返回列表 發帖
幾時先出<3 我都想知
仲要等中文字幕板

幾時先出
屮SiU霖屮 發表於 2015-3-25 19:52

我見而家個d出中文字幕都好快, 但如果等tvb translate就有排
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 拯救我自己 - 陳慧敏

估唔到寄生獸咁快大結局

估唔到寄生獸咁快大結局
wchild 發表於 2015-3-26 12:00

人地話晒都完左十幾廿年 有咩好估
47. Bring Him Home
week16
1 . 林芊瑩 Let Go

人地話晒都完左十幾廿年 有咩好估
b01091018 發表於 2015-3-26 17:16

不過個BOSS 都死得好兒戲, 仲諗住會激戰

寄生獸 大結局都要比驚嚇我既==

寄生獸第一集睇唔到土豆你審查d乜
week16

琴晚無聊得制搵番隻game出黎玩
有冇mb會員玩過

回復 159# b01091018

用千尋啦

岩岩重煲完鋼鍊第一輯
睇番個結局都仲會喊出黎
真係好感人 嗚嗚嗚 個心好揪住揪住咁

http://www.newmobilelife.com/2015/04/08/china-2015-lost-animation/

最新禁播名單來了!60 套著名動漫需下架!

大陸禁播, 網上平台將被監控, 都唔知仲有咩平台睇動畫
仲要有d都唔係咁差ze

【消息情報】日本官方網站消息指出數碼暴龍Tri.播出日期將延遲至2015年夏天,目前預定為7月3日。

日期就定左, 不過就變左夏天先播lol

PV 5月6出
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

PV 5月6出
kevinlai1621 發表於 2015-4-15 19:14

呢幅仲正過主角嗰幅
我們的總和

呢幅仲正過主角嗰幅
Wonders 發表於 2015-4-15 19:16

我想要番tvb配音

美到
說好的四月出?
nicknicknick 發表於 2015-4-15 19:17

月頭已確定7月3日先出
我想要番tvb配音
艾石仔 發表於 2015-4-15 19:18

甲蟲獸

月頭已確定7月3日先出

甲蟲獸
kevinlai1621 發表於 2015-4-15 19:27

我發覺tvb d 配音成日錯xD
有幾集講錯左

https://www.facebook.com/joey.pu ... 2tn%22%3A%22O%22%7D

火影舞台劇
我愛羅真係好正XDDDDD
可唔可以叫嗚人示範色誘術
最好就緊係表演埋逆後宮之術啦

CWB 世貿中心有美少女戰士展覽好想去

火影舞台劇
我愛羅真係好正XDDDDD
可唔可以叫嗚人示範色誘術
最好就緊係表演埋逆後宮之術啦
屮SiU霖屮 發表於 2015-4-22 19:30

哦~~其實你都係想睇呢D JE~

哦~~其實你都係想睇呢D JE~
wchild 發表於 2015-4-23 11:27

當然啦
場面應該相當壯觀

睇左三十幾集seed destiny,覺得個劇本幾有味

地球連合 - 左膠(一睇個樣就知係奸)
ZAFT 札多 - 泛民(講D野冠蓋雲集但暗啞底搞小動作)
Orb奧布 - 中間派,分成2派
a. 政府 - 藍絲(唔聲唔聲拉大隊支持左派)
b. ArcAngel 大天使 - 黃絲(國家唯一出路的象徵)
Blue Cosmos - 西環(左派幕後黑手,玩洗腦)
Minerva - 民主黨(右派支柱,負責做擋箭牌)

角色:
Lux 尼古絲 - 何韻詩(右派出身,歌姬)
Kira Yamato 基拉大和 - 學民思潮/學聯?(有理冇理,兩邊都打)
Cagalli 卡加蓮 - 戴耀廷(宣傳理念,但理念被騎劫,更被飛起)

哎想像力唔夠淨係吹到咁多
week16

數碼暴龍 Tri. trailer
我們的總和

Wonders 發表於 2015-5-6 22:18

無端端變左電影??

無端端變左電影??
kevinlai1621 發表於 2015-5-6 22:41

仲要等到11月尾
我們的總和

仲要等到11月
Wonders 發表於 2015-5-6 22:42

回水 等人期待咁耐, 突然變電影, 仲要分6章??

