我諗唔到邊個可以同佢爭嘎

陪著我走 真係幾好睇
金秀玄同金荷娜好襯
扮大牌嘅陳潔玲做得幾好
rubylovessss 發表於 2015-9-24 22:34

今晚果集確實係好感動嘎

何廣沛 !!
hinz 發表於 2015-10-2 00:52

多多個角色好似 KENNY

郭羨妮做戲唔錯...
無雙譜佢做得幾好
rubylovessss 發表於 2015-10-9 21:02

其實佢真係幾好嘎
係 N 年前狐妮單野被傳媒寫衰晒先搞到被迫冇得撈之嘛
如果唔係一早上左一線啦

M club有重播 正!
睇過我都要睇多次
rubylovessss 發表於 2015-10-12 12:16

估唔到咁快有得重播喎

無雙譜幾好睇wor,睇預告聽日噶集峰迴路轉,朱爾旦都係要死?
數彩虹 發表於 2015-10-12 22:06

第一個故事悶到嘔
第二個故事吸引好多
郭羨妮都吸睛好多囉
希望佢會拍返劇啦

演蕩婦 一定搶戲過演男人
阿田咁豪邁 係呢套戲 演男人又唔似 演溫柔女人又覺麻麻
郭羨妮 嗰兩個角 ...
Ald 發表於 2015-10-13 00:17

齋睇樣都知揀邊個啦

不過阿田好慘
今年兩套劇都被人搶晒戲
鬼同你 OT 都係胡定欣正 D

唔係6對咩
黃浩然 田蕊妮 黎耀祥 郭羨妮 岑麗香 同 李國麟
Ald 發表於 2015-10-14 23:51

反而波士高冇份?

香香鯉魚精個角色做得唔錯
數彩虹 發表於 2015-10-16 22:06

係好過樓奴個 PEGGY
但同 ON CALL 2 / M CLUB 果陣仲有一段距離
可能係個角色幫到唔少 佢拎獎果年有 ON CALL 2 都實至名歸
不過佢演技都係有待磨練

召集全宇宙連詩雅fans一齊翻睇sheeeeeeeeeeega獻咗比亞洲亞洲嘅螢幕第一次
15集可以好快睇晒{:1_1 ...
ed8671ed 發表於 2015-10-18 18:10

呢齣野係幾耐之前嘎?

頭先個鏡頭影一影洪永城個大頭
再立即影過去陳展鵬大頭

即時更加顯得洪永城樣衰到一個點

岩岩睇無雙譜又好似幾好睇
可惜平時都未番到屋企
但係睇到個預告要打怪獸咁款 ...
屮SiU霖屮 發表於 2015-10-22 21:36

呢套真係越睇越有追看性
仲有張珍實在好人到太吸引啦

之前黎耀祥生蛋生左條龍個part真係O曬咀
kevinlai1621 發表於 2015-10-22 21:40

其實佢就係要賣神話
所以睇呢套唔好太理性

同埋以前 d 人都唔會太理性去睇劇集嘎

不過今晚張珍一人一票選賢君係咪有政治隱喻?

我最憎佢喎其實, 把聲同d戲 就係等睇佢明年四套劇做女一點死法
Grace我ok㗎其實, 所以我 ...
JasOh103 發表於 2015-10-22 22:13

其實張保仔最好睇係十一貝勒條線
其他就自動屏蔽吧啦

嘩嘩嘩個結局!!!
Crossover情越海岸線呀!!!
JasOh103 發表於 2015-10-25 22:06

我都覺得好 SURPRISE
係咪真係全部都係情越海岸線既角色?

不過佢講返抱抱果時我先 GET 到

東坡家事 會唔會係萬二蚊最後一套劇?
rubylovessss 發表於 2015-10-26 00:00

其實佢都冇乜演技

酒樓個場戲由妹記(賴公公)開始出場個個係情越既角色
不過張保生肥左好多 ...
JasOh103 發表於 2015-10-26 11:39

變左麥包

我想問下 東坡家事拍果時馬賽出左事未呢?

東玻家事主題曲 好聽嘅
嘉欣好啱唱呢類咁輕鬆嘅歌
rubylovessss 發表於 2015-10-26 20:41

冇錯 呢首令我諗返起同樣係改編歌既二人世界

出咗 之然解封 但係依家又潛咗水
Ald 發表於 2015-10-26 20:49

又會咁既