回水 等人期待咁耐, 突然變電影, 仲要分6章??
kevinlai1621 發表於 2015-5-6 22:43

1/8嗰個ng g又係咩黎
我們的總和

1/8嗰個ng g又係咩黎
Wonders 發表於 2015-5-6 22:52

wiki無提過, 估係promotion 掛

wiki無提過, 估係promotion 掛
kevinlai1621 發表於 2015-5-6 22:56

ff 係 tri. 劇場版 + tri. 故事版
( ng記得quote返)
我們的總和

睇死佢分6章劇場版 係要播到20週年當慶祝

ff 係 tri. 劇場版 + tri. 故事版
( ng記得quote返)
Wonders 發表於 2015-5-6 23:01

ff下好, 突然改頭換面, 超失落, 唔會再有期望
  都係翻煲第一輯算數

睇死佢分6章劇場版 係要播到20週年當慶祝
ed8671ed 發表於 2015-5-6 23:10

應該都會
  6章其實起碼都有18集(cartoon), 就算變劇集咁播一小時都好

total短我覺得無咩問題, 但係咁拖法唔係路lol

仲要等到11月尾
Wonders 發表於 2015-5-6 22:42

真係DING 佢....又話第一季會播....等咁耐係等哩個咁既 CREDIT VIDEO ==仲要冇啦啦變左做劇情版

真係DING 佢....又話第一季會播....等咁耐係等哩個咁既 CREDIT VIDEO ==仲要冇啦啦變左做劇情版 ...
Kyle_ 發表於 2015-5-6 23:18

睇返wiki:
2月25日,遊戲雜誌Fami通在其官網上悄然做出微改,將「新作電視動畫《數碼暴龍大冒險tri.》(2015年春製作預定)」修改為「新系列《數碼暴龍大冒險tri.》(2015年製作預定)」。[9]

早有預謀

可能係整唔切電視動畫先轉做劇場版 xx(

睇返wiki:

早有預謀

可能係整唔切電視動畫先轉做劇場版 xx(
ed8671ed 發表於 2015-5-6 23:22

而家擺明欺騙我地感情

ff下好, 突然改頭換面, 超失落, 唔會再有期望
  都係翻煲第一輯算數
kevinlai1621 發表於 2015-5-6 23:14

btw 同omg打嗰隻好高達feel
真係DING 佢....又話第一季會播....等咁耐係等哩個咁既 CREDIT VIDEO ==仲要冇啦啦變左做劇情版 ...
Kyle_ 發表於 2015-5-6 23:18

遲d 重睇01止渴先
我們的總和

而家擺明欺騙我地感情
kevinlai1621 發表於 2015-5-6 23:24

失望咗幾次
越嚟越唔睇好套劇場版
希望到時出黎唔會爛

btw 同omg打嗰隻好高達feel

遲d 重睇01止渴先
Wonders 發表於 2015-5-6 23:29

特別係d畫質

突然好驚變合體戰爭

520拉闊幾時變左Love Live
week16

Wonders 發表於 2015-5-6 22:18

點解個個個樣咁奇怪嘅

點解個個個樣咁奇怪嘅
electric 發表於 2015-5-7 12:46

人大左, 去左整容
  anyway, 應該係畫質超高清加人大左, 先變到d樣唔同曬

特別係d畫質

突然好驚變合體戰爭
kevinlai1621 發表於 2015-5-6 23:45

萬年二打六 古加獸

點解個個個樣咁奇怪嘅
electric 發表於 2015-5-7 12:46

a丈
大和 阿猛最正
我們的總和

萬年二打六 古加獸

a丈
大和 阿猛最正
Wonders 發表於 2015-5-7 13:22

大和個樣唔知點解我覺得有d佬feel
  阿猛永遠係最正

大和個樣唔知點解我覺得有d佬feel
  阿猛永遠係最正
kevinlai1621 發表於 2015-5-7 13:37

ng g 大和同阿空係咪仲一齊
小光 ng ok
我們的總和

ng g 大和同阿空係咪仲一齊
小光 ng ok
Wonders 發表於 2015-5-7 13:40

已經證實左一齊, 唔會續集講都唔講掛
  小光其實02我已覺得mama, 而家好似太成熟咁

已經證實左一齊, 唔會續集講都唔講掛
  小光其實02我已覺得mama, 而家好似太成熟咁 ...
kevinlai1621 發表於 2015-5-7 13:42

希望有得粉紅下

女角黎講最期待係美美
我們的總和

希望有得粉紅下

女角黎講最期待係美美
Wonders 發表於 2015-5-7 13:47

公主

公主
kevinlai1621 發表於 2015-5-7 14:00

01 : 哎呀!! ng制呀!!!!! 我要返屋企。(狂喊)
我們的總和

01 : 哎呀!! ng制呀!!!!! 我要返屋企。(狂喊)
Wonders 發表於 2015-5-7 14:11

最慘係花仙獸無啦啦變男人聲

最慘係花仙獸無啦啦變男人聲
kevinlai1621 發表於 2015-5-7 14:15

d配音一時時
Gundam
本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽
[/hide]
我們的總